kmitání volantu a lupání vpředu

Přední i zadní
smazany clen - FK

kmitání volantu a lupání vpředu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravíčko, potřebuju poradit s mojí felicií... Když jedu rovně, tak kmitá volant... S rychlostí se to stupňuje (při 90 mi už chrastí hodinky na ruce ). Dělá to pouze při jízdě rovně, v zatáčkách všechno OK. Další věc je to, že když vyjíždám od garáže, tak mi v tom lupe. Vyjíždím do kopce, přes obrubník a na plný rejd. Upozorňuji, že to lupe jenom při rozjíždění v rejdu, rovně to je v klidu. Do volantu se mi ty rány nepřenášejí, jenom je slyšet lupání a vrzání. Co to způsobuje a co mě zhruba budou stát díly? Ještě dodám, že vyvážení kol to není, to je teď čerstvě a poctivě udělané... Mimochodem přechod na zimní kola (celá kola, ne jen přezutí pneu na ráfcích) neměl žádný vliv. Ta závada se projevuje už od začátku, co auto mám, jenom se to kmitání stupňuje... Najel jsem s tím zhruba už 3tis. km. Jedná o GLXi 1.3, rok 1995, najeto 100tis. Díky za rady
Stefi74 - FK

Re: kmitání volantu a lupání vpředu

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Skontroluj Homokyneticke klouby na poloosach
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nekontroluj, odstav to a vyměň špatnej kloub, už moc daleko nedojedeš. Poznáš ho snadno, bude mít stopro roztrhanou manžetu. ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

To "lupání" je imho čepem na některém z kol a to chvění volantu je, pokud to dělá i při vyhozené rychlosti, geometrií nebo středícíma kroužkama. Pokud to vibruje jen při akceleraci nebo držení rychlosti tak je to kloubem.
WenCa

Příspěvek od WenCa »

OK, moc díky... Mám měnit jen vnější klouby nebo i vnitřní? Je po výměně potřeba seřídit geometrii nebo se to dělá jen v případě, že bych měnil čepy řízení?
WenCa

Příspěvek od WenCa »

tgfh> Jaký čep? Mám v tom zmatek, protože tam je těch čepů víc... To s tím kvaltem vyzkouším.... Možná to při brždění motorem nedělá... nebo dělá, ale ne tolik...
Odpovědět