subwoofer-zapojení

dotazy a rady na vše kolem hudby
chipp - FK

subwoofer-zapojení

Příspěvek od chipp - FK »

Dobrí den,
chtěl jsem se zeptat jestly někdo nevý jak mám zapojyt tenhle subwoofer, kdiž vzadu jsou pouze dva vívodi ... černí a červení ... předpokládám že něco bude baterka a ten dalšý bi mohl bít kostra. nebo jak, máte někdo zkušenost s tym jak a kam to přypojyt ? Dýki chypp :x :oops:

(dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli nekdo neví, jak mám zapojit tenhle subwoofer, když vzadu jsou pouze dva vývody ..... černý a červený..... předpokládám že něco bude baterka a ten další by mohl být kostra, nebo jak, máte někdo zkušenost s tím jak a kam to připojit ? Díky chipp :x :oops: )

Obrázek
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 29. zář 2009 16:10:09, celkem upraveno 1 x.
Goofy - FK

Re: subwoofer-zapojení

Příspěvek od Goofy - FK »

nic se na baterku nenapojuje...červený je plus a černý je mínus jak píšeš ale zapojuje se to do zesilovače při nejlepším...
chipp - FK

a když nemám zesik tak červený mám napojit kam ...a černý taky kam ? .... (jako přesné místo) ..děkuji
Goofy - FK

no bez zesiku to asi nebude ono,nebot pokud to napojiš jen na radio tak ti bude hrat veškere frekvence,tudiž nebude tolik basu jako přes zesilovač..
nejlepší řešení bude koupit nějaký zesilovač ;)
chipp - FK

goofy> zesik bude časem,tohle je jen přechodné....takže když není zesik a je pouze tohle co je na fotce tak jaký kabel mám kam zapojit ? :D (snad se dočkám odpovědi na kterou čekám ) - zesik bude,teď není :lol: :lol: :lol:
Goofy - FK

nevím co máš za rádio,zda dokaže nastavení pasmových propustí aspon,zda máš repro jen ve dveřích nebo i v platě..ale bez zesilovače to prostě nebude ono..jediná možnost ale to ti všichni řeknou že je to pitom*st je to přimo napojit na vystupy repra z radia ale zvuk bude o ničem..přičemž + bude červeny a - černý,ale není to zrovna nejlepší řešení :(
chipp - FK

jen bych to chtěl zkusit.... rádio výstup určitě mít bude..t.ak zkus napsat pouze "červený kabel povede do XXX " a "černý kabel povede do YYY " .. :P
Goofy - FK

no tak samozřejmě bych si za tuhle radu nejradši nafackoval ale když jinak nedáš ;)
natáhneš dvojlinku od bas. tuby k radiu,na radiu budeš mit každe repro odděleno barvou/např fialova,bila,zelena,žluta/,tudiž napojiš ten drat na některy volny..tzn. černy na jednobarevny drat a červeny na dvojbarevny ..

ale nejlepší řešení bude když teda počkáš na zesilovač,nebot je to zbytečny to dávat takhle na přímo :shock:
popřípadě koupit aspon nějaký slabší než to takhle k*rv*t ..v inzerci se dá sehnat i za pár stovek...
chipp - FK

děkuju za radu,takže jestli sem to pochopil dobře,tak oba ty dva vývody půjdou dozadu do rádia..... ano ? ...
...... a černý na ten jednobarevný kde už je nějaký kabel, nebo kde je poblíž volné místo...... a u červeného to samé ?

nemáš nějaký link na obyč zesik teda ? ... díkes
Goofy - FK

u radia byvyji 4 vyvody na 4 repra a na jeden z nich to prostě napojiš ...ale zapojil bych to jen za učelem vyzkoušeni funkčnosti tuby aby si nepsalil koncaky u radia..
jinak stači hledat ;)
http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz ... vac_0_0_0/
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

při zapojení takhle na radio.. odpálíš koncáky.. skurvíš tu tubu protože subwoofer se prostě kur.í pokud nehraje jen spodní frekvence... a ten ti odělí zase zesilovač... a to ještě nemluvíme že odhadem tato tuba má cca 120W a radio 25W takže s tím subem to ani nepohne....
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

dlho som sa takto nenasmial :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sorry za uprimnost
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Potřebuješ zesilovač...
chipp - FK

děkuju za rady..i já se u toho směju,ale co nadělám...asi to vážně jen zkusim jak mi bylo razeno a než abych to zapojil natvrdo,tak koupim ten zesik... :!: ... :lol: :lol: :lol: sem to ale kre*én že ? :evil: :twisted: :lol:
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

ale prdlajs můžeš to mít klidně zapojený bez zesíku koncákům to nevadí pokud ta tuba má(jako že určitě 4ohmy) lepší radio je stabilní dokonce do 2ohmů-pak pro to rádio je to reprák jako každej jinej,akorát počítej že to bude hrát napr poněvadš do toho pude celý pásmo-vejšky ,středy,basy a basovej reprák fakt neumí hrát nic krom basů....a výstupem z rádia ho těžko zkurvíš takže těch pár watů snese i v celym pásmu.....já takhle před 16 lety taky začínal :D :D :D ale jinak samožrejmě šetři na zesík ;)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...vanplus...tak od tebe zrovna bych to něčekal...

...colline...toto proč nesmažeš :?: :?: ...bludy necháváš...a jiné témata zamčeš... :roll:

...z takových kidů by se jednomu obrátil žaludek :roll:
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
chipp - FK

fancar..> ... :lol: :lol: :lol: já mám dost dneska už :lol: :lol:

vanplus> hochu tak do tebe sem udělaný nejvíc :lol: :lol: :lol: :lol:
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

fancar: Néní duvod Mazat..

chipp se na něco ptal.. Každý si myslíme své, ale ptal se na radu.. Ted když sem tu koukl, tak už jí má.. Až si to tu vše vyřídíte tak se muže něco dělat..
chipp - FK

ještě takový stupidní dotaz (co jiného taky čekat odemne :lol: :lol: :lol: ) když woofer má výkon 250 RMS ... a repráky ve dveřích 80 RMS ...tak jaký bych potřeboval zesilovač,mám možnost sehnat zesik 2x 80RMS tak mě zajímá,jestli by to bylo k něčemu dát zesik na SW když woofer má 250 RMS a ten zesik by měl jen 2x 80 ...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...to podle toho...jaké má zesilovač RMS v můstku...ale 250 nedá...spíš tak cca 150-160W/RMS.Doporučuji...

http://www.eshop-rychle.cz/www-fancarhi ... k-SS-125-2

...zesilovač bude mít rezervu...k tomu zdarma...

http://www.eshop-rychle.cz/www-fancarhi ... ek-AT10KIT
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
vanplus - FK

chipp píše:fancar..> ... :lol: :lol: :lol: já mám dost dneska už :lol: :lol:

vanplus> hochu tak do tebe sem udělaný nejvíc :lol: :lol: :lol: :lol:
to ti věřim :D ono bys koukal jak se dá improvizovat a co věcí funguje i když teoreticky fungovat nemůžou :D :D :D teorie a praxe je jako kočka a pes ;)
chipp - FK

van> okey,nableju to tam všechno bez zesiku a propojim to místo kabelama mokrým lanem aby to bylo vodivý a je to .... néé ... tak uvidim jestli to napojim přímo natvrdio nebo casem zesik,ale když říkáš že tomu se nic nestane když to bude natvrdo,tak proč né :-)
vanplus - FK

nestane se tomu nic ale ber to jako "aby zatim neco hrálo než bude zesík" i když mám pár známejch který maj basáky na rádio furt a jsou spokojený.....taky bedýnky od věže jsem viděl a spousta jinejch vychytávek :D
chipp - FK

van> hele s tebou musí být sranda.... :lol: :lol: se tu směju a to si jen přečtu dva řádky co tu píšeš.... :P :lol: :lol: :lol: :roll: až budou tedy koruny dokoupí se zesik :-)
Odpovědět