Zdar, mám na vás dva dotazy. 1. kdy má pracovat ventil kterej je napojenej na volnobeh? Zdá se mi, že nefunguje zkoušel jsem prohodit hadičku z EGR a potom začal fungovat, ale nevím jestli to ovládání EGR je stejny jako na ten volnobech jestli je mozny ty hadicky zaměnit na stálo? to by pak zas nefungoval EGR? 2. moje spotřeba se pohybuje kolem 7-7,5L tady jsem četl, že jezdíte s plnym vozíkem atd za 5L tak by mě zajímalo čím to muze byt protoze, že bych to tak honil se mi nezdá . Pravda je že kdyz jedu ve 4lidech a s vozíkem naloženym cca 200kg tak jedu skoro furt na podlaze a v kopcích z Plzně na Nepomuk jedu na trojku. Taky jsem tu čet, že jezdíte po dálnici 160 o tom si muzu fakt jenom zdát po rovině z toho dostanu 150 a to jedu celou dobu na podlaze a pekne dlouho trva nez se to na tech 150 dostane.
Předem dík
podtlakový ventil, vysoká spotřeba
-
Zbysek - FK
Re: podtlakový ventil, vysoká spotřeba
ad1: ventil pro zvýšení volnoběžných otáček pracuje chvíli po nastartování studeného motoru a dále také při každém prudkém ubrání plynu. Tedy můžeš to i zkusit když budeš mít motor v otáčkách a prudce ubereš,m jestli se podtlaková regulace v závislosti na elektromagnetu pohne. Tohle vyrovnávání při odstavení plynu je tam aby motor nezdechl, protože by šel až pod volnoběžné otáčky jinak. Pokud ti to nefunguje, jsou dvě možnosti: buď máš tedy chybu v elektroinstalaci (ať už elektromagnet - pravděpodobné), nebo samotná elektrika) a nebo máš naprosto blbě nastaven předvstřik na potenciometru čerpadla, tedy funkce zvyšování volnoběhu je vyřazena. Vidím to ale spíše na ten elektromagnet. EGR je věc nepotřebná, tedy je možné použít její elektromagnet místo toho k volnoběhu . Jsou shodné, proto pouze přehodíš hadičky a konektor.
ad2: dle tvých příznaků - vysoká spotřeba, malá maximálka, nutnost plného plynu aby to jelo - máš blbě nastavený motor, především pak předvstřik na čerpadle (patrně moc nízký). Chce to tedy vyladit a pak pojede perfektně. Samozřejmě neznám zbytek stavu motoru (filtry, najeté kilometry, kompletní stav), takže pouze říkám závadu, která by byla u jinak dobrého motoru.
ad2: dle tvých příznaků - vysoká spotřeba, malá maximálka, nutnost plného plynu aby to jelo - máš blbě nastavený motor, především pak předvstřik na čerpadle (patrně moc nízký). Chce to tedy vyladit a pak pojede perfektně. Samozřejmě neznám zbytek stavu motoru (filtry, najeté kilometry, kompletní stav), takže pouze říkám závadu, která by byla u jinak dobrého motoru.
-
smazany clen - FK
palivovej a vzduchovej filtr mam zánovní a motor má najeto jenom 112 000km . Jinak startuje bez problému i v zimě takže si nejsem jistej jetli to bude dělat ten předvstiř protože co jsem tu vyčet tak když je malej tak to blbě startuje ne? Když mam studenej motor tak mi to škube ale to dělá chvilku tak cca1km.
-
Zbysek - FK
Dělá ti to nějakou tu dobu po stratu a na jakékoli rychlosti vždy ve shodných otáčkách (stejně sešlápnutém plynu) že? Tak v tom případě je to jistě nastavením předvstřiku. Chce to poladit čerpadlo, potenciometr, případně táhlo přesuvníku předvstřiku. Je to takové blbé štelování " o milimetr tam, o půl milimetru zpět), ale bohužel to tak je a jde tím právě toto škubání vyladit.
Jinak předpokladem je, že motor nejezdí v nouzáku, nebo nemá celkově nějakou chybu (tedy zjistit přes vag).
Jak upravit předvstřik jsem popsal zde: http://felicia-diesel.ic.cz/?p=21
Jinak předpokladem je, že motor nejezdí v nouzáku, nebo nemá celkově nějakou chybu (tedy zjistit přes vag).
Jak upravit předvstřik jsem popsal zde: http://felicia-diesel.ic.cz/?p=21
-
smazany clen - FK
Nevíš o někom kdo by to dokázal pořádně seřídit? Kdyby to byl doopravdovej odborník tak bych za nim klidně dojel nějakou delší vzdálenost. Zkoušel jsem pootocit tim potenciometrem po smeru hod. rucicek a zda se mi ze to je lepsi, ale nevim jestli se mi to jenom nezdá. Když jsem kroutil s tim potenciometrem tak jsem nepozoroval změnu v chodu motoru, hluk se nijak neměnil. Jinak ten podtlakovej ventil se ma otevrit jenom na okamzik kdyz padaj otacky a sou kousek nad volnobehem ne? ja ho mam otevrenej furt.
-
Zbysek - FK
S tím kdo by ti to nastavil asi neporadím.
Jinak ten volnoběh se má chvilkově zvýšit při tom prudkém ubrání, takže musíš vidět, že se chvilku pohlo táhlo zvýšení volnoběhu.
Jinak ten volnoběh se má chvilkově zvýšit při tom prudkém ubrání, takže musíš vidět, že se chvilku pohlo táhlo zvýšení volnoběhu.
-
Pantheria - FK
Chlapi, jak poznáte, že je otevřený?? Já netuším, jak to poznat. Taky mi po nastartování motoru cuká auto na malé otáčky. Ale jen chvíli do ohrátí. Mám 1,9 s 120 tkm.Vinnetou-Martin píše:Nevíš o někom kdo by to dokázal pořádně seřídit? Kdyby to byl doopravdovej odborník tak bych za nim klidně dojel nějakou delší vzdálenost. Zkoušel jsem pootocit tim potenciometrem po smeru hod. rucicek a zda se mi ze to je lepsi, ale nevim jestli se mi to jenom nezdá. Když jsem kroutil s tim potenciometrem tak jsem nepozoroval změnu v chodu motoru, hluk se nijak neměnil. Jinak ten podtlakovej ventil se ma otevrit jenom na okamzik kdyz padaj otacky a sou kousek nad volnobehem ne? ja ho mam otevrenej furt.
-
nebulus - FK
Ten ventil ovláda cez hadičku podtlakovú plechovku na čerpadle odkiaľ ide také krátke lanko na páčku čerpadla. Ak sa nepletiem, tak v kľude a po naštartovaní za studena je lanko voľné a motor beží na vyššie otáčky. Potom po cca 2-3 minútach dostane ventil signál, otvorí podtlak a lanko sa pritiahne. Ja som po kúpe mal ventil spálený - hlásil to aj VAG.