Jak se chova vas brzdovy pedal?
-
kubula - FK
Jak se chova vas brzdovy pedal?
Ahoj vsem. Potreboval bych overit jednu vec.
Kdyz mam nastartovany auto a stojim treba na krizovatce, jde brzdovy pedal pomalu plynule postupne stlacit az na podlahu. Dela vam to taky, nebo ne? Je to OK, nebo neni?
Kdyz pedal naslapu pred nastartovanim, ztvrdne jako kamen nahore, a kdyz pak nastartuju, propadne se jen malicko, tak o 1-2cm. To je OK, ne?
Subjektivne mam pocit ze brzdy posledni dobou trochu vadnou, ze i kdyz na to slapnu fest, tak to jako brzdi, ale ze by to zastavilo na fleku, to ne.
Mam 1,9D kombi s ABS. Ma to ofiko nalitano 160.000, ja to kupoval ve 130.000, kolik to ma realne vi jen buh. Ja desticky ani kotouce nemenil, chtel jsem to nechat na pristi rok na jaro. Auto bylo v autorizovanym servise Skoda na kompletni prohlidce, mj. na HEKA testu brzd loni v breznu (vysledek byl OK, jen rozdelali a vycistili zadek - prasatka atd. a vymenili brzdovku) a letos v breznu to proslo legalni STK bez vyhrad, tak nevim.
Kdyz mam nastartovany auto a stojim treba na krizovatce, jde brzdovy pedal pomalu plynule postupne stlacit az na podlahu. Dela vam to taky, nebo ne? Je to OK, nebo neni?
Kdyz pedal naslapu pred nastartovanim, ztvrdne jako kamen nahore, a kdyz pak nastartuju, propadne se jen malicko, tak o 1-2cm. To je OK, ne?
Subjektivne mam pocit ze brzdy posledni dobou trochu vadnou, ze i kdyz na to slapnu fest, tak to jako brzdi, ale ze by to zastavilo na fleku, to ne.
Mam 1,9D kombi s ABS. Ma to ofiko nalitano 160.000, ja to kupoval ve 130.000, kolik to ma realne vi jen buh. Ja desticky ani kotouce nemenil, chtel jsem to nechat na pristi rok na jaro. Auto bylo v autorizovanym servise Skoda na kompletni prohlidce, mj. na HEKA testu brzd loni v breznu (vysledek byl OK, jen rozdelali a vycistili zadek - prasatka atd. a vymenili brzdovku) a letos v breznu to proslo legalni STK bez vyhrad, tak nevim.
-
Hans - FK
Re: Jak se chova vas brzdovy pedal?
Brzdový pedál by rozhodně neměl jít stlačit na podlahu! To je něco špatně. Prvně bych zkusil tu levnější variantu a sice odvzdušnění...
-
smazany clen - FK
Myslím že budou opotřebovány destičky a kotouče.
Měl jsem podobný problém, kde jsem nemohl auto zabrzdit na šmiku. Pak už i klepali brzdy při brzdění, tak jsem to dal prohlídnu.
Vyměnil kotouče a destičky. A ted to krásně brzdí.
Měl jsem podobný problém, kde jsem nemohl auto zabrzdit na šmiku. Pak už i klepali brzdy při brzdění, tak jsem to dal prohlídnu.
Vyměnil kotouče a destičky. A ted to krásně brzdí.
-
Hans - FK
Kdyby byly sjetý destičky, tak by nestlačil pedál uplně na podlahu.
-
smazany clen - FK
Jasně to nebude destičkama. Je to divný že by pedál dal uplně na podlahu, jezdil bych radeji pomalu 
-
Pantheria - FK
Mrkni, jestli ti nemizí brzdovka a nemáš tedy netěsnost někde v soustavě. Mrkni i po spojích tribky/hadice atd. Pokud ne, tak bych to typoval na hlavní válec. Pokud by to bylo zavdušněné, tak chvilku pumpuj pedálem = pedál by měl postupně ztvrdnout a už ne na podlaze, nebo jen velmi velmi zvolna bude povolovat. Pokud se plynule propadá dál, bude to ten válec.
-
kubula - FK
A muzete mi pls teda nekdo napsat, jak se chova brzdovej pedal ve vasi nastartovany felde?
Oprete se o nej, sklesne placnu o 5 cm, a tam se zastavi a nedostanete ho niz ani za nic?
Oprete se o nej, sklesne placnu o 5 cm, a tam se zastavi a nedostanete ho niz ani za nic?
-
Pantheria - FK
Takhle by se to mělo chovat. 5 cm je dost, ale v principu je to tak. Sedni do auta a našlapej, až to nepůjde tak nastartuj. Pedál by měl poklesnout (znak funkce posilovače) a zůstat. při konstantní síle zatížení pedálu by se neměl dále propadat.
-
kubula - FK
Brzdovka zda se nemizi, je ji tam jeste vic nez je ryska MAX. Na prvni pohled kolem valce apod. nikde nic zablemcanyho nevidim, motor byl na jare umytej pred STK a doted je pod kapotou jako zrcadlo. No zkusime odvzdusneni a pak budeme chytrejsi. Diky vsem !
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Tipuji to na hlavní brzdový válec. V lepším případě špatné těsnění, v horším případě vydřený (vyžraný) válec.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš nastartováno a stojíš na brzdovém pedálu větší silou,tak se propadá viď?U ABS je to normální.Nedokážu to vysvětlit,ale funguje to tak u každého auta co má ABS.Já se s tím setkal poprvý před pěti lety v octě a byl jsem z toho vyjevený tak jak vy všichni.Pokud ti to auto normálně brzdí a nepropadá se při normálním přiměřeném tlaku na pedál tak nic neřešit,neodvzdušňovat atd...Tím spíš že při vypnutém motoru je pedál tvrdý jak kámen.
Naposledy upravil(a) Tomas6 dne čtv 08. říj 2009 18:29:14, celkem upraveno 1 x.
-
Nonamed - FK
já ti nevím božka, mám taky abs a když je nastartováno, šlápnu silou až na podlahu. s vypnutým motorem našlapanej pedál nezmáčku na podlahu ani kdybych se po****
-
oh01
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja nevim, posilovac brzd ani ABS nemam a parkrat se mi taky stalo, ze po nastartovani se mi brzda o kus propadla. Ale stalo se to fakt asi jenom dvakrat, jinak brzdi dobre, takze sem si toho nevsimal.

- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Posilovač brzd máš určitě.A to že po nastartování se ti propadl bylo tím že jsi měl posilovač bez podtlaku a nastartováním se tam vytvořil.Tím pádem pedál klesnul. 
-
kubula - FK
Do 3,14ci, proc si tohle prectu v okamziku kdy je koupenej novej HBV?
Nemluve o tom ze na feldu bez ABS stoji 1600, na moji feldu s ABS 3700
Nemluve o tom ze na feldu bez ABS stoji 1600, na moji feldu s ABS 3700
-
Pantheria - FK
Asi sis to špatně přečetl. Kubulovy se podařilo pedál stačit až dolů. Ato je špatně. T9m, žes koupil nová HBV jsi ještě nemusel nic prokaučovat. Projdi si těsnost soustavy a zkontroluj pro jistotu odvzdušnění. Pokud vše bude OK, tak to bude téměř určitě HBV. Tam se stává (a není to málo časté), že se ochodí plocha mezi pístkem a pláštěm HBV. Může to být jen opotřebované těsnění, ale může to být i něco horšího. Pokud není únik a máš odvzdušněno, tak propouští pístek v HBV je potřeby to rozebrat a minimálně vyměnit tesnění pístku.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Já četl dobře.Ale pokud má kubula ABS tak tenhle jev je při silnějším tlaku na pedál úplně normální.Během 10 vteřin je na podlaze.
-
kubula - FK
Zda se, ze se svet rozdeluje na dva tabory. Jedni rikaji, ze to normalni neni a ukazuje to na HBV, a druzi rikaji, ze jejich auto to dela taky a ze u aut s ABS je to OK.
Volal jsem pro rozsouzeni do Skoda servisu a ani tam to nerozsekli - jeden mechanik na dilne mi rekl, ze on ma taky Feldu 1,9D a rozhodne mu to nedela, a druhej mi rekl, ze minimalne u Fabii a Oktavii je to normalni. U tech oktavek mi to potvrdili i kolegove v praci, kteri je maji jako firemni auta.
Tak jsem tohle vsechno predal mechanikovi, at to rozsekne on. Ten moje auto projel, a okomentoval to ze to brzdi jako krava, a ze kdybych mu to o tom pedalu nerekl, tak by si toho vubec nevsiml. HBV vratil do obchodu nepouzity, tudiz me to nic nestalo.
Ale popravde jsem z toho teda jelen...
Volal jsem pro rozsouzeni do Skoda servisu a ani tam to nerozsekli - jeden mechanik na dilne mi rekl, ze on ma taky Feldu 1,9D a rozhodne mu to nedela, a druhej mi rekl, ze minimalne u Fabii a Oktavii je to normalni. U tech oktavek mi to potvrdili i kolegove v praci, kteri je maji jako firemni auta.
Tak jsem tohle vsechno predal mechanikovi, at to rozsekne on. Ten moje auto projel, a okomentoval to ze to brzdi jako krava, a ze kdybych mu to o tom pedalu nerekl, tak by si toho vubec nevsiml. HBV vratil do obchodu nepouzity, tudiz me to nic nestalo.
Ale popravde jsem z toho teda jelen...
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Nevšimneš si toho do doby než nad tím začneš přemýšlet.pokud stojíš běžně na křižovatce,tak nestojíš na pedálu plnou silou aby ti padal dolů.A při brzdění se nepropadá.
Zdarec,zkus rozjet auto a prudce šlápni na brzdu,tak aby zafungovalo ABS,pak uvidíš jestli se pedál propadá stejně nebo pomalejc.Tento problém sme v práci řešili na bafku, po výměně brzdovky se nám začal pedál propadat dost rychle,po chvíly sme si stím už nevěděli rady,pak mi kamarád,výborný mechanik,poradil tohle a zabralo to,pedál se přestal propadat.Ted to praktikuju taky a někdy to zabere na 100% a někdy se to aspon trochu zlepší.Zkuste to,snad to zabere 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Stefi74 - FK
mam ABS a tohodle jevu propadavaní pedalu sem si nevšiml