Problikávání dálkových světel
-
Terr - FK
Problikávání dálkových světel
Zdravím pánové,
mám takový dost specifický problém, který nevím úplně přesně jak popsat, tak doufám, že to z toho pochopíte a snad i poradíte.
Podařilo se mi nedávno urazit levou páčku Lucase, tak jsem si sehnal novou (jestli je origo nevím, ale myslím že ano). Chvíli to bylo OK, ale časem jsem si všiml, že se mi samovolně zapínají dálková světla (nepřepnou se do polohy nastálo zapnuté, ale prostě svítí).
Popíšu, jak se to chová (subjektivně):
Mám zapnutá potkávací světla, přejedu přes kostky, jakýkoli víc nerovný povrch a světla se zapínají a popř. zase vypínají, jako by tam byl špatný kontakt.
Když zakvedlám lucasem na světla směrem k sobě a dopředu (jako bych chtěl probliknout nebo zapnout dálková), tak se to chová právě jakoby tam byl špatný kontakt - světla ve skutečnosti nesepnu, jenom s tím trochu zahýbu.
Zvláštní je, že mi přijde, že to dělá až po zahřátí motoru, resp. ráno jedu do práce skrz zacpanou Prahu, ze začátku mi to neblbne, ani zakvedlání nezpůsobí zapnutí dálkových, ale po zahřátí motoru a cca v půlce cesty do práce to začne blbnout. Když ale jedu večer z práce domů a už je tma, tak jsem si tohoto problému nevšiml, zakvedlání opět nereaguje.
Dneska cestou do práce jsem si taky všiml, že když nahodím blinkr (jedno který) a vjedu do zatáčky a on se pak sám vypne, tak se rozsvítí dálková světla okamžitě (páčka se sama nepřepne do polohy dálková, musím s tím zakvedlat aby se vypnuly), toto se mi stalo v každé zatáčce - po zahřátí motoru. Když jsem ale jel včera večer, tak tenhle problém s blinky a dálkovými jsem neměl, vůbec se to neprojevilo.
Když vypnu potkávačky a svítí jenom ty málosvítící světla, která nejsou skoro vidět (myslím že se jim říká parkovačky, nepoužívám je), tak ten problém se zapínáním dálkáčů nemám.
Už jsem s tím docela zoufalý, jedu si po silnici a nevědomky problikávám lidi přede mnou a naproti, protože ty dálkový se pořád samovolně zapínají a vypínají, děsím se toho až se mi to stane někdy v noci a budu oslňovat řidiče.
Díky za všechny rady.
T
mám takový dost specifický problém, který nevím úplně přesně jak popsat, tak doufám, že to z toho pochopíte a snad i poradíte.
Podařilo se mi nedávno urazit levou páčku Lucase, tak jsem si sehnal novou (jestli je origo nevím, ale myslím že ano). Chvíli to bylo OK, ale časem jsem si všiml, že se mi samovolně zapínají dálková světla (nepřepnou se do polohy nastálo zapnuté, ale prostě svítí).
Popíšu, jak se to chová (subjektivně):
Mám zapnutá potkávací světla, přejedu přes kostky, jakýkoli víc nerovný povrch a světla se zapínají a popř. zase vypínají, jako by tam byl špatný kontakt.
Když zakvedlám lucasem na světla směrem k sobě a dopředu (jako bych chtěl probliknout nebo zapnout dálková), tak se to chová právě jakoby tam byl špatný kontakt - světla ve skutečnosti nesepnu, jenom s tím trochu zahýbu.
Zvláštní je, že mi přijde, že to dělá až po zahřátí motoru, resp. ráno jedu do práce skrz zacpanou Prahu, ze začátku mi to neblbne, ani zakvedlání nezpůsobí zapnutí dálkových, ale po zahřátí motoru a cca v půlce cesty do práce to začne blbnout. Když ale jedu večer z práce domů a už je tma, tak jsem si tohoto problému nevšiml, zakvedlání opět nereaguje.
Dneska cestou do práce jsem si taky všiml, že když nahodím blinkr (jedno který) a vjedu do zatáčky a on se pak sám vypne, tak se rozsvítí dálková světla okamžitě (páčka se sama nepřepne do polohy dálková, musím s tím zakvedlat aby se vypnuly), toto se mi stalo v každé zatáčce - po zahřátí motoru. Když jsem ale jel včera večer, tak tenhle problém s blinky a dálkovými jsem neměl, vůbec se to neprojevilo.
Když vypnu potkávačky a svítí jenom ty málosvítící světla, která nejsou skoro vidět (myslím že se jim říká parkovačky, nepoužívám je), tak ten problém se zapínáním dálkáčů nemám.
Už jsem s tím docela zoufalý, jedu si po silnici a nevědomky problikávám lidi přede mnou a naproti, protože ty dálkový se pořád samovolně zapínají a vypínají, děsím se toho až se mi to stane někdy v noci a budu oslňovat řidiče.
Díky za všechny rady.
T
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problikávání dálkových světel
No vždyť sis odpovědel sám...je to v Lucasovi.Nejspíš si teda dostal nějaký šmejd z číny,takže buď ho zkusit rozebrat a prohlídnout/opravit kontakty uvnitř anebo ho vyreklamovat.
Anebo je to klidně i origo a nějaký vadný kus.
Anebo je to klidně i origo a nějaký vadný kus.
-
Terr - FK
Právě jsem zjistil že byl nový a origo...ale moc nechápu ty souvislosti se zahřátím motoru, apod...
Prvních 14 dní jsem tyhle problémy taky neměl.
Prvních 14 dní jsem tyhle problémy taky neměl.
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Rada jednoducha.Vymen lukas za novy origo zakoupeny ve skoda salonu
Vyplati se a budes mit klid. 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ono tak ani nejde o ohřátí motoru jako o ohřátí těch kontaktů uvnitř Lucase.Proud jde přes něj stejný co jde do světel,není tam žádný relátko,takže po chvíli co se ohřejou kontakty uvnitř to začne zlobit.
-
Terr - FK
Hmhm, novej origo lukáš stojí 500,-, to mám radost
za kus pitomý páčky 
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda,ze levny neni,ale mas zase na dlouhy cas klid.Nedavno jsem mel tento problem.Nedal jsem si rict a zkusil druhovyrobu a hadej......
Reklamace,prehazovani.......no proste to za to nestoji kupovat levne veci.
Nerikam,ze clovek nemuze kapnout zrovna na funkcni kus,ale......... 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
-
Terr - FK
Tenhle kousek jsem sehnal urgentně ve chvíli, kdy jsem ulomil ten origo lukáš, potřeboval jsem totiž jezdit a dotyčný člověk mi nabídl origo páčku která mu zůstala z Feldy za 150,- :\ a teď tohle. No co, chvíli sloužila 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to rozeber a přehoď jen tu páčku
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Terr - FK
Teď ti, Emilio, nerozumím.
Ta původní páčka se ulomila hned u kořene, navíc se obávám, že už jí ani nemám.
Ta původní páčka se ulomila hned u kořene, navíc se obávám, že už jí ani nemám.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš ješte ten původní ulomenej ,Zkrátka ze dvou udělat jeden .
Oba rozebrat a složit funkční dily do jednoho .
Oba rozebrat a složit funkční dily do jednoho .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Terr - FK
Jaj, díky za vyčerpávající info, erm, Hydrante
každopádně to dělá jenom někdy..ale co, vyměním lucase a bude.