tvrdá spojka

vše okolo převodovek
Standa3

tvrdá spojka

Příspěvek od Standa3 »

Když u Felicie 1,6 MPI uvolňuju při rozjezdu spojku trochu rychleji (ale ne zas tak moc rychle), tak je v ní cítit jakoby škubnutí a škubne sebou i řadicí mechanismus, tedy řadicí páka.Jinak auto se i přesto rozjede plynule, akorát škubne ve spojce.Když jí uvolňuju pomalu, tak v ní neškube.Spojka je nedávno měněná, najeto má jen 23 000 Km.Chci se zeptat, jestli vám to dělá také
Pjotr - FK

Re: tvrdá spojka

Příspěvek od Pjotr - FK »

Ja mam na aute taky relativne novou spojku,sice uz ma tak 45k km ale predpokladam ze bude stale v poradku.
Muj problem je ne ze by me tam primo skublo ale pri vyslapnuti spojky spis neco klepne,nekde od razeni,jde to trochu citit i v radici pace.Dela me to hlavne pri razeni od 1 do 3, tj. vyssi akcelerace vozidla.Nedavno sem mel auto v servisu kvuli vrzajicimu cepu,tak jsem jim rikal at na to mrknou.Ze vse zkontrolovali,podotahovali,a nic.Problem stale trva.Ze snad cele uchyceni radiciho kloubu nebo tak neco by se muselo menit.Nevim co by to vsechno obnaselo.A to je navic pouze jejich tip na reseni problemu,nemusi byt 100% spravny.Zatim sem to teda menit nenechal,zas takova zavada to neni,skoda penez.
Ale jak tak jezdim dal a dal tak me to klepnuti pri kazdem prerazeni zacina pekne s**t.Tak ze je otazka casu kdyz uz to nevydrzim a dam to tam na tu vymenu.Cenu netusim.
Jinak mam pred nedavnem mam menen novy cep nebo kloub razeni,nevim co je spravne.Mel jsem v radici pace uz dost velkou vuli tak sem ho nechal menit.Do te doby sem tento jev moc nepozoroval,v razeni toho moc citit neslo jak to cele plavalo.. :D
Tak ze mas treba obdobny problem,moje rozjezdy a prerazovani jsou i pres tento problem naprosto plynule.
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Standa3 píše:Když u Felicie 1,6 MPI uvolňuju při rozjezdu spojku trochu rychleji (ale ne zas tak moc rychle), tak je v ní cítit jakoby škubnutí a škubne sebou i řadicí mechanismus, tedy řadicí páka.Jinak auto se i přesto rozjede plynule, akorát škubne ve spojce.Když jí uvolňuju pomalu, tak v ní neškube.Spojka je nedávno měněná, najeto má jen 23 000 Km.Chci se zeptat, jestli vám to dělá také
A cejtíš to určitě ve spojce ?
Nemůže bejt třeba ruplej silentblok ?
To dělá skoro to samé.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Standa3

Příspěvek od Standa3 »

na 100% to cítím ve spojce a navíc to škubne i s řadicí pákou
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Však právě, jak píše Mc Cali. Pokud se ti hejbe i šaltpáka, tak se ti hýbe celá převodovka, není to jen spojkou. Koukni pod auto na zadní silentblok. ;) Stojí kolem 2 stovek, možná by se vyplatilo ho vyměnit,
trivet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trivet »

Standa3 píše:Když u Felicie 1,6 MPI uvolňuju při rozjezdu spojku trochu rychleji (ale ne zas tak moc rychle), tak je v ní cítit jakoby škubnutí a škubne sebou i řadicí mechanismus, tedy řadicí páka.Jinak auto se i přesto rozjede plynule, akorát škubne ve spojce.Když jí uvolňuju pomalu, tak v ní neškube.Spojka je nedávno měněná, najeto má jen 23 000 Km.Chci se zeptat, jestli vám to dělá také
Mám ten samej problém, začalo to s výměnou spojkový sady. Uplně jsem se zděsil, víc lidí mi říkalo že to je schodou okolností špatná převodovka, tak jsem koupil jinou převodovku, vyměnil i silentbloky a problém se nezměnil. Už mám od tý doby najeto 25tkm a pomalu si zvykám že lepší to už nebude, až mě to nas.... tak koupím znova novou sadu a bude klid, v ničem jinym to být už nemuže. Od jakýho výrobce to máš sadu???
Odpovědět