1.6Mpi - nemá výkon, třepe se

MPi 1AV
AEE
Fifi

1.6Mpi - nemá výkon, třepe se

Příspěvek od Fifi »

Ahoj, jedná se o kamarádovo auto, auto už delší dobu nejelo ideálně, ovšem natolik dobře aby se to nemuselo řešit... Jednou jel do kopce a zničeho nic auto ztratilo výkon a kopec nakonec vyjel na dvojku, po příjezdu domu zjistil, že se mu kouří z podvozku, tak se ohl a měl úplně rozžhavený katalizátor, dříve se mi stalo něco podobného, ale na jiném autě, tak sem se nabídl, že zkusíme odstranit katalizátor (mi to pomohlo a auto jede jako dříve), tak jsme ho tedy vyřízli a navařili tam trubku, auto od doby kdy se mu to přihodilo až do doby kdy jsme vyndali kat stálo měsíc, takže to nedala baterka, na autě jsme začali dělat aniž bych ho před "úpravou" slyšel/projel přitom jsem ještě vyčistil klapku, svíčky... Když jsem potom s novou baterkou nastartoval motor se choval/chová tak jako na videu - Motor se třepe, div že nechcípne a i po přidání plynu třepání neustává jen se trochu s otáčkama změní, taky má takový nezdravý zvuk a auto nejede víc jak 90km/h. Jediné, co jsem zkoušel bylo (i když do toho nikdo nikdy nesahal) povolení rozdělovače a pokus o uklidnění motoru, to se povedlo až na "dorazu" motor sám od sebe trochu zvýšil otáčky a úplně se přestal klepat, ovšem po přidání plynu měl tendenci zhasínat a vůbec nešel do otáček, tak jsem to vrátil zpět na rysky...Motor se prý chvěl více než by měl už dřív, ovšem teď několikanásobně více. Nevím co s tím... Situace je taková, že pokud se to nepodaří nějak "doma" vyřešit, tak je kámoš rozhodnutý to prodat tak jak to je, nehodlá do toho vrážet moc peněz... Díky za každou radu!

Tady video:
http://www.edisk.cz/stahni/88326/Felici ... .47KB.html
Raceman

Re: 1.6Mpi - nemá výkon, třepe se

Příspěvek od Raceman »

napíchni na diagnostiku a podívej se na vstřiky jestli jsou plně funkční
svíčky dej nový a dej k nim i nový kabely
jde ti to na 3 možná i 2 válce

jestli byl žhavej kat tak se v něm nahromadil nespálenej benzín takže fakt koukni na ty kabely se svíčkama a vyměň to
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

tak něco takovýho sem ještě neviděl :geek: to snad jede na dva válce ne???? rozeber a uvidíš....ae řekl bych že je motor kaput. kdyby si se ho chtel zbavit tak bych si z něj něco vzal
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

By me docela zajimaly tlaky na valcich.
Fifi

Příspěvek od Fifi »

Tlaky nebudou jistě nic moc (bývalé firemní auto) ale nezdá se mi, že by z "ničeho nic" praskl kroužek, podpálil se ventil, těsnění pod hlavou nebo něco takového, nevím no, jinak olej to trochu bere, ale to spíše přes gufera (viditelně), protože auto nekouří... Co se týče diagnostiky, tak to jsou další peníze a třeba nic nezjistí... Já jsem proměřil kabely ke vstřikovačím a samotné vstřikovače, zdají se být ok, vstřiky mají stejný odpor a kabeláž k nim je "průchozí", palivovou soustavou to myslím nebude, protože do otáček jde bez zátěže dobře (až na ten třepot) a nevynechává při zátěži to nemá výkon ale taky jde na dvojku vytočit, takže asi zbývá "jen" zapalování nebo nějaká mechanická závada, ale nejde mi na rozum, jak to že když jsem posunul předstih až nadoraz, tak se motor úplně uklidnil sice potom nešel do otáček (asi z důvodu úplně nevhodného předstihu, který neuměla řj korigovat), ale ani se nehnul... Je zajímavé, že jste se shodli na tom, že to nejede na 4válce k autu se dostanu asi až zítra, tak zkusím za chodu odpojovat kabely ke svíčkám, resp včera jsem to zkusil na prvním válci, motor se ještě zhoršil a po chvíli chcípl, chtěl jsem jej nasadit zpět (ještě když běžel), ale špatně jsem to chytl a dostal pár kopanců, tak se příště vybavím rukavicí, tajně doufám, že to bude jen kabel nebo svíčka, palec rozdělovače i kontakty jsem vyčistil... Váš tip na nejlevnější ještě použitelné svíčky a kabely do 1.6mpi? Kámoš studuje, já sice taky, ale neplatím to, takže těch peněz není mnoho... Díky.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

když nechceš dát 2 stovky za diagnostiku nebo někomu na pivo tak je to těžký a pokud nemáš na základní servis prostředky tak se toho auta rovnou můžeš zbavit
Fifi

Příspěvek od Fifi »

Asi sem nebyl dobře pochopen, až se přijde na závadu a bude se vědět co se musí vyměnit, tak se to prostě koupí a vymění ovšem pokud by měl dát kámoš za zjištění co tomu vlastně je nebo opravu polovinu ceny auta (koupil velice výhodně), tak to raději prodá, to je jeho stanovisko s tím já nic neudělám... Já si vozím "prdel" v celkem nové Astře G (2003)... Kdyby se našel někdo z Ostravy kdo by to projel vagem a změřil tlaky za rozumné peníze, tak by asi nebyl problém, do servisu to auto kámoš prostě nedá, pak na něj vyhrknou nějakou sumu a auto v servisu zůstane třeba měsíc...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

diagnostika v servisu stojí jen 500,- maximálně
Fifi

Příspěvek od Fifi »

Ahoj, tak jsem se vrátil od auta a zatím vypadá, že pojede jak má, byly vadné kabely na 3 a 4 válci a auto jelo doopravdy jen na 2... Zjistil jsem to různou kombinací svíček v jednotlivých válcích (ověření svíček) a vytahováním kabelů za chodu motoru. Kabely jsem provizorně nahradil televizním koaxem a auto se rázem začalo chovat normálně, zítra budou nové kabely a tak doufám, že to už bude ok... Jinak jsem se obešel bez diagnostiky díky čemuž si může dovolit kámoš koupit kabely hned... Takže všem co radili tímto děkuji!
Odpovědět