Vstřikovací čerpadlo, zvýšení výkonu apod.

AEF
provazek

Vstřikovací čerpadlo, zvýšení výkonu apod.

Příspěvek od provazek »

neví tady někdo jak přidat na čepadle lucas na naftě?
smazany clen - FK

Re: čerpadlo

Příspěvek od smazany clen - FK »

chceš jen zvýšit volnoběh, nebo celkově přeštelovat čerpadlo pro větší spotřebu (větší výkon ani raději nepíšu). Nebo chceš jen přidat protože máš nějaký problém?
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

Odpoved je velmi prosta, bud seridit lanko, ci pridat na distancnim sroubku ( zvyseni volnobehu)
nebo na cerpadle je sroubek ktery kdyz trosku dopritahnes tak zvysis max davku nafty, v praxi to vypada tak ze spotreba je normalni, ale v pripade ze dupnes az na podlahu,tak se ti zvedne max dodavka nafty a vykon ti povyleze, ale spis povyleze spotreba. Navic musis pak v zrdcatku kontrolovat barvu vyfukovejch plynu a zavcasu ubrat, velke mnozstvi nafty neni pak dobry pro katlik ani pro pisty i ventily, dale ani pro cerpadlo ani trysky a uz vubec ne prepady ktery pak rupaj, mel jsem to u feldy a menil jsem je kazdy tyden, je pravda ze jsem trhal prdele jinym ropacku a SDI motorum, ale za ty prepady a pochcanej motor to ani nestoji, to spis vyndej trumpetky a egr a je to, naporovy sani doresim po mature a pak se jeste uvidi, feldu jsme brzdili nahruba a vyslo to na CCA 72koni bez egru, trumpetek, dynamizatoru a restriktoru, byla to brzda auta celyho ne jen motoru takze se mohou objevit +- odchylky, jinak testovano felda seriova a tahle a i kdyz jsem combi a o 35kg tezsi nez druhej ridic v kratky tak jsem mu docela znatelne ujel, vcera jsem to doporucil jednomu klukovi z melnika a je nadsenej co udelaj trumpetky s egrem.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

72 koní :o
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 12. črc 2009 10:48:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Nechci se s Diablem hádat,já tam nebyl ale těch 72 kobyl mi přijde moc.....ikdyž je pravda, že většina motorů dosahuje většího výkonu ,než který předepisuje výrobce.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Diablo - FK

kuci rikam vam ze je rozdil zkouset motor samotnej a na aute, kdyz to testujete na aute tak je tam hode nepresnosti, takze normalne muze byt klidne vykon 80koni, ale nebo taky jen 66 koni. Je to jen orientacni. Ja tady neslovickarim a neresim tu upe do detajlu kazdyho konika, navic vzdy zalezi an tom pri jaky teplote toho atm. diesla zkousite, vyjdou jiny hodnoty pri +30 a jiny pri -10 ( btw ta druha varianta je vzdy lepsi)

vsimli jste si ze kdyz je zima az prasti jak felinky trhaj asfalt :P
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No a všim sis jak jede, když je po dešti nebo mlhavo?
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Diablo píše:
vsimli jste si ze kdyz je zima az prasti jak felinky trhaj asfalt :P
Tak u feldy to není zrovna moc znatelné, protože ten výkon je pořád prd, ale takhle u TD motorů je to sakra rozdí, když jde studenej vzduch do turba.
Diablo - FK

spis u 2T, a vsimli jste si jak TD trha asfalt kdyz mu zpetne pripojite vahu vzduchu :D
ja

Příspěvek od ja »

a kde najdu ten šrub rád bych to zkusil
Diablo - FK

jak jsou tlakove hadicky z cerpadla, pristup neni dobry, navic stim hooooooooooooooooodne opatrne, pokud nemate znamost v servisu nekde tak radeji nedelat. Jinak na ME to neprojde po otoceni.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Takže to shrnu, EGR jsem utnul hned, trumpetky šly taky pryč (neměl jsem moc času takže důkladné vyčištění sacích kanálů příště s tím že hliníkový odlitek půjde dolů), při té příležitosti jsem okouknul jak to je s průchodností hadic od filtrboxu k airboxu (jen díra,žádné vložky"restriktor") a to co je před filtrboxem je záhada neboť zo leze někam do blatníku (nebo je restriktor tam?). Takže by mě ještě zajímalo co je onen dynamizátor ....
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Dynamizér = rezonator... dává se na vyfukové potrubí místo Katu, případně prostředního tlumiče ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Ale lepší je holá roura :lol:
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Máš kat nebo ani ten nemáš? Jsem uvažoval že bych dal misto Katu rezonator, sice je kat vykuchaný, ale tak mi nějak svědomí nedá klid jaké by to bylo :D
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 12. črc 2009 17:21:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Jj, mám kat, je tam kupovana funglovka...
Návštěvník

Výkon 1.9D

Příspěvek od Návštěvník »

Potřeboval bych vědět jak zvednout výkon u felicie 1.9D. Jaké jsou možnosti, už jsem odpojil EGR a jede to líp, je to živější a tak.
Slyšel jsem že jde přenastavit čerpadlo, mohli by jste sem dát nějaké odkazy, kde to dělají?

Dík za odpověď
G.O.N.K. - FK

Re: Výkon 1.9D

Příspěvek od G.O.N.K. - FK »

skus napsat diablovi. ten to bude vedet
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Další zvyšování je možné opravdu pouze čerpadlem, ale záleží do jaké míry chceš jít. Samotným poladěním předvstřiku bude auto živější, či zdechlejší dle nastavení. Ovšem zároveň poladíš i celý chod motoru a pokud to teď jde dobře, tak to nemá cenu, protože pravděpodobně něco zhoršíš. Kdyby cukal nebo něco blblo, mohlo zároveň to tím vyřešíš. Pak tedy zbývá jedině přidat na čerpadle. To je ale nutné udělat šroubkem, který je uvnitř čerpadla a tak je nejlepší čerpadlo sundat a nechat to udělat někde kde to umí. Jde to i na autě, ale strašně blbě. Jinak samozřejmě se jedná o celkové zvýšení dávky, takže spotřeba jde úměrně nahoru.
Pokud by jsi hledal nějaké větší změny výkonu, pak jedině turbo, nebo nejlépe jiný motor :)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Asi jak říká Zbyšek. Pokud motor chodí bez problémů vy*er se na to a nechej ho být!!! Jak se v tom začneš rejpat a dostatečně tomu nehovíš, akorát to celý rozhodíš , budeš trávit týdny a týdny tím, vrátit to alespoň tam kde to bylo, když už ne zlepšit a nakonec se Ti ani to dost pravděpodobně nepodaří. Takže závěrem: Dej to někomu kdo tomu opravdu rozumí. Nečekej ovšem zázraky. pokud nikoho nemáš a sám si svými zanlostmi o D motorech a jejich principech nejsi uplně jistý do ničeho se nepouštěj. Pokud nermomocí chceš more power, kup něco s turbem, nejlépe koncern VW.
Návštěvník

zvýšení hlavní dávky vstřikovacího čerpadla

Příspěvek od Návštěvník »

Psal jsem do jedné firmy, ohledně toho přeladění čerpadla, oni mě odepsali tohle:

Výkon u Vaší felicie lze zvednout zvýšením hlavní
dávky vstřikovacího čerpadla.Zvýšení dávky se provádí pouze na základě
zkušeností.Neexistuje žádný seřizovací předpis na toto
přenastavení.Navýšením dávky se zvýší spotřeba a tím i výkon.Nejedná se ale
o markantí navýšení výkonu.Nedokážeme určit hodnoty zvýšeného výkonu ani
spotřeby.Přeladění je možno provést přímo na vozidle.Cena do 700.-/vč.DPH/.

Mám do toho jít? není to náhodou tak, že výkon se skoro vůbec nezvedne,ale spotřeba stoupne hodně?
Zbysek - FK

Re: zvýšení hlavní dávky vstřikovacího čerpadla

Stoupne jak výkon, tak i spotřeba. Jak moc, která část stoupne ti nikdo nedokáže říct. Pokud řešíš nějqké zvyšování výkonu na tomhle autě, je to jedna z jediných cest, takže to za to asi stojí. Pokud řešíš výkon, nesmíš řešit spotřebu - tyhle věci k sobě prostě nejdou u tohoto motoru. Sám si musíš promyslet co je tvou prioritou. Výkon se samozřejmě nezvedne nějak moc, ale trošku to pioznat půjde. Poté by si ještě motor zasloužil dostat více vzduchu (vylepšit sání + filtr), aby to tam nervalo jen zbytečně moc nafty a nic moc z toho nebylo.
Jinak jaké úpravy už máš? EGR off, úprava sání, opičí kapky, odlehčení auta....?
Zbysek - FK

Přidávám sem i mou odpověď po SZ na dotazy, co jsem těmi úpravami myslel, aby to tu někdo případně našel:

Odpojené egr pomáhá především v nižších otáčkách, kdy se motor trochu lépe sbírá do otáček.(funguje také právě pouze v nižších otáčkách, než vytočený motor). Pokud budeš chtít přidávat na naftě, je skoro nutnost egr mít zaslepené, aby se k více naftě dostlo také více vzduchu. S tím ale souvisí také úprava sání - buď úprava stávajícího, nebo výměna za větší. Chce to upravit sací nátrubek před vstupem do filtrboxu, který vede za nárazník a je nutné ho zvětšit. Stejně tak to chce buď dát celý větší filtrbox, nebo alespoň více průchozí filtr (KN například). Ze sání samozřejmě vyhodit restriktor. Nutností je také vyhození trumpetek z příruby sání, které to taktéž brzdí.

Odlehčit auto jde mnoha způsoby a okážeš se dostat o několik set kilo níž. Jelikož tohle není žádný výkonný motor, jde každé ubrané kilo poznat. To co můžeš vyházet je na tobě. Asi nepůjdeš úplně do hardcore úprav, kdy by jsi odlehčoval samotnou karoserii výřezy, ale je to prostě o vyházení co nejvíce věcí které nepoužíváš. Mimochodem pokud například řešíš úpravu výkonu a zároveň hudbu, pak jsou to dva protichůdné tábory, protože kvalitní hudba je většinou hodně zátěže váhové i výkonové.

Opičí kapky jsou úprava, kdy dolitím vhodných přísad dojde ke zvýšení kvality spalované nafty a motor je o poznání živější. Už jsem to na fóru mnohokrát rozepisoval, tedy hledej. Určitě ale s tímhle opatrně, protože když se to bude přehánět, jde odrovnat čerpadlo. Musí se tedy s rozumem.

Diesel feldu má vlastně kadý kdo tu je z mladších ročníků vyladěnou poměrně slušně a právě proto ujede benziňákům jako nic. Je to částečně i o tom jak s autem člověk jezdí, protože v našich rukách nestihne ten motor zlenivět. Je to ale z velké části právě o těchto úpravách a tím, že člověk nesmí koukat na spotřebu, která se sice nezvedne nějak nehorázně po úpravě všeho, ale minimálně dva litry to udělá jako nic při full náloži.
lesek - FK

Příspěvek od lesek - FK »

A pod trumpetkama vyčistit!! Bývá to dosti zanesené... Nebo turbo a čerpadlo s přetlakovou regulací, ale neudržej to písty, to mě na škodovce štve! Lešek
Odpovědět