Parkovačky (W5W)

smrcek
Kontaktovat uživatele:

Parkovačky (W5W)

Příspěvek od smrcek »

Na aukru prodávaj supervýkonný LED v bílé barvě. Napadlo mě co takhle jich nakoupit více a udělat z nich parkovačky? Odpor a patice se dají sehnat také. Pokud se nikdo neozve je to škoda páč hromadnej nákup je podle mě výhodnější finančně - ušetří se na poštovném atd.

Takže co vy na to?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Re: Výkonné LED parkovačky

Příspěvek od Zdenda19895 »

Mám supervýkonné parkovačky složené z 5ti z vysoce svítivých diod. Jsou koupené origo. Žádné MadeHome. :D Právě nevím jestli by nevadilo že tak moc svítí. :? Ale momentálně jsem je vyhodil a dal normální žárovky, protože mám Xenony 4300K které jsou trochu nažloutlé a ty superbílé ledky tam působily rušivě. :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A proč se s tím patlat když tady se daj sehnat a hotový :lol:
http://shop.obautodily.cz/index.php?mai ... ts_id=2795
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Že sem tak smělej, k čemu je to dobrý?? To plánujete s nima stát celý noci na kraji silnice bo co? Nebo na ně jezdíte? :o
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

emilio52: Ty asi moc dobře nesvítí za ty peníze. Já mám podobný a docela mě zklamaly :(

103457: Mno zkusil bych je udělat. Třeba by ty LEDky svítily lépe než klasický žárovky i obyč bílý LEDky ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

103457 píše:Že sem tak smělej, k čemu je to dobrý?? To plánujete s nima stát celý noci na kraji silnice bo co? Nebo na ně jezdíte? :o
k čemu... vypadá to lépe jak ty nažloutlé seriové, kor když jsou na autě lepší žárovky tak ty obyč parkovačky to kazí...
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

Taky premyslim nad vymenou parkovacek za LED. Pred casem sem prave daval lepsi zarovky,OSRAM ColdBlue nebo jak se jmenovaly a presne jak pise RAIMMI,pak to obyc parkovacky kazi.

to smrcek: Tyhle led me taky napadly nicmene 2 problemy.Jednak z nich udelat rozptylky,to by asi slo rozbrousenim hlavicek.Druha vec je patice,mas ji? Ja teda ne a kde ji koupit samostatne netusim.Nejak to tam dobastlovat me moc nelaka.

Kdyz pisete ze ty levne za cca. 20kc stoji za prd,nezkousel nekdo tohle? http://shop.obautodily.cz/index.php?mai ... ts_id=3381
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

dobastlit do patice je potreba zenerovu diodu, a predradny odpor, patice jsem nekde videl na prodej tusim ze zrovna take na aukru
Alf

Příspěvek od Alf »

kupte si na skodahome pořádný.
buď s 5-ti led, nebo s 25-ti led a to svítí fakt hezky a odrážejí se od paraboly. To nikdy made in doma neuděláš..
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

ja si nemuzu pomoct ale moje LED parkovacky se mi roztekly teplotou od H4..
Pjotr - FK

Z toho mam taky obavu ze pri teplote jaka je ve svetle bude zivotnost hodne bidna... :?
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Spešl parkovačky

Příspěvek od Mejra »

Ahoj, potřeboval bych poradit - chci udělat na feldě to, abych si mohl libovolně zapínat a vypínat parkovačky.. A to i když poběží normálně světla.. Tzn. Aby nesvítili parkovačky pokud budu svítit klasika tlumenýma.. Napadl mě ještě jeden vypínač dát na ty parkovačky.. Protože ten standartní vypínač na parkovačky musí bejt zaplej chtě nechtě při normoš tlumenejch světlech.. Kam dát ten druhej vypínač bo je jiné řešení?.. Děkuji.. (může se to zdát jako blbost, ale mám své důvody pro to..)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Spešl parkovačky

Příspěvek od Kuladmin »

Me by teda zajimaly tve duvody to tam mas naky blikatka a podobny ......... ktery potrebujes vypinat zvlast kdyz zahlednes poldy co :lol:
Musis si proste premostit tento vypinac aby byly nezavisle ale bacha co zadni svetla hehe tim ze zhasnes parkovacky zhasnes myslim i cele osvetleni vzadu - doufam ze se ted nepletu nemama ted u sebe schema.
Neni lepsi na tu tvoji ,,vopicarnu,, pridelat extra tlacitko a draty??? co ty nato??
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Nooo.. Jak extra dráty? Na ty dvě parkovačky bo dát normální a tohle dát mimo..? :D Jako mě elektrika ještě pane bohužel neříká..
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Proc chces zhasinat tydle zarovy??? To mi napis zaprve, neco mas na ne extra zapojene nebo proc? Ano je to jedna z moznosti pro ty dve natahnout extra elektriku a extra vypinac.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Mám tam modrý diody a v noci bych je raději měl vyplí.. Tak mě napadlo.. Že bych je vyndal, koupil objímky - jestli je vyrábí.. Natáhl kabely s extra vypínačem.. A dal je nějak do mřížky chladiče..
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

nechapu proc v noci kdyz je to videt i pres den ze to nesviti normalne, nejlepe kdyz je chces teda rozsvecet/zhasinat nezavisle je treba extra vypinac extra draty a nezapomen pojistku abys neshorel. A samozdrejmne se nejdrive rozmyslet co a kam presne chces.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Mejra píše:Tak mě napadlo.. Že bych je vyndal, koupil objímky - jestli je vyrábí.. Natáhl kabely s extra vypínačem.. A dal je nějak do mřížky chladiče..
Tohle, tak jednoduchý nebute, taky jsem sháněl ty objímky a u nás v mototechně mi řekli, že se to vůbec nevyrábí jako náhradní díl do světel. Prý se to dá nahradit parkovačkou z okty, tak mi jí ukázaly a patice byla stejná plus nějakej konektor na konci asi 10cm drátů. Konektor by se ustřihl a dráty napojily, ale jedna stála 160,- :shock: . Tak jsem jim je tam nechal. A dát je do masky nebude nic dobrýho, protože nemají vůbec žádnou ochranu proti vlhkosti a šlo by to velice rychle do pryč.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Pjotr - FK

Tak jsem nasel jeste dalsi cenove zajimavou alternativu http://www.aukro.cz/item817335527_led_s ... _bila.html .Neco takoveho nikdo nezkousel? Zajima me jak osviti parabolu kdyz ma smd diody mirene jen vpred,ne i do stran jak uz tady byly nekde zminovane parkovacky slozene myslim z 5ti flux diod.Na druhou stranu je u techto psano o vyzarovacim uhlu 180°.Vyhoda by byla jednodussi montaz bez nutnosti sundavat sklo prednich svetlometu,taky by asi chytaly min tepla od H4 tak ze by snad chvili vydrzeli,taky by mohli jit pouzit na osvetleni SPZ kam prave zarovky s diodami do stran nevlezou.Ted mam ve svetlech jen ty obycejne 15kc/ks,moc to nesviti a hlavne je svetlo hodne do modra,je to videt i pri zapnutych hlavnich svetlech.Tak ze premyslim nad lepsi nahradou co se tyce svitu a hlavne barvy.
Standa10121996 - FK

Re: Halogenové žárovky do předních světlometů

Příspěvek od Standa10121996 - FK »

Když vyměníte obyčejné halogenové žárovky svítící žlutě třeba za osramky, které svítí bílým světlem, necháte tam původní žárovky pro obrysová světla, které svítí žlutě jako ty obyčejné halogenové nebo je taky vyměníte?
Sutni

Příspěvek od Sutni »

vyměním za led diody T10 (bílé)...
VW Passat B5,5 Variant 1,9TDI 96kW 4Motion
Škoda Felicia OF 1,3BMM 50kW
Sutni

Příspěvek od Sutni »

- led diody bílé do parkovaček vyjdou tak na 20 - 200 Kč (pár) podle toho jaké... :)
http://elektro.prodilnu.cz/?p=zarovka-L ... tu&id=1595
http://www.skveleceny.cz/LED-autozarovk ... 81273.html

- žárovky H4 svítící bíle OSRAM NIGHT BREAKER kolem 400 Kč (pár)
http://www.electro.cz/osram/autozarovky ... 15050.html

Obojí stačí vyměnit za původní žárovky...
Standa10121996 - FK

Příspěvek od Standa10121996 - FK »

Koupil jsem LED žárovky bílé s paticí T10 a na obalu je napsáno, že nejsou schváleny pro provoz na pozemních komunikacích, jsou určeny pro sportovní účely.Prodejce říkal, že se běžně používají a prý to píšou u všech.Jak to vlastně je?
max21 - FK

Příspěvek od max21 - FK »

Je to přesně tak jak píšou na obale u LEDek :) V podstatě je to ale jedno, ty pidižárovky jsou tam pouze, abys byl vidět, když Ti odejde hlavní žárovka. Když je LEDka bílá tak to zase až tak nevadí, ale modré, červené, zelené atd. už orgáni řeší :)
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Měl sem tam ted ty LEDky dokonce i na SPZ vzadu a nasralo mě, že vydržely jen něco přes rok...před dvouma měsícama mi odešla LEDka v parkovačkách a to byste koukali co to auto dělalo...přestalo kvůli tomu svítit světlo a obě parkovačky si blikali a já je měl modré...vypadal sem jako policajti skoro:) Dal sem obyč žárovky a OK a před necelým měsícem mi odešla zase jedna v SPZ....dal sem obyč a prdím už na to
Sutni

Příspěvek od Sutni »

U těch ledek je to napsáno u všech, ale je to vcelku jedno, protože stejně celý den svítíš hlavní žárovkou h4 a ty ledky nejsou vidět jsou tam jen pro případ že by ti prdla hlavní žárovka.

Mám taky ledky nad spz i v parkovačkách a když mi nějaká umřela, tak nikdy nic neblblo prostě jenom nesvítila a u kamarádů zrovna tak...
používáme s kamarádama ledky už přes rok a už nám umřeli, ale vždycky vše ok, jenom vyměnit kus za kus... :)

Takže led -> rozhodně doporučuji...
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

moje zkušenost s LEDkama místo parkovaček je diskutabilní...ve světlech mi vydrží max. rok (kvůli vysoké teplotě ve světlech?) ale v SPZ drží už druhým rokem v pohodě
Keke - FK

Příspěvek od Keke - FK »

Mě taky přesně tak, nemají se rády s teplem :x a nebo jedině koupit philipsky a k tomu bývá ještě balení dvou obrysovek obyč.žárovek které svítí do bíla ;) jinak nevím :puker:
Sutni

Příspěvek od Sutni »

Nad SPZ drží vcelku v pohodě a vydrží dlouho... Mám pocit, že mám ty samé od XTune... A v parkovačkách je mám taky a drží taky v poho a to tam mam žárovky H4 100/140W :)
Alex88

parkovačky

Příspěvek od Alex88 »

zdravim mam takovy problem , nedavno jsem měnil parkovačky, mam tam dva mesice nove bile ledky přimo do parkovaček, předtím klasicke žarovky, ale co mi začalo dělal počase mi odejde vždy prava parkovačka, vždycky ta prava nevydrží, čím by to mohlo byt že by nějake přepětí ?
Duket - FK

Re: parkovačky

Příspěvek od Duket - FK »

Zajímavý, mam úplně stejný roblém, ale už nevim jestli na levém nebo pravém světle, obyčejné žarovky drží, ale jakmile dám ledky tak jedna přestane svítit, ale když ji zapojím pouze na 9V tak začne pravidelně blikat. Ale nikdo neví co s tím. Snad někdo něco napíše.

Prodám jednu led parkovačku bílé barvy na 9V, funguje jako stroboskop :mrgreen:
alex88

Příspěvek od alex88 »

přesně obyčejne drži dobře, jakmile tam dam ty bile ledky tak z te prave po nejakem blika... uz me to ale štve
Johnyk

Příspěvek od Johnyk »

jj,mně to dělá taky...akorat misto LED mi odešla i žárovka,ted tam mám asi 2 týdny rozptylky a zatím drží :)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Led vydrzelo asi 4 mesice pak stejnym zpusobem zacla problikavat.. Ale to same se mi stalo i u stropniho svetla.
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

už se to tu řešilo...dělá mi to samý, LEDky se moc nemají rádi s teplem ve světlech, proto odchází brzo...vzadu nad SPZ je mám 2 roky a drží
JarHru - FK

Příspěvek od JarHru - FK »

Ja už mam ve felde asi 4 LEDky..pokazdy se nejaka spalila...
Aby ne..zkuste si zmerit napetí které tam leze třeba při 3 000 otáčkách...
Ted jsem dal na přívodní kabel ochraný odpor a LED zatím drží pul roku ;-)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

U všech ledek pokud není přímo na 12V se musí dát předřadný odpor. A při 3000 ot.na autě smí být max.14,1-14,2V.Toto by měl uhlídat regulátor. Běžně 13,8-14V. Normální napětí 13,4-13,8V,záleží na typu alternátoru.
willi - FK

Přední Světla

Příspěvek od willi - FK »

Zdravím,dneska jsem si koupil nové žárovky OSRAM NIGHT BREAKER H4 12V 60/55W (patice P 43 t)
A potřeboval bych poradit jaké mám k nim koupit žárovky do parkovaček.
Tak jestli někdo máte nějaký tip tak budu moc rád :thumright:
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední Světla

Příspěvek od 103457 »

Obrysová světla přední W5W (celoskleněná-bezpaticová)

http://www.feliciaklub.cz/?id=mie_zarovky
willi - FK

díky za rady,ale potřeboval bych nějaké které budou svítit modro bíle.
Našel jsem tyhle: http://www.autodily-dnd.cz/toyota/yaris ... -d1719012/
tak jestli s tim nemáte někdo nějakou zkušenost
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

pokud chceš modro bílé tak asi jedině ledky nebo druhou alternativou jsou parkovačky Philips,byly v sadě s žarovkami Blue vision..ale nevím zda je prodávají zvlášť..ale i tak po čase sežloutnou..vlastní zkušenost ;)
takže pokud chceš modro bile prakovačky tak jedině ledky!!
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Ledky zrovna dvakrát dobře nesnášejí teplo. A vzhledem k tomu, že žárovky ve světlech celkem topí, tak ti asi moc dlouho nevydrží (už se tu myslím psalo, že LEDky v parkovačkách vydrží tak půl roku a konec)
Goofy - FK

ano můžeš použít tyhle nebo i jinačí ;)
já mám teď v parkovačkách tyhle..mají 5led..a nestěžuji jsi..
Obrázek
ale budu měnit za 9led ;)

co se týče výdrže tak zatím nemám zkušenost,ale pokud chce modrobílé světlo..a myslím že investice 30kč za kus není zas tak šílená ;)
Goofy - FK

počítej s tím že s jednou led to nebude žádný zázrak...ale jsou to jen parkovačky že..
tu s těmi 5ti led nenacpeš klasicky ze zadu ale musíš sundat sklo..ale aspoň to není jak bludička. já bych dal určitě těch 5led..klasickou 1 led jsem tam měl a bylo to opravdu jak bludička ;)
willi - FK

takže sundat sklo,což asi nebude žádná sranda a pak ho tam lepit zpátky.
To je teda pěkná pakárna :x
Goofy - FK

sklo na felicijích není lepené ale drží na packách ;) takže jen odcvakneš a zasuneš do toho mezikusu..
Goofy - FK

tady máš fotku toho světla..ty držáčky jen vycvakneš šoubovákem..je to stejný jak na novým modelu tak i starším...
Obrázek
Odpovědět