Přebíjí alternátor

maniaX - FK

Přebíjí alternátor

Příspěvek od maniaX - FK »

Dneska jsem měl rodiče odvést do Brna na letiště. Měl jsem jet tatkovou feldou je to 1.3BMM 50kw, r.v. 1995. Tak jsme vyjeli, ale asi tak 2 km od domu se rozsvítila kontrolka airbagu a hned o pár sekund později kontrolka ABS a červený vykřičník. Takže jsem zastavil a zkusil vypnout motor a nahodit to znova, po chvíli to samé. Auto jelo v pohodě, brzdy taky fungovali, ale jistota je jistota, tak jsme zajeli domů a jeli mojí feldou.

A tak se ptám, má někdo s tím podobné zkušenosti??? Víte co může být za problém???

Díky všem za odpovědi.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní problém- POMOC

Příspěvek od RAIMMI »

u aibagu stačí ve většině případů napíchnout na vag a smazat závadu a kontrolka by měla přestat svítit, nedávno jsme tak dělal VW Golfa a Octávku. U ABS nevím, chtělo by to napíchnout...
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Změř si kolik ti dobíjí, pravděpodobně odešel regulátor dobíjení, auto přebíjí a to ti rozsvítilo kontrolky.
maniaX - FK

Ono už kdysi měl otec problémy s tou kontrolkou airbagu...byl pak na VAGu a tam mu tu chybu vymazali, ale objevila se asi znova...a ted i s tím ABS a červeným vykřičníkem
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Právě tuhle závadu jsem zažil na kámarádčině feldě a byla právě spojena s dobíjením, auto ji přebijelo a to ji rozsvítilo tyhle kontrolky. Pak se opravilo dobíjení, smazaly chyby a už je to vše OK.
maniaX - FK

Ok díky za radu....takže stejně s tím budu muset do servisu :?
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Proč bys musel, dobíjení si změříš sám a opravíš taky v pohodě sám a co se týká smazání chyby, tak pokud nemáš vybavení, tak si najdi někoho poblíž z klubu a dohodni se snim.
maniaX - FK

Tak jsem to změřil přímo na baterce a bylo tam 18V, takže to fakt přebíjí.
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

jo a dost ale muže bejt v haji celej altik ja to měl taky tak regulator nepomoch :(
Naposledy upravil(a) Peters56 dne sob 05. zář 2009 15:59:04, celkem upraveno 2 x.
Důvod: odstraněna předchozí citace, viz bod č. 4
maniaX - FK

A jak si to teda sám opravím??? Nejsem sice automechanik, ale pokud se jedná o alternátor tak ten vymontovat není problém ale co potom??? :oops: :oops:

Nebo koupit teda celý alternátor jak píše Stefi74
Stefi74 - FK

nejdřiv si puč regulator ze svý feldy jesli maš 1.3 a pak uvydíš co dal
maniaX - FK

Musím kvůli tomu vytahovat celý altík ven???
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

kvuli regulátoru nemusíš
maniaX - FK

Takže stačí z něj odšroubovat jen ty dva šroubky, vytáhnou kablík a přendat do druhého alternátoru jo?
Stefi74 - FK

ano :)
maniaX - FK

Ok supr...v pondělí koupím ten nový regulátor napětí...jsem se díval že vyjde okolo 200kč, tak kdyby to bylo alternátorem tak zbyde aspon do náhrady...pak vyměním a jestli ani to nepomůže, tak asi novej alternátor :|
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

jj přesně tak
maniaX - FK

Díky hoši za rady...vůbec jsem nevěděl o co může jít :-) Ještě že jsem tady :D :D :D
maniaX - FK

Tak regulátor napětí vyměněn a je po problému. Napětí na baterce je už kolem 13,5 - 14 V což je v poho. Už stačí zajet jen na VAG a bude kompletně vyřešeno.
Odpovědět