Samovolné zvyšování otáček 1,9D
-
miro - FK
Re: Špatné starty
Vladon:
Suhlasim a chcem tiez predzhavenie zrusit. Iba vodicove dvere ovplyvnuju predzhavenie ? Kedze svetlo v kabine zapina aj otvoreny kufor? Ako sa to da najjednoduhsie obist ? Rj to dufam nezaznamena ako chybu,alebo neprejde do nudoveho rezimu ?
Suhlasim a chcem tiez predzhavenie zrusit. Iba vodicove dvere ovplyvnuju predzhavenie ? Kedze svetlo v kabine zapina aj otvoreny kufor? Ako sa to da najjednoduhsie obist ? Rj to dufam nezaznamena ako chybu,alebo neprejde do nudoveho rezimu ?
-
vladon - FK
No tak to budu muset pohledat v aute, delal mi to pred 13 lety kamarad, pamatuji se jen to, ze mi odpojil nejaky pin v tom kulatem konektoru v motorovem prostoru, jak je blizko RJ.
-
miracv
Me to prave nefunguje zkousel jsem to a kamarad rikal ze mu to funguje. Pro mne je to tedy spíš taky na obtíž, jelikož do auta chodím jen tak a aby neustále žhavilo to je blbost. Jaká je tak životnost žhavicích svíček?
-
breta1 - FK
Kdyz se podivate na zapojeni dvernich spinacu, jsou vsechny paralelne, tudiz otevreni a zavreni libovolnych dveri [tedy i zadnich,pokud maji spinace] spusti zhaveni. RJ nemuze timto vyrazenim prejit do nouzoveho rezimu.
Povazuji to rovnez za blbost a uz pred 10 lety jsem to vyradil, proc bych zbytecne trapil baterku a zhavicky.
Povazuji to rovnez za blbost a uz pred 10 lety jsem to vyradil, proc bych zbytecne trapil baterku a zhavicky.
-
miro - FK
breta1:
Ano, dverove spinace su prepojene,takze zacne zhavit hned po zavreti ktorychkolvek dvier a teplote pod 70°C.
Podla schemy by zrejme stacilo prestrihnut modry vodic veduci do RJ s cislom 7 ?
Ano, dverove spinace su prepojene,takze zacne zhavit hned po zavreti ktorychkolvek dvier a teplote pod 70°C.
Podla schemy by zrejme stacilo prestrihnut modry vodic veduci do RJ s cislom 7 ?
-
breta1 - FK
Není třeba stříhat, stačí vytáhnout ŘJ z konektoru a na PIN T18a/7 nalepit proužek izolepy nebo lépe elektrikářské pásky a zasunout ŘJ zpátky.
-
miro - FK
Vodic .7 som prestrihol,ved napajkovat sa da kedykolvek,ale kto by robil krok spät ?
Necakal som/neveril som,ze pokial je po studenom starte zvyseny volnobeh (3 minuty) tecie do zhavicov prud. V obvode zeleneho cidla mam odpor koli lepsim startom,takze zakazdym tecie do nich prud,mozno kratsie,ale predsa. Neviem si ale predstavit,ako trpia zhavice pri zltom cidle. Aky by bol vas nazor na natocenie potenciometra do pasma,kedy je volnobeh permanetne znizeny a teda zhavice by zhavili len raz,po cvaknutie relatka,potom hned start a po starte okamzite znizenie volnobehu na 940 bez dozhavenia? 3 minuty zhavenia mi pripadaju hrozne vela. Stare VW zhavili len po cvaknutie relatka a finale. Preco je prave felda takto zvlastne vyriesena?
Necakal som/neveril som,ze pokial je po studenom starte zvyseny volnobeh (3 minuty) tecie do zhavicov prud. V obvode zeleneho cidla mam odpor koli lepsim startom,takze zakazdym tecie do nich prud,mozno kratsie,ale predsa. Neviem si ale predstavit,ako trpia zhavice pri zltom cidle. Aky by bol vas nazor na natocenie potenciometra do pasma,kedy je volnobeh permanetne znizeny a teda zhavice by zhavili len raz,po cvaknutie relatka,potom hned start a po starte okamzite znizenie volnobehu na 940 bez dozhavenia? 3 minuty zhavenia mi pripadaju hrozne vela. Stare VW zhavili len po cvaknutie relatka a finale. Preco je prave felda takto zvlastne vyriesena?
-
breta1 - FK
Tak to by mě taky zajímalo, proč to soudruzi tak dlouho žhaví. Jediné vysvětlení - že by za studena občas nějaký válec (třeba už se slabší kompresí) nevznítil naftu a trochu to zakouřilo?
-
miracv
Nevite proc mi nove zhavici svicky (cela sada Brisk) odešla po cca 1 měsíci? Nejdříve motor špatně startoval tak odešli asi 2 a cca po 14 dnech jsem to nenatočil vůbec. Jsou všechny v háji.
-
Zbysek - FK
Já tedy s Brisk žhavičkami nikdy nebyl moc spokojen, protože odcházely dost brzo. Ale tohle je trochu moc. Měly by ti uznat v pohodě reklamaci pokud máš doklady atd. Jinak zkontroluj raději obvod žhavení, jestli to to nežhaví příliš (jestli ty chudery celou dobu nežhavily).
-
miracv
udělal jsem do interieru kontrolku žhavení, takže vidím když zavřu dveře tak žhaví po nastartování studeného motoru dožhavuje cca 3 minuty, při teplém motoru cca jen 30 sec. Takže žhavení vypíná a spíná dobře. Tak nechápu proč odešli, říká se brisk je kvalitní firma, ale asi už to neplatí ...
-
Zbysek - FK
Brisk dělá pořád dobré zapalovací svíčky, ale v těch žhavících mě opravdu nepřesvědčili. Ale je to divné, že odešly tak brzo. To u nich normální není.
-
Chavier - FK
taky vam to v ted v zime startuje lepe jak v lete? nechapu, ale u me to tak je, zlute cidlo.
-
nebulus - FK
Mne trošíčku horšie štartuje úplne teplý motor pokiaľ nejde žhavenie... Ale mám zelené čidlo+80ohmový odpor, takže mi to žhavý skoro stále a potom je to super.
-
nebulus - FK
To sú asi druhé ( od novoty )... Keďže felda normálne žhaví od 60 stupňov už pri otvorení dverí, pred štartom a ešte aj chvíľu potom, tak nejaké to žhavenie naviac zvládne 
-
Lars1 - FK
Jo taky mi to tak přijde že teď jak se ochladilo že startuje lepší teda za studena okolo 70°C je to snad nejhorší to chvilku točí tepla chytne hned čidlo origo zelenýChavier píše:taky vam to v ted v zime startuje lepe jak v lete? nechapu, ale u me to tak je, zlute cidlo.
-
Pantheria - FK
Re: kolisání otáček
Že se tedy vměšuji do debaty
, ale mám něco podobného, ale ne stejného.
Jedu v autě, kochám se krajinou, vyřadím třeby na křižovatce: pak jednička + plyn, dvojka + plyn (na dvojku se roztáhne tak do 1800. pak najdenou ztratí tah a za vteřinu až dve zase zatáhne).
Druhý případ je stejný jako první, ale když už to zatáhne a hned vyřadím a sundám nohu z plynu, tak otáčky padají jen velmiu pomalu, nebo mají naopak snahu stoupat.
Filtr nový. Plastový bazmek na filtru nový, samozřejmě těsnění nové, závahu to na vagu nehlásí, ERG průchozý, sání relativně čisté. Naftu kupuji u benziny. Má někdo tušení, co tomu je???? (1,9d combi, rv 1999)
Jedu v autě, kochám se krajinou, vyřadím třeby na křižovatce: pak jednička + plyn, dvojka + plyn (na dvojku se roztáhne tak do 1800. pak najdenou ztratí tah a za vteřinu až dve zase zatáhne).
Druhý případ je stejný jako první, ale když už to zatáhne a hned vyřadím a sundám nohu z plynu, tak otáčky padají jen velmiu pomalu, nebo mají naopak snahu stoupat.
Filtr nový. Plastový bazmek na filtru nový, samozřejmě těsnění nové, závahu to na vagu nehlásí, ERG průchozý, sání relativně čisté. Naftu kupuji u benziny. Má někdo tušení, co tomu je???? (1,9d combi, rv 1999)
Netěsnost palivové soustavy....někde to bere vzduch...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Pantheria - FK
Na potenciometr nebo opotřebované čerpadlo to nevypadá? Nenašel jsem nikde netěsost. Netuším, jak to prohledat. Mimochodem, jak do teorie zavzdušnění zapadá ztráta výkonu a naopak zůstávání motoru v otáčkách??? Nějak si to numím představit a dát dohromady.
Tím jak to nasaje vzduch, čerpadlo se snaží toto vyrovnat,aby motor nezdechl a motor pak drží chvíli v otáčkách. Je to podobné jako když jedeš už na skoro prázdnou nádrž...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
-
Pantheria - FK
Takže by to mělo být v palivovém okruhu před čerpadlem. Je to tak? Měl tedy být někde vidět flíček od nafty, nebo to není pravidlo? Já nic nenašel.
-
nebulus - FK
No keďže je tam podtlak, tak nafty tade moc nevyteče. Ja som pre problémy s padaním nafty vymenil všetky naftové hadičky a spony. Vyhodil som aj tie kovové trubky medzi čepadlom a filtrom, čím sa počet spojov podstatne znížil.
-
Pantheria - FK
Vratné potrubí (myslím už od vstřiku) na to může mít nějaký vliv?
-
Pantheria - FK
Zdravím, tak závada odstraněna. A nic se nezavzdušňovalo. Pánové. nevěřili byste, jak pouhé přeskočení rozvoďáku o dva zuby změní chování auta. Ve dvou servisech škoda to bylo na kontrole (všechno je prý OK a je zcela normální) a teprve auto adámek v práglu zjistil, co tomu je. A to to odhalili hned. Posunuli řemen, správně usadili kladku, pochválili dobrou práci konkurence a autíčko jezdí jak za mlada. Krásně táhne, třese se to jen pár sekund po nastartování, pak už docela klid. Neškube to, motor jde plynule. Tak teď ještě dostat cca dvojku z obou servisů. 
-
Dodo - FK
to ja mam za studena rucicku na 750 a niekedy mi klesne . cim to moze byt . myslim ze mi nefunguje aj sytic . ci je vonku - 5 alebo + 10 stale tie iste otacky.
-
jurajj
prosím o pomocnú radu
zdravim všetkých...
Čitam príspevky o štartoch 1.9D k na tomto fóre, pretože mám náhle jeden problém s mojím autom.
Auto malo kedysi problém so štartovaním taký, že muselo točiť asi 5 krát kým chytilo, pričom po štarte vo veľom množstve dymilo...
Nechal som to spraviť v servise, vtedy vraj menili čidlo snímania teploty chladiacej kvapaliny...dali to so zeleným prúžkom.
Dva roky odvtedy auto štartovalo bez akýchkoľvek problémov na prvý krát bez akéhokoľvek pretáčania, až som sa nevedel vynačudovať.
Je tomu asi štyri dni, čo zrazu začal motor pri štarte pokašlávať. Zdalo sa mi akoby najprv nebola nafta žhavená najprv v jednom valci, na druhý deň v dvoch a nakoniec vo všetkých štyroch. Na štvrté ráno motor už iba párkrát zabublal a potom pri štartovaní iba pretáčal a vôbec nechytil.
Vymenil som opäť to čidlo - bez reakcie, skontroloval som poistky žhavenia - sú v poriadku.
Viete mi niekto nejak poradiť, čo by mohol byť konkrétne problém?? Čítal som tu aj možnosti také, že netesní palivové čerpadlo, alebo že sa zavzdušnila palivová sústava. Otázka je ale, prečo k tomuto problému došlo tak náhle...
Prosím, budem rád, keď mi aj zašlete súkromnú správu.
Čitam príspevky o štartoch 1.9D k na tomto fóre, pretože mám náhle jeden problém s mojím autom.
Auto malo kedysi problém so štartovaním taký, že muselo točiť asi 5 krát kým chytilo, pričom po štarte vo veľom množstve dymilo...
Nechal som to spraviť v servise, vtedy vraj menili čidlo snímania teploty chladiacej kvapaliny...dali to so zeleným prúžkom.
Dva roky odvtedy auto štartovalo bez akýchkoľvek problémov na prvý krát bez akéhokoľvek pretáčania, až som sa nevedel vynačudovať.
Je tomu asi štyri dni, čo zrazu začal motor pri štarte pokašlávať. Zdalo sa mi akoby najprv nebola nafta žhavená najprv v jednom valci, na druhý deň v dvoch a nakoniec vo všetkých štyroch. Na štvrté ráno motor už iba párkrát zabublal a potom pri štartovaní iba pretáčal a vôbec nechytil.
Vymenil som opäť to čidlo - bez reakcie, skontroloval som poistky žhavenia - sú v poriadku.
Viete mi niekto nejak poradiť, čo by mohol byť konkrétne problém?? Čítal som tu aj možnosti také, že netesní palivové čerpadlo, alebo že sa zavzdušnila palivová sústava. Otázka je ale, prečo k tomuto problému došlo tak náhle...
Prosím, budem rád, keď mi aj zašlete súkromnú správu.
-
nebulus - FK
Nie sú už všetky žhaviče po smrti?
Ak máš podozrenie na zavdušnenie, skús odvzdušniť. Potom sa uvidí.
-
jurajj
Aj ja si myslím, že sú to asi tie žhaviče...len si neviem vysvetliť, prečo všetky tak naraz...
Nedávno sme tu mali prudké ochladenie....až na -18°C....vtedy som musel dať dobyť batériu
Obávam sa aby to nebolo niečo skrytejšie...nejaký špatný kontakt.
Najhoršie je, že ma nemá kto odtiahnuť do servisu.
Nedávno sme tu mali prudké ochladenie....až na -18°C....vtedy som musel dať dobyť batériu
Obávam sa aby to nebolo niečo skrytejšie...nejaký špatný kontakt.
Najhoršie je, že ma nemá kto odtiahnuť do servisu.
-
Rowen - FK
Rovnez ted resim problem se spatnym startovanim. Kazde rano startuju pri teplote kolem -12°C. Drive jsem nazhavil, otocil kllickem a motor chytl, mozna si trosku zabrblal, tak 2s a pak mel klidny chod. Ted musim startovat pod plynem, jinak nenastartuju. Ma snahu chytnout, ale jen pritaci. Nejdrive pri druhem startu nabehne, ale jen brble po valcich. Pokud pustim plyn, zhasne. Na podzim jsem daval novou sadu svicek Brisk, tankuju snad kvalitni naftu a o vikendu jsem vymenil palivovy filtr, pri cemz jsem si vsiml, ze origos svorky na hadickach privodu a vratky (na dvou trubkach vedouci od nadrze) se protaceji, tak jsem je klestema jeste pritahl. Problem stale trva. Kdyz motor naskoci a hned ho zase vypnu, znovu nazhavim, tak krasne chytne. Nevite nekdo co s tim? Jak bych poznal to praskle tesneni pred vysokotlakyma trubkama? Diky...
-
nebulus - FK
Mne sa tiež originál svorky nepozdávali, hlavne keď som po výmene čerpadla a filtra zistil mierne padanie nafty ( pri dlhšom odstavení trval štart o 2 sekundy dlhšie). Tak som vymenil všetky hadice a spony a je to lepšie. Stará svorka na filtry sa mi normálne dala rukou posúvať...
-
tatras - FK
Kolísaní otáček, startování
Zdavím ,mám takoví problém ze svojí feldou po nastartování mě kolísají a zase přidávají otáčky motoru. Po akceleraci jak se motor vrací do volnoběžných otáček tak spadne na otáčky že skoro chcípne ale zase se rozejde a špatně startuje zastudena když delší dobu stojí ,a taky mě připadá že výkon taky není nic moc .já si myslím že je to naftový filtr .Ale ten jsem měnil tak před 3000 tis km tak nevým třeba stím má někdo zkušenost .Už mě to dělalo v zimě ale zničeho nic to přestalo a teď znova poraďte .
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne stř 31. srp 2011 19:30:43, celkem upraveno 3 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
-
tatras - FK
Re: Samovolné zvyšování otáček 1,9D
Tak ten filtr to není zkusil jsem to bez filtru a žádná změna ,Teď se motor chová ještě huř dnes ráno jsem ho skoro nenatočil,když chytne tak běží nepravidelně a když přidám otačky tak to strašně řinčí a klepe nemuže být špatný stop čidlo že by bylo málo otevřené a ještě jeden dotaz kde to čidlo na čerpadle je přesně dikec.
-
tatras - FK
No dnes sem na to neměl čas zítra pokračování,výš to na stopro není to náhodou na vstřikovací hlavě z vrchu pod tím silným plechem,co na to říkáš ne tu závadu ,včera jsem se díval pro sichr jestli to není houplí na řemenu a není.
-
biker610i - FK
cim to moze byt ze ked pri rozbiehani alebo preradovani (napr. z 2 na 3)sa stane ze po pusteni plynu dost pomaly klesaju otacky motora . robi to iba niekedy. auto: felicia 1.9 D vopred dik za rady