převodovka teče - skříň
-
P3t4n - FK
převodovka teče - skříň
Prosím o radu. Nevím co mám dělat, převodovka je prasklá mikroskopickou prasklinou, ale olej z ní teče slušně (kapka 5minut). Prasklina je označena modře.
Teď potřebuju především aby to měsíc vydrželo, pak budu mít peníze a budu moct laborovat, třeba s nouvou, ale nyní potřebuji nouzové řešení, jak to opravit. Proto se ptám, máte s tím někdo zkušenosti? Asi kecám blobosti, ale co takhle, žvejkačka, prohřát autogenem, tmel, lepidlo, izolepa? Já vážně nevim, jsem zoufalej.
Případně jak se to opravuje nějak solidně, je potřeba nová celá převodovka nebo stačí kryt? Musím vyndávat celý motor?
Předem děkuji za pomoc.
Případně jak se to opravuje nějak solidně, je potřeba nová celá převodovka nebo stačí kryt? Musím vyndávat celý motor?
Předem děkuji za pomoc.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ztrácím olej
Ahoj,jako nouzovku nevim co bych ti poradil,jenom s tim jezdi dál no...nic jinýho s tim nejde..a pak když to budeš chtít vyměnit tak stačí sehnat obal za 600kž na vrakáči...takže nci hroznýho jde o to jenom vyndat tu převodovku a motor se vyndavat nemusí jenom ho musíš trošku svěsit ..ale to by jsi asi sám nedělal?
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jinak měl jsem takový dvousložkový tmel,je to něco jako kus modelíny,obal tvoří jedna složka,uvnitř je druhá složka,od sebe jsou oddělený takovým tenoučkým papírkem,když jsem potřeboval tak jsem kousek odřízl,začal to žmoulat v ruce,tím se ty složky spojí no a pak to připlácneš na místo který chceš zalepit a po nějakých 2 hodinách to ztvrdne že se to dá brousit.
Já s tím provizorka spravoval trhlinu doma na topení a drželo to perfektně.
Když se poptáš v nějakým krámě s lepidlama tak určitě něco poraděj.
Já s tím provizorka spravoval trhlinu doma na topení a drželo to perfektně.
Když se poptáš v nějakým krámě s lepidlama tak určitě něco poraděj.
-
P3t4n - FK
no doufam ze to nebudu muset delat sam, jinak kocku na motor v garazi mam, ale zrejmne bych to opravdu nezvladl, jsem preci jen pouhej nedostudovanej elektrikar. Jo diky za radu, zitra se zkusim poptat po nejakym tmelu, vypustim prevodovku, vodmastim a zkusim to tam prdnout, uvidime... Kdyz to nepujde, musim kaufnout novy obal a vymenovat... Jinak diky za rady, zitra nebo pozitri napisu jak dopadnulo to dlouslozkovy lepidlo
-
smazany clen - FK
Ono se tu našla a určitě najde spousta lidí kteří ti potvrdí že než zjistli že v převodovce nemají olej ujeli klidně i 3tis kilometrů=) Převodovku vytáhneš toho se neboj. Jestli máš ze dva hevery a kočku tak je to práce na 30min i pro lajka. o něco horší je to když tu převodovku rozebereš je tam toho docela dost tak aby jsi to pak poskládal
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
No ono vyndat převodovku pro lajka bude celkem trošku problém podle mě...jako neni to tak hrozný ale je to taková blbná práce.Pak napiš jak jses s tim vypořádal 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
Jj,taky sem lepil prasklinu převodovky dvousložkovým tmelem a drží dobře už nejaký ten pátek. 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
P3t4n - FK
jasny, diky za rady, dnes jsem tam frnknul ten dvouslozkovy tmel, a unik oleje se dale nekona. Takze ucel splnil luxusne, snad to vydri aspon prez leto... Prinejhorsim vymenim celou prevovku, stejne je spatna (spatne jde 2 a zpatecka, ale to je asi normalni)... Jeste jednou diky moc
-
smazany clen - FK
Re: převodovka teče - skříň
Zdravim,
Mam podobny problem - praskla prevodovka
, jsem lajk.
Co jsem hledal a nasel na internetu, tak takovych dvouslozkovych tmelu je vice - ja nevim, ktery by mohl byt ten "pravy".
Predem diky za odpovedi.
Mam podobny problem - praskla prevodovka
Prosim, muztete sem napsat konkretni nazev (typ, znacka ...) toho tmelu?...dnes jsem tam frnknul ten dvouslozkovy tmel, a unik oleje se dale nekona ...
Co jsem hledal a nasel na internetu, tak takovych dvouslozkovych tmelu je vice - ja nevim, ktery by mohl byt ten "pravy".
Jak vypustim prevodovku, cim a jak vodmastim, je na to nejaky specialni/overeny postup?Jo diky za radu, zitra se zkusim poptat po nejakym tmelu, vypustim prevodovku, vodmastim a zkusim to tam prdnout
Predem diky za odpovedi.
-
Mescalero - FK
-
smazany clen - FK
Dekuji za odkaz.
Nevite, prosim, jak dlouho vydrzi ten tmel za "beznych podminek"? Co podzim, zima ???
Nahore "Jarda" pise, ze je to OK 5 let.A co u ostatnich ???
V servisu mi nabizeji, ze to udelaji za cca 2000Kc (tmel+prace /vypusteni prevodovky+odmasteni/ ) - ze by to mohlo vydrzet tak dva mesice.
Nebo ze, vymeneji celou prevodovku za jinou za cca 4500 Kc. (prace+material) - trochu "se bojim" te nezname jine prevodovky?
Budu rad za Vase zkusenosti a rady.
Diky.
Nevite, prosim, jak dlouho vydrzi ten tmel za "beznych podminek"? Co podzim, zima ???
Nahore "Jarda" pise, ze je to OK 5 let.A co u ostatnich ???
V servisu mi nabizeji, ze to udelaji za cca 2000Kc (tmel+prace /vypusteni prevodovky+odmasteni/ ) - ze by to mohlo vydrzet tak dva mesice.
Nebo ze, vymeneji celou prevodovku za jinou za cca 4500 Kc. (prace+material) - trochu "se bojim" te nezname jine prevodovky?
Budu rad za Vase zkusenosti a rady.
Diky.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 13. zář 2009 20:42:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Čau,hele jako asi by bylo nejlepší to vyměnit za jinou převodovku.Ta cena co je je celkem solidní.A ta převodovka to je trošku no bud a nebo.To si nevybereš.Ale pdle mě to bude lepší varianta to nechat vyměnit.A nebo jenom kde to máš prasklí?Dát to nákýmu mechanikovi aby ti vyměnil ty obali a máš to 
.........
.........
-
smazany clen - FK
Diky za odpoved.
... A ta převodovka to je trošku no bud a nebo. To si nevybereš. ...
No prave. Kdyby ta "nova"-jina byla spatna, tak to by znamelo, ze bych musel vysolit dalsich cca 5000 Kc, coz pro mne problem jak financne, tak casove.
A nebo jenom kde to máš prasklí?Dát to nákýmu mechanikovi aby ti vyměnil ty obaly ...
Rekli mi, ze je tam praskly karter. Karter=obal, kryt?
Pry vymena karteru (vsech 3 dilu) stoji priblizne stejne jako vymena cele prevodovky.
Furt nevim, ktera cesta by byla lepsi:
a. tmel
b. vymena karteru
c. vymena cele prevodovky
d. jezdit a prubezne dolit olej do prevodovky (doporuceno kazdy mesic) - spis z nouze, nez se rozhodnu pro nekterou z "a" - "c".
prosim o vase nazory.
predem diky.
... A ta převodovka to je trošku no bud a nebo. To si nevybereš. ...
No prave. Kdyby ta "nova"-jina byla spatna, tak to by znamelo, ze bych musel vysolit dalsich cca 5000 Kc, coz pro mne problem jak financne, tak casove.
A nebo jenom kde to máš prasklí?Dát to nákýmu mechanikovi aby ti vyměnil ty obaly ...
Rekli mi, ze je tam praskly karter. Karter=obal, kryt?
Pry vymena karteru (vsech 3 dilu) stoji priblizne stejne jako vymena cele prevodovky.
Furt nevim, ktera cesta by byla lepsi:
a. tmel
b. vymena karteru
c. vymena cele prevodovky
d. jezdit a prubezne dolit olej do prevodovky (doporuceno kazdy mesic) - spis z nouze, nez se rozhodnu pro nekterou z "a" - "c".
prosim o vase nazory.
predem diky.
-
6host - FK
tak to mam stejne praskly jak je to nekde vyse v tomto threadu na fotce, rozklepal jsem to a potom jsem to zalepil tou plastelinou od UHU(epoxidovou asi za 205kc, spotrebuje se na to tak 1/10 ,pisou ze to potrebuje dve hodky, tak to necham tak 4, vecer tam naleju olej a uvidime jak ten zazrak lepi a jak dobre jsem to rozklepal