Sportovní výfukové svody

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

Sportovní výfukové svody

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nemáte někdo výkres na výrobu sportovních svodů na 1,6???
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Re: Sportovní výfukové svody

Příspěvek od lukydm »

mna by to zaujimalo tiez...a otazocka...maju vplyv tie sportove zvody na vykon motora :roll: ???
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Rozhodne.
V tom lepsim pripade nahore pridaji tretinu toho, co seberou dole a v tom horsim seberou dole i nahore priblizne stejne :)
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

to sa tyka otacok???alebo ako si to potom myslel??? :roll:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
bitmap - FK

Myslel jsem to tak, ze kdyz na motor s provoznimi otackami mezi 1500 a 6000 naprasis bez rozmyslu nejaky 4-1 svody, tak se ti snizi hodnoty tociveho momentu v nizkych a strednich otackach (tzn. do tech priblizne 4500 otacek) a v rozmezi 4500 a 6000, za predpokladu, ze mas funkcni vacku, ti to naopak neco malo tociveho momentu prida, ale fakt malo, a rozhodne to nestoji za ten propad v otackach, ktere pri beznem jezdeni pouzivas nejvic.

A to vubec nemluvim o tom, ze musis spravne poskladat i zbytek vyfuku, jinak vysledek celeho snazeni muze byt i vyrazne horsi, nez jsou parametry seriovky.
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

bitmap: čo som čítal tu na fore, tak zvody 4-2-1 sú účinne v celom spektre otáčok, alebo nie?
bitmap - FK

Ano, dobre navrzene, dobre vyrobene a s vhodne zvolenym zbytkem vyfuku.

Problem je, ze pokud uz vubec jsou nejake 4-2-1 k sehnani, tak jsou na pendrek vyrobene a s nejakymi vypocty si pri navrhu uz vubec nikdo hlavu nelamal.
Vim jen o jednech svodech, ktere by staly za koupi, ale ty se uz bohuzel delsi dobu nevyrabeji.
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Viem, že zvody ME fungovali výborne a nie si jediný, koho serie, že už ich nerobia :(

Otázka je či by ich niekto s podobnou technológiou vedel okopčiť podľa nejakých existujúcich :D
Cartman - FK

Příspěvek od Cartman - FK »

Tak já v autě mám 4-2-1 a sedí tam celkem pěkně..,. jinak vím, že fávo asi něco psal, o tom, že sehnal nějakej výkres, ale nejsem si jistý.
tequila_sierra - FK

Příspěvek od tequila_sierra - FK »

zdarec všem já mám svody 4-1 a pak větší trubka a tlumič na konci komplet v nerezu od pana Kramáře sice pořizovací cena téměř 30 tis. ale je to sakra znát.
Odpovědět