Otevírání 5dveří centrálem
-
Kutil
Otevírání 5dveří centrálem
Koupil jsem si servo pro montáž do 5dveří vyrábějí to slováci a dobře to funguje za cenu 310,- napojí se pouze dva kablíky v B sloupku na levé straně pod krycím plastem pasu /spodním/ akorát ty dráty se musí protáhnout z 5 dveří spolu s kabely co tam již jsou pod stropem levou stranou do sloupku dolů .Montáž serva do dveří je bez vrtání maj to dobře udělaný je tam trubička ve tvaru T ta nahradí táhlo od tlačítka pro klíček co je venku na dveřích, a z boku je do té trubičky zavedené táhlo od serva které když se zasune při odemčení do té trubky T tak se o něj čep vedoucí od venkovního tlačítka opře celej ten T trubkovec se posune a zmačkne spodní aretaci ve dveřích a ty se otevřou . Při zamčení auta venkovní tlačítko se mačká na doraz dovnitř a nic se neotevře . Poznámka /nechat stále dveře odemčené / Nevím jestly to tu už nebylo pokud jo tak se omlouvám, jenom to chci doporučit je to fakt perfektní věc .
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otevírání 5dveří centrálem
Ahoj jj už to tady někde je. Já jsem to dělal taky a je to super. Jen mi trochu vadí že to pak vypadá že je kufr odemknutý a přitom je zamknutý.
-
Shadow2410 - FK
Kutil píše:Koupil jsem si servo pro montáž do 5dveří vyrábějí to slováci a dobře to funguje za cenu 310,- napojí se pouze dva kablíky v B sloupku na levé straně pod krycím plastem pasu /spodním/ akorát ty dráty se musí protáhnout z 5 dveří spolu s kabely co tam již jsou pod stropem levou stranou do sloupku dolů .Montáž serva do dveří je bez vrtání maj to dobře udělaný je tam trubička ve tvaru T ta nahradí táhlo od tlačítka pro klíček co je venku na dveřích, a z boku je do té trubičky zavedené táhlo od serva které když se zasune při odemčení do té trubky T tak se o něj čep vedoucí od venkovního tlačítka opře celej ten T trubkovec se posune a zmačkne spodní aretaci ve dveřích a ty se otevřou . Při zamčení auta venkovní tlačítko se mačká na doraz dovnitř a nic se neotevře . Poznámka /nechat stále dveře odemčené / Nevím jestly to tu už nebylo pokud jo tak se omlouvám, jenom to chci doporučit je to fakt perfektní věc .
Hoď sem odkaz na to servo hned bych ho koupil
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to nějak takhle. Montáž je v pohodě jen je trochu piplačka protáhnout ten kabel mám tam taky foto takhle to byla pohoda. Když tak napiš
http://satandas.rajce.idnes.cz/rajce_obr/#DSC07454.JPG
odkaz : např http://www.dobry-obchod.cz/produkt/deta ... 5-felicia/
http://satandas.rajce.idnes.cz/rajce_obr/#DSC07454.JPG
odkaz : např http://www.dobry-obchod.cz/produkt/deta ... 5-felicia/
-
Floppy - FK
taky sem nad tim přemejšlel, ale s tim, že se zavaří 5. dveře a nebude tam to debilní tlačítko a použil by se klika od fabie (co je na 5. dveřích) a el. odskok 
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
No docela zajímavé. Já bych tam tu kliku nedával jen zavařil. Taky nad tím uvažuju (puvodní majtel je kapku cinknul a pod lištou je promáčklina a dost to tam rezne. A já jsem to posral uplně zatím to mám jen nastříkané ale je to hrbolaté a sahá to až přes lištu)
-
Capos - FK
Super do toho jdu taky! Jen se chcu zeptat ten servomotorek pro 5-tý dveře se napojí na centrál co uz tam je?? Dík
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak napojíš to na zadní dveře a je to. Sundáš jen plasty pod bes.pásy tam budou dráty na zadní dveře. Jestli chceš mám v profilu foto jak jsem tahl kabel přes ty pruchodky na 5 dveří nebo ti je pošlu.
-
Capos - FK
To je vpoho plasty uz jsem mel dole
a tim ze se tam da servo tak se 5tý dveře nedaji zamknout klickem z venku nebo jak to je? (posleni otazka
)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele lidi, nechci vám zasahovat do diskuze, která je plodná, ale pomíchali jste jablka a hrušky.
pokud zavaříte kliku a demontujete tlačítko, tak vám je centrál prd platnej Centrál vám pouze odemkne dveře, ale neodskočí je. Tudíž budete mít sice odemčeno, ovšem nebudete mít jak otevřít dveře, když už tlačítko bude zavařené.
Jsou dva způsoby, jak toto ošéfovat.
1) zavařit tlačítko a otevírat dveře odskokem. Musíte mít ovšem dálkový ovladač s dalším samostatným kanálem na otevírání kufru. Na centrál odskok zapojit nelze, museli by jste po každém odemknutí vozidla centrálem jít dozadu a zaklapnout kufr.
2) nechat původní tlačítko a do pátých dveří dát servo, které paralerně napojíte na centrál zadních dveří. Když odemknete auto centrálem, odemkne se i kufr a vy zmáčknutím origo tlačítka odskočíte dveře kufru.
pokud zavaříte kliku a demontujete tlačítko, tak vám je centrál prd platnej Centrál vám pouze odemkne dveře, ale neodskočí je. Tudíž budete mít sice odemčeno, ovšem nebudete mít jak otevřít dveře, když už tlačítko bude zavařené.
Jsou dva způsoby, jak toto ošéfovat.
1) zavařit tlačítko a otevírat dveře odskokem. Musíte mít ovšem dálkový ovladač s dalším samostatným kanálem na otevírání kufru. Na centrál odskok zapojit nelze, museli by jste po každém odemknutí vozidla centrálem jít dozadu a zaklapnout kufr.
2) nechat původní tlačítko a do pátých dveří dát servo, které paralerně napojíte na centrál zadních dveří. Když odemknete auto centrálem, odemkne se i kufr a vy zmáčknutím origo tlačítka odskočíte dveře kufru.
-
Pjotr - FK
Kdyz sem pred par tydny do auta montoval central taky jsem chtel poresit i dalkove otevirani kufru.Nad tim motorkem co pise Kutil sem taky uvazoval.Kazdopadne me ale vadilo jak uz tu pisete jednak ze kufr vypada stale jako otevreny coz by tak nejaky nenechavec mohl i usoudit a snazit se tam dostat a kdyz by mu to neslo jeste to ponicit.
Dalsi vec otevrene auto = otevreny kufr,a zase,stojim nekde na krizovatce,dobehne nejaky zlodejicek,otevre me kufr,drapne prvni co mu prijde pod ruku a pryc.. nez stacim vubec zareagovat.Mozna jsou to uz dost paranoidni myslenky ale clovek nikdy nevi,obzvlast v dnesni dobe.
Tak ze sem to nakonec vyresil odskokem.Dle meho o 100% lepsi reseni i kdyz vyslo o neco draz.Motorek cca. 500kc + 100kc rele.Central me umoznuje dlouhym podrzenim zamykaciho tlacitka vyslat na jeho dalsi vystup implus a jelikoz neni silovy spinam nim uz zminovane rele ktere uz muze ovladat cokoliv,v mem pripade odskok.Funguje to dokonale,a montaz je rozhodne jednodussi nez rozebirat 5te dvere a tahnout z nich dalsi kabel.
Dalsi vec otevrene auto = otevreny kufr,a zase,stojim nekde na krizovatce,dobehne nejaky zlodejicek,otevre me kufr,drapne prvni co mu prijde pod ruku a pryc.. nez stacim vubec zareagovat.Mozna jsou to uz dost paranoidni myslenky ale clovek nikdy nevi,obzvlast v dnesni dobe.
Tak ze sem to nakonec vyresil odskokem.Dle meho o 100% lepsi reseni i kdyz vyslo o neco draz.Motorek cca. 500kc + 100kc rele.Central me umoznuje dlouhym podrzenim zamykaciho tlacitka vyslat na jeho dalsi vystup implus a jelikoz neni silovy spinam nim uz zminovane rele ktere uz muze ovladat cokoliv,v mem pripade odskok.Funguje to dokonale,a montaz je rozhodne jednodussi nez rozebirat 5te dvere a tahnout z nich dalsi kabel.
-
smazany clen - FK
je možné vyrobit otvírání kufru když mám servo motůrek? Nemáte někdo nákres toho plechu co ho drží a to T? nebo alespon fotku