Dovoluju si oponovat, Michelin ma daleko do dobre znacky jako je Adidas. Vlastni zkusenost: Michelin Pilot Exalto 195/50 R15 - neskutecne hlucna guma, vysoky valivy odpor, na vode 0 prilnavost, na zaprasenem povrchu neovladatelna, na suchu taky slabota. To byly snad nejhorsi gumy s kteryma jsem se setkal! A zimni jak uz jsem tu psal rychle starnou. Smes rychle tvrdne.red.jack píše:Michelin jsou Adidas mezy Gumama to je jasný:-)Hodně záleží kde člověk bydlí a jaká tam je zima a kolik bejvá sněhu.Já mám barum polaris a nestěžuju si:-)A tam kde už to vážně klouže mám ještě řetězy:-)a kde už to nevyjedu ani z řetězama tam už ani michelinky nepomůžou
Které pneu volit na zimu?
-
drv.Astor - FK
Re: Které pneu volit na zimu?
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já radši než marketingově přechválené značky komfort Merell a podrážka co drží a vydží od Vibram.red.jack píše:Michelin jsou Adidas mezy Gumama to je jasný:-)
Jinak z levných váhám mezi
SAVA S3
http://www.axa-pneu.cz/osobni-165-70-13-t-6
Nokian W
http://www.pneunet.cz/pneu/12430/nokian ... 9-T-zimni/
ex nebožka 1,6 lpg 

-
paasana - FK
A ty gumy co jsem uváděl v odkaze ( http://www.pneu-servis.cz/index.php?Pne ... ection=111 ) nejsou nový, nebo jak to mám chápat??? 
- DonSalieri
http://www.rajpneu.cz/pneumatika-092100 ... 9T-M-S.php tady jsou uvedeny nejaky zkusenosti s tema Matadorkama..Vypadaj docela dobre..Jinak kdo chce levny dobry pneu doporucuju Kormoran...
1.9TD Passat Variant....
-
tgfh - FK
Pneu máte na několik let, proto vždycky volím ty nejlepší, nemá cenu šetřit pár stovek. Teď jsem kupoval dědovi na Fabku Continental TS800 185/60 R14 za nějakých 1250Kč/Ks.
EDIT: Jo ty ceny těch Matadorů jsou pěkné, ale já mám jiný názor.
EDIT: Jo ty ceny těch Matadorů jsou pěkné, ale já mám jiný názor.
-
petsu - FK
Pokud jsem spravne videl nikdo jeste neuvedl Vredesteiny. Me dneska prave dorazily 4 kousky Vredestein Snowtrac3 http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma ... &prumer=13 Pro rýpaly - vredesteiny jsou vitezem lonskeho testu v rozmeru 175/65 R14 http://www.az-pneu.cz/index.php?goto=te ... y_nazvy=77
Pujdou misto letitych matadoru, o kterych nechci uz nikdy slyset, stejne tak o barumkach. Nechapu jak nekdo muze setrit ty cca dve stovky na gume, a mit vyrazne vyssi riziko ze to v zime nekde rozstreli.
Pujdou misto letitych matadoru, o kterych nechci uz nikdy slyset, stejne tak o barumkach. Nechapu jak nekdo muze setrit ty cca dve stovky na gume, a mit vyrazne vyssi riziko ze to v zime nekde rozstreli.
-
Duma - FK
Stefi74 píše:mam dobre skušenosti s Nokianama uš je budu mit čtvrtou sezonu a poní koupim dvě nove
Moje řeč jezdím na Nokianech jak v létě tak i v zimně a nemůžu na ně říct špatné slovo.! Jen sem musel jedny zimní pneu Hakapelita 4 darovat Tátovi protože moje Felina snima mněla problém je utáhnout když se řádně zakousli do sněhu.Mám na ně slabej Motor.!! Tak sem si koupil hakapelita 2 a je to špica. Když by někdo chtěl mohu domluvit i cenu na tyto pneu. Sem odběratel od Nokianu.!
Kupte si zimní SAVA Eskimo S3 a uvidíte pořádné pneu. Co předváděj tyto pneu, to se nedá popsat. Jezdil jsem na více druhů pneu, jak na mojí Feldě, tak jiných autech, byl jsem u aut které se nemohli vyhrabat ze sněhu apod....
Minulou zimu jsem byl jako vždy na Klínovci (máme pod Klínovcem chatu), byl to rok, kdy bylo fakt dost sněhu, jako jeden z mála jsem dojel až nahoru naprosto v pohodě bez řětězů. Byli to pneu SAVA S3. Když jsem dojel nahoru, tak mě dostalo když jeden pán z BMW ke mě přišel a díval se na Feldu a pak se mě ptá kde mám řětězy. Říkám v kufru kdyby náhodou, tak se moc divil. On měl Micheliny dva roky staré a už to prej nedali....
Byl jsem tam ještě se známýma. Od chaty jsme vyjížděli a měli auta a pneu:
Fabia I Combi + Barum: děs, běz řetězů téměř stál na místě
Peugeot 405 + Firestone: lepší než Barum, ale bez řetězů by to nahoru nedal
moje Felda + SAVA S3: bez problémů, vše jsem vyjel, krásně se zařezávaj
Sklapla jim huba a raději jeli, když mě viděli

Minulou zimu jsem byl jako vždy na Klínovci (máme pod Klínovcem chatu), byl to rok, kdy bylo fakt dost sněhu, jako jeden z mála jsem dojel až nahoru naprosto v pohodě bez řětězů. Byli to pneu SAVA S3. Když jsem dojel nahoru, tak mě dostalo když jeden pán z BMW ke mě přišel a díval se na Feldu a pak se mě ptá kde mám řětězy. Říkám v kufru kdyby náhodou, tak se moc divil. On měl Micheliny dva roky staré a už to prej nedali....
Byl jsem tam ještě se známýma. Od chaty jsme vyjížděli a měli auta a pneu:
Fabia I Combi + Barum: děs, běz řetězů téměř stál na místě
Peugeot 405 + Firestone: lepší než Barum, ale bez řetězů by to nahoru nedal
moje Felda + SAVA S3: bez problémů, vše jsem vyjel, krásně se zařezávaj
Sklapla jim huba a raději jeli, když mě viděli
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
petsu - FK
Zlatý slova... a pokud ten řidič nepozna rozdíl mezi barum a michelin měl by zvážit zda se tak jeste muze nazývatjarda.vysocina píše:Je to vždy v první řadě na řidiči , pak na gumách !
Jarda
Barum osobne proste nemam rad, pro nekoho kdo najede 5000 rocne od baraku do samosky (nerikam ze je to tvuj pripad) v tom nevidim problem. Kdyz je clovek na te silnici casteji mel by si vazit sveho zdravi
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Co říkáte na pneu Bridgestone LM-20?? Kámoš je má a feldě a říkal že supr. Nebo radši Goodyear Ultra Grip 7+, ty máme na octávce a taky perfekt. Přemýšlel jsem i o Michelin Alpin A3, ale tady je na ně dost velká kritika. Tak poraďte které. Bydlím v Krkonoších za značkou zimní výbava, takže o sníh tu není nouze.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem zkušenost s dvěma značkama protektorů. Italské Zambellí (kdysi jsem chvilku zkoušel jim dělat dealera - fiasko). Provedením, designem super, ale směs naprd. Sice vypadaly jako věrná kopie tehdy Michelin M+S 100, ale v zimu žádná sláva (no možná to dělala i zadokolka sierra, protože později Conti 780 to bylo lepší, ale taky nic moc). Jediné plus, že byly tak tvrdé, že vydržely 50 tis. km celoročního provozu (no přední byly díky špatné geometrii na vnitřních stranách trochu k plátnu). Pak jsem na sirce zkusil Titz Opava a šmejd největší. Vyvážit problém - cca 150g olova na kolo, vzorek hrubé kostky jak na starých Š100, prd vlastnosti a po pár tisích se začaly dělat na jedné pneu boule až 2 cm do strany. Nikdy více.Ponman píše:.....ja mam take spatne zkusenosti z protektory.Vzorek porad jako novy,ale z boku gumy zpuchri a popraska,takze zalezitost chvile kdy se guma rozpadne.jj supermarkety a jine pochybne obchody.....a to se vyplati.
ex nebožka 1,6 lpg 

Ty LM-20 jsem už viděl a vypadaj schopně (Bridgestone mám ze všech značek najraději a považuji za velice kvalitní pneu). Alpin A3 jsou dobré pneu, první dva roky, pak hrozně upadaj, o tom se přesvědčil můj táta, a už je kupovat nebude. Z těchto pneu bych vzal asi ty Ultra Grip 7+, do hor slušné. Podívej se také na mnou doporučované pneu SAVA Eskymo S3 (spolupracuje spolu s Goodyear), to co tyto pneu předvádí, to je úžas. Jako jeden z mála jsem minulou zimu vyjel Klínovec bez řetězůDJ.Mara píše:Co říkáte na pneu Bridgestone LM-20?? Kámoš je má a feldě a říkal že supr. Nebo radši Goodyear Ultra Grip 7+, ty máme na octávce a taky perfekt. Přemýšlel jsem i o Michelin Alpin A3, ale tady je na ně dost velká kritika. Tak poraďte které. Bydlím v Krkonoších za značkou zimní výbava, takže o sníh tu není nouze.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
nedám dopustit na Goodyear ULTRAGRIP 7+ ve všech velikostech,mám je už třetí zimu a drží ve všech směrech jak voda-sních.
cena je přijatelná a 13R se dají sehnat i za 900kč kus.
cena je přijatelná a 13R se dají sehnat i za 900kč kus.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Goodyear ULTRAGRIP 7+ za 900 jo? Tak to mi řekni kde a hned je kupuju. Já jsem je viděl asi nejlevnějc za 1200kč
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
bylo to par roku zpět ale tet jsem našel tohle a s rozměrem 155 se daj sehnat taky
http://www.pneuheli.cz/levne-pneu/osobn ... dot05.html
http://www.pneuheli.cz/levne-pneu/osobn ... dot05.html
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele to DOT05 by měl být rok výroby a tudíž ty gumy jsou již staré 4 roky. 
Tady jsou nejlevnější, co jsem našel
http://www.maxim-pneu.cz/akcni-pneu-goo ... ra-grip-7/
Tady jsou nejlevnější, co jsem našel
http://www.maxim-pneu.cz/akcni-pneu-goo ... ra-grip-7/
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Hmm to je pěkná cena, ale asi to nejsou pluska.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
pluska jedině takhle ale nebudem troškařit s desetikorunama ta guma za to stojí.
http://www.toppneu.cz/goodyear-ultra-gr ... 70-r13-79t
http://www.toppneu.cz/goodyear-ultra-gr ... 70-r13-79t
- jenda_dc
- Kontaktovat uživatele:
Musím zase doporučit GY Ultragrip 7 (s pluskem nemám vyzkoušeno). Už se těším až se zase budu letos všem s řetězama tlemit

-
tgfh - FK
Jo tak já bych mohl napsat to samé
taky se už těším na zimu, bydlíme na kopci, kde se ty cesty moc neudržujou, mlhovky mi často nesvítí, protože jsou pod sněhem, minulý rok jsem si to na nových UG7 užíval, letos bude snad taky sranda 
Jednou jsem měl ale problémy, vzal jsem to po nerozhrnuté cestě přes pole, ani jsem neviděl kde vede, chvílema jsem myslel, že tam zůstanu, ale ultragrip je ultragrip
Jednou jsem měl ale problémy, vzal jsem to po nerozhrnuté cestě přes pole, ani jsem neviděl kde vede, chvílema jsem myslel, že tam zůstanu, ale ultragrip je ultragrip
-
lubom
- Kontaktovat uživatele:
co vravite na tieto testy pneu
http://www.mudrepneu.sk/testy/
http://www.mudrepneu.sk/testy/
-
tgfh - FK
Je to od ADACu, takže důvěryhodný test, jak jsem to proletěl očima tak to sedí.
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Jedine savy eskima s3 jezdi na nich cela nase rodina a max spokojenost,na fedle uz bude treti sada...fakt dobre gumy 
- DonSalieri
Me ty jejich testy prijdou docela divny..Napr. v drivejsich testech Savy Eskimo S3 doporucovali a letos jsou oznaceny za uplnej propadak coz je zvlastni..Navic hodne lidi je chvali.Myslim ze lepsi nez tyto testy jsou zkusenosti vice uzivatelu..
1.9TD Passat Variant....
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Ono ty testy,stoji za h...no,z toho co jsem vruznych testech videl apod,byl jsem ve spanelsku,nejlepsi auto tam byl seat,ve spanelskych casopisech,v italii fiat atak,to je potom tezke,kdyz neko rika to a druhy zas tohle,lepsi jsou zkusenosti...
-
tgfh - FK
Tak samozřejmě, že je člověk musí brát s rezervou, taky jsem narazil na několik věcí, které mi odporovaly s těmi testy. Např. ten odpor. Psali GY UG 7 - valivý odpor v pohodě a přesto je to úplně jinak, brzdí to.bobas píše:Ono ty testy,stoji za h...no
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak se rozhoduji mezi DUNLOP SP WINTER RESPONSE, Goodyear UG7 +, CONTINENTAL ContiWinterContact TS780. Do čeho by jste šli? Doposud jsem měl Dunlop MS Sport M3 a spokojenost. Jen se víc sjíždějí.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Collin - FK
A to platí i na suchu a na mokru?? Kamarád na nich jezdí 2roky, a kdyby měl peníze tak mění..bobas píše:Jedine savy eskima s3 jezdi na nich cela nase rodina a max spokojenost,na fedle uz bude treti sada...fakt dobre gumy
-
Collin - FK
GY 7 nebo ještě mrkni na Dunlop 3D.. Dost je dáváme.. Kde lítáš.. Třeba by postačilo Krisalp Hp..ka-spel píše:Tak se rozhoduji mezi DUNLOP SP WINTER RESPONSE, Goodyear UG7 +, CONTINENTAL ContiWinterContact TS780. Do čeho by jste šli? Doposud jsem měl Dunlop MS Sport M3 a spokojenost. Jen se víc sjíždějí.
-
Zbysek - FK
Já teď obul sobě na oktu Dunlopy na zimu díky dobrým zkušenostem známých, ale hlavně proto, že jezdím spíš normál cesty (sníh, led, mokro). Otec jezdí hodně v závějích a potřebuje s autem odjet po pár hodinách zapadání sněhem bez hrábnutí lopatou a tak se rozhodoval mezi GY7+ , které s tím nemají nejmenší problém a Contíkama TS830. Nakonec jsem pro něj bral ty Contíky kvůli tomu, že mají vodící drážku na středu a tak snad nebudou chodit moc bokem, což GY7+ trochu dělají.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
2 Collin: No jezdím hlavně po městě (Prostějov), ale víkendy pravidelně k rodičů a ač je to 20 km daleko, tak už kopečky 400 nm a podstatně jiné podmínky. A samozřejmě Jeseníky na lyže.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
tgfh - FK
Jestli jezdíš hlavně po městě tak bych volil Dunlopy.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak objednáno Sava ESKIMO S3 - 165/70 R13 79T 687,00 Kč 2 1 374,00 Kč, víc do toho cpát nebudu. Za dva roky stejně půjde z domu.
ex nebožka 1,6 lpg 

- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Taky mam na zimu Sava Eskymo S3 a parada, tam kde jini klouzou, ja jedu 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
petsu - FK
K SAVA S3 nejsou aktualni testy adac zrovna milosrdne... viz http://www.az-pneu.cz/index.php?goto=te ... y_nazvy=87
-
tgfh - FK
Konkurence je vysoká, jak se dívám do starších testů tak tam Savy vycházely hodně dobře, pak se začínaly propadat, asi se zlepšují konkurenti.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
No uvidíme, každopádně na hory dobrý a za ty prachy. Dnes mě je kamoš dovezl z Prahy. DOT 3909 
ex nebožka 1,6 lpg 

jj, koukal jsem na to, ale stejně testy na papíře jsou nějaké, ale testy lidí jsou něco jiného. Hlavně je dobré, když jsem ted viděl jeden test v časáku, kde ty SAVY také byli skoro u konce, ale známka za sníh, led a vyhrábání byla druhá nejlepší. - dostala za hluk a opotřebení na suchu, což je trochu dovné, každá zimní pneu je na suchu trochu více opotřebující..... za mě jedině SAVA (zatím)
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
2 Dejwis: kolik na nich najedeš do cca 4 mm vzorku? Podle těch nálepek na dveřích (jaksi nechápu smysl
) asi moc ne co? No snad mě dvě tři sezóny vydrží.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
stony - FK
Ale jsou milosrdne. Na ledě, sněhu a spotřebou jsou v tom testu SAVA S3 lepší než UG7+. A to v zimě jdepetsu píše:K SAVA S3 nejsou aktualni testy adac zrovna milosrdne... viz http://www.az-pneu.cz/index.php?goto=te ... y_nazvy=87
V ostatních kategoriích jsou horší. Třeba na suchu, ale na suchu je to jendo. Zimní gumy si nekupuju proto, aby byly nejlepší na suchu
Si musí každý vybrat co je pro něj důležité a podle toho si sestavit vlastní žebříček. Pro mně není v zimě důležité sucho a aquapiling. Mokro trochu a pak stejně důležité led a sníh. Takže v podstatě ty SAVY S3 690 kč. Ještě cena/výkon tak pak Fulda Kristall Montero 860 kč. 165/70/R13.
Ostatní gumy buď stojí za hovno, nebo jsou nad 1000 kč, nebo se nedají sehnat v mém rozměru. Takže asi tak.
Už mám ty SAVY podruhé. A na těchto zimákách jsem nejezdil jen na Feldě, ale i na jiných a výkonějších autech.... a co ti vadí na těch samolepkách? pokud tam vidíš logo Bridgestone, tak to používám na léto...nebo necháou co jsi tím chtěl napsat....ka-spel píše:2 Dejwis: kolik na nich najedeš do cca 4 mm vzorku? Podle těch nálepek na dveřích (jaksi nechápu smysl) asi moc ne co? No snad mě dvě tři sezóny vydrží.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Jako nechápu smysl těch samolepek. Připadalo mě to trapné už za komoušů, kde kdejaký trouba měl tehdy nedostatkovou samolepku za sklem š100 Jezdím na Castrol. Pak následovalo období metalistů, kdy na džiskách byly vyšité samé názvy kapel atd. a dnes je zase podivná móda polepovat si auta nálepkami výrobců autosoučástek, autohifi a tuzingu nebo nálepkami ze srazů tuzingu. Tím spíš mě to připadne divné, když vlastně napíši na dveře případnému nenechavci, že na té feldě se aspoň vyplatí vyčorovat ten zesík z kufru, když už nic.
Ale nic ve zlém, asi už jsem na to starý kus.
K věci. Tak jsem zkoušel ten vzorek SAVY a je poměrně měkký, takže se sněhem si to bude rozumět. Snad se rychle nesjede na suchu. Na jakých jiných autech si to zkoušel. Osobně bych ji typoval spíš na malá a lehká auta.
K věci. Tak jsem zkoušel ten vzorek SAVY a je poměrně měkký, takže se sněhem si to bude rozumět. Snad se rychle nesjede na suchu. Na jakých jiných autech si to zkoušel. Osobně bych ji typoval spíš na malá a lehká auta.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Já zase asi začnu hledat nějaké měkčí gumy. Ani Barumky které jsem používal kdysi ani Micheliny které používám teď, za čtyři - pět zim co na nich maximálně jezdím nesjedu a je mi pak líto je vyhodit. Gumy vždycky někomu věnuji na sjetí na léto nebo na přívěs. Michelinky jsem tento týden nasazoval po čtvrté a vzorek je jako nový.
Podotýkám že na gumách jen jezdím, i když poměrně rychle. Z nějakého blbnutí na letišti jsem už vyrostl. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
petsu - FK
2 stony
Jezdím už pár zim
a nevšim jsem si, že bych jezdil pouze na sněhu a ledu. Většinou jde o suchý/mokrý asfalt, plus pár případů kdy počasí předběhne silničáře pak si ten sníh/led/břečku užiju. Takže v případě SAVA S3 jsem sice mahchr na sněhu, ale odhadem tak max 20% kilometrového nájezdu. A zbylých 80% mam nejhorší gumu z testu (když vynechám číňany).
To pak opravdu nelituji cca 300 na gumě navíc (a přesáhnu pro tebe psychologickou hranici 1000Kč) a s Vredestein snowtrac3 jsem na sněhu minimálně stejně dobrý jako sava a na ostatních površích se nemusím bát. Opravdu nevím proč bych si měl kupovat "poloviční výrobek" když to někdo umí vyrobit stoprocentní.
Jezdím už pár zim
To pak opravdu nelituji cca 300 na gumě navíc (a přesáhnu pro tebe psychologickou hranici 1000Kč) a s Vredestein snowtrac3 jsem na sněhu minimálně stejně dobrý jako sava a na ostatních površích se nemusím bát. Opravdu nevím proč bych si měl kupovat "poloviční výrobek" když to někdo umí vyrobit stoprocentní.