Evidenčni kontrola
-
Butcher - FK
Evidenčni kontrola
Co kdyz auto neudela evidencni kontrolu? Da se s tim neco delat?
Re: Evidencni kontrolo
když neprojde tak musíš závady odstranit aby prošlo tudíž musí ti sedět číslo kastle a typ motoru a vše musí být čitelný
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vrátit ho prodejci.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
u evidence se kontroluje celé vozidlo ne jen čísla, mě ju nechtěli udělat jen proto že jsem měl u Rapida zadní nehom. světla... Butcher: proč myslíš že by nemuselo projít?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
RAIMMI
tak to jsi měl evidenčku spojenou s STK
na evidenčce se kontrolujou doklady od vozidla, VIN, typ ( nebo číslo ) motoru, barva.
Nic víc mi nekontrolovali.
tak to jsi měl evidenčku spojenou s STK
na evidenčce se kontrolujou doklady od vozidla, VIN, typ ( nebo číslo ) motoru, barva.
Nic víc mi nekontrolovali.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
to neměl měl jsem normální evidence a kontrolují i auto pokud vypadá vše o.k. tak jen pohledem... mám tam teď známeho a nedávno jsem s ním o tom mluvil... 
z hlediska evidenčky jim musí být jedno jestli tam máš něco nehomologovanýho
když jsem jí dělal na 4x4 tak jsem jel na 17" a řekl mi že je v TP nemám tak by to technickou neprošlo ale evidenčkou to projde
takže ti to nejspíš jen nakukal aby tě potrápil
takže ti to nejspíš jen nakukal aby tě potrápil
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
http://business.center.cz/business/pojm ... zidla.aspx
musí být i technicky způsobilé, a každý to bere jinak někdo ti to nechá, když narazíš na idiota tak ti ji dát nemusí... kor když budou v TP 15" a na aut máš 17". Říkám záleží na koho narazíš, už v tom dělám několik let...
musí být i technicky způsobilé, a každý to bere jinak někdo ti to nechá, když narazíš na idiota tak ti ji dát nemusí... kor když budou v TP 15" a na aut máš 17". Říkám záleží na koho narazíš, už v tom dělám několik let...
-
Butcher - FK
Prave, ze uz to neproslo. Kvuli prebrousenemu cislu motoru a (ocividne) prevarene cislo kastle.
hmmm tak to vrať prodejci
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to vrať prodávajícímu. Motor nevadí lze udělat výmaz, ale to VINko je průser.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
u motoru by měl stačit udělat výmaz v TP ale jestli budou mít námitky zkrz převaření kastle + VIN tak to nebude jen tak... můžu se ti zítra zeptat toho kamaráda co dělá na STK co s tím jde udělat. A nebo jak Raceman kontaktovat prodejce...
-
Butcher - FK
No znamy rikal, ze to jde zavarit, aby to neslo poznat. Jde o to,jestli uz to nemaji nekde v evidenci.
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
a neni to o zbytecnej pruser mit auto s vedomim prevareny kastle?motor este takovej pruser neni,ale kastle jo.jestli je to auto z bazaru asi bych jim ho vratil.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
tak jako tak když kupuješ auto přes bazar tak tam máš automaticky záruku na skrytý vady a když kupuješ od soukromý osoby tak bez kupky ani náhodou a v ní by měal být věta která říká že pokud neprojde auto evidenčkou tak je prodejce povinnej vrátit peníze za auto plus proplacení nákladů na evidenčku
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Trochu OT . . . Ta zaruka na sraté vady , navíš jak dlouho platí při koupi z bazaru ?
v AuoESA jí dávají na půl roku
koukni se do papírů ke koupi a musí to tam být napsaný
koukni se do papírů ke koupi a musí to tam být napsaný
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ze zakona je tusim pul roku na skryte vady.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tet ale zaleži co se všecno dá počítat jako skrytá závada . Sem pročítal zakony a je to tam napsaný pěkně blbě . . . 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
záruka na skryté vady bývala 3 měsíce teď je to půl roku, no muselo by se prokázat že ta vada už byla při prodeji auta... že to není vada kterou si člověk mohl udělat sám nebo vznikla provozem. Kdyby to zkončilo u soudu posuzuje soudní znalec...
-
sisin - FK
Převařit to jde,chce to si s tím pohrát a nesouhlasil by ti výrobní štítek s údaji u chladiče jestli tam ještě vůbec nějaký je,ale jestli na to máš ještě tu záruku a možnost to vrátit tak to udělej.Jinak budeš při každé jízdě cvakat kulatiny jako já s vědomím,že něco není v pořádku.No a dost důležitá věc je,že kdyby se nedejbože něco stalo,tak na 100% zjistí,že máš převařený vinko a máš zarobené na pořádný průser.A to za to podle mě nestojí.NEBRAT
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, stačí vážnější nehoda kde by šlo auto na expertizu a je to v pr...
-
sisin - FK
A možná ještě dál,protože by to samozdřejmě znalez zjistil(měl jsem dva a čuměl jsem co kontrolovali a jak byl poctivi) A ještě kdyby to byla jeho vina tak už to pak skáče na ceně...soudní polatky,bolestné,ušlý zisk a já nevím co ještě,ale ty tahanice a vysvětlování kde jsem to koupil,od koho,za kolik,proč to má převařený vin a kdo ví co by nakonec na tom autě našli....třeba,že už se sním někdy bouralo a viník z místa ujel bez poskytnutí první pomoci.No prostě bych od toho dal ruce pryč jestli to evidenčkou na poprvé neprojde podle zásadních údajů o autě,tak už to samo o osobě o něčem svědčí.Pokuď není chyba jenom někde v administrativě což se stát u nás klidně může.
-
Butcher - FK
Auto se bude vracet. (Neni to muj pripad ale
) Spis mi slo o to, jestli je to nekde ulozene, kdyby s tim prijel nekdo na jinou evidenci, tak jestli jim to tam nevyskoci, ze to predtim neproslo.
-
sisin - FK
-
Collin - FK
Néní to tak že když auto neprojde tak si ho tam nechají? Jak je možné že před 2romaka auto prošlo a ted ne? Co se týče vrácení tak to bohužel neprojde.. My máme čistý štít..
-
sisin - FK
tak to je zajímavé.Jestli to prošlo před dvěma lety a nic se tam něměnilo tak by to projít mělo.To by měli v nějaké databázi mít,né? Tak jak si policajti vyjedou v databázi původní majitele,změnu TP a ostatní pí*oviny tak by mělo být v nějaké databázi aspoň po nějakou dobu uložené,že už to auto někdy změnilo majitele a evidenčka se dělala s kladným výsledkem včetně místa kontroly.Tak jsem teď z toho fofo.A nebo to prostě potvrdí,rok to nechají uložené v databázi a pak to mažou? To by mě zajímalo jak to vlastně je.Záleží z jakého nebo jakých přesně důvodů to evidenčkou neprošlo.
Butcher: Napiš přesně proč jsi tou evidenčkou neprošel a jak ti to zdůvodnili.Teda ten co to koupil,tvůj případ to asi není jak jsem pochopil.
Butcher: Napiš přesně proč jsi tou evidenčkou neprošel a jak ti to zdůvodnili.Teda ten co to koupil,tvůj případ to asi není jak jsem pochopil.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vždyť napsal, proč to neprošlo.
Nevidím problém. Ze zákona jseš povinne udělat evidenční kontrolu do 8 dnů. A rovněž ze zákona jseš oprávněn od kupní smlouvy odstoupit do 14 dnů bez udání důvodu. A i po této lhůtě jsou zákoné důvody, kdy můžeš od kupní smlouvy odstoupit. Platí i ústní kupní smlouva a jestli měl auto někdo na sebe přihlášené, a nyní ho prodal a chceš ho přihlásit na sebe ty = změna majitele, tak je evidentní, že k nějakému prodeji = kupní smlouvě muselo dojít.
To že to prošlo před dvěma rokama, nic neznamená, řeknou ti, že jsi to udělal třeba před měsícem, rokem ap., žádná fotodokumentace se nedělá, aby šlo prokázat, že auto je ve stejném stavu, jako před dvěma rokama.Butcher píše:Prave, ze uz to neproslo. Kvuli prebrousenemu cislu motoru a (ocividne) prevarene cislo kastle.
Nevidím problém. Ze zákona jseš povinne udělat evidenční kontrolu do 8 dnů. A rovněž ze zákona jseš oprávněn od kupní smlouvy odstoupit do 14 dnů bez udání důvodu. A i po této lhůtě jsou zákoné důvody, kdy můžeš od kupní smlouvy odstoupit. Platí i ústní kupní smlouva a jestli měl auto někdo na sebe přihlášené, a nyní ho prodal a chceš ho přihlásit na sebe ty = změna majitele, tak je evidentní, že k nějakému prodeji = kupní smlouvě muselo dojít.
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
na co nekomu bude neprihlasene auto
okamzite vratit, at si s tim puvodni majitel vytre p....
a to ze auto proslo pred dvema lety by me vubec nezajimalo...auto se prece kupuje na jezdeni
a to ze auto proslo pred dvema lety by me vubec nezajimalo...auto se prece kupuje na jezdeni
-
Návštěvník
By mě docela zajímalo jak to je, každé říká uplně něco jiného.. Jak v práci,kamoši a i tady..
Collin..
Collin..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Collin co myslíš tím, jak to je.
To jako legislativa nebo fyzický aktuální stav vozu?
To jako legislativa nebo fyzický aktuální stav vozu?
- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli to tady je ale zákon č. 56/2001 ze dne 10. ledna 2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb. , o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb hovoří o evidenční kontrole toto :
§ 2 bod 15 - Evidenční kontrola silničního vozidla je kontrola silničního vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívající v porovnání údajů uvedených v technickém průkazu silničního vozidla a v osvědčení o registraci silničního vozidla nebo v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, pokud se jedná o vozidlo, které nepodléhá registraci, se skutečnými údaji a stavem vozidla.
§ 2 bod 15 - Evidenční kontrola silničního vozidla je kontrola silničního vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívající v porovnání údajů uvedených v technickém průkazu silničního vozidla a v osvědčení o registraci silničního vozidla nebo v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, pokud se jedná o vozidlo, které nepodléhá registraci, se skutečnými údaji a stavem vozidla.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

-
sisin - FK
Re: Evidenčni kontrola
Takže je to jasné,údaje i stav vozidla.Teď záleží z jakého důvodu to auto tou evidenčkou neprošlo.Konečně v tom někdo udělal jasno.Né nadarmo je v rohu ta oktávka v metalíze,kterou mimochodem zase tak rád na cestě nevidím.Není to nic osobního

-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
šak jsem tady dával odkaz že to není jen kontrola čísel, ale u něj byl právě problém s číslama a nechce se mi věřit že by to před 2 roky prošlo...
-
sisin - FK
Před dvěma roky to projít mohlo,pak si možná během dvou let s tím vinem někdo hrál a myslel si jak dobře to neudělal.A ono ejhle,při běžné kontrole se na to nepříjde,ale jakmile se kontroluje to či ono konkrétní místo tak to poznali.Holt si s tím někdo moc práce asi nedal.A že se to vinko dá udělat opravdu precizně je všeobecně známo.
-
Butcher - FK
Vic do oci bijici je fakt, ze v TP je napsano rv. 97 a pritom to auto ma facelift a na jednom dilu ( na nadobe s aktivnim uhlim nebo co to je..) je napsano, ze je vyrobena 3.98.
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
spis me prekvapuje ze si clovek dokaze koupit auto, ktere ma vybrousene vinka
... si snad zkontroluji pri koupi, jestli sedi kody s technicakem.. pokud ne, jdu od toho pryc.. mene nervu
a evidencka, je kapitola sama o sobe... nekde te nechaji projit s "kleci(ramem) v aute" a jinde neprojdes kvuli foliim
.. melo by se kontrolovat jen formalne, ale je to vzdy individualni od osoby, ktera kontrolu provadi 
a evidencka, je kapitola sama o sobe... nekde te nechaji projit s "kleci(ramem) v aute" a jinde neprojdes kvuli foliim
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
-
sisin - FK
Ono nemusí mít vinko vybroušené,ale vyřezané a navařené zpátky jiné a normální člověk to nepozná,když se to dobře zamázne a pohraješ si s tím tak ten spoj nepoznáš od původního.To mi můžeš věřit,ale na prohlídce to pozná jestli to není úplný idiot.Jedno je fakt,šlápl do pěkného hovna,aby mu nakonec nezůstalo tady do bazaru na náhradní díly.Je otázka jak se k tomu postaví ten kdo to prodal.Jestli jsem to dobře pochopil a dobře jsem četl výše tak by dokonce nemusel být daleko 
-
Collin - FK
Před dvouma rokama to prošlo bez jakéhokoliv problému.. Dal bych ruku do ohně zato že od té doby se s autem(číslama) nic nedělo..
Collin..
Collin..
-
eari - FK
no a ja s tim taky nic nedelal..za tech necelych 14 dni..proste jeli jsme s tim na evidencku a neproslo..
-
Collin - FK
Já netvrdím že Ano.. Ale každopádně je to hodně divné.. Auto je ted použitelné na díly.. popiš mě jak to vše přesně bylo když ste tam dojeli..
-
eari - FK
normalne jsme tam prijeli ze chcem udelat evidencku..zaplatil jsem 150kc jako poplatek..a za 10 min prisel typek,otevrel si kapotu a zacal zkoumat..prvni vec co rekl ze je vybrousene VIN..dalsi vec ze je prevarene cislo na kastli a ze v technicaku je rok vyroby 97 a okna + cumak to ma z 98ky..to taky nadaval..pak nam rekl ze s tim se nic delat neda a ze jedina moznost je vratit to majiteli ze s timhle ja nic neudela pak odesel..za 10 min jsem mel v ruce papir v kterem bylo napsane ze skrze prebrousene cislo motoru a prevarene cislo na kastli(vadil mu neoriginal svar) je to auto neprihlasitelne..
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
a puvodni majitel ti rekne ze uz penize nema, takze ti nic nevrati....a ty budes bez auta a jeste rozebirat tento vrak na dily
super obchod
super obchod

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jestli jsem to správně pochopil, tak původní majitel je Collin.
Nebo to tak není?
Nebo to tak není?
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
nebyla to nahodou ta zelena felda a cerny predek co se prodavala na AHC ? uz na obrakzu vypadala divne 
-
eari - FK
jojo byla..ja prave tim ze to bylo pres meho kamose a collinoveho kamose tak jsem si rikal ze to bude bez problemu..
-
sisin - FK
Tak je třeba se spojit s Collinovým kámošem a říct mu co a jak a uvidíš co ti řekne.Ale asi bude lepší přímo na něco .Collin pravděpodobně za tohle nemůže,teda pokuď má svědomí čisté.Ale jak už jsem psal tak to vin někdo pěkně odfláknul.Jenom mě zaráží,že se mu nelíbil svar,protože tam podle mě nemůže být žádný vidět.Podle mě se to ani nevaří,ale jenom boduje.Ale to je asi už nepodstatné.