Podložky pod zadní náboj
-
smazany clen - FK
podložky
Přemýšlím že bych si to uáuto vypodložkoval, asi tak 2 cm
dopředu normální podložky pod kola a dozadu podložky na rozšíření nápravy http://www.x1.cz/index.php?page=shop.pr ... 1&vmcchk=1 je to, jak jsem se dočetl, šetrnější
ale, kruci, nevíte někdo jak se to monutuje? 
-
smazany clen - FK
Re: podložky
Akorat musis rozebrat komplet zadni brzdy nic hroznyho.Akorat co me ted napada ze na STK to docela dobre uvidi jak pod tim budou vlezli tak jestli by nebylo lepší tam dat normalni podlozky a na STK je vyndat.
tydle má na autě snb-rider a tuším i georgerob, akorát nevím jakej rozměr... taky si na ně časem dělám chutě 
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
smazany clen - FK
takze se montuji mezi napravnici a trn nesoucí rotujici naboj a kotouc/buben.Jeji instalace zabere max 30 min.Mato ale dve podminky.tuto podlozku lze instalovat na nepohanenou zadni napravu a trn naboje musi byt k napravnici sroubovan,nikoliv privaren.pred zapocetim teto upravy se presvec ,kolik mista ti skutecne zbyva mezi nejsirsim mistem pneumatiky a nejuzsim mistem blatniku (doporuceni je merit pri maximalnim zatízeni auta),a podle toho zvol rozmer staticke podlozky.pocitej taky stim,ze pri pouziti kola s jinym rozmerem se muze vse zasadne zmenit (letni/zimni kola).Doporuceny rozmer pro feldy do R.V.1998 je 15mm,pro feldy od R.V.1998 je to max 20mm. Pokud se rozhodnes pro sirsi,budes muset resit siri blatniku.
tak toje takove kratke vysvetleni a tym myslim i vireseno

tak toje takove kratke vysvetleni a tym myslim i vireseno
- Georgerob
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak..já je mám...šířku 20 mm, kola mám 15" 6,5 disk..ET 35..a jsem jen tak tak, s tim...že je říznutej vnitřní lem.
Pozor spíš na rozlišení náprava s ABS a bez ABS, liší se to výřezem na podložce. Dneska bych už volil 15 mm podložku..potřebuju zadek ještě hodit dolu..
Pozor spíš na rozlišení náprava s ABS a bez ABS, liší se to výřezem na podložce. Dneska bych už volil 15 mm podložku..potřebuju zadek ještě hodit dolu..
Grafické studio | www.georgerob-design.cz
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
-
smazany clen - FK
podložky pod zadní náboj
Zdravim, potřeboval bych další info, jak to vůbec vypadá atd...foto nebo nákres by neuškodil,
"pod zadní náboj"...tzn, že se to dává pod buben??? (což je podle mě blbost, kvůli paknám) nebo až za štít??....to bych taky vlastně potřeboval vědět...díky
"pod zadní náboj"...tzn, že se to dává pod buben??? (což je podle mě blbost, kvůli paknám) nebo až za štít??....to bych taky vlastně potřeboval vědět...díky
-
luke.bean - FK
Re: podložky pod zadní náboj
dává se to až za štít,přesněji mezi štít a nápravu a dají se tam delší šrouby pro přidělání.. pár lidí to tady má,tak ti rádi hodí odkz na tuňácký stránky kde se to dá sehnat-je tam i obrázek..
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je na zadní kola, ne na přední. Špatně to chápeš. Jdi ven, sundej si kola a sundej komplet zadní brzdy.... Ty mě nutíš hledat na netu fotku. Máš štěstí, že jsem dělal zadní kotouče...
Dáš to mezi tyhle dvě věci. A teď mi ukaž, tu zkrácenou hřídel....

Dáš to mezi tyhle dvě věci. A teď mi ukaž, tu zkrácenou hřídel....
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
tady je takovej zjednodušenej návod,kterej kdysi vyšel v nějakém tuning časáku.
Jinak se omlouvám,je to skenovaný.
http://pepino1987.rajce.idnes.cz/podlozky/
Jinak se omlouvám,je to skenovaný.
http://pepino1987.rajce.idnes.cz/podlozky/
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
SHERLOGRacing
-
Letadlo - FK
Nemá někdo k dispozici výkres podložek pod náboj? "X1" nyní je neprodává jelikož jejich dodavatel byl nespolehlivý a skončili s ním spolupráci. Nechal bych si je vyrobit sám...děkuji...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Staci defakto sundat buben a obkreslit tu dosedaci plochu na bubnu resp stitu.
-
RedmeX - FK
hodíte tu niekto ten postup montáže v lepšom rozlíšení (aspoň 300dpi)?
alebo mi to pošlite na maila: jozzi@pobox.sk
dikes
alebo mi to pošlite na maila: jozzi@pobox.sk
dikes
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Proč každej za tím hledá složitosti? Sundáš buben, mezi nápravu a budem vložíš podložku a přišroubuješ dlouhejma šroubama. That's all... Jak vyměnit brzdový obložení je snad i k manuálu k autu, takže na povolení 4 šroubů držících buben k nápravě musí zvládnout i dítě. A pak to dát jen zpět. Na to nepotřebuju komiks.
Ale jinak nic ve zlým. Já jen že za chvíli bude každej potřebovat i návod, jak seřídit manuální zrcátka... 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
Pokud se nad tím co píšeš aspoň trochu zamyslíš tak ti dojde že pišeš nesmysly. Jednak originál šroub má délku 28 mm a už sériový má pevnost 10.9 a když použiješ podložku a dáš délší šroub tak ani ze srandy nemůžeš snížit jeho pevnost použitím třídy 8.8 buď musíš použít stejně pevný tedy 10.9 a nebo pevnější 12.9 jinou možnost nemáš když se bojíš oto, zda se nemůže nic utrhnout. Na STK samozřejmě problémy budou pokud si toho všimnou, protože to tam výrobce nedal a tudíš to tam nemá co dělat. Bohužel technici na STK občas nemají ani páru která bije a je tu už i případ jednoho člena kterého z STK vyhodili protože má na autě HP Sporting Set Speciál a nerezový výfuk s homologací. Ovšem pro krásu se musí trpět a tak tě hodina práce při demontáži podložek před STK určitě nezabije.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
U feldy lze použít i šroub s hlavou 17 mm tedy to se kterou se prodává. A lze ho dotáhnout i gola sadou. Takže stačí koupit pevnostní šroub potřebné délky a můžete jej rovnou nasadit.

Moje felda 1.4 MPi
Re: Výroba Podložek pod naboj
Shrekzv píše:nejaky vyrobny vykres by nebol?....zaujima ma umiestnenie stredov dier od seba, mam moznost vyrobit, nechcem kazit kseft ale z ciech az na slovensko, daleko
byl http://uloz.to/4636540/podlozka-fel-zadni-model.pdf
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
rahab15 - FK
Podložky pro odklony na zadní nápravě
Ahoj vsem
nevite prosim nahodou kde sehnat podlozky dozadu pod buben pro odklon kol poterboval bych jedny na odkol o ~3° (jakoby do A)
Dikes moc
nevite prosim nahodou kde sehnat podlozky dozadu pod buben pro odklon kol poterboval bych jedny na odkol o ~3° (jakoby do A)
Dikes moc
-
Joye - FK
Re: Podložky pro odklony na zadní nápravě
ja take vyrabam
samozrejme aj klasicke bez odklonu
ak chces napis mi SS
-
DanoSK - FK
joye: kolko by u teba stal par takych podloziek? Chcel by som na combi s ABS 12mm alebo 15mm hrube. Aka je cena za par so srubami/bez srubov?
Dik za info!
Dik za info!
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
Mozem odporucit Joyeho podlozky, dobra cena aj velmi pekne spracovanie. Este ich sice nemam na aute ale vyzeraju dobre.
Joye: Aky je to matros? Riesim totiz, ci mam robit nejaku povrchovu upravu kym ich dam na auto
Joye: Aky je to matros? Riesim totiz, ci mam robit nejaku povrchovu upravu kym ich dam na auto
-
RedmeX - FK
joeyho podložky sú podľa mňa nejaký druh hliníku alebo duralu. Mám ich na aute od augusta a sú rovnaké ako keď mi ich poslal 
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
cenu ti napise joye
Redmex: jasne no, ja som myslel na galvanicku koroziu, alebo ako sa tomu hovori. proste take to zrastanie niektorych zliatin hlinika s ocelou. ci toho sa bat nemusim?
Redmex: jasne no, ja som myslel na galvanicku koroziu, alebo ako sa tomu hovori. proste take to zrastanie niektorych zliatin hlinika s ocelou. ci toho sa bat nemusim?
- Georgerob
- Kontaktovat uživatele:
U mě nastal problém se sundáním tý podložky. Mám cca 2 roky ty od X1, pod každým kolem 2 cm.
Ale při pokusu o sundání se nám podařilo jeden imbus pěkně vyžvejknout. Takže budu muset za mechanikem a najít náhradní řešení. Protože potřebuju vyměnit 2 cm podložky jen za 1 cm...abych mohl auto vzadu víc snížit.
Ale při pokusu o sundání se nám podařilo jeden imbus pěkně vyžvejknout. Takže budu muset za mechanikem a najít náhradní řešení. Protože potřebuju vyměnit 2 cm podložky jen za 1 cm...abych mohl auto vzadu víc snížit.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
-
RedmeX - FK
Zaki: netuším ako to je s týmto, nie je to môj odbor
Ale opticky nevyzerajú zakalené...
Ja som v lete dal dole podložky od fáva a v pohode, akurát sa na nich nalisovala farba a hrdza z nápravy...
Ja som v lete dal dole podložky od fáva a v pohode, akurát sa na nich nalisovala farba a hrdza z nápravy...
-
goodFela - FK
-> Georgebob: Odvrtat a hasákem. Popř. nahřát autogenem.
na hlavu imbusu navař klasickou matici a ono to půjde 
-
goodFela - FK
To je taky pravda
Vůbec mě to nenapadlo. To bude asi tim, že svářečku nemam 
já bych to v domácích podmínkách dřív taky jen odvrtával atd ale protože v práci to praktikujeme navařením což má i výhodu v tom že se šroub prohřeje a tím i uvolní tak bych to i doma dělal takhle
pak je ještě jedna rada i když možná několik
prvně než to začneš povolovat tak to dělej golou s příslušným ořechem a ten ořech do šroubu naklepej a poklepej to i víc ... zase se to trošku uvolní a hlavně líp se to bude povolovat než zanutým klíčem
půžeš vzít i horkovzdušku a ohřát to a pak teprve začít povolovat
vždy je lepší začít nějak takhle když hrozí to že to nepůjde nebo že se klíč protočí
a když s eti to protočí tak do imbusu naklepni větší torx a nebo existukou i imbusy s půl rozměrem .... 6,5 atd
pak je ještě jedna rada i když možná několik
prvně než to začneš povolovat tak to dělej golou s příslušným ořechem a ten ořech do šroubu naklepej a poklepej to i víc ... zase se to trošku uvolní a hlavně líp se to bude povolovat než zanutým klíčem
půžeš vzít i horkovzdušku a ohřát to a pak teprve začít povolovat
vždy je lepší začít nějak takhle když hrozí to že to nepůjde nebo že se klíč protočí
a když s eti to protočí tak do imbusu naklepni větší torx a nebo existukou i imbusy s půl rozměrem .... 6,5 atd
-
goodFela - FK
To je je*ačka s jednim imbusem. Teď nám ještě řikali, že máme začít zapomínat na šrouby s křížovou hlavou a pomalu i na imbusy. Když prej budem něco konstruovat, tak se máme snažit tam cpát torxy

chtel sem se zeptat,jestli necemu vadi kdyz si dam na zadni kolo 2cm podlozky,je to klasicka podozka pod kolo na buben....muze se auto nejak nicit nebo tak neco?
A druha otazka, mam 4 kusy 0,5cm podlozek,chtel sem je dam po dvou kusech na kazdy predni kolo,abych dostal 1cm na predku....to necemu vadi? diky za rady....
A druha otazka, mam 4 kusy 0,5cm podlozek,chtel sem je dam po dvou kusech na kazdy predni kolo,abych dostal 1cm na predku....to necemu vadi? diky za rady....
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
-
RedmeX - FK
Vadiť to nemá čomu, ak nebudeš škrtať o lemy. Akurát si zvýšiť rotačnú hmotu (akoby si mal ťažšie koleso), čo v prípade podložiek pod bubon nehrozí...
me prave par lidi rikalo,ze budu davat zahulit podvozkovym castem....a neni to nebezpecny mit 2cm podlozky a dlouhe srouby?
a na predku mit dve podlozky na sobe taky neva?
a na predku mit dve podlozky na sobe taky neva?
-
RedmeX - FK
Takto. Podložky nerobia dobre čapom, silentblokom a podobne, lebo vystavujú nápravu väčším pákam. Ide hlavne o prednú nápravu. Ale zase nie je to podľa mňa nič tragické. Množstvo ľudí má super tunignové 15 a 16" kolesá, ktoré vážia aj o 5kg viac ako 13 plech a ťažisko majú posunutú vonku rovnako ako bežné koleso s podložkou. Naviac hmota podložky je koncentrovaná okolo osi otáčania, čo je lepšie.
Druhá vec je bezpečnosť. Tu by som nič nepodceňoval. Dve podložky na sebe je prasárna aj podľa mňa.
Vzadu by bola lepšia tá podložka pre zmenu rozteče, lebo jedna sada šrub drží podložku o bubon ako normálne koleso a druhá uchytí koleso o podložku. Nehrozí, že sa strihnú šruby... Ak takú nemáš, daj poriadne šruby minimálne s pevnosťou 10.9, ešte lepšie 12.niečo.
Druhá vec je bezpečnosť. Tu by som nič nepodceňoval. Dve podložky na sebe je prasárna aj podľa mňa.
Vzadu by bola lepšia tá podložka pre zmenu rozteče, lebo jedna sada šrub drží podložku o bubon ako normálne koleso a druhá uchytí koleso o podložku. Nehrozí, že sa strihnú šruby... Ak takú nemáš, daj poriadne šruby minimálne s pevnosťou 10.9, ešte lepšie 12.niečo.
- Jaap
- Kontaktovat uživatele:
Moje BjEtkA - Felicia 1,3 MPI 50kW, r.v.99, najeto něco přes 180 tis. km
https://picasaweb.google.com/TomFaltyne ... directlink
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21242
https://picasaweb.google.com/TomFaltyne ... directlink
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21242
to redmex: myslis ze je to prasarna i kdyz je to jen 0,5cm + 0,5cm?
a na ten zadek ty podlozky uz mam i se sroubama a pevnost sroubu nevim....tak proto se radsi jeste zeptam nez to tam dam...
a na ten zadek ty podlozky uz mam i se sroubama a pevnost sroubu nevim....tak proto se radsi jeste zeptam nez to tam dam...
-
goodFela - FK
-> Jaap: A kde jsou tolerance, drsnosti?
S tim by mě ve škole hnali až k nám na jih
Ne. Dělam si srandu. Dobrá práce. Jenom škoda, že nemam na to mechanizaci. Ale tak Joye má velice příznivý ceny a tak se vydam cestou nejmenšího odporu
Ne. Dělam si srandu. Dobrá práce. Jenom škoda, že nemam na to mechanizaci. Ale tak Joye má velice příznivý ceny a tak se vydam cestou nejmenšího odporu
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podložky pod zadní náboj
Pokud by mel nekdo zajem,tak po domluve jsem schopny nechat podlozky vyrobit z odpadniho materialu. (pokud pujde o klasicke Fe,tak upozornuju,ze bude mit lisku,protoze se reze vodou.Takze kdyz by to nekomu trhalo zily,bude si to muset natrit) Aktualne je moznost z duralu tl. 12mm, Fe tl. 6mm; 8mm; 10mm).
Kontakt SZ.
Kontakt SZ.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsou pjekní, nejsou moje?

-
Prasak - FK
Zdravim všechny členy FK
Chtěl bych se zaptat těch co už podložky na auto dávali.
- Jak jsou dlouhé origo šrouby co drží náboj ?
- Jaké mají ty šrouby stoupaní a třídu pevnosti ?
Chtěl bych si nachystat šrouby ještě než to rozeberu a nebudu si pro ně moc nikam dojet.
Chtěl bych se zaptat těch co už podložky na auto dávali.
- Jak jsou dlouhé origo šrouby co drží náboj ?
- Jaké mají ty šrouby stoupaní a třídu pevnosti ?
Chtěl bych si nachystat šrouby ještě než to rozeberu a nebudu si pro ně moc nikam dojet.
- RAAF_96
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, je zde někdo kdo by mi dokázal vyrobit podložky s odklonem 2 stupňů? Byl bych vděčný, díky 
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
ja se pridavam k dotazu tady kolegy,jen nevim jestli 2 nebo 1 stupen a sila asi 1cm....
Ted zrovna řeším to že bych nechal vyrobit nějaké i s odklonem.. síla by byla okolo 10mm a odklon 1,5 stupně, takový ještě normál... budu nechávat dělat nejspíš 10 sad, ale nic zatím není na 100% jistý, uvidí se až podle ceny za broušení úhlů... ale kdo by měl zájem ať dá vědět.
jinak rovné podložky není problém
http://auto.bazos.cz/inzerat/40622676/R ... ojetta.php
jinak rovné podložky není problém
http://auto.bazos.cz/inzerat/40622676/R ... ojetta.php