Rachtání motoru
-
Standa3
Rachtání motoru
mám Felicii 1,6 MPI rok 1996, najeto mám 145000 Km a nedávno jsem zpozoroval, že motor na volnoběh rachtal neboli cvakal jako diesel, ale jinak s ním nebyly žádné problémy, auto jezdilo normálně a druhý den jsem to zkusil znova na volnoběh a motor běžel zase normálně jako předtím.Čím to může být?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rachtání motoru
Tipoval bych to na rozvody . 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kovové cvakání měnící se s otáčkama motoru je většinou od hydraulických zvihátek ventilů. Tzv. hydroštelů.
Jestli se ti to ozvalo po nastartování a po kratší jízdě to přestalo, tak to neřeš, to je normální.
Jestli se ti to ozvalo po nastartování a po kratší jízdě to přestalo, tak to neřeš, to je normální.
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Nechci te strasit ale dej si na to bacha. Ja koupil auto a z obcasneho nepravidelneco cvakani to nakonec preslo v hlasite a hydrostely to nakonec nebyly...
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Na 90% jsou to opravdu hydroštely.
Ale že by to bylo normální, to nevim.
Když je dost oleje, dělat by to nemělo a mě to nikdy nedělalo. Kromě jedné závady......prasklé dva hydroštely.
Ale že by to bylo normální, to nevim.
Když je dost oleje, dělat by to nemělo a mě to nikdy nedělalo. Kromě jedné závady......prasklé dva hydroštely.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
smazany clen - FK
Co to nakonec bylo?Ať se máme na co těšit.MajklGT píše:Nechci te strasit ale dej si na to bacha. Ja koupil auto a z obcasneho nepravidelneco cvakani to nakonec preslo v hlasite a hydrostely to nakonec nebyly...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zacvakání hydroštelů po nastartování studeného motoru je normální. Když se vyjímečně ozvou i jindy a po kratší jízdě se zase srovnají, tak to taky není závada.
-
smazany clen - FK
Jo,mě se před výměnou spínače sahary stávalo,že při teplotě někde kolem 100-110 st začaly hydroštely lehce poklapávat,protože už asi řídnul olej.Ch těl jsem jenom vědět,co se nakonec stalo,když to tedz hydroštely nebyly.Jestli mu klepaly vymlácený ojniční čepy,či co vlastně.

- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Jeste jsem motor nerozdelal, ale vypadalo to jako by pist mlatil do ventilu. Jak bude chvilka shodim hlavu a podivam seJoS píše:Co to nakonec bylo?Ať se máme na co těšit.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To jsem zvědavý, co to bude.