Zustavaj viset otacky
-
martin.mazec - FK
Zustavaj viset otacky
Zdravim pritelkine ma felici 1.6 MPI a zustavaj ji viset otack.Sundal jsem a vycistil skrtici klapku,udelal zakladni nastaveni.Vymenil vicko rozdelovace a palec.Prostrikal vsechny kontakty a stale se zasekavaj.Zkusim jeste vymenit plynove lanko.Nemate nekdo nejakou radu pls.
-
tomakecTD
Re: Zustavaj viset otacky
zdarec,covece nevim cim to muze byt,ale stava se mi to taky,jen staci mirne slapnout na pedal plynu,pustit a ty otacky se hned vrati na normal..taky by me zajimalo,cim to je,me to dycky visi na 2tis...ale delalo mi to hodne po vymene lambdy...ale pred tim sem tam taky..
-
breta1 - FK
Asi se dostaneme k nejoblíbenějšímu tematu - klapka. Největší ostuda a zmetek škodovky...
-
martin.mazec - FK
klapka asi bude v poradku,mel j sem ji sundanou a vycistenou.Zaclo to delat po vymene vyfuku,menil se prostredni a zadni dil.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Bude to klapka, po rozebrani a vycisteni je to klasika. Bud nech udelat zakl. nastaveni, nebo chvili pockej. Po ujeti cca 500-1000km by se to melo srovnat. Pokud se to nesrovna, tak musis na kabel 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
smazany clen - FK
Ohřej motor na provozní teplotu,vypni a odpoj baterku na 10min.Potom ji ořipoj,zapni zapalování a počkej chvíli,až si klapka projede krajní polohy.Potom startuj,projeď to a občas vyřaď na volnoběh.Mě to pomohlo,motor se na volnoběh zklidnil.Předtím skáksl a kolísal směrem k nižším otáčkám.
-
martin.mazec - FK
Zakladni nastaveni jsem delal pres diagniostiku.Tak teda ja uz nevim.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá auto jenom při studeném motoru, když je venku dost zima. Nějak to neřeším. Stačí trochu přidat a otáčky padnou na volnoběh. Udělá to jenom jednou po nastartování.
Jestli to dělá nějak hodně, tak to chce vydedukovat jestli se klapka mechanicky zasekává, nebo jestli ty otáčky udržuje řídící jednotka.
Problémy s volnoběhem nejsou specialitou škodovky. Dělají to snad všechna benzínová auta se vstřikováním.
Jestli to dělá nějak hodně, tak to chce vydedukovat jestli se klapka mechanicky zasekává, nebo jestli ty otáčky udržuje řídící jednotka.
Problémy s volnoběhem nejsou specialitou škodovky. Dělají to snad všechna benzínová auta se vstřikováním.
- Hanzz
- Kontaktovat uživatele:
Mě dělalo to samé a pomohla jen výměna škrtící klapky.Ta stará se mi prostě zasekla.Nejdřív když se zasekla stačilo přidat plyn a pak se to srovnalo, ale později zůstávala viset úplně.
-
kls45
Ahoj
já měl to samý , v servisu mi řekly WAG hlásí škrtící klapku,chce to prý výměnu -určitě je vydřenej potenciometr. Ale mě se to nějak nezdálo a tak jsem pátral až se dopátral. Nebyla totiž žádná vůle na lanku plynu a klapka se tudíž někdy nevracela až do volnoběhu (nesepnul v ní volnoběžný kontakt - a tím to opravdu na WAGu musí hodit chybu ). Ten držák lanka je totiž plastovej a časem se teplem deformuje-je to na něm i vidět, čímž původní nastavení s minimální vůlí se se stane bezvůlovým. Stačilo tudíž na lanku posunout segrovku o jednu drážku a je po problému. Servisáci jsou dneska už jen bezmozci, co umí akorát podle WAGu vyměnovat , ale že by zkusili zapnout vlastní mozek, natož tak využít něco takovýho jako je zkušenost , to je moc namáhaný.
Kls
já měl to samý , v servisu mi řekly WAG hlásí škrtící klapku,chce to prý výměnu -určitě je vydřenej potenciometr. Ale mě se to nějak nezdálo a tak jsem pátral až se dopátral. Nebyla totiž žádná vůle na lanku plynu a klapka se tudíž někdy nevracela až do volnoběhu (nesepnul v ní volnoběžný kontakt - a tím to opravdu na WAGu musí hodit chybu ). Ten držák lanka je totiž plastovej a časem se teplem deformuje-je to na něm i vidět, čímž původní nastavení s minimální vůlí se se stane bezvůlovým. Stačilo tudíž na lanku posunout segrovku o jednu drážku a je po problému. Servisáci jsou dneska už jen bezmozci, co umí akorát podle WAGu vyměnovat , ale že by zkusili zapnout vlastní mozek, natož tak využít něco takovýho jako je zkušenost , to je moc namáhaný.
Kls
-
smazany clen - FK
mozno teraz napisem blbost ale mne to robil otackomer. vzdy rano ked bolo troska chladnejsie po nastartovani mi zostali otacky na 2000 ale motor podla zvuku urcite 2000 nemal. po asi 30 sekundach ked sa trosku motor zohrial otacky otackomer uz ukazoval normalne. niekedy stacilo buchnut po pristrojovke a samo sa to napravilo. rozobral som budiky a preletoval kontakty 2 mesiace to islo v pohode a teraz mi to robi zase takze to asi preletujem este raz. okrem toho mi ukazovalo vzdy rano plnu nadrz
este raz mozno je to blbost
este raz mozno je to blbost