Mám 1,6 se sportovní vačkou a řídící jednotkou.
Zpočátku vše ok, postupem času se občas stalo, když jsem tomu naložil, že motor jakoby vypne. Pustím pedál plynu, znovu sešlápnu a vše je zase ok. Zkoušel jsem už měnit všechna možná čidla. Nakonec jsem zkusil origo jednotku a s ní to nedělá. Když dám znovu tu čiplou, vše funguje den dva jak má a pak se to opět stane. Zase jen když tomu naložím. Čím déle tam čiplá jednotka je, tím častěji se to stává. Nemáte představu, čím to může být? Na tu čiplou jednotku jsem před tím jezdil s normální vačkou a žádný problém.
Ještě mám pocit, že mi postupně stále více čuchnou spaliny po benzínu, ale spotřeba je pořád stejná. Lambda je podle VAG v pohodě. Na VAGu to občas házelo hlášky o chybě na čidle tlaku a teploty, i to jsem vyměnil a nepomohlo. Na origo ŘJ není chyba žádná.
občas vypne motor
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
občas vypne motor
1,6 sportline 1999
-
smazany clen - FK
Re: občas vypne motor
Zkus proměřit kabely od ŘJ k tomu čidlu tlaku a teploty.Může tam být něco přerušeného.Nejspíš u konektoru ŘJ.Vyměníš ŘJ,zaklepeš s tím a chvíli je to ok.Po čase to třeba v tom přerušeným místě zoxiduje.Nebo zkus pro začátek jenom zakvedlt s tím konektorem.Nebo při odpojené baterce vyndat a zase nasunout zpátky. 
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Jak se proměřují kabely?
Mám měžit jejich odpor? Najtu tu někde schéma konektoru ŘJ, abych věděl co s čím měřit?
Je pravdy, že na té chiplé jednotce byly zaoxidované kontakty, to jsem očistil, Taky jsem projel čističem kontaktů všechny spoje a konektory.
Dík
Mám měžit jejich odpor? Najtu tu někde schéma konektoru ŘJ, abych věděl co s čím měřit?
Je pravdy, že na té chiplé jednotce byly zaoxidované kontakty, to jsem očistil, Taky jsem projel čističem kontaktů všechny spoje a konektory.
Dík
1,6 sportline 1999
-
smazany clen - FK
Ano,měří se odpor ohmetrem.Spousta měřáků má funkci prozvánění kabelů a taje ještě doprovázena akustickou signalizací.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem se k měření nedostal. Ale napadlo mě, že by to muselo blbnout i při originál jednotce. A s ní to nikdy neudělalo.
Dnes jsem tam znovu nahodil čip a vše ok, zatím asi 50 km.
Dnes jsem tam znovu nahodil čip a vše ok, zatím asi 50 km.
1,6 sportline 1999
-
smazany clen - FK
Tak dlouho se s konektory a kabely mrdlá,až se ucho utrhne a je to.Ale neber to na 100 %.Na to právě musíš přijít.