chcel by som sa spytat, ci je rozdiel medzi zotrvacnikmi BMM a MPi len v tom jednom zubku na obvode?
Kupil som totiz motor MPi a mam pocit, ze na nom bol namontovany zotrvacnik z BMM..
Je mozne, ze to bude fungovat OK aj so zotrvacnikom z BMM?
Je to 1.3MPi 50kW -07/1997
Setrvačník MPi/BMM
Re: Setrvačník MPi/BMM
Změny na motoru:
7/97 a výš mají jiný průměr uložení vačky (40,5 mm), jiný průměr čepu klikovky pro kolco rozvodů a řemenice (30 mm) a mají jinou hlavu, ale je zpětně kompatibilní (kuželové pružiny ventilů, ventily mají 7mm na dříku, jiný průměr kanálu 38 nebo 39mm a jsou kruhového průřezu, starší palice má oválny).
Ürčitě jsem na něco zapomněl...
7/97 a výš mají jiný průměr uložení vačky (40,5 mm), jiný průměr čepu klikovky pro kolco rozvodů a řemenice (30 mm) a mají jinou hlavu, ale je zpětně kompatibilní (kuželové pružiny ventilů, ventily mají 7mm na dříku, jiný průměr kanálu 38 nebo 39mm a jsou kruhového průřezu, starší palice má oválny).
Ürčitě jsem na něco zapomněl...
Naposledy upravil(a) Mexikan dne stř 26. srp 2009 13:41:30, celkem upraveno 1 x.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
jo rozdíl je jen v těch drážkách na snímač otáček
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
jasne
zrejme nikto neskusal davat BMM zotrvacnik do MPi, ze?
Asi teda budem mat na predaj odlahceny zotrvacnik na BMM..
zrejme nikto neskusal davat BMM zotrvacnik do MPi, ze?
Asi teda budem mat na predaj odlahceny zotrvacnik na BMM..
setrvačník z BMM do MPi sice namontuješ ale nebude to fungovat
-
Java - FK
Setrvacnik MPI
Cau chlapi, mel bych otazku. Sehnal sem levne motor z MPI s malo najetejma kilometrama a chci si ho dat do Feldy (monostrik). To ze by se to nemelo atd. to je mi jasny. Chci zachovat jednobodovy vstrikovani, takze zustane jen holej motor. Ale chci se zeptat jestli tam muzu nechat setrvak z MPI? Vim je BMM ma jen jedno vybrani na cidlo a MPI ma ty vybrani 2, jestli sem se na to dobre dival. Nemate s tim nekdo zkusenost, abych to pak nemusel znova rozdelavat kvuli setrvaku. Diky moc za info.
Re: Setrvacnik MPI
Pokud má BMM jen jedno vybrání tak dvě budou dělat problém to je snad jasný.
Každopádně doporučuji nechat ten z BMM znovu vyvážit.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Java - FK
Nebyl sem si jistej, myslel sem si ze by to cidlo na to druhy vybrani nereagovalo. Ted mi ale dochazi, ze ty vybrani muzou byt v jinem miste u BMM a MPI. Jeden z tech duvodu, proc sem chtel setrvak nechat, je prave ten, ze kdyz to je vyvazeny tak se mi do toho nechtelo sahat. Favo myslis ze to bude rozvazeny, kdyz tam dam ten setrvak z BMM?
Právě že to bude nejspíš jistota že to nebude košér a proto jsem psal aby jsi ho nechal vyvážit než ho tam dáš. Doporučuje se vyvažovat kliku společně se setrvákem ,ale pokud to není možný a na motoru se mění setrvačník tak stačí aby byl řádně vyvážen alespoň ten. Pochybuji že by se Ti chtělo kuchat motor jen kvůli vyvážení takže setrvak bude stačit.
Moje felda 1.4 MPi
všechno se vyvažuje samostatně aby to mohli ve fabrice montovat jak mim to příde pod ruku
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw