zlobici 1.9D po vymene vstriku
-
standazolomouce
zlobici 1.9D po vymene vstriku
Dobre odpoledne, smim to otravovat s popisem potizi s naftovou feldou?
1,9 SDI kombi, 1996, cca 179000km, druhy majitel (po prvnim komplet serviska takze dolozeno vse co se kdy s autem delo)
preferovane palivo: Verva Diesel
nekdy na jare zacala strasne kourit a smrdet (vic nez obvykle), v servisu bylo zjisteno ze vstriky jsou jeste puvodni a ze tecou jak krizikova fontana tudiz byly vymeneny vc. vsech filtru apod. auto zacalo lip jezdit, min zrat (na jednu nadrz cca o 100km vic), necoudi a nesmrdi ale projevila se jina nestastna vec, jakoby padala nafta z okruhu zpet do nadrze, starter toci jako divy (jesteze mam novou a silnou 72ah baterku) ale auto kucka a ne a ne chytnout - s podezrenim na netesnost v palivove soustave ci spatne vstrikovaci cerpadlo odtazeno do servisu - ted popisu nasledujici kroky v bodech:
- kompletni vymena a nove pretesneni veskerych palivovych rozvodu - prvni den v pohode, druhy take, treti den nenastartovalo - opet "na suchu" - tudiz zpet do servisu
- vymena vstrikovaciho cerpadla za jine (po repasi) - opet nenastartovalo, a hned druhy den rano po odpolednim prijezdu ze servisu (obecne se da rict jakmile to stoji vic jak cca 12 hodin tak nechyta nebo alespon zlobi - viz nize)
- servisaci nenasli nic divneho, rozebrali opet slozili a auto jezdilo - dohodnuta vymena za nahradni servisni vozidlo a feldou jezdil cca tyden mechanik do a z prace, dokud se zavada neprojevila (asi po trech dnech)
- z duvodu vylouceni zavady imobilizeru byl tento odpojen - zadna zmena, auto se da nastartovat tak ze nez "vyjede" zbytek nafty z trubek tak staci na volnobeh a jeste pred vyjezdem stat nohou na plynu - otackomer ukazuje cca 3000otacek (pedal skoro na podlaze - po cca minute nabere jakoby "druhy dech" a otacky vyskoci nekam k vysinam - od te chvile se drzi volnobeh na spravne hodnote a auto jede i startuje bez jedineho "zavahani cely den)
- po dvoudennim stani nenastartovala (tesne pred tim najeto cca 1200km napric po cele Morave - dalnice-okresky-mesto - behem cesty vse bez potizi) - dalsi odtah do servisu - vse opet rozebrano a vycisteno - objeven zasekly zpetny ventil od prepadu nafty - tento vymenen - druhy den rano auto nastartovalo, par dnu ok, po dalsim dvoudennim stani maji pri rannim startovani opet tendenci padat otacky (opet to budi dojem nedostatku nafty) - slapnutim na pedal "az na podlahu" se opakuje taskarice s otackami ktere po minute vyskoci vys (auto jakoby nabere dech / - nebo mozna naftu/ a pak uz opet jede)
behem startovani vsechny kontrolky sviti jak maji, zhaveni trva porad stejne dlouho, i behem jizdy uz pak vse funguje, zadny prehrivani, zadny kolisani otacek ani ztrata vykonu, nic takoveho, z pojistkove skrine neni take slyset zadne cvakani ...
mel by nekdo napad co s tim? uz mne znaji vsichni co tu opravuji auta a vsichni jsou bezradni a ja uz jsem take zoufaly
snad se v tom "zmatku" vyznate - dekuji mnohokrate za postrehy ci za vas cas ...
Standa z Olomouce
1,9 SDI kombi, 1996, cca 179000km, druhy majitel (po prvnim komplet serviska takze dolozeno vse co se kdy s autem delo)
preferovane palivo: Verva Diesel
nekdy na jare zacala strasne kourit a smrdet (vic nez obvykle), v servisu bylo zjisteno ze vstriky jsou jeste puvodni a ze tecou jak krizikova fontana tudiz byly vymeneny vc. vsech filtru apod. auto zacalo lip jezdit, min zrat (na jednu nadrz cca o 100km vic), necoudi a nesmrdi ale projevila se jina nestastna vec, jakoby padala nafta z okruhu zpet do nadrze, starter toci jako divy (jesteze mam novou a silnou 72ah baterku) ale auto kucka a ne a ne chytnout - s podezrenim na netesnost v palivove soustave ci spatne vstrikovaci cerpadlo odtazeno do servisu - ted popisu nasledujici kroky v bodech:
- kompletni vymena a nove pretesneni veskerych palivovych rozvodu - prvni den v pohode, druhy take, treti den nenastartovalo - opet "na suchu" - tudiz zpet do servisu
- vymena vstrikovaciho cerpadla za jine (po repasi) - opet nenastartovalo, a hned druhy den rano po odpolednim prijezdu ze servisu (obecne se da rict jakmile to stoji vic jak cca 12 hodin tak nechyta nebo alespon zlobi - viz nize)
- servisaci nenasli nic divneho, rozebrali opet slozili a auto jezdilo - dohodnuta vymena za nahradni servisni vozidlo a feldou jezdil cca tyden mechanik do a z prace, dokud se zavada neprojevila (asi po trech dnech)
- z duvodu vylouceni zavady imobilizeru byl tento odpojen - zadna zmena, auto se da nastartovat tak ze nez "vyjede" zbytek nafty z trubek tak staci na volnobeh a jeste pred vyjezdem stat nohou na plynu - otackomer ukazuje cca 3000otacek (pedal skoro na podlaze - po cca minute nabere jakoby "druhy dech" a otacky vyskoci nekam k vysinam - od te chvile se drzi volnobeh na spravne hodnote a auto jede i startuje bez jedineho "zavahani cely den)
- po dvoudennim stani nenastartovala (tesne pred tim najeto cca 1200km napric po cele Morave - dalnice-okresky-mesto - behem cesty vse bez potizi) - dalsi odtah do servisu - vse opet rozebrano a vycisteno - objeven zasekly zpetny ventil od prepadu nafty - tento vymenen - druhy den rano auto nastartovalo, par dnu ok, po dalsim dvoudennim stani maji pri rannim startovani opet tendenci padat otacky (opet to budi dojem nedostatku nafty) - slapnutim na pedal "az na podlahu" se opakuje taskarice s otackami ktere po minute vyskoci vys (auto jakoby nabere dech / - nebo mozna naftu/ a pak uz opet jede)
behem startovani vsechny kontrolky sviti jak maji, zhaveni trva porad stejne dlouho, i behem jizdy uz pak vse funguje, zadny prehrivani, zadny kolisani otacek ani ztrata vykonu, nic takoveho, z pojistkove skrine neni take slyset zadne cvakani ...
mel by nekdo napad co s tim? uz mne znaji vsichni co tu opravuji auta a vsichni jsou bezradni a ja uz jsem take zoufaly
snad se v tom "zmatku" vyznate - dekuji mnohokrate za postrehy ci za vas cas ...
Standa z Olomouce
Re: zlobici 1.9D po vymene vstriku
Tak předně, pokud já vim, tak SDi se montovali od Octavie vejš. Do feldy ani omylem. Leda jako individuálka. A co se týče tvého problému, viděl bych to na zpětný ventil palivového filtru. Měl jsem s tím taky jisté problémy. po výměně za uplnějiný typ filtru s vřazeným zpětným ventilem je klid
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Zbysek - FK
Jelikož to začalo s výměnou vstřikovačů, mohlo by to s tím i skončit. Možná je některý (nebo všechny) nějaký špatný (třeba ukapávají, nebo prostě netěsní tak jak by měly).
Všechny ostatní věci se dělaly na autě až pak, takže bych začal od toho s čím to začalo.
Jinak to co psal Kovi je jedna z velmi častých závad na diesel feldě a on s tím už má za sebou svá muka.
Všechny ostatní věci se dělaly na autě až pak, takže bych začal od toho s čím to začalo.
Jinak to co psal Kovi je jedna z velmi častých závad na diesel feldě a on s tím už má za sebou svá muka.
Jo Zbyšku, ani my nemluv. Sem rád, že už je to za mnou. bát se každýho rána, kdy to nechytne.....No hele četl jsem to ještě jednou a píše, že jak mu dělali vstřiky,tak měnili všecky filtry, takže já bych se zaměřil spíš na ten palivák....může tam bej blbej O kroužek bo celý to čůro....když říká, že to jede v poho,ale na pikaču starty, tak bych asi začal spíš timhle....
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
-
Zbysek - FK
No jo, já přehlídnul ty filtry, že se to dělalo najednou. Tak potom opravdu palivák zkontrolovat a hlavně zpětný ventil na něm.
-
klukvalibuk
Občas se na tohle fórum kouknu, ale už taky začínám být zcela nervní s touhle podivuhodnou záhadou. Felicie chytne běží 10 - 15 sekund a umře. Pak je to většinou na odtah a na kompresor do nádrže, abych to odvzdušnil. Když jezdí v pohodě, ale jak tuhle náhodnou chybu udělá jsem v ... no víte kde. Za poslední dvě měsíce dvakrát odtah a na laně nic moc. Image pro okolí. Jo prosím Vás a pokud někoho napadne koupit ten zpětný ventil na palivový filtr neoriginál tak to radši zkontrolujte hned v prodejně. Já ho na filtr nedostal a po mírném zatlačení jsem z něj udělal několik. Takže prosím Vás jestli s tím máte někdo zkušenosti dejte vědět. Vždyť miláčka nesvěřím nějakému ... . Tu lásku by Felicii nikdy nemohl dát tu co jí dávám já.
Už po několikáté......a máte klid
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Jirka/#DSCF1262.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Jirka/#DSCF1263.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Jirka/#DSCF1264.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Jirka/#DSCF1262.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Jirka/#DSCF1263.JPG
http://feldarkovi.rajce.idnes.cz/Jirka/#DSCF1264.JPG
-
klukvalibuk
Tak dík tohle vyzkouším. Snad to je to místo, kde borečkove udělali chybu.
-
red.jack - FK
Ahoj.Koumal jsem foto co jsi sem zadal při výměně palivového filtru a chci se zeptat co to je za ventil namontovanej na těch hadičkách?to je nákej zpětnej?dík za odpověď.
presne tak, zpetny ventil.
-
red.jack - FK
Aha:-)a z čeho to je prosim tě?kde se to dá koupit?
Jako materiál? To už si nepamatuju, asi nějaký antikoro, protože byl docela těžkej... No myslím, že to seženeš v autodílech nebo na netu když pohledáš tak najdeš určitě...Já ho sehnal od maníka ze servisu
edit : http://www.kovaz.cz/zpetne-ventily.htm
edit : http://www.kovaz.cz/zpetne-ventily.htm
-
Tajmy - FK
Zdravím, mám nejspíš problém taky se zpětným ventilem (doufám). Převážně bych měl dotaz na koviho: koukal jsem na ty tvé fotky, jak jsi zaslepil díru na filtru? Udělal závit a dal tam šroub? A mezi zpětné hadice vložil nový? Co jsem koukal tak na netu se asi nedá sehnat přímo ten jaký tam má být? Proč je vůbec zpětný ventil spojený s filtrem? Popřípadě jaký typ zpětného ventilu jsi koupil?
Díky moc za odpověď Honza
Já jsem tam dal filtr z Golfa II 1.6D, ten je bez ventilu - pouze 2 vývody na hadici, a zpátečku do nádrže mám bez ventilu a jede i startuje jako nová 
-
Návštěvník
a zpětný ventil máš na přívodu paliva ten jak je na té fotce?
-
Návštěvník
napadlo mě co tedy zaslepit můj filtr kde je díra na ten ventil a zpětnou hadici propojit?
Zpetny ventil nemam nikde, nez zaslepovat stary, kde by to nemuselo tesnit tak kup ten filtr z golfa, stoji to par stovek a pomuze 
Ahoj, žádný závit jsem tam nedělal. Ten filtr jsem už tak koupil. Je to filtr na VW Vento. A zpětný ventil nasadíš na hadici přívodu paliva do filtru před filtr. Je jedno kam, jestli to uděláš u motoru nabo u nádrže. Je tam proto, aby se ti nafta nevracela zpět do nádrže a filtr yůstaval furt zalitý naftou, kdyby tam náhodou byla netěsnost, tak ten zpětný ventil zabrání odtoku palive z filtru. A je v podstatě jedno, jaký tam dáš, prostě řekneš, že chceš zpětný ventil na palivové vedení.Tajmy píše:Zdravím, mám nejspíš problém taky se zpětným ventilem (doufám). Převážně bych měl dotaz na koviho: koukal jsem na ty tvé fotky, jak jsi zaslepil díru na filtru? Udělal závit a dal tam šroub? A mezi zpětné hadice vložil nový? Co jsem koukal tak na netu se asi nedá sehnat přímo ten jaký tam má být? Proč je vůbec zpětný ventil spojený s filtrem? Popřípadě jaký typ zpětného ventilu jsi koupil?