Vyčištění a reset klapky 1.3MPI - jak na to?
-
smazany clen - FK
Re: Škrtící klapka, kolísání volnoběhu a vše okolo
Co jsem na to koukal pod autem tak to vypadá na to že se tam jen tak nedostanu a s tou nádrží budu muset hnout:-( Filtr je asi z poloviny nad nádrží, tak mě zajímalo jestli se nedá filtr povytáhnout.
-
Krkawec - FK
Dotaz na Chipovanou ECU
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli přepsání adaptačních hodnot řídící jednotky programem Motordiag autocomsoft manager může mít vliv na přečipovanou ECU a zničit tak upravené hodnoty, tj. že původně chipovaná jednotka bude znovu jako sériová. Díky
Re: Dotaz na Chipovanou ECU
Ne.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
-
tumina007
Já bych měla taky dotaz, vy jste určitě šikovný kluci a poradíte mě. Koupila jsem si feldu v bazaru a začala hnedka chcípat při kařdém přibrždění nebo zastavení. Byla jsem na diagnostice, tam se objevil snímač, který mě hned opravil a chvíli to šlo. Otáčky se držely kolem 500. Vypojila se baterka a začalo to dělat znovu a na počítači se objevil znovu ten snímač. Zajímalo by mě jestli si můžeme snímač vyměnit sami, nebo musí servis.A kolik to může přibližně stát. Prý by to nic jinýho být nemělo. Děkuju moc za radu.
A ještě jedna věc, náhodou servisáka v Trutnově někdo nedoporučí? díky moc.
A ještě jedna věc, náhodou servisáka v Trutnově někdo nedoporučí? díky moc.
-
smazany clen - FK
Je to 1.6 1996
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 07. říj 2009 17:31:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak tak pročítám, vlastne se ani pořád neví čim to je..
Vyčištění škrtící klapky je údajně jen krátkodobé řešení...
Myslel sem že mě auto po startu ztrácí výkon jen když je teplý ráno, ted jsou studený a je to ješte horší, takže jak me nekdo kdysi radil že to může být ŘJ jak si nastaví podle teploty směs se mě nezdá...
Kdyř ztrácí otáčky a prošlápnu plyn, ozývají se rány do výfuku doprovázející dušení auta..
Nejradši bych to nechal opravit (já sem kopyto a akorát bych si to rozbil ješte víc) jenže když s tim zajedu do servisu tak tam nechám 3 tisíce za nic...
A známej mechoš prej taky neví co s tim..
Tak co myslíte, co je nejpravděpodobnější příčina? ta klapka? já už sem fakt bezradnej
Vyčištění škrtící klapky je údajně jen krátkodobé řešení...
Myslel sem že mě auto po startu ztrácí výkon jen když je teplý ráno, ted jsou studený a je to ješte horší, takže jak me nekdo kdysi radil že to může být ŘJ jak si nastaví podle teploty směs se mě nezdá...
Kdyř ztrácí otáčky a prošlápnu plyn, ozývají se rány do výfuku doprovázející dušení auta..
Nejradši bych to nechal opravit (já sem kopyto a akorát bych si to rozbil ješte víc) jenže když s tim zajedu do servisu tak tam nechám 3 tisíce za nic...
A známej mechoš prej taky neví co s tim..
Tak co myslíte, co je nejpravděpodobnější příčina? ta klapka? já už sem fakt bezradnej
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
-
Ahmed - FK
miroussm: já jsem měl podobný problém a chyba byla v zapalování... motor se ráno dusil a občas i praskal výfuk... byla to zapalovací lišta které popraskalo gumové těsnění v její spodní části, dostala se do ní vlhkost a nezapalovala všechny svíčky... třeba ti to pomůže...
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
A jak to poznám prosim tě? jako laik asi těžko co?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 07. říj 2009 17:31:50, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
-
Ahmed - FK
zkus si ji půjčit od nějakého kámoše... když se ti motor zahřeje tak to máš v pohodě?
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel nikoho s feldou neznám...po zahřátí jede jako dábel..deje se to fakt bezprostředně po nastartování
-
Ahmed - FK
hele já myslím že by to mohlo být ono... ovšem není to jediná možnost, chtělo by to nějakého zkušeného odborníka aby nám to potvrdil...
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Určitě díky za názor...škoda že ani nevim jak taková lišta vypadá..ale vždy je výhoda alespon tušit co by s tim mohlo bejt při jízde za odborníkem..alespon me tak neoškube..
nejradši bych si prošel kurzem na automechanika
nejradši bych si prošel kurzem na automechanika
-
Ahmed - FK
ta zapalovací lišta vypadá takhle... http://obchod.autokelly.cz/imageview.as ... 060490.jpg najdeš ji hned na předku motoru, kousek v pravo nahoře nad alternátorem... jak jsem už psal dostávala se mi do ní vlhkost a tím pádem když byla studená nezapalovala mi všechny svíčky, po šlápnutí na plyn mi to umíralo a byl to děs... je docela drahá ale nakonec jsem našel tu prasklinu a pořešil jí očištěním, odmaštěním a "silikonovou náplastí" 
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Tak díky moc, už sem vypátral kde je tak to zkusim..kéž by to bylo ,,jen" tim
-
Ahmed - FK
no jasně, přeju hodně štěstí... dej pak vědět jak jsi dopadl a jak jsi to pořešil...
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem se díval ale teda vůbec nic viditelnýho sem nenašel..mel jsi to celý venku? jak si na to vůbec přišel? bylo to viditelný na pohled?
Kámoš co mel feldu mě nedávno říkal, že prý mu to delalo to stejný a prej to bylo čerpadlo
Kámoš co mel feldu mě nedávno říkal, že prý mu to delalo to stejný a prej to bylo čerpadlo
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
vyčistenie škrtiacej klapky
vedel by mi niekto povedat ako presne tú klapku vyčistit? musí ist potom aj na vag že?
-
tgfh - FK
Re: vyčistenie škrtiacej klapky
Jsou na to nějaké přípravky, ale stačí to vyčistit i hadříkem. Na VAGu se pak musí udělat základní nastavení.
-
piskot - FK
Ideální je kombinace odmaštovadla a tužšího štetečku z papírnictví. Bude jako nová. Nejlepší je ji vyndat a vyčistit mimo auto ale není to nutnost.
- holy
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem si to tu přečet, že ti to studený střílí do vejfuku....co takhle mrknout na ventily? Může bejt zanešený sedlo, nebo netěsnej ventil...když se motor ohřeje a lehounce se změní vůle, může bejt všechno ok....Zkus třeba teplej motor nechat točit tak 15 sekund ve 4000 a pak prudce uber...prostě pust plyn...pokud uslyšíš střílení, do vejfuku nebo do sání, nechal bych zkontrolovat ventily
-
stony - FK
Re: divný volnoběh
A)

B)Josh123456 píše:Škrtící klapka se po 30km nastaví pokud neni špatná sama a bez nějakých problémů funguje i bez nastavení.
A je správně. Nevím co strašíte pořád s tím vágem. Po vyčístění klapy si stačí udělat delší projížďku a ono se to samo v 99% případů ustálí do normálu. Projížďka výjde na 50 kč? Kolik si účtují za nastavení pomocí vagu v servise?mikka píše:Po vyčištění klapky je nutno v řídící jednotce smazat adaptační hodnoty pro klapku a nastavti hodnoty jako pro novou klapku. U řj SIMOS 2P pro motory 1,3 to nejde udělat programem VAG COM. Ala na http://www.motordiag.cz/msm/index.php je volně ke stažení program, který to umí.
-
borlan - FK
Napíšu jak jsem udělal já a jaké byly výsledky. Nezaručuju, že to musí tak probíhat jak u mne. Nebo jestli jsem se jen velkou náhodou nedostal do nějakého prse*u. Takže:
- zakoupil jsem pro jistotu těsnění (ale nebylo potřeba nakonec)
- odmontoval klapku, odpojil konektory (baterku jsem neřešil)
- odšrouboval jsem vlastní klapku (kruhový tenký plech na hřídelce)
- povrch klapky byl velmi silně potažen vrstvou humusu - odloupal jsem nahrubo měkkým dřívkem, pak perchlorem a hadříkem perfektně vyšuroval. Do hlavního kanálu ústí malinký kanálek (průměr cca 1mm?), ten nevím přesně na co je (odvzdušnění motoru?), ale byl ucpanej, tak jsem ho taky pracně vyčistil. Stejně tak jsem vyčistil samostatně ten kruhovej plech-klapku.
- smontoval, zapojil.
- v pohodě nastartoval, pomalu klesající otáčky (někdy pomohlo ťuknout do pedálu plynu). Postupně se srovnalo přiměřeně (400km) a nakonec až do normálu (asi po 1000km). Žádnej VAG ani nic jiného. Jezdím tak dosud (tisíce km), při ekonomické jízdě město/mimo 50/50 průměrná spotřeba 6.0-6.2/100km (1.3 50kW kombi 99)
To je má zkušenost...
- zakoupil jsem pro jistotu těsnění (ale nebylo potřeba nakonec)
- odmontoval klapku, odpojil konektory (baterku jsem neřešil)
- odšrouboval jsem vlastní klapku (kruhový tenký plech na hřídelce)
- povrch klapky byl velmi silně potažen vrstvou humusu - odloupal jsem nahrubo měkkým dřívkem, pak perchlorem a hadříkem perfektně vyšuroval. Do hlavního kanálu ústí malinký kanálek (průměr cca 1mm?), ten nevím přesně na co je (odvzdušnění motoru?), ale byl ucpanej, tak jsem ho taky pracně vyčistil. Stejně tak jsem vyčistil samostatně ten kruhovej plech-klapku.
- smontoval, zapojil.
- v pohodě nastartoval, pomalu klesající otáčky (někdy pomohlo ťuknout do pedálu plynu). Postupně se srovnalo přiměřeně (400km) a nakonec až do normálu (asi po 1000km). Žádnej VAG ani nic jiného. Jezdím tak dosud (tisíce km), při ekonomické jízdě město/mimo 50/50 průměrná spotřeba 6.0-6.2/100km (1.3 50kW kombi 99)
To je má zkušenost...
- holy
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se s tebou budu hádat...mám v rodině 2 feldy 1,3MPi a ani jedna se po vyčištění klapky nesrovnala...ani po 300km...takže to není 99%. Pokud hejbeš s klapkou a v ŘJ jsou uloženy adaptační hodnoty, samy se nepřepíšou. Pokud smažeš adaptační hodnoty na všech adresách, ŘJ si načte hodnoty nový. Divný je, že po resetu ŘJ se okamžitě....nikoli po 30km....srovnal volnoběh, motor se nedusil a šel do otáček normálně. Není to žádný chytračení...je to praxe. Pokud by to bylo jak píšeš, pochybuju že by někdo vyvíjel nějakej soft, pro reset adaptačních hodnot a podobně...Zkrátka je to fakt a za tím si stojím....a nejen já...
-
borlan - FK
holy - mě se to ale srovnalo samo, v klapce byly před vyčištěním šílený vrstvy, asi na to nebylo šáhnutý leta. Ale souhlasím s tím, že samosrovnání po 30km ani náhodou...mě jakžtakž po cca 500km, úplně pak po cca 1000,-km... 
-
peterbn - FK
chalani mozno vyzeram ako blb, ale neviem si uz dat rady, zacal som riesit svoju 1.3MPi s tym ze za studena sa dusila, prisiel som na to ze mam zaoxydovany konektor na snimaci na vzuch, to som odstranil ale aj tak to nebolo uplne ono, tak som dnes vycistil skrtiacu klapku je krasna ako nova, ale chcem vyriesit ten problem z otackami, spravil som aj reset RJ, ale este to chce nastavit tu skrtiacu klapku, mam kabel aj program, skusal som aj tak ako mi kazal ten motordiag, ale vobec som to tak v programe vag nenasiel, viem tak akurat vymazat chyby, poprepinat si hodnoty ktore nameralo ale nastavit ani tuk, je tu niekto ochotny poradit mi na icq alebo na skype kto to uz ma v malicku?
-
piskot - FK
Plynové lanko musí mít vůli. Klapka čistá. Motor ohřej na provozní teplotu. Zadej 01- motor, pamět musí být bez chyb, 04 -základní nastavení, zadej blok 098 a cvakni start, klapka zavrčí, chvilku počkej, vypni zapalování klidně na minutu. Zkontroluj hodnoty co ti ukázal msm manager. Nemusí být totožné. Jen v tom poli kde je to čtyřčíslí musí odpovídat. Uvidíš jestli bude nějaká změna. Hodně zdaru
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Já čistím klapku neodpojenou. Lehce do ní nastříkám rozprašovačem líh, nechám chviličku působit, otevřu nadrzo klapku naplno, "pošmrdlám" vnitřek hadýrkou namotanou na dřevěné tyčce, klapku několikrát zavřu a otevřu, nasadím horní kryt, nastartuji a otáčky jsou vždy v pořádku. Dělal jsem to takhle 3x a vždy bez problémů.borlan píše:holy - mě se to ale srovnalo samo, v klapce byly před vyčištěním šílený vrstvy, asi na to nebylo šáhnutý leta. Ale souhlasím s tím, že samosrovnání po 30km ani náhodou...mě jakžtakž po cca 500km, úplně pak po cca 1000,-km...
Je pravda že klapku nenechám nikdy zas.at tak, aby na ní byla vrstva sajrajtu.
Přiznám se, není to můj nápad, ale někde jsem četl že tímto způsobem někdo čistí klapku na Fabce 1.4MPI.
-
pig21 - FK
zdravím, taky bych vyčistil klapku, ale je přitentovaná jakýmsi torxem, a jelikož to ve svým inventáři nevedu potřeboval bych vědět jeho číslo. nevíte ho někdo? díky
edit: už sem to zjistil, je to T30
edit: už sem to zjistil, je to T30
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Z 90% je třeba udělat reset klapky počítačem,jinam lítají otáčky od 800 do 2000 a je to nepříjemné když se zastaví.Nastavení stojí cca 300 Kč a je po starosti.Stalo se mi to osobně.
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak sem již psal, dělá mě felda to co většině z nás, po nastartování se dusí atd atd..jenomže ted jak je zima, ráno teploty kolem nuly až deset stupnů tak to nedelá...auto jede v pohodě i studený, jak je ale tepleji tak to dělat začne..
navíc jsem si uvědomil, že mě to dělá právě po restartu ŘJ . Měl jsem problém s kontrolkama, nakonec to byl alternátor a tehdy mě resetovali ŘJ a plus mínus od té doby to začalo dělat, jestli to má na to vliv nevim, ale auto mám od února a tak do června to rozhodně nedelalo...
Vůbec se v tom nevyznám takže u mě padá možnost si něco sám zkoušet a určitě nepojedu do servisu s něčim ale nevim s čim..to bych tam nechal tisíce za nic...
navíc jsem si uvědomil, že mě to dělá právě po restartu ŘJ . Měl jsem problém s kontrolkama, nakonec to byl alternátor a tehdy mě resetovali ŘJ a plus mínus od té doby to začalo dělat, jestli to má na to vliv nevim, ale auto mám od února a tak do června to rozhodně nedelalo...
Vůbec se v tom nevyznám takže u mě padá možnost si něco sám zkoušet a určitě nepojedu do servisu s něčim ale nevim s čim..to bych tam nechal tisíce za nic...
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A proč kvůli kontrolkám resetovali RJ?Vždyť snima nemá nic společného. Ale zkontroloval bych čidlo teploty pro motor jestli není vadné a řj si nemyslí,že je pořád studený motor.Tím by se vysvětlily dobré starty studeného motoru.To by totiž dávkovala moc a horký motor by se takz.ulíval.Pak dušení by mohl způsobovat zanešený vzduchový filtr,nebo vadná sonda,ale ta by měla být na VAGu.
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
No za jízdy se mě najednou čas od času rozsvěcovali kontrolky ABS, airbagu, brzdové kapaliny..po vypnutí motoru zhasly, jen airbag svítil pořád dál..jel sem s tim do škodovky kde to napíchli na počítač a prej to nic neobvyklého neukazuje tak zresetoval ŘJ a prej to bude dobrý, po 20 km to udelalo zas, zajel sem do takovýho vesnickýho servisu kde přišli na vadnej altík, od té doby je vše v pohodě..
Jinak možná to čidlo je reálný, mám navíc problém s teplotou..ted v zime mě ručička teploměru nevyleze ani k sedmdesátce, jen pokud jedu v kolone tak to vyskočí vysoko..ale za normální jízdy ne, podle jiných témat tady jsem šahal asi po 2 km na hadici do chlazení a ta je teplá vždy tak nevim
Jinak možná to čidlo je reálný, mám navíc problém s teplotou..ted v zime mě ručička teploměru nevyleze ani k sedmdesátce, jen pokud jedu v kolone tak to vyskočí vysoko..ale za normální jízdy ne, podle jiných témat tady jsem šahal asi po 2 km na hadici do chlazení a ta je teplá vždy tak nevim
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Na teploměru by mělo být 90*C To je ta čárka uprostřed měřáku ,jinak je asi vadný termostat Otevřený .
-
peterbn - FK
Vedel by mi niekto napísať ako sa nastavuje uhol škrtiacej klapky na koľko stupňov ak je auto prerobené na plyn?kamarátovi som čistil klapku aj urobil reset ale klapka sa otvárala najviac do 65 stupňov.nastaviť to viem ale vraj to nesmie byť viac ako 90 a menej ako 85 na benzín to tak je len či to nie je tak nastavené koli plynu. Na tých 65 stupňov.
Mám stejné problémy, jaké tady už hodně lidí přede mnou popisovalo. Po studeném startu (při teplotách cca 8-20°C) a pokusu o svižnější rozjezd se auto začne dusit s otáčkami kolem 1000 a cca 3 vteřiny nereaguje na sešlápnutí plynu. Poznatek: při vytočení nad 2500 otáček za minutu se popisované problémy neprojevují, ale je to trochu prasárna, vůči studenému motoru i vůči spojce. Při pokusu o rozjezd bez plynu (jen za pomoci spojky) má Felda tendenci chcípat a nepomáhá ani vyšlápnutí spojky a přidání plynu - nereaguje na plyn. Po ujetí 0,5-1km problémy zmizí.
Teď proč tu znovu píšu to, co už zmínilo alespoň 10 lidí přede mnou: Vypozoroval jsem, že při plné nádrži je auto hodně líné, nechce se mu do otáček, kopce a předjíždění s plnou nádrží nemám rád. Když klesne benzín pod polovinu, začíná se Felda chovat trochu příznivěji, není to taková líná mrcha. No a pokud už jedu na rezervu, jede jako drak
Rozdíly určitě nejsou způsobeny hmotností benzinu, protože např. prázdné auto s plnou nádrží jede hůř, než když vezu 2 lidi a jedu na benzinovou rezervu. I kdybych ty rozdíly plná/téměř prázdná nádrž přehnal, rodíl tam je a to víc než citelný, občas mám pocit, že po natankovaní plné nádrže odjíždím s jiným autem, než se kterým jsem přijel. Kvalitou benzínu to neni, je to dlouhodobý jev.
Takže mě napadlo... Je možné, aby oba popsané jevy měly nějakou sovislost? Nějaký problém na palivové soustavě? Pokud tu souvislost není, nějaký nápad na důvod druhého problému? o prvním jsem si tu přečetl dost. Ještě porovnání: Felicie rv 97 nemá ani jeden z popisovaných problémů, oba se vyskytly u novější a méně jeté rv 99. Obě 1.3MPi.
Teď proč tu znovu píšu to, co už zmínilo alespoň 10 lidí přede mnou: Vypozoroval jsem, že při plné nádrži je auto hodně líné, nechce se mu do otáček, kopce a předjíždění s plnou nádrží nemám rád. Když klesne benzín pod polovinu, začíná se Felda chovat trochu příznivěji, není to taková líná mrcha. No a pokud už jedu na rezervu, jede jako drak
Takže mě napadlo... Je možné, aby oba popsané jevy měly nějakou sovislost? Nějaký problém na palivové soustavě? Pokud tu souvislost není, nějaký nápad na důvod druhého problému? o prvním jsem si tu přečetl dost. Ještě porovnání: Felicie rv 97 nemá ani jeden z popisovaných problémů, oba se vyskytly u novější a méně jeté rv 99. Obě 1.3MPi.
-
Stefi74 - FK
to se nastavuje plynovím lankem ma ho moc volnypeterbn píše:Vedel by mi niekto napísať ako sa nastavuje uhol škrtiacej klapky na koľko stupňov ak je auto prerobené na plyn?kamarátovi som čistil klapku aj urobil reset ale klapka sa otvárala najviac do 65 stupňov.nastaviť to viem ale vraj to nesmie byť viac ako 90 a menej ako 85 na benzín to tak je len či to nie je tak nastavené koli plynu. Na tých 65 stupňov.
-
peterbn - FK
uz to zistil aj kamarat ked mu auto neslo viac ako 100 ze nemohol ani obiehat tak som mu to nastavil tak ako mne na benzin a uz ide ako ma. mal tiez problemy za studena ze u auto trhalo.
Ještě co se týká toho srovnání volnoběžných otáček po čištění klapky - tohle jsem našel na webu Cimbu, cituji:
"Upozornění: V provozu dochází k poruchám klapkového tělesa škrtící klapky. Motor má pak zvýšený volnoběh, který navíc kolísá. Prostou výměnou klapkového tělesa se problém neodstraní, je třeba vyměnit i řídící jednotku motoru. Úprava softwaru ŘJ motoru tento následný problém řeší."
Takže vy, kterým se volnoběh srovnal sám - nemáte náhodou čip?
"Upozornění: V provozu dochází k poruchám klapkového tělesa škrtící klapky. Motor má pak zvýšený volnoběh, který navíc kolísá. Prostou výměnou klapkového tělesa se problém neodstraní, je třeba vyměnit i řídící jednotku motoru. Úprava softwaru ŘJ motoru tento následný problém řeší."
-
Ksanda
- Kontaktovat uživatele:
peterbn píše:uz to zistil aj kamarat ked mu auto neslo viac ako 100 ze nemohol ani obiehat tak som mu to nastavil tak ako mne na benzin a uz ide ako ma. mal tiez problemy za studena ze u auto trhalo.
V dilenske prirucce se pise : Nastavit táhlo akcelerace presazenim pruzne pojistky na drzaku tak, aby na segmentu skrtici klapky bylo dosazeno polohy plného plynu. Navolit skupinu elektronika motoru 01, zadat funkci 04 zakladni nastaveni skupina 00 a potvrdit, proslapnout zcela plynovy pedal a minimalne 5 sekund drzet v teto poloze. V poli 8 odecist ciselnou hodnotu, pozadavoana hodnota 170...175.
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
-
drv.Astor - FK
chip cimbu mi tento problem vyresil...ta prodleva tam ale stale je, ale je max 1sAlmond píše:Ještě co se týká toho srovnání volnoběžných otáček po čištění klapky - tohle jsem našel na webu Cimbu, cituji:
Ja prave nevim, jestli to mam chapat tak, ze upravena jednotka od Cimbu si s vycistenou klapkou umi poradit sama (na rozdil od seriove), nebo jestli resenim problemu je vymena serie za Cimbu 
-
Ksanda
- Kontaktovat uživatele:
To mas jendo, podle me to neresi nic ... me se to povedlo vzdycky nastavit a jak ne tak si to sedlo samo .. u nekoho cca 200km u nekoho 1000km.
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, v poslední době se mi objevil problém s volnoběhem. A to ten, že otáčky občas zůstanou vyset na 2000 nebo na 1500. Je potřeba to prošlápnout aby spadly dolů. Vyčistil jsem škrtící klapku, provedl reset ŘJ a udělal základní nastavení, ale problém nezmizel. VAG žádné chyby nehlásí. Nevíče čím by to mohlo být?? Jo je to 1.3 MPI 50 kw
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
-
Ksanda
- Kontaktovat uživatele:
Dela ti to za studena nebo jen za tepla to kolisani ??
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 07. říj 2011 20:36:12, celkem upraveno 1 x.
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že teplota motoru na to nemá vliv. Udělá to třeba když vyjíždím od baráku se studeným motorem a pak klidně po hodině jízdy.
-
Ksanda
- Kontaktovat uživatele:
kamos mel to same a mel spatne tesneni pod sanim a proto to blblo .. jinak zkus pojezdit treba si to sedne..
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Jasný díky, chvilku počkám a kdyžtak kouknu na to těsnění.
-
drv.Astor - FK
Jde taky u 1.3 podobna finta jako u 1.6, ze kdyz se u 1.6 spoji nejaky drat u rj, tak si rj mysli, ze je zapnuta klima a zvysi otacky o cca 200?