Sportovní otevřený filtr
-
MiMi - FK
Re: Otevřenej filtr na 1,3 MPi 1997
Kluci maj pravdu.. nedělej to opravdu to potom potřebuje studenej vzduch.. Lepší bude když si koupís jenom sportovní vložku od KW nebo Green uděláš líp a ve finále ještě ušetříš...

-
smazany clen - FK
A nebo je možnost jednou do roka koupit kvalitní papírovou vložku Mann za 155 Kč a ušetřit ještě víc...sice pak nebudeš moct tvrdit, že máš sportovní filtr, ale to je asi tak všecko... 
-
smazany clen - FK
ja k tomu studenej vzduch mám a je to COOL
1,3 Mpi 50Kw a přeřve mě to "bučení" aji laďak
taková kravička v motoru... Bůůůůůůůů bůůůůůůůů

-
smazany clen - FK
Mě ani nejde, o to zvednout výkon, to je mi jasný že jenom vzducháč tomu nepomůže. Kdybyych chtěl výkon, oddělám kaťák. Jde mi o to, že ty K&N filtry něják propuštíjou čstčí vzduch, a kdybych to odstíníl a dotáhl trubku nějákou z přední masky přímo k fltru, tak si myslím že se bude motoru líp dýchat a ŘJ bude líp míchat směs. A třeba i klesne spotřeba. To je ale můj názor.
Motronic má váhu vzduchu?? Popřípadě kde je??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
K&N mají i vložky do airboxů, takže nemusíš kupovat kit. Jinak BMM nemá váhu vzduchu, má jen teplotní čidlo nasávaného vzduchu a ŘJ poté vyhodnocuje a řídí množství paliva. Princip je stejný, jako u váhy vzduchu, akorát starší a jednodušší technologie.Nosnx píše:Mě ani nejde, o to zvednout výkon, to je mi jasný že jenom vzducháč tomu nepomůže. Kdybyych chtěl výkon, oddělám kaťák. Jde mi o to, že ty K&N filtry něják propuštíjou čstčí vzduch, a kdybych to odstíníl a dotáhl trubku nějákou z přední masky přímo k fltru, tak si myslím že se bude motoru líp dýchat a ŘJ bude líp míchat směs. A třeba i klesne spotřeba. To je ale můj názor.
-
Luke Pazzy
Ja to vyresil tak ze sem koupil vlozku do airboxu od KN a pritahl trubkou studenej vzduch,a spotreba sla LEHCE dolu,vykon temer neznatelne.mam 1.3 BMM
-
Jurka - FK
Jentak pro zajímavost...já mám 1.6 MPI a mám tam takovou hadici od svodů do airboxu...co když to oddělám? Je to dobrý nebo ne? Zlkepší zhorší se něco?
-
Luke Pazzy
To je privod vzduchu od svodu,aby se motor lip zahral za studena,pak ti to klapka prepne a bere si "studenej"
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Můžu poprosit o fotečku jak to máte řešené s tím odstíněním???
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Jawinka 350/638 -> 639
-
Rex - FK
já odstínení nemám a zatím mi to ani nevadí. možná by to bylo lepší ale už se mi do toho prostě nechce
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
a nemáš nějakou fotku?? to maš nasazené nadrzo na tu trubku?? a air box ven?? nepamatuješ si průměr tý trubky??
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
-
Rex - FK
trubku nevím. já tam má filtr původního určení na bawora 3,0l takže je větší
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
Trochu atypicky filtr .. ale ubude problem s odstinenim tepleho vzduchu..
http://tuning.autodoplnky.cz/tenzo-inta ... i-s1526322
http://tuning.autodoplnky.cz/tenzo-inta ... i-s1526322
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
S tím tepelným odstíněním nemáš pravdu.MagicanBlack píše:Já nevím co vymýšlíte s přívody vzduchu.. Ten přívod už tam je... a nemyslíte že když to zmákne normal papírová zasviněná vložka tak že by to konickej filtr nezmáknul.. jak moc je odstíněnej origo filtr?? 1mm silným plastem který to odděluje od předehřívání od svodů??:-) tenhle ffiltr tomu každopádně pomůže. Výkon sice poznat nebude.. Ale pujde líp do otáček.. Bude to líp vypadat... A můžeš říkat mám sportovní filtr....:-D
Jinak když to chceš mít na ostrý ježdění tak potom to chce vymyslet to odstínění od teplýho vzduchu..
Jinak ten atypický filtr.. Je airbox.. který se dá umístit do nárazníku nebo např. do kapoty.. takže s odstínění bych řešil asi stejně jako u chladiče vody..tj.. vubec....
![]()
Je sice pravda, že airbox je zhruba z 1mm silného plastu, ale je do něj veden vzduch pouze tou nasávací hadicí z výztuhy nárazníku, takže venkovní a studený vzduch. Airbox se zas tolik neohřívá, aby se v něm ten vzduch ohřál, jelikož ten vzduch je v něm jenom minimum času, v airboxu vzniká podtlak při nasávání motoru a neustále přichází nový vzduch.
Kdežto, když airbox vyhodíš a dáš místo něj jen nějaký sportovní filtr, tak ten filtr bere vzduch ze svého okolí a tím je motorový prostor. Tou dírou do výztuhy nárazníku, kde je originál nasávání se do motorového prostoru téměř nic nedostane, jelikož nevzniká žádný podtlak, tak jako v airboxu. Jediné, jak dostaneš čerstvý vzduch ke sportovnímu filtru je mít na kapotě nasávač, tak jak to měl Rex. Pokud ho nemáš, filtr si bere teplý vzduch z motorového prostoru a veškerý účinek kvalitního filtru není žádný.
Pouze má motor hlubší zvuk a ty lepší pocit.
Takže 0 od 0 pojde, když chcete sportovní filtr, musíte mu, ale udělat i patřičné podmínky.
-
Rex - FK
jj. já už ten nasávač nemám a vůbec mi to nevadí. možná v létě nějaké to odstínění udělám. felda sice jezdí dobře ale není to ono. studený luft prostě chybí
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Takže ještě jedna nejapná otázka když to na drzo dám místo air boxu tak se stane co?? Přiznám se spíš mi de o ten zvuk a jak to vypadá... Ale zase nechci jít o 10kW dolů..
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nic se nestane, jenom teoreticky motor ztratí trošku výkon v teplých dnech, ale nepoznáš to.mause píše:Takže ještě jedna nejapná otázka když to na drzo dám místo air boxu tak se stane co?? Přiznám se spíš mi de o ten zvuk a jak to vypadá... Ale zase nechci jít o 10kW dolů..
-
MagicanBlack - FK
promin.. spatne sem to na zacatku napsal.. slo mi o to ze se to hreje kvuli tomu privodu teplyho vzduchu.. a jinak k cemu ti je podtlak pred filtrem?? ja bych spis rekl ze je potreba pretlak?? neco jako náporový sání? takže když jedu tak to pojede skoro stejne.. ale opravu je nejlepsi mít nejakej airbox.. o tom žádná..
jj.. napsal jsi to uplne presne v teplejch dnech to bude malinko mrtvejsi.. ale ty to nepoznas...
a zvuk bude vic "race" a vypadat to bude o 100% lip...
tučňáci 4ever.. 
jj.. napsal jsi to uplne presne v teplejch dnech to bude malinko mrtvejsi.. ale ty to nepoznas...
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
Tak aby ti v lete nesal teplej vzduch tak a nehce se ti delat odstineni tak si kup alespon toto. tady je filtr schovanej a nesaje teplo...staci pred nej privest vzuch....
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
-
Sigy - FK
Tento jsem zkoušel na svém chrochtoví a vím, že pokuď budu kupovat filtr, tak tenhle ne, sice tu je nějaké to odstinění (řekl bych že velké nebude), ale ten filrt vevnitř je strašně malý...stef99 píše:Tak aby ti v lete nesal teplej vzduch tak a nehce se ti delat odstineni tak si kup alespon toto. tady je filtr schovanej a nesaje teplo...staci pred nej privest vzuch....
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
To odstineni je naprosto dostatacne...a kdo to mysli s filtrem vazne tak si tam tu prepazku udela, zas tak tezky to neni...A ze je ten filtr maly..? Zas tak maly se mi nezda a krom toho feldacky motor neni nic super vykonovyho aby si tam potreboval velkej filtr pres pul motoru
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Tak já se také pochlubím svým filtrem a pro představu je tam i odstínění. Když by měl někdo zájem, tak mám nákres s rozměrama.

Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady to je. Otvory tam jsou dělaný, tak aby se využily už nějaké šrouby na karoserii. Jen asi jeden jsem musel dělat, pro uchycení přední části.

Dělal jsem to podle návodu v jedné chytré knížce, tak když by byl zajem a čas, mohl bych to nějak shrnout a někam to sem šoupnout.

Dělal jsem to podle návodu v jedné chytré knížce, tak když by byl zajem a čas, mohl bych to nějak shrnout a někam to sem šoupnout.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
- už taky vše pryč 
-
smazany clen - FK
Ja bych teda trosku oponoval mel jsem feldu 1.3 combi a tam jsem jen z hecu otevrenej vzduchac dal a at uz zvuk i tah motoru byly podstatne znatelny tak nevim mozna jen muj pocit nabuzeny filtrem ale podle me to poznat bylo ted budu kupovat zase feldu a vse se budu snazit zdokumentovat a nejakym zpusobem ukazat a zmerit aby jsme byli v obraze

-
smazany clen - FK
Když jste dávali ty otevřený filtry, ten přívod toho teplýho vzduchu šel do pryč???
-
smazany clen - FK
A nebili tam problemy se startovanim? Zeby v zime pomaleji startovalo nebo tak neco... ?103457 píše: ANO
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jediný kvůli čemu to tam v zimě máš je aby se to rychlejc ohřejvalopepo343 píše: A nebili tam problemy se startovanim? Zeby v zime pomaleji startovalo nebo tak neco... ?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
takže zjednodušeně.pokud filtr tak s pořádnym odstíněním a s přívodem vzduchu pokud možno z pod auta nebo z předu z mřížky(jak to bylo u báva) aby to mělo nějakej smysl.pak to dle mého názoru a mejch zkušeností jede líp.pokud to není odstíněný a saje to přímo horkej vzduch tak je to horší ještě než se seriovym.akorát to má jinej vzduch.poznáte to hlavně po městě že při stání se tam nahromadí horkej vzduch a při rozjezdehc ho to všechen nasaje a tím pádem to hůř spaluje a jede to na houby.kyž je to odstíněný tak to nasaje studenej vzduch a mnohem líp se spaluje benzín a líp to reaguje na plyn.aspoň tak se to chovalo u mýho bejvalýho bavoráka.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Moltician1
kdo mi poradi se sport.filtrem?
Ahoj kdo z vas ma nejake zkusenosti se sport.filtrem?chci si koupit vlozku KN nebo green box.ale jak to je s tim kitem sani?kolik to bude zrat?mam 1,3 r..v.96 diky
-
Collin - FK
Re: kdo mi poradi se sport.filtrem?
Spotřeba bude stejná. Myslíš vyměnit jen vložku?
-
Moltician1
ano myslim jen vlozku.moc se v tom neorienetuju vis...je lepsi vlozka nebo takovej ten kuzel?jak je to s tim sanim nevis?nevis o nekom kdo by prodaval trubku misto katu primo na srouby jako byl kat?diky
-
Zbysek - FK
Máš motor nějak upravován, nebo je to série a chceš tam dát jen filtr, nebo jednoduché upravené sání? Jinak trubka místo katu s přírubama stojí asi 300,- nebo tak něco okolo, ale pokud to chceš dávat na sériový motor, je to o ničem.
-
Collin - FK
O ničem se mě to zdá tak i tak. Ale když tam dáš kužel má to pěkný zvuk. Vložka je myslím zbytečná to tam cpát.
-
luke.bean - FK
vložka je zbytečná tam cpát,ale je to jediná fungující varianta
kužel udělá zvuk,ale sebere výkon
kužel udělá zvuk,ale sebere výkon
-
luke.bean - FK
neříkám že to pomůže a přidá koně,ale je to trošku lepší varianta než sériová vložka protože má větší propustnost vzduchu
-
Collin - FK
Prosím když neříkáš že to pomuže tak proř to tam dávat!? vím z vlastní i z jiných zkušeností že změna nebyla pozorována. Jen když tam byl kužel změnil se zvuk to je vše. Že by se snížil výkon také sem neregistroval.
-
luke.bean - FK
třeba proto,že je ta vložka "na věky" a má rozhodně vetší přínos pro motor než tebou zmiňovaný kónus
ponecháním sériového filtrboxu a instalací lepší vložky ničmeu neublížíš - narozdíl od kónusu
ale těchto témat je tady až až a probíralo se to do nekonečna...
ponecháním sériového filtrboxu a instalací lepší vložky ničmeu neublížíš - narozdíl od kónusu
ale těchto témat je tady až až a probíralo se to do nekonečna...
-
Collin - FK
Ale já se bavím o vložce která se dala normálně do origo boxu. kužek také vyzkoušen a tam jen prostě ten zvuk. A to že je filtr na věky? klasickej vydrží dost dlouho, stačí profouknout nebo kupit za pár kaček novej a jedeš dál.
-
luke.bean - FK
no,ale funkce papíráku po pár tvých profouknutí se sníží na tolik,že to to za chvíli nebude propouštět žádnej vzduch i když třeba bude vypadat jak novej..
pro příklad: motor-exel DOPORUČUJE papírovou vložku a výmenu po 7 tis km !
pro příklad: motor-exel DOPORUČUJE papírovou vložku a výmenu po 7 tis km !
-
Collin - FK
To jo máš pravdu, alle pro to jsem také napsal že koupíš novej za pár kaček. A osobně neznám nikoho kdo b yměnil filtr po 7tis km.
-
luke.bean - FK
v závoďáčku měníme filtr tak na 3-5 závodů což je nějakých cca 500 ostrých km.. vím,je to vcelku málo,ale motor nebyl zadarmo,tak proč mu nedpořát 100% dýchání
a já ve feldě tak po 1000km.. když pak lítáš někde v nějaký šotolině,bordelu a prachu,tak máš plnej filtrbox písečku,tak ho radši vyměníš
takže už někoho znáš
a já ve feldě tak po 1000km.. když pak lítáš někde v nějaký šotolině,bordelu a prachu,tak máš plnej filtrbox písečku,tak ho radši vyměníš
takže už někoho znáš
-
luke.bean - FK
Ok,jdeme..
ale ještě jedno zamyšlení před spaním..
Motor jak známo jede na směs vzuchu a benzínu - špatný/špinavý vzuchový filtr má za následek to,že do motoru letí směs vzuchu s prachem a nečistotami přes sání,hlavu a do spalovacího prostoru - tím to všechno trpí. samozřejmě je to trochu zveličený,ale feldy už nesjou nejmladší a kilometry na tachometru jsou taky veliké,tak proč si jí ničit ještě víc když nemusím
ale ještě jedno zamyšlení před spaním..
Motor jak známo jede na směs vzuchu a benzínu - špatný/špinavý vzuchový filtr má za následek to,že do motoru letí směs vzuchu s prachem a nečistotami přes sání,hlavu a do spalovacího prostoru - tím to všechno trpí. samozřejmě je to trochu zveličený,ale feldy už nesjou nejmladší a kilometry na tachometru jsou taky veliké,tak proč si jí ničit ještě víc když nemusím
Též mám vložku KN a už jen proto že mi v ME řekli že při měření výkonu motoru s a bez tato varianta nic neubrala narozdíl od těch ostatních. A pokud tady někdo napíše že snížení výkonu nepozoroval tak jen ze zvědavosti ......už někdo z vás poznal úbytek výkonu cca 1-2 koně ? Já osobně bych nepoznal ani kdyby mi je tam někdo přidal zvlášť když uvážím že seriová felda má cca 68 - 78 koní a úbytek výkonu by se rovnal necelým třem procentům. Možná se někdo bude ptát proč platit za vložku KN cca 1700,- když to nic nepřidá a seriový filtr stojí jen cca 100,- a taky nic nepřidá. Moje odpověď je jednoduchá .... A proč ne ? Jsem typ člověka, který nemá rád seriové věci na autě, prostě chci něco víc. 
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
tak ja sem mel docela dlouho normlani KIT vzduchovyho filtru na felde...mel sem ho udelany poradne ( plech v motoru velky na odstineni a 2 privody studeneho vzuchu), pak sem namontoval zpatky seriovej box se seriovou vlozkou. Udelal sem to jen proto, ze spolecne s vyfukem me ten hluk zacal srat. No a musim rict ze to jede lip.
Prinosy KITU:
Jedinej prinos v KIT byl lepsi zvuk
a slo to trochu lip do vyssich otacek
lip v motoru vypada
Minusy:
vyssi hluk vejfuku
vyssi spotreba
ve spodnich otacek hure jel
ubytek vykonu,proste s tim seriovym boxem to jede lip a motor je "kultivovanejsi"
Pro tunaky doporucuju,je to hezci na pohled a hlucnejsi... pro lidi co jezdi s autem casto naprd
a sportovni vlozka tj pro "fajnsmekry"
ale kdybych mel prebytecnejch 1700Kc tak si ji taky koupim 
Prinosy KITU:
Jedinej prinos v KIT byl lepsi zvuk
a slo to trochu lip do vyssich otacek
lip v motoru vypada
Minusy:
vyssi hluk vejfuku
vyssi spotreba
ve spodnich otacek hure jel
ubytek vykonu,proste s tim seriovym boxem to jede lip a motor je "kultivovanejsi"
Pro tunaky doporucuju,je to hezci na pohled a hlucnejsi... pro lidi co jezdi s autem casto naprd
a sportovni vlozka tj pro "fajnsmekry"
-
Snehulak - FK
já ten origo měnil 2x do roka, a za rok sem najezdil s feldou kolem 20 tis. km tak si to spočítej kdy sem to měnil. Pak jsem měl chvilku kužel, a po návštěvě v ME tam šel z5 origo box a sportovní vložka od Viciho, myslím že to bylo JR nebo tak