Poviem ti to aj inak. Prečo chip posunie krivku KM tak, že max výkon je v 5500ot.? Veď by mohol k 6000 alebo vyššie a výkon by ti stúpol ekvivalentne.
Úpravy a maximální výkon 1.3 MPI
-
RedmeX - FK
Re: max vykon
my to chápeme, teda aspoň ja, ale problém je v tom, že vychádzaš z grafov, čo má na webe cimbu pre MPi. A tie sú povedzme dosť zavádzajúce
Videl som pár kriviek týchto motorov s úpravami z valcovej brzy a dodnútiť točiť feldu viac bez radikálnych úprav je ťažké. Práve vo vysokých otáčkach má motor najväčšie straty a výkon zdvihneš len tak, že tieto straty znížiš (efektívnejšie spaľovanie, menšie trenie, odľahčenie pohyblivých dielov...) alebo pridáš viac paliva a súčasne vzduchu (kyslíka). Ani jedno chip nevie a nemôže na atmosfére!
Poviem ti to aj inak. Prečo chip posunie krivku KM tak, že max výkon je v 5500ot.? Veď by mohol k 6000 alebo vyššie a výkon by ti stúpol ekvivalentne.
-
tgfh - FK
Nevycházím z Cimbu, ani jsem se na jejich web nedíval. Jediné z čeho jsem vycházel byly hodnoty síly sériového motoru stanovené výrobcem, Cimbu má ty čísla úplně jinak, u nich je nejvyšší síla sériového motoru při 4000ot., výrobce zase mluví o 2600ot.
Jenže 500 ot/min přidá pouze čip Cimbu a spousta z nás jezdí ME kde navíc není ani prd.
Hanus nic ve zlém ale snad to nestojí ani za komentář , přesto to udělám . Máme válcové zkušebny kterým se také říká motorová brzda a teď pro blbečky , proč motorová brzda ? Protože měří výkon motoru a to způsobem že válec na kterém jsou hnaná kola je bržděn a motor překonává tento odpor a tím zjistí výkon motoru. Jak to dokáže se mě neptej nevím to a ani mě to nezajímá. Pokud máš jinou teorii sem sní ať se taky něco přiučím a nemusím kupovat "tjunink časopisy"
Hanus nic ve zlém ale snad to nestojí ani za komentář , přesto to udělám . Máme válcové zkušebny kterým se také říká motorová brzda a teď pro blbečky , proč motorová brzda ? Protože měří výkon motoru a to způsobem že válec na kterém jsou hnaná kola je bržděn a motor překonává tento odpor a tím zjistí výkon motoru. Jak to dokáže se mě neptej nevím to a ani mě to nezajímá. Pokud máš jinou teorii sem sní ať se taky něco přiučím a nemusím kupovat "tjunink časopisy"
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
favo - jsem v upravach motoru laik, takze za slovo me brat urcite nemusis... ja se rad poucim, kdyz kecam..
... osobne to mam zafixovane v hlave tak, jak je to na fotkach nize.. je to slovickareni, to uznavam.
motorova brzda - http://www.kne.cz/index.php?strana=foto ... projekt003
valcova (motorova) brzda - http://bittcar.cz/images/na_brzde.jpg
motorova brzda - http://www.kne.cz/index.php?strana=foto ... projekt003
valcova (motorova) brzda - http://bittcar.cz/images/na_brzde.jpg
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Hanus: tak si to myslim i ja, ale taky se necham poucit 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Věřím tomu že lepší výfuk, svíčky a čip způsobí lepší chod motoru, ale nevěřím že výkon vzroste o 15kw díky výměně těchto dílů.
Tgfh: Výpočet je to hezký. Jelikož nerozumím fyzice tak bych mu i věřil. Ale zdravý rozum říká opak
Tgfh: Výpočet je to hezký. Jelikož nerozumím fyzice tak bych mu i věřil. Ale zdravý rozum říká opak
-
tgfh - FK
Víte co je zvláštní, kdyby tady alespoň někdo napsal, proč tam nemůže po tom chipu být nějakých těch 58kW, kdyby tady někdo napsal: tgfh víš v takových vysokých otáčkách už jde síla strašně k zemi, nebo: on ten nejvyšší výkon je stejně stále při 5000ot. apod., hlavně že má tady každý zdravý rozum, k ničemu jinému než k výsměchu se vidím nezmůžete.
Na jaře jsem se bavil o chipu s automechanikem co mi servisuje Feldu, říkal, cituji: "chiptuning u Felicie přidá zhruba 8kW, tedy z 50 ti to udělá 58 a u 40 to udělá 48."
Kdybych si dal fight s nějakou 68kW Feldou, tak je mi jasné, že zůstanu hluboko za ním, protože mu všechny ty úpravy zvednou výkon ve všech otáčkách a neudělají jen sice vysoký, ale špičatý vrchol, který je leda na machrování, protože ho člověk málo kdy využije. Já ho ještě nevyužil.
Na jaře jsem se bavil o chipu s automechanikem co mi servisuje Feldu, říkal, cituji: "chiptuning u Felicie přidá zhruba 8kW, tedy z 50 ti to udělá 58 a u 40 to udělá 48."
Kdybych si dal fight s nějakou 68kW Feldou, tak je mi jasné, že zůstanu hluboko za ním, protože mu všechny ty úpravy zvednou výkon ve všech otáčkách a neudělají jen sice vysoký, ale špičatý vrchol, který je leda na machrování, protože ho člověk málo kdy využije. Já ho ještě nevyužil.
-
bitmap - FK
tgfh: ja uz slysel od vselijakych takyautomechaniku tolik blabolu, ze by to vydalo pomalu na knihu.
8kW z puvodnich 40kW, to je udajnych +20% na atmosferickem motoru s prachbidnou volumetrickou ucinnosti nad 3500 otacek
Opravdu si myslis, ze pouhym pridanim predstihu (a ze cely slavny chiptuning je ve sve podstate jen o pridani predstihu a trosky benzinu, protoze vzduchu si ten motor nasaje porad stejne ) ti prida 20% vykonu navic?
Proste to fyzikalne neni mozny, kdyz tam jednou mas vacku s kratkou dobou otevreni ventilu, kratkym prestrihem a malym zdvihem, tak ti to nikdy nebude dobre fungovat ve vyssich otackach, ani kdyz tam s vyrazenou lamda regulaci pri plnym plynu posles vic benzinu a o neco driv to zapalis.
Stejne tak svicky - pokud mas dobre fungujici svicku se spravne nastavenym odtrhem i zbytek zapalovani v dobre kondici, tak ti to jiskra od Brisku za 35,-/ks zapali uplne stejne jako platinova NGK za 350,-/ks.
Proc taky? Jiskra jako jiskra, dulezity je kdy se tam objevi a ne jak draha svicka ji vyrobi.
8kW z puvodnich 40kW, to je udajnych +20% na atmosferickem motoru s prachbidnou volumetrickou ucinnosti nad 3500 otacek
Opravdu si myslis, ze pouhym pridanim predstihu (a ze cely slavny chiptuning je ve sve podstate jen o pridani predstihu a trosky benzinu, protoze vzduchu si ten motor nasaje porad stejne ) ti prida 20% vykonu navic?
Proste to fyzikalne neni mozny, kdyz tam jednou mas vacku s kratkou dobou otevreni ventilu, kratkym prestrihem a malym zdvihem, tak ti to nikdy nebude dobre fungovat ve vyssich otackach, ani kdyz tam s vyrazenou lamda regulaci pri plnym plynu posles vic benzinu a o neco driv to zapalis.
Stejne tak svicky - pokud mas dobre fungujici svicku se spravne nastavenym odtrhem i zbytek zapalovani v dobre kondici, tak ti to jiskra od Brisku za 35,-/ks zapali uplne stejne jako platinova NGK za 350,-/ks.
Proc taky? Jiskra jako jiskra, dulezity je kdy se tam objevi a ne jak draha svicka ji vyrobi.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
kdyz tam ty kW nejsou, pres pocitac je tam nedostanes
Jestli si chces dat "fight" se seriovou 1.3MPi 50kW, tak prijed
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Hanus když to bereš takto, tak potom musím souhlasit s tebou. Jde o slovíčkaření, ale na tom se nic nemění, tak jako tak jde jen o měření výkonu a je fuk jestli kvůli tomu budeš kuchat motor z auta, nebo tam přijedeš celým autem. Reagoval jsem jak jsem reagoval, protože co opravdu nemám rád je, když se někdo na něco zeptá a místo odpovědi se mu dostane jen posměšků. To samý když někdo konečně dostane odpověď a není zcela košér tak se hned najde někdo kdo se začne vysmívat, ale poradit to né.
Spousta automechaniků jsou blbci co tuto práci dělají jen proto že se na lepší školu nedostali protože na to neměli a hned co dostanou vyuční list mají pocit že o autech ví vše. Neplatí to o všech ale právě takovíto mechanici byli důvodem proč jsem si začal na autě dělat vše sám. Pár špatných zkušeností mi bohatě stačí.
Spousta automechaniků jsou blbci co tuto práci dělají jen proto že se na lepší školu nedostali protože na to neměli a hned co dostanou vyuční list mají pocit že o autech ví vše. Neplatí to o všech ale právě takovíto mechanici byli důvodem proč jsem si začal na autě dělat vše sám. Pár špatných zkušeností mi bohatě stačí.
Moje felda 1.4 MPi
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jj. Favo. V žádném povolání nejsou jen sami géniové. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Zdenda19895 píše:Jj. Favo. V žádném povolání nejsou jen sami géniové.
Narážíš na mě ??
Nech si to jo !!!
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Mc Cali, nebudeš mi to věřit ale jsi jediný z celého F.K. o kom se mi ještě nepodařilo zjistit jaké máš povolání a jestli jsi dobrý nebo ne.

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Sem asi trochu mimo téma ale jako příklad to bude stačit .
Ještě za totáče byla v telce taková pěkná reklama na spořič benzínu .
Tak tam někdo začal počítat:
Nové svíčky ušetří X % benzínu
Spořič benzínu X % benzínu
správně nahuštěný kola X % benzínu
seřízený motor X %
atd .atd.
Vše co mělo vliv na spotřebu sečetli a dělalo to 102 % úspory paliva .
S takto seřízeným autem se ale muselo asi po 200Km zastavit protože úspora byla tak velká že benzín v nádrži přibýval .
Ještě za totáče byla v telce taková pěkná reklama na spořič benzínu .
Tak tam někdo začal počítat:
Nové svíčky ušetří X % benzínu
Spořič benzínu X % benzínu
správně nahuštěný kola X % benzínu
seřízený motor X %
atd .atd.
Vše co mělo vliv na spotřebu sečetli a dělalo to 102 % úspory paliva .
S takto seřízeným autem se ale muselo asi po 200Km zastavit protože úspora byla tak velká že benzín v nádrži přibýval .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
To je taky moje štěstí !!Zdenda19895 píše:Mc Cali, nebudeš mi to věřit ale jsi jediný z celého F.K. o kom se mi ještě nepodařilo zjistit jaké máš povolání a jestli jsi dobrý nebo ne.![]()
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
A o kolik vzroste výkon když místo destilky tam naleju alpskou minerálku a zapojim tohle?
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
To tam nedávej. Musel by jsi používat brzdný padák, 
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Teď vážně narazil jsem na tohle - http://www.chiptuner.cz/skoda.html
Nárůst výkonu o 11kW a 15 PS...to zní hezky 
Kód: Vybrat vše
Chiptuning Škoda Felicia
Objem základní výkon po zvýšení výkonu rozdíl cena CZ/EUR
kW/PS Nm kW/PS Nm kW/PS Nm
benzin
1300 BMM 40 / 54 95 45 / 61 100 +5 / +7 +5 3 499,- / 180,-
1300 BMM 50 / 68 100 54 / 73 108 +4 / +5 +8 3 499,- / 180,-
1300 MPi 40 / 54 96 51 / 69 104 +11 / +15 +8 3 499,- / 180,-
1300 MPi 50 / 68 106 61 / 83 112 +11 / +15 +6 3 499,- / 180,-
1600 55 / 75 135 61 / 83 142 +6 / +8 +7 3 499,- / 180,-Re: max vykon
Já Mc Caliho prásknu , je to profesionální hráč ryllye simulátorů a kdo ví čeho ještě

Moje felda 1.4 MPi
Zdenda19895 píše:Jj. Favo. V žádném povolání nejsou jen sami géniové.
Zjistil jsem jedno za ty roky co makám a to, že není důležitý svojí práci dobře umět, ale umět jí dobře okecat. Jen nevím zda je to k smíchu či k pláči.
Moje felda 1.4 MPi
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
favo píše:Já Mc Caliho prásknu , je to profesionální hráč ryllye simulátorů a kdo ví čeho ještě![]()
A je to venku cááákra.
Bude tady se mnou ještě někdo mluvit ?
-
tgfh - FK
Ty to ale nemůžeš brát podle kW, musíš se dívat na sílu, aby jsi zjistil kolik ten předstih udělá. Podívej se třeba na post smrcka, máš tam vyšší sílu +/- o 6Nm tedy +/- o 6% a jo opravdu si myslím, že pouhým přídáním předstihu mi přídá 6% výkonu navíc (pokud je o 6% vyšší síla, je i o 6% vyšší výkon, to že to udělá o dalších +/- 10% výkonu navíc je díky těm o 10% vyšším otáčkách kde se nachází max.bitmap píše:Opravdu si myslis, ze pouhym pridanim predstihu (a ze cely slavny chiptuning je ve sve podstate jen o pridani predstihu a trosky benzinu, protoze vzduchu si ten motor nasaje porad stejne ) ti prida 20% vykonu navic?
Už o tom bylo napsáno dost, už se o tom nehodlám dále bavit, stejně to nikam nevede.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Samotná jednotka? ... maximalne tě zbaví díry za plynem, posune omezovač (do otáček kde stejně už moc výkonu neni) a někomu údajně sníží spotřebu. nic víc nic míň.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
A mě je to stejně fuk. Ujel jsem feldě co měla na zadku nápis 100HP a to mi stačí
A až mi to stačit nebude tak dám sestře na její feldu nápis 120 HP a každý ráno jí budu předjíždět cestou do práce a to teprve bude žrádlo

Moje felda 1.4 MPi
-
bitmap - FK
tgfh: to mas pravdu, nikam to nevede, protoze soustavne mylne interpretujes fakta.
Znova opakuju, upravami ridici elektroniky nedostanes do motoru ani molekulu vzduchu navic, takze predstihem prizvednuta krivka tociveho momentu +- presne kopiruje krivku seriovou, tudiz i kdyz posunes omezovac o 1000 otacek nahoru, na spicce vykonu se nedostanes o nic vys nez tech 6%, ktere jsi ziskal na tocivem momentu, protoze jeho prubeh je shodny se seriovkou, jen je o neco malo posunutej po svisle ose nahoru.
Znova opakuju, upravami ridici elektroniky nedostanes do motoru ani molekulu vzduchu navic, takze predstihem prizvednuta krivka tociveho momentu +- presne kopiruje krivku seriovou, tudiz i kdyz posunes omezovac o 1000 otacek nahoru, na spicce vykonu se nedostanes o nic vys nez tech 6%, ktere jsi ziskal na tocivem momentu, protoze jeho prubeh je shodny se seriovkou, jen je o neco malo posunutej po svisle ose nahoru.
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
hoši to chce nějakej graf měřeného výkonu, nemáte někdo? Jinak tgfh měl pravdu P=F*v 
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
to neva
... jen tak pro zajímavost jak vychází a nemáš i klasickou sérii?
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
Můžeš se mrknout
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Tak už někdo zajel na tu brzdu
Jinak které úpravy podle vás mají smysl a které ne? Chip, balvněný vzduchový filtr, výfuk, svíčky, benzín, vačka atd....
Jinak které úpravy podle vás mají smysl a které ne? Chip, balvněný vzduchový filtr, výfuk, svíčky, benzín, vačka atd....
- creasher
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar chlapi,uz jste nekdo byli na te brzde?Kolik to tak stoji tam zajet?
-
RedmeX - FK
smrcek: filter by som nemenil, sú to vyhodené peniaze. Drahšie sviečky tiež. Za ušetrené peniaze kúp vačku, to už pocítiš. K nej čip (najlepšie spolu zladené) a následne výfuk. To je taký základ. Ak chceš viac je kopec možností...
Benzín s vyšším OČ je super ak je k tomu naladený soft, čo neni takže väčšinu z potenciálneho nárastu stratíš... Radšej kvalitnú 95, aditívami v drahších 95 tiež motoru len prospeješ.
Benzín s vyšším OČ je super ak je k tomu naladený soft, čo neni takže väčšinu z potenciálneho nárastu stratíš... Radšej kvalitnú 95, aditívami v drahších 95 tiež motoru len prospeješ.
-
HanesT
Hlava BMM na MPI?
Zdravím všechny feldaře. Mám feldu s motorem 1.3MPI 50kw a chtěl jsem o něco snížit hlavu. Jenže nepřipadá v úvahu abych byl kdovíjak dlouho bez auta. Mám možnost sehnat hlavu z BMM, která je už snížená. A tak se ptám: Je možné použít na MPIčko 50kw r.2000 hlavu z BMM 50kw r.97? A když ano, nebude to ve výsledku downgrade? Někde jsem četl, že tahle hlava má o milimetr větší průměr ventilů a tudíš větší aerodynamický odpor, ale jde nějaký výkonový rozdíl vůbec naměřit, natož pocítit? Má nějaké další nevýhody? Díky.
Re: Hlava BMM na MPI?
hlava použít jde ale má jinak tvarovaný kanály a dříky ventilů 8mm u MPI 7mm ventily jsou jinak průměrově stejný
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pak jeste zalezi jestli to je 40kw nebo 50kW BMM maji jine kanalky. Ale i tak je to spis downgrade uz jen kvuli tem ventilum.
Snizit hlavu uz je to nejmensi stejne jestli ji budes sundavat tak nez vse ocistis zkontrolujes presahy atd tak je snizena.
A dalsi nevim proc chces snizovat hlavu samotne snizeni je tak maly prinos ze je to onicem a kdyz se to prezene tak budes muset jezdit akorad na 98 nebo pak uz na naftu
Dle meho nazoru jestli vse funguje jak ma nikde nic netece tak nech byt a jezdi.
A pokud chces vysi vykon tak cip do RJ a jinou vacku a pak furu dalsich veci jako slicovani hlavy a potrubi atd atd atd ale to neni pro nekoho kdo to chce mit za 2 dny hotovy a jezdit. Tak asi tak.
Snizit hlavu uz je to nejmensi stejne jestli ji budes sundavat tak nez vse ocistis zkontrolujes presahy atd tak je snizena.
A dalsi nevim proc chces snizovat hlavu samotne snizeni je tak maly prinos ze je to onicem a kdyz se to prezene tak budes muset jezdit akorad na 98 nebo pak uz na naftu
Dle meho nazoru jestli vse funguje jak ma nikde nic netece tak nech byt a jezdi.
A pokud chces vysi vykon tak cip do RJ a jinou vacku a pak furu dalsich veci jako slicovani hlavy a potrubi atd atd atd ale to neni pro nekoho kdo to chce mit za 2 dny hotovy a jezdit. Tak asi tak.
-
HanesT
No právě už mám filtr, leštěný sání, leštěný výfukový svody, slícování, teď čekám na první díl z fáčka bez katu. Tohle je poslední úprava do který se mi chce, protože při ostatních už musí motor ven. Jinak bych šel určitě do vačice a zvětšování objemu, ale takhle... Ten chip ještě možná, ale to je poslední.
Takže blbost? OK, tak si to asi rozmyslím. Dík
Takže blbost? OK, tak si to asi rozmyslím. Dík
-
sevca
Čauec . Chtěl bych se zeptat , Mám Felicii 1,3.mpi 40 KW . Je možno do tohohle motoru dát ŘJ 50 KW ? Bez použití chipu . Jen prostě vyhodit starou 40 KW ŘJ a dát tam 50 KW . Jsem docela lajk tak se ptám . dik moc
-
Marty_pv - FK
sevca: Tím si moc nepomůžeš, 40 a 50 kW verze se u MPi liší i vačkou. Buď si sežeň čip na 40 kW nebo rovnou přestavět motor na 50 kW
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Ale dát to tam samozřejmě jde.
-
Marty_pv - FK
jirkaf: A nebude vačka z 40 a jednotka z 50 lidově řečeno dělat bordel? 
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
To neni podstatný, já pochopil dotaz jako kestli to pojede.
Každopádně jsem to takhle jednou jel a nějakej problém jsem nespozoroval.
EDIT: ale jako tuning to nema smysl.
EDIT: ale jako tuning to nema smysl.
-
Marty_pv - FK
Já to právě pochopil jako "tuning" pokus - když už je to v topicu Max výkon
No tak má sevca aspoň odpověď ať už to myslel jakkoliv
zas tak moc rozdílný ty vačky nebudouMarty_pv píše:jirkaf: A nebude vačka z 40 a jednotka z 50 lidově řečeno dělat bordel?
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
tgfh - FK
248/248 vs. 254/254 jako tuning to nemá cenu, to už rovnou nějakou 265 apod.
-
stony - FK
Nic. Jsem teď měnil svíčky, filtry + silentbloky. A když jsem to byl projet, tak jsem si říkal jestli mi tam někdo nenamontoval motor 1,6, když jsem byl na záchodě. Mělo to znatelně vetší zrychlení a velmi kultivovaný chodbitmap píše:tfgh: nemuzu souhlasit.
Svicky nepridaj NIC, filtr neprida NIC, vyfuk pokud nechas stredovej tlumic taky neprida vubec NIC.
Takže si myslím, že kdybych se chtěl jebat s testováním různých svíček, tak by se dalo něčeho lepšího dosáhnout.
A ten filtr jsem předtím dával levný za 70 kč a teď jsem se plácl přes kapsu a koupil jsem nějaký za 170 kč.
Nasazení nových svíček může mít kladný vliv na výkon a tah motoru, pokud původní svíčky už nebyly dost ve formě.
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
dá sa věřit tomu co píše me na stránkách?
kolik může mít cca 1,3 MPI s hlavou, vačkou, jednotkou, výfukem (svody s fáva) a odlehčeným setrvačníkem????
kolik může mít cca 1,3 MPI s hlavou, vačkou, jednotkou, výfukem (svody s fáva) a odlehčeným setrvačníkem????
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
-
bitmap - FK
Tim jsem mel samozrejme na mysli rozdil mezi novymi predepsanymi svickami a novymi tuzingovymi svickami za 3x tolik penez.stony píše:Nic. Jsem teď měnil svíčky, filtry + silentbloky. A když jsem to byl projet, tak jsem si říkal jestli mi tam někdo nenamontoval motor 1,6, když jsem byl na záchodě. Mělo to znatelně vetší zrychlení a velmi kultivovaný chod
Kdyz vymenis stare opotrebovane svicky za nove, tak tam rozdil samozrejme bude, ale to neni zadny tuzing, to je jen servis
-
Dexter - FK
o tom kolik přidá jaká úprava kW a Nm se tu stále jen spekuluje, už by to chtělo někoho aby zajel na tu brzdu 
mause: Proč nevěřit M-E?
Jsou to reálný odbržený data.
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
newim přece je to jenom reklamní tah
ale asi to bude sedět ..díky
bylo: felinka lechce poladěná...Myška