Přední blatníky

karoserie, narazniky, skla atd.
MOTOR

Přední blatníky

Příspěvek od MOTOR »

Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte o nějakém vrakovišti v Praze a jejím okolí kde nejsou líní :( .Scháním použitý levý přední blatník v barvě tmavá fialová metalíza a kdekoliv na vrakáči jsem se ptal mi bylo řečeno,že to je dřina sundat a že za ty peníze-co za to dostanou se to nevyplatí.Já osobně mám jinou zkušenost sundaval jsem přední blatník kámošovi-jen jsme vyšroubovali šroubky-nahřáli horkovzdušnou pistolí-zabrali za něj a během chvíle byl bez poškození dole 8-) :D .Tak nevím co na těch vrakáčích jsou na to tak líný to sundávat :? :roll: .Díky za každou radu :)
Návštěvník

Re: Přední blatníky

Příspěvek od Návštěvník »

A neni jednodussi a jistejsi koupet nevej a ten trosek barvy a striknout ho??
Návštěvník

když se dá asi novej sehnat za 400,- tak kolik by asi stál z vrakáče? to se jim asi opravdu moc nevyplatí ;)
MOTOR

Příspěvek od MOTOR »

No já si myslím,že doma nastříkaný a ani od lakýrníka to nikdy nebude nastříkaný jako z výroby a většinou to lakýrník odflákne,aby se toho rychle zbavil,protože blatník pro něj není žádnej kšeft-mě se to stalo a lakýrníkova super práce je teď po dvou letech zrezlá asi tak jako původní plech z výroby po deseti letech a pokud najdeš na vrakáči dobrej nezrezlej plech tak je jasný ,že už vydrží snad všechno :D
MOTOR

Příspěvek od MOTOR »

Ještě k té ceně-za těch 400 je ten plech jistě druhovýroba z číny a já viděl nejlevnější za 750 kč tak to mi přijde jak nějaké scifi :D a jak vím ze zkušeností mojich i lidí z fora tak ten čína plech je schopnej i při dobrym nastříkání zreznout i za rok :?
Návštěvník

tak to se s váma musim podělit jak mě supr trupr plechař a lakýrník opravil blatník. dával mě nový blatník (kvůli bouračce) a ten mě během 5 MĚSÍCŮ ZAČAL REZNOUT. furt to nějak nepobíram a to ten blatník ani nezažil zimu stalo se to přes léto!!!! podle mě buď koupil ten čína šmejd nebo nedal základovku a nebo to totálně odsral. hajz.... jeden :x tak teď když kupuju druhej blatník novej kvůli rezi tak budu kupovat znova i tenhle ale už kvalitní a dám to někomu jinýmu. máte nějakejou ověřenou kvalitu kde koupit ty plechy? já našel od elitu blatník (zesílená karosérie, kataforéza) za 780,- ... 2000,- za orig. teda nedam :lol:
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Ja mam odsud http://www.2r.cz/ kataforeza,je myslim slovenskej za 590,- a zatim drzi,bez nejakych znamek nekvality ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Můžu se zeptat na kolik, tak vyjde stříknout blatník fialovou metalízou?
Jsem ho trošku pomačkal, tak budu muset dát novej. Snad v okolí seženu někoho šikovnýho.
Díky
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

zemlak-pocitej tak 2500 az 3000 za metalizu a 1800 az 2000 za obyc ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
extremSpider

Příspěvek od extremSpider »

Návštěvník píše:tak to se s váma musim podělit jak mě supr trupr plechař a lakýrník opravil blatník. dával mě nový blatník (kvůli bouračce) a ten mě během 5 MĚSÍCŮ ZAČAL REZNOUT. furt to nějak nepobíram a to ten blatník ani nezažil zimu stalo se to přes léto!!!! podle mě buď koupil ten čína šmejd nebo nedal základovku a nebo to totálně odsral. hajz.... jeden :x tak teď když kupuju druhej blatník novej kvůli rezi tak budu kupovat znova i tenhle ale už kvalitní a dám to někomu jinýmu. máte nějakejou ověřenou kvalitu kde koupit ty plechy? já našel od elitu blatník (zesílená karosérie, kataforéza) za 780,- ... 2000,- za orig. teda nedam :lol:
no,já myslím,že by mohl bejt dobrej,ale každopádně bych to stříknul zinkem ve spreji,tzv.pozink za studena.Vyplatí se to,ale na celou káru by to vyšlo hodně draho...škoda :cry:
zdick - FK

Příspěvek od zdick - FK »

Dotaz: když koupím nový blatník natřený forézou/kataforézou (je v tom rozdíl?), je potřeba to stejně jako blatníku s přepravní barvou (v tomto případě po jejím očištění) natírat zevnitř sajrajtem a zvenku před lakem ještě základovkou, nebo je to dostatečná antikorozní ochrana, která stačí hodit do laku a plácnout na auto? Pokud je stejná potřeba to chránit jako s přepravní barvou, je něco co by mě přimělo dát za blatník cca 750 místo cca 500?
Jedna lama si v tom potřebuje udělat trochu jasno... :geek:
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Já jsem slyšel že ta přepravní barva musí jít dolu a pak teprve základ atd... Jinak bych to určitě zevnitř natřel aby to něco vydrželo. A cena no to je složitější to taky nevím. Hlavně nekupovat total šmejd aby pak nebyl problém to napasovat aby to ladilo. Prý je dobrý obchod někde u Hradce název si nevzpomenu :? a nebo origo ale cena bude hrozná.
zdick - FK

Příspěvek od zdick - FK »

Jj, psal jsem: "s přepravní barvou (v tomto případě po jejím očištění)".
Hradeckej obchod budou nejspíš obautodíly, prodává i na aukru. Jak jsem psal s přepravkou kolem 500 a s forézou kolem 750. Origo Škoda asi 2 200. Mě hlavně zajímá jestli je potřeba to patlat i tou forézou a jestli je rozdíl mezi forézou a kataforézou.
Strejda Google mi při hledání "foréza" nenašel prakticky nic, zato "kataforéza" našel tak jsem trochu pochopil oč jde. Tak nevím jestli je to jiná tech nebo jenom zkrácenina slova.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

extremSpider píše: no,já myslím,že by mohl bejt dobrej,ale každopádně bych to stříknul zinkem ve spreji,tzv.pozink za studena.Vyplatí se to,ale na celou káru by to vyšlo hodně draho...škoda :cry:

Ten zink sprej ktory spominas je uplne k hovnu, to radsej 2-3 vrstvy kvalitnej zakladnej farby. Ma omnoho vyssiu odolnost (napr proti oteru) nez ten "zink sprej".
Co sa tyka odolnosti proti korozii fakt stoji za prd.

Ked uz nieco lepsie, mozno by som pouzil klasicku striebrenku ktora sa pouziva na disky. Strieknut, na nu zaklad a na nu vrchny lak.
S tou striebrenkou sa bezne striekaju disky kolies, bez vrchnej farby a zober si kolko to vydrzi a to za tazkych podmienok (kolesa su v zime prakticky furt v soli resp vlhke).
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

zeptám se: až budu dávat nové přední blatníky, čím mám natřít a ošetřit tu stranu která není vidět? Mám to natřít nějakou barvou která chrání proti vodě, nebo barvou a pak to přejet gumoasfaltem, nebo jak by na fungoval sprej jako zinek? ten prej chrání proti korozi a vodě atd..... dík
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Já to vytírám tím sajrajtem co je na spodek auta.A je to osvědčené. ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vevnitř ti barva moc nepomůže, ideální je nějakej pružnej nátěr, kterej odolává odlétávajícím kamínkům. Čili něco na spodky automobilů. Osvědčílo se mi již na několika vozech ten černej sajrajt v patronách, kterej se stříká spešl pistolí.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

a než to vytřu tím sajrajtem na spodek, mám to nějak zbrousti nebo tak? a co kombinace: sprej zinek proti korozi a až to uschne tak to přejet tím sajrajtem?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kombinace různých nástřiků a nátěrů asi nebude to pravé, může jeden nátěr poškozovat druhý.
Nejlepší bude se zeptat nějakého klempíry.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Normálně kup to černé body co je na spodek auta.Můžeš v patroně nebo i v plechovce to prodávají a pořádně to natři štětcem.Klidně i dvě vrstvy můžeš dát.To jediné pomůže.Zinkový sprej je na nic.Já s tím měl stříknuté nové bubny a vydrželo to měsíc a pak to pod tím začalo reznout.A nemusíš se bát když se trošku mineš a zalíčíš i lem nebo něco.Tech.benzín to krásně umyje aniž by ti poškodil nový lak...
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

problem bude v tom že bubny se hřejou,blatníky ne ;) každopádně já mám jeden origoš a jeden čína,oba měněný současně-origoš naprosto ok a čína po cca 6měs. na výměnu......
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Tak ty bubny se až zas tak moc nehřejou.Alespoň mi ne.A rozdílmezi čínou a origo?Kvalita plechu.Tuhle zkušenost mám taky.Klepaný 5 let starý origo blatník na P309 vydržel o 3 roky dýl jak nový dávaný současně s vyklepáváním. :o O tomhle by asi mohl referovat Hromyblesky jestli radši starší origo nebo novou čínu.Viď Hromy?
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

pokud ti dobře brzdí zadek tak hřejou dostatečně na to aby některé barvy slezly.....obvzlášt když sjedeš nákej táhlej kopec tak je horký i kolo od bubnu....ano blatníky rozhodně kupovat originál!!!
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Většina zinkových sprejů, ne li všechny, jsou teplotně odolný.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

vanplus píše:pokud ti dobře brzdí zadek tak hřejou dostatečně na to aby některé barvy slezly.....obvzlášt když sjedeš nákej táhlej kopec tak je horký i kolo od bubnu....ano blatníky rozhodně kupovat originál!!!
Já ale nic takovýho moc nejezdím.Spíš jen po rovině a pomalu při kraji... :)
Odpovědět