Slabý výkon a jemné cukání motoru

Simos 2P
135M, 136M
Bruno2 - FK

Slabý výkon a jemné cukání motoru

Příspěvek od Bruno2 - FK »

Zdravím všetkých a prosím o radu. Na mojej Felde mi dosť poklesol výkon motoru a začal jemne trhať ako keby občas vynechával jeden valec. To trhanie sa prejavuje pri otáčkach nad 2000. Štartovanie je bez problémové a voľnobeh tiež (768/min). Na VAG-COM-e to hlásilo chybu "00524 - Snimac klepani 1 (G61) 37-00 - Defekt". Môže to spôsobovať ten snímač alebo hľadať inde. Sviečky a vzduchový filter majú dva mesiace a cca 1500 km. Vďaka za každú rozumnú radu.
tgfh - FK

Re: Slabí výkon a jemné cukanie motoru

Příspěvek od tgfh - FK »

Pokud snímač klepání vyhodí error tak jednotka přiškrtí výkon, určitě ho dej do pořádku.
Invisible1988 - FK

Příspěvek od Invisible1988 - FK »

Bruno2 píše:Zdravím všetkých a prosím o radu. Na mojej Felde mi dosť poklesol výkon motoru a začal jemne trhať ako keby občas vynechával jeden valec. To trhanie sa prejavuje pri otáčkach nad 2000. Štartovanie je bez problémové a voľnobeh tiež (768/min). Na VAG-COM-e to hlásilo chybu "00524 - Snimac klepani 1 (G61) 37-00 - Defekt". Môže to spôsobovať ten snímač alebo hľadať inde. Sviečky a vzduchový filter majú dva mesiace a cca 1500 km. Vďaka za každú rozumnú radu.

mě auto taky jakoby sebou cuká při jízdě nad 2000 otáček....konkrétně kolem 2400 ot/min když mám zařazenou trojku a jedu z mírnýho kopečka a stojím na plynu tak to sebou začne škubat...ted jsem nechal vyčistit škrtící klapku a jediný co se změnilo tak je že když nastartuju tak otáčky na ani ne vteřinu vystřelí nad 2000...cca 2200 ale pak hned spadnou na volnoběžných 1000 cca po zahřátí a vypnutí sitiče jsou na poctivých zhruba 750 ...VAG neukazuje žádnou chybu ale ten motor stále pocukává...cítit je ale jen uplně malinko i na čtverku při stejných otáčkých a rychlosti cca 65 km/h...možná by nebylo na škodu ten snímač klepání vyměnit....ale zas je to trochu drahá sranda jen to koupit a vyzkoušet...
Bruno2 - FK

Příspěvek od Bruno2 - FK »

Tak som to hodil na VAG-COM ešte raz a teraz hlásilo chybu "00524 - Snimac klepani 1 (G61) 37-00 - Defekt - Sporadicky".
Prečistil som konektor snímača a zresetoval chybové hlásenie. Momentálne auto šľape perfektne (aj dole kopcom).
Bonnini - FK

škubání a padající otáčky

Příspěvek od Bonnini - FK »

Zdravím , mam problém s mojim MPi a to ten že když na neutrál šlápnu lehce na plyn až je tam 2000ot./min tak se začnou houpat trochu otáčky a když přidám ještě trošičku plynu tak začnou otáčky z 2tis. padat na 1tis. a to furt dokola dokuď nepřidám ještě trošku víc plynu a to už vylítnou otáčky přes 4tis. A při normální jízdě když pustim plyn a pak chci trochu přidat tak to po trochu sešlápnutí plynu nic neudělá a když dám ještě víc, tak pak motor cukne a začne tahat jak když tam mam půlku plynu. Koukli jsme na to přes VAG, tam chyb jak máku (ale to sem zkoušel různě odpojovat) po smazání a zkoušce základního nastavení mi tam zůstala jen chyba elektromagnetický ventil aktivnýho uhlí ,ale to už tam nemam asi rok a ta hadice co šla pod klapku je zaslepená. Nevíte co bych měl první zkontolovat či vyměnit? Děkuji za info
Odpovědět