převodovka
-
nufanek - FK
převodovka
Nazdar všichni. Jsem tu nový a ještě jsem nestihnul přečíst všechna fóra tady, ale potřebuju poradit. Koupil jsem v prosinci felicii a mám problém s převodovkou. když je velká zima a nastartuju, tak mi hučí převodovka. Poslouchal jsem to pod kapotou a hukot vychází opravdu z převodovky. Pokud však vymáčknu spojku a nebo se motor zahřeje na provozní teplotu, tak hučení přestane. Konzultoval jsem to se svým strejdou, co je automechanik, a říkal mi, že je to ložisko v převodovce. A toho se týká moje otázka. Co je výhodnější. Nechat to někde rozebrat (nemám zkušenosti s rozebíráním převodovky, nemám garáž a ani nářadí) a nechat spravit, a nebo koupit jinou převodovku. Nebo se dá daej problém řešit i jinak? Bojím se abych si při koupi jiné převodovky nenaběhnul a nebylo to ještě horší. prosím o názory a nebo rady při řešení tohoto problému. Mám docela strach, abych někde nezůstat viset že by se ložisko v převodovce vysypalo. Díky moc za rady
-
slegrusik - FK
Re: převodovka
Ahoj, nejsem taky odborník, ale to těžko po zvuku posoudit. Skus prolistovat témata o převodovkách je toho tu hodně a je to časté téma
Jak už psal Atnarfus tak koupit ojetou převodovku je fakt hazard! Podle něj je určitě výhodnější popřípadě zrepasovat tu co máš na autě. Opravdu Ti nedokážu poradit a taky bych byl smutný, že to sám nevyřeším, ale někteří kluci zde jsou odborníci a určitě Ti poradí více. Hlavu vzhůru ono to takovej horor nebude 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš zkusit vyměnit olej, kdo ví co tam je a kolik toho tam je. Mě na jednom autě převodovka kvílí, ale nemám už sílu na nějaké řešení. Po výměně oleje to už alespoň relativně dobře řadí, tak to neřeším a jezdím.
-
nufanek - FK
No dostal jsem radu od svýho strýce (je ta takovej koumák) vyměnit olej samozřejmě ale tát tam hustší (85 - 90) a po naplnění stříknout do toho tak půl injekční stříkačky grafitové vazelíny. Bylo mi řečeno to nechat to v zimě dýl točit na neutrál, dokud se to nepromíchá a pak by to mohlo být v pohodě. Co vy na toto řešení jakožto odborníci?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
S převodovkou, která už je zralá na generálku můžeš zkoušet cokoli.
Na druhou stranu, jestli převodovka řadí dobře a jenom dělá kravál jedno ložisko, tak bych moc neblbnul, aby se pak oprava neprodražila.
Na druhou stranu, jestli převodovka řadí dobře a jenom dělá kravál jedno ložisko, tak bych moc neblbnul, aby se pak oprava neprodražila.
-
smazany clen - FK
chci se zeptat když je v převodovce málo oleje tak jestli se může dolít jiným nebo komplet vyměnit.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když nevíš co tam je, tak je lepší komplet výměna.
-
smazany clen - FK
nechci zakládat nové téma tak to napíšu sem. V prosinci jsem měl auto v opravně a při té příležitosti mi měnil i olej v převodovce a od té doby mi v ní rachtá převážně když je motor studenej a když vyšlápnu spojku tak to přestane. Dnes jsem vyměnil olej za Mogul 80w-90 trans a dělá to pořád
nevíte v čem by to mohlo být? 
většinou to dělá ložisko na kolečku pátýho stupně
náhoda je vůl
tohle může začít kdykoliv a bez varování a je to běžnej jev
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jsou dvě možnosti:
1. původní olej tomu šmakoval víc, než ty následující
2. začal jsi po výměně víc citovat převodovku (dřív jsis toho nevšimnul)
Poklapávání převodovek na volnoběh je normální. Chrčení a hrčení normální není, to už je v háji některé ložisko.
1. původní olej tomu šmakoval víc, než ty následující
2. začal jsi po výměně víc citovat převodovku (dřív jsis toho nevšimnul)
Poklapávání převodovek na volnoběh je normální. Chrčení a hrčení normální není, to už je v háji některé ložisko.
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Dojdi ke svému strýci a vraž mu pár facek,koumesovi jednomu.nufanek píše:No dostal jsem radu od svýho strýce (je ta takovej koumák) vyměnit olej samozřejmě ale tát tam hustší (85 - 90) a po naplnění stříknout do toho tak půl injekční stříkačky grafitové vazelíny. Bylo mi řečeno to nechat to v zimě dýl točit na neutrál, dokud se to nepromíchá a pak by to mohlo být v pohodě. Co vy na toto řešení jakožto odborníci?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Grafit rozhodně nepomůže.
Nechávat auto nastartované na místě, to dává převodovce totálně nejvíc zabrat. Už tu někdo psal i o zadření ložiska na pětce.
Nechávat auto nastartované na místě, to dává převodovce totálně nejvíc zabrat. Už tu někdo psal i o zadření ložiska na pětce.
-
Josh123456 - FK
Jestli je to po výměně oleje hlučnější, tak bych se přikláněk jen k tomu, že tam je špatnej olej. Ono by se to také dost dobře poznalo při řazení (o poznání by to mělo jít hůř řadit). Já jsem řešil stejný problém a po konzultaci se známý ze škodovky mi bylo doporučeno dát tam olej trans 75W od Mogulu, ale ten stál za prd a dal jsem tam hustší olej a to trans 80W a je to o 75% lepší, jak v hlučnosti, tak v řazení, takže bych to viděl na špatně zvolený olej.
Zdar,taky sem měl na feli celkem hlučnou převodovku a po výměně oleje,ani nevím co tam kdo předemnou dal,VATOIL 75W90,GL-5,převodovka krásně ztichla 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
To se divím, že řadí. GL-5 nemá co ve feldě dělat. Patří tam GL-4, max GL-4+. Já tam dal s VW 501.50 specifikaci http://www.svitime.eu/cs/shop/detail/19 ... 0-gl4-5-1l (z netu za polovic) současně s výměnou vysypané spojka a řadít to teď jak po másle a tiše.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 29. zář 2009 18:07:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
ex nebožka 1,6 lpg 

Nevim proč by neřadila,olej už je tam půl roku a je to paráda.Převodovka hučela a po výměně krásně stichla,no a když máš litr GL-5tky za 150 kaček,nekup to za ty prachy
a řadí nádherně 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
drv.Astor - FK
Me na mem minulem aute, na pickupu 1.9D rehtala prevodovka, myslel jsem ze je s ni uz amen, takze jsem se nebal experimentovat. Zbyl mi kompresorovy olej Shell, vymenil jsem napln prevodovky za napln s timto kompresorovym olejem a prevodovka ztichla, rychlosti sly radit naprosto krasne. Jezdil jsem s tim dlouho a nezpozoroval jsem zhorseni. Asi zazrak.
To lozisko u 5 je casta zavada na prevodovce u feldy. Radeji nez kupovat jinou prevodovku v buhvi jakem stavu je vyhodnejsi starou opravit. Prace nevyjde o moc draz nez porizeni jine prevodovky.
To lozisko u 5 je casta zavada na prevodovce u feldy. Radeji nez kupovat jinou prevodovku v buhvi jakem stavu je vyhodnejsi starou opravit. Prace nevyjde o moc draz nez porizeni jine prevodovky.