dusi se
-
Butcher - FK
dusi se
Caute:) mam takovy problem. Nechal jsem na aute udelat rozvody a olej. Potom mi auto zaclo cukat. Chtel jsem seridit predstih stroboskopem, ale neslo to. Pak se vymenily svicky, kabely a vicko rozdelovace a najednou otacky drzi a necuka to. Ale je tu jiny problem. Kdyz jsme zkouseli pridavat plyn, tak se motoru nechtelo a pokazde se pri prudkem pridani plynu zadusil a obcas to strelilo v karburatoru. Kamarad mi rekl, ze mam jet na diagnostiku. Tam mi jen rekli, ze to ukazuje, ze je spatny Halluv snimac, coz pry ukazuje na temer vsech feliciich. V servise mi rekli, ze to muze byt ridici jednotkou. Nevite nekdo teda, cim jeste by to mohlo byt?
-
tgfh - FK
Re: dusi se
A před tím to bylo OK? Moc ti asi neporadím, ale nedali ti ten řetěz o zub vedle? Předstih máš dobrý? (Tedy aspoň stejný jaký byl).
S tím snímačem moc nevím, pokud ho jednotka vyhodila tak bych ho možná i vyměnil, záleží jestli ta chyba už tam byla nebo je tam čerstvě.
S tím snímačem moc nevím, pokud ho jednotka vyhodila tak bych ho možná i vyměnil, záleží jestli ta chyba už tam byla nebo je tam čerstvě.
-
Butcher - FK
To prave nevim jestli tam byla predtim nebo ne. Rozvody jsou udelane dobre. No dusilo se to i pred rozvody. Po rozvodech se musel seridit predstih a vymenit ty kabely a vicko. Ted jeste vymenim svicky za uplne nove a uvidim.
-
Marty_pv - FK
Seřizování předstihu strobolampou a karburátor u 1.3 BMM Felicie? Jsi ve správné sekci?
-
Marty_pv - FK
No jestli máš 1.3 BMM feldu tak tam karburátor není a předstih se seřizoval strobolampou naposledy u karbecovejch favoritů (u BMM se pouze přibližně nastaví rozdělovač a jednotka si určí předstih sama)
-
Butcher - FK
Tak asi potom jen kontroloval ten predstih stroboskopem. Ale rikal, ze ho nejde nastavit. Ze nastavil vse jak ma, ale ridici jednotka to nenastavila presne.
-
piskot - FK
Předstih u BMM nenastavíš. Pouze uděláš základní nastavení ( řemenice na nulu. rozdělovač na tečku ). Snímač otáček ti to vyhodí na diagnostice vždycky protože jednotka z něj nemá impulsy. Když nastartuješ tak se to ztratí. Píšeš že se ti to dusilo i před rozvody. Jaké máš tlaky? Co ucpaný výfuk, filtr atd. Co lambda sonda?
Zdarec,záleží na mnoho věcech,kvalitní svíčky,vzduch.filtr,benzín,správně průchozí výfuk.Ale nic si ztoho nedělej,mám ten samý problém a bráchovo fáčko dělá úplně to samé a to už sme zkusili snad všechno.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
tgfh - FK
Tak ji zkus vyměnit, trošku se mi to nezdá, špatná jednotka by měla spíše s autem škubat než dusit, ale znáš mě, odborník zase nejsem.Butcher píše:S druhou ridici jednotkou se to nedusilo.
A zkoušel jsi jednotku "vyresetovat"? Odpojit ji na noc od baterky a pak ji "zajet" trošku agresivnějším způsobem jízdy, tak na 3000 ot. v průměru.
-
Butcher - FK
To jsem jeste nezkousel. Mam rano v planu udelat ten reset, jak baterku odpojis a 3x nechas zapnout ventilator.
-
piskot - FK
Pak tedy nevím co řešíš. Dej tam tu druhou jednotku. Nebo ta jednotka je upravená a dělá to se sériovou? Tak jak?Butcher píše:S druhou ridici jednotkou se to nedusilo.
Jinak zkus co ti radí tgfh.
-
MiMi - FK
nejsi sám mě to dělalo taky a jeden chlápek mi poradil že by to mohla bejt špatně udělaná vůle na ventilech a tak mi ně ně koukl a ejhle měl pravdu..
-
piskot - FK
Jj. Přesně vím o čem mluvíš. Někde jsem to zahlédl na netu.
http://www.jpeg.cz/view-135_10802_DSC00020_1.jpg.html
http://www.jpeg.cz/view-139_10802_DSC00006_1.jpg.html
http://www.jpeg.cz/view-135_10802_DSC00020_1.jpg.html
http://www.jpeg.cz/view-139_10802_DSC00006_1.jpg.html
-
ruzci1
Čus hoši!!!Mě dělá felda uplně to samé.žere mi tak 13/100,vůbec netáhne a občas mi prská do sání!Když zatahnu za lanko od plynu ,motor má hrozně pomalej a dusivej rozeběh!Dal sem nové svíčky,víčko,kabely,zkoušel sem vyměnit řj a lambdu ale bylo to beze změny!Dostal sem rady,že by to prej mohl dělat sitič tim,že se nevypíná!Nevíte někdo kde najdu teplotní čidlo na sitič?
Snímač teploty je na zadní straně sacího potrubí,dvoupolový konektor a jestli máš čtyřpolové čidlo,tak je na skříni termostatu 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
HarryPotter111
NE,NE,PÁNOVÉ.POKUD BY BYL V HÁJI HAL,VŮBEC BY STE NENASTARTOVALI.NEBOŤ TEN DÁVÁ INFORMACI O TOM,ŽE SE MOTOR OTÁČÍ A TADY VŠE ZAČÍNÁ!!!!!!!!!!DIAGNOSTIKA TOTIŽ HALUV SNÍMAČ VYKAZUJE VŽDY JAKO VADNÝ,KDYŽ NENÍ NATOČENÝ MOTOR!SPÍŠE BYCH TO VIDĚL NA TEN ZUB NA ŘETĚZU.tgfh píše:A před tím to bylo OK? Moc ti asi neporadím, ale nedali ti ten řetěz o zub vedle? Předstih máš dobrý? (Tedy aspoň stejný jaký byl).
-
HarryPotter111
NO A ŽE SE DUSÍ,TO MŮŽE DĚLAT SPOUSTA VĚCÍ.JÁ JSEM MĚL PODOBNÝ PROBLÉM,MECHANIK VYMĚNIL LAMBDU,STEJNÝ PROBLÉM.VYMĚNIL DRUHOU,PŘEDEŠLOU REKLAMOVAL JAKO VADNOU A EJHLE PROBLÉM PŘETRVÁVÁL.NAKONEC MNĚ NASMĚROVAL KOLEGA V PRÁCI,KTERÝ MĚL STEJNÝ TRABLL.BYLY TO SPADLÉ PŘEPÁŽKY V TLUMIČI VÝFUKU!!!!!SPLODINY SE VRACELY ZPĚT K LAMBDĚ,KTERÁ VYHODNOTILA ŠPATNĚ SPÁLENOU SMĚS A PROTO OBOHACOVALA,NEBO OCHUZOVALA SMĚS,TEĎ UŽ NEVÍM?NÁSLEDOVALA VÝMĚNA VÝFUKŮ A FILETA ŠLAPALA JAK VÍNO ZA 10Kč!