Strili do vyfuku, co s tim?

MPi 1AV
AEE
Roman813 - FK

Strili do vyfuku, co s tim?

Příspěvek od Roman813 - FK »

Ahojte, uz jse ti tu kdysi rozepisoval, viz muj prispevek v sekci vyfuk, katalizator ano nebo ne atd. Ale vec je takova, pred dvema roky jsem dovezl feldu z Nemecka, byl tam totalne rozsypany a naprach spaleny kat, tak se nahradil trubkou, auto jezdilo takto 2 roky a nedavno pred technickou a emisema se tam soupl nahradni kat, jenze ten vydrzel necelych 500 km a je zase naprach... :( Kdyz tam byla ta trubka misto katu, tak to strilelo do vyfuku jak zavodaci, zejmena za studena to pri sundani nohy z plynu, nebo pri sjizdeni z kopce, ci dobrzdovani motorem kolem 1500 otacek (jak jednotka zacne zase sama pridavat - podle palubaku vyskoci spotreba z nuly na nejakou hodnotu). Tak jsem myslel, ze pricinou je to, ze je tam ta trubka a plyny nejsou tlumene a nez se ten vyfuk ohreje, tak to dela nejaky bordel a bla bla, Ale ted vim, ze tam dohoriva benzin a ne malo... a ted proc?

VAG: naprosto OK, zavady zadne, vse se zda byt normalni.
Loni vymeneno vicko rozdelovace, palec, svicky, kabely, ale na to strileni to nemelo vliv, to delalo vesele dal.

Napada me snad jedine, co by to po elektricke strance mohlo delat... zapalovaci modul. Ze by za studena, nebo pri urcitych hodnotach otacek, kdy musi jen tak sem tam neco zapalit proste blbnul??

Jinak nevim, pak uz by to mohlo byt jen tim, ze propousti vstrik(y) nejaky benzin navic, ale to nevim, jak overit a zjistit :(

Jinak auto naprosto OK, vykon solidni, volnobeh ukazkovy, zadne skubani, trhani, zdechani, lenost, jede jak drak...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Strili do vyfuku, co s tim?

Příspěvek od Atnarfus »

Když to poblafává při brždění motorem, nebo při poklesu otáček po protůrování, tak to bývá díra ve výfuku. Stačí i malá netěsnost. Jak se chová vykuchaný kat to netuším.

Jestli při diagnostice ukazuje lambda co má a při měření emisí je lambda 1.000nic, obsah kyslíku jak má být a další hodnoty taky OK, tak to nemůže být dohoříváním benzínu ve výfukovém potrubí.
Změř tlaky motoru, jestli není některý výfukový ventil v háji. Ale to by zase na emisích bylo znát.
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Jezdil jsem z prazdnym katem 2 roky (1,3 BMM) Krome jineho zvuku s tim nebyl zadny problem. Zadne strileni spotreba normalni zadne skubani. Po namontovani katu pred technickou se kromne zvuku nic nezmenilo a kat tam vydrzel dalsi rok az do prodeje.

M.
Roman813 - FK

No, emise byly skoro jako novy motor, to bylo v pohode, ono to opravdu dela treba jen prvni 2-5 minut jizdy a pak je klid a ticho, takze neco ze zacatku nefunguje jak ma a pokud dva katalyzatory shorely na prach, tak tam asi opravdu leti kybl benzinu... ale proc?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Dělá mi to taky. Na vině je fakt ta díra. A jestli tam jde víc benzínu, může to být od lambdy, která kvůli té díře obohacuje směs, která se nestihne spálit.
Roman813 - FK

No jo... dira, dira, ale kde? svody jsou v poradku, to jsem kontroloval a prvni dily vyfuku (parohy s lambdou a katem) jsem tam daval v podstate troje a delalo to u vsech) a kdyby ta dira byla dal, nekde u stredniho nebo zadniho dilu, tak to prece nemuze na prach spalit katalyzator behem 500km? sakra...jsem bezradny :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Díra kdekoli může střílet. Spálit kat ale ne.
Díru zjistíš jednoduše. Kusem hadru pořádně zacpi za chodu motoru výfuk. Ono to někde foukat začne.
Roman813 - FK

jj to jsem zkousel, vyfuk tesni dobre, pokud shori kat a strili to do vyfuku, tak tam proste musi jit benzin, otazkou je proc?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Závada vstřikovače?
Jestli tam ale jde tolik benzínu že to střílí a vyhoří kat, tak to musí být znát i pohledem. Z výfuku by se musel valit hrozný humus a smrdět to nespáleným benzínem.
Knoxville - FK

Příspěvek od Knoxville - FK »

Přišels na to čím to bylo? Protože myslím, že mám stejný problém jako ty. Na emisích jsem teda ještě nebyl a z výfuku po ohřátí žádný smrad taky nejde, ale pokud při studeném motoru sjíždím kopec bržděním mtorem, taky to pěkně střílí. A díru jsem nikde nenašel, střední díl byl nedlouho před tím, než jsem auto koupil měněný.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Mam taky vykuchanej vejfuk a je to normalni ze to strili specialne kdyz auto je studeny a motor na volnobeh bezi na elektronicky sytic .... to že kat nevydržel bych přisuzoval tomu že to byl nějakej šmejd nebo před smrtí ... už bych to být tebou neřešil a jezdil.
Co se týká díry ve vejfuku ... stříli to a to mám úplně novej vejfuk od hlavy až nakonec všechno řádně přetěsněný.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Knoxville - FK

Příspěvek od Knoxville - FK »

Koukal jsem že měněný střední díl je Tyll, což podle mých informací je jedna z těch mizerných druhovýrob, mohlo by to blafat kvůli tomu že je to šmejd díl??
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

S tillem nemám špatnou skušenost, resp. nemyslim si že je to šmějd.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tyll je celkem v pohodě. Je trochu hlučnější, ale vydrží relativně dlouho. Hlučnější ale neznamená střílení a bublání. Jenom je prostě v některých otáčkách motoru o fous auto hlučnější.
Měl jsem výfuk Walker. Auto bylo tichoučký v celém rozsahu otáček, ale výfuk vydržel pouhé dva roky. Trubky mají tak poloviční stěnu než Tyll. Tyll mi vydrží tak 4 roky.

Zajímavé je, že Walker oficiálně výfuky na škodovky nedělá. Možná to byl nějaký padělek.
Roman813 - FK

Doposud to vyresene neni...

Stve me, ze to strili i s nahradnim katem (original z jine 1.6ky, byl v pohode) a asi sel uz taky do kytek... Strili to presne pri sjizdeni kopce, za studena a pri sundani nohy z plynu, kdyz to jede na "sytic" teda presne v momente, kdyz otackomer padne pod 1600-1500 otacek a zacne tam jednotka dodavat "trochu" benzinu, v ten moment to dela paseku. Uz jsem menil z mensich levnejsich veci (zapalovaci trafo, svicky, vicko rozdelovace, kabely, vsechny kontakty osetrene proti oxidaci, na VAGu neni jedina zavada) kde co, pretesnoval a dela si to furt. vubec nevim co s tim. Posledni co zkusim je pri vymene gufer ventilu mrknout na vyfukove ventily... Ale jede jak drak, svizne krasne, tise, tak uz to nejak extra neresim.
Odpovědět