ABS

kefrik

ABS

Příspěvek od kefrik »

Ahoj
na felde 1.6, r.v.1998 mi svieti kontrolka ABS a brzd, dal som to do servisu, spravili diagnostiku a za 28 € mi povedali ze odislo cerpadlo ABS a nove ze stoji 650 € :D
Da sa s tym aj dalej bezpecne jazdit, teda myslism tak ze ozeliem funkcionalitu ABS ale brzdy ako take budu funkcne?
A ako odstranit svietenie tych dvoch kontroliek?
Vopred dik
Peter
favo

Re: ABS

Příspěvek od favo »

Vím že ABS lze odpojit a lze jezdit bez ABS . Dedla to tak měl udělané. Pár jednotek ABS i s čerpadlem se objevili v poslední době na Aukru a tuším že i někdo ze členů tu něco takovýho prodával
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Měl jsem na závody odpojené ABS a brzdí to normálně dál.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jak jsi ho odpojil?Vyndal jsi jen pojistku? :)
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

jj, jen jsem vytáhnul pojistku. Sice svítila kontrolka ABS a brzd, ale vše fugovalo normálně, jen mě furt nekopalo ABS... Pak jsem to zas vrátil.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
hnec - FK

Příspěvek od hnec - FK »

me kdyz nefunguje ABS trak mi jde pri trosku ostrejsim brzdeni zadek do smyku.... ;)
no na normalni jezdeni to moc neni...potreboval jsem dobrzdit kdyz to predemnou nekdo zaflokoval a dojizdel jsem k nemu se zadkem bokem...
DannyS - FK

Příspěvek od DannyS - FK »

Hlásím, že mě také začíná zlobit ABS. :-(
Dělá mi to asi týden, kdy jedu, vůbec nebrzdím, a najednou se mi rozsvítí ABS a červený vykřičník a brzdy jdou v pohodě. Když vypnu motor a zase ho natočím, tak obě kontrolky zhasnou a rozsvítí se mi zcela náhodně po nějaké době, na ničem nezávislé. :-(
Můj AutoMechanik to napojil na diagnostiku a říkal mi, že tam je už trvalá závada, ale kamarád, který se tomu také věnuje, mi tvrdil, že to možná odešlo jen čidlo a že by to nemuselo být až tak drahé jako výměna celé jednotky ABS.

Může mi někdo poradit, co s tím, a jestli se s tím také setkal a co je vlastně příčinou celého problému?
Díky moc.
Alf

Příspěvek od Alf »

1) na VAG zajdi k někomu jinému,než k tomu mechanikovi - nebo ať ti ukáže na PC jakou závadu to hlásí.
2) číslo závady napiš tady na forum, někdo ti třeba poradí, nebo napíše svůj názor

Většina všech závad je špatný kontakt. Zkus prostříkat všechny konektory od ABS kontoxem.
Čidlo může být špatné, to pozáš celkem bezpečně z VAGU.
Další závada co se tady řešila, byla chyba ŘJ ABS a prý by mělo stačit vyměnit uhlíky na čerpadle ( vevnitř jednotky ) - zkus to tady vyhledat..
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
DannyS - FK

Alf> Měsíc mi to šlo dobře, to až ted posl. týden mi to chvílemi stávkuje.
Asi si mu řeknu, at mi řekne, jakou přesně chybu to hlásí, nebo to dám k někomu jinému.
Sice mám kabel pro VAG a i nějaké programy, ale ještě nikdy jsem s tím nepracoval a jsem v tom naprostý analfabet. :-(
Nechce se mi moc kupovat komplet řídící jednotku, když oprava by mohla být jen finančně malá.
DannyS - FK

Jak jsem psal už dříve, tak mi občas zazlobilo ABBS-ko. :-(
... že se zničehonic rozsvítila kontrolka ABS s kontrolkou vykřičníku nebo trojúhelníku a zhaslo to až s vypnutím motoru. :-(

Včera jsem konečně diagn. program a zjistil tohle:
VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Číslo dílu řídícího modulu: 6X0 907 379 B
Komponent a/nebo - verze: ABS 30 IE CAN V004
Kódodvání softwaru: 07307
Kód opravny: WSC 01122
1 Nalezeny chyby:
01276 - Hydraulicke cerpadlo ABS (V64)
16-10 - signal mimo toleranci - Sporadicky

Tzn. že je vadné čerpadlo nebo jaké možné chyby na tom můžou být?
Nerad bych investoval cca 2k a pak zjistil, že to bylo k ničemu.
Díky za rady a za tipy. :-)
Chose

Příspěvek od Chose »

Osobně bych smazal chyby,ještě třeba pročistil konektor jednotky ABS nechal bych to projevit,třeba to bude zlobit za týden,za měsíc nebo vůbec. ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
RomanZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanZ »

Tak se pridavam do klubu nefunkcniho ABS....
Akorat ze mne bzuci vyveva na ABS-ku porad i po vypnuti klicku zabralo az vysapnuti krajni 30A pojistky. Takze zitra na DIag..A pak se uvivdi...
MAty nemas nahodou cestu do JBC :D
Oldfahrschulewagen -1.3 GLXi rv. 98 - bylo uz slouzi jinde
Fahrschulewagen - Thalia II 1.2 16v privileg rv. 11
Tramvaj - XM turboD12 rv.93
KaraVelka - Caravelle 2.5 TDi(stribrny) rv.97
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

vytáhnout hlavní konektor k celé hlavě ABS prostříkat sprejem na kontakty a nejlépe nechat působit celou noc odvětrat, nastříkat taky na kontakty na jednotce a potom připojit vymazat chyby a pak vyzkoušet, jinak po odpojení ABS je vše funkční jen nezapomenout na jednu věc, AUTA S ABS NEMAJ ZÁTĚŽOVÝ REGULÁTOR BRZDNÉHO ÚČINKU ZADNÍCH KOL. Tudíž do zadních brzd při brždění proudí plný tlak a může docházet k přetáčení vozidla při prudším brždění.
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Hmm pěkný počtení...taky mi vyskakuje hláška s ABS, brzdy jedou normálně...už sme zkoušeli chyby vymazat a nic, po cca 2 měsících zase chyba, předpokládám, že stejná - pravé zadní kolo - vážná chyba ? Nemyslím si, že by to měla bejt nějaká vážná chyba, ale rád bych pročistil ty kontakty/čidla - poradíte mi jak na to ? Je to v závitu nebo nacvaknutý, potřebuju nějaký klíče nebo tak něco ???

Díky za rady...
martan22 - FK

Příspěvek od martan22 - FK »

Ahojky, taky mám podobnou závadu, občas se rozsvítí ABS a vykřičník. Někdy to po prudkém zabrždění zhasne, jindy zase ne. Někdy to zůstane svítit hned po nastartování, jindy zase po přejetí nějaké nerovnosti. Je to nepravidelné a nedá se to vyvolat, když potřebují. Dostal jsem pár rad co by to mohlo být, nejjednodušší je asi prostříkat konektory. Nemohl by tady někdo dát nějaký popisek, kde všude jsou ty konektory. Myslím od snímačů otáček kol a pak kde je řídící jednotka ABS. mám knížku, ale tam je úplný prd. A jet s tím hned do servisu si myslím, že je zbytečné. Ale když nebudu vědět co a jak, tak asi budu muset. A ještě bych se chtěl zeptat, kdyby bylo čidlo v pytli, jak zjistím, které to je? Myslím nějaký návod jak se to dá vypátrat. Díky :scratch:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Úplně nejjednodušší je napojit to na vag a pak opravovat.
vojtam - FK

Příspěvek od vojtam - FK »

Zdravím, mám taky bohužel problém s ABS :(
Jak moc je náročná demontáž čerpadla a výměna těch uhlíků?
Kdybych to chtěl dát do servisu, tak nepošlou mě s tím do háje?
Díky!

1 Faults Found:
01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)
16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent
crazyduke - FK

Příspěvek od crazyduke - FK »

Zdar taky jsem měl problém s občas svítící kontrolkou ABS a vykřičníkem, ale při napojení na VAG se ABS vůbec "nenačetlo", tak mi Dedla okamžitě našel závadu - nešel proud do ABS.
Loni mi to dělalo celou zimu a na jaře to přestalo zlobit a teď když začalo být takhle hnusně, tak to zase začalo, ale to už jsem začal řešit, protože s autem jezdí žena s naším miminkem!!!
V motorovém prostoru jsou v pouzdře 3 pojistky a jedna byla úplně zoxidovaná!!!! Tak jsme to vyčistili a je hotovo a vše funguje jak má. celkově asi 30 min... :mrgreen:
Obrázek
Francis - FK

Příspěvek od Francis - FK »

Mě ABS taky nefunguje a VAG mi hlásí "čidlo zadní levé... sporadicky..."
Tak nevim, jestli mam jen očistit konektor, který je hned u čidla, nebo dát nové čidlo i s kabelem a nebo jen čidlo bez kabelu...

každopádně buben rozdělávat NECHCI ! ! ! Tak sundám kolo, vyšroubuju čidlo a očistím ho.... a uvidím, jestli to bude v pořádku, nebo ne...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já nechci věcí a musím..... ;)
Nevím kdo u tebe naposledy vyndaval čidlo ale pokud je tam od výroby tak ho ven dostaneš ve zdraví jen těžko.A i kdybys ho ven dostal a očistil tak stále máš ve hře že je zadělaná klec na bubnu která dělá pro čidlo pulsy.
Tudíž moje rada zní....zkontroluj si kabeláž od čidla až k řj,pokud OK tak sundej buben,očisti/vyfoukej snímač a vyčisti klícku na bubnu.Pokud nepomůže tak vyměň čidlo.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Francis - čidlo ide von veľmi ťažko a demontáži bubna sa nevyhnúť - nie je natom nič ťažké

konektor tam žiadny nie je , pripojenie kábla na čidlo je pod kobercom zadných sedačiek
tomikal - FK

ABS

Příspěvek od tomikal - FK »

mám problémm svítí mi kontrolky brzd a abs a abs nejde pojistky sou v poho co by mohlo odejít máte někdo skušenosti před měsícem to šlo
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. úno 2011 0:08:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Chce to diagnostiku - a příště prosím nezakládej ZASE nový téma
Odpovědět