po vymene pneu neni vystredeny volant

smazany clen - FK

po vymene pneu neni vystredeny volant

Příspěvek od smazany clen - FK »

Pouzivam 2 sady pneu. Letni originalni lite 14" s pneu 175/60 r14 a zimni na plechacich 165/70 r13
Zimni pneu jsem koupil nove a vyvazil. Nasadil jsem zimni komplety na auto, jenze mam spatne vystredeny volant. Stred volantu pri jizde rovne je posunut asi o 2cm vlevo. Cim to muze byt?
Predchozi zimni pneu se mi sjizdeli rovnomerne, letni, co jsem ted sundal taky. Je to normalni? Cim to muze byt? Jak to muzu opravit?

Diky
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: po vymene pneu neni vystredeny volant

Příspěvek od emilio52 »

Někdo ho špatně nasadil .
Kola dej do roviny ,sundej volant a dej ho do roviny .To je vše .
Ajestli nevíš jak tak tady je návod
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =17&t=5650
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

? On nepise nic o tom ze by ho sundaval. A kdyz mel na letnich volant rovne tak byl asi dobre ne :-D
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Sice máš pravdu ale ještě se mě nestalo abych při přezouvání měl jinak volant .Někdo tu taky psal že mu nejdou svěltla a na žárovky už koukal a sou dobrý . Nakonec to bylo opravdu žárovkama . :lol:
Doufám že Pavel333 sem pak dá tu příčinu
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

presne tak. Neni to treba sbihavosti? Ze by 13" meli jine nez 14" ?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

tak to slyším prvně aby se při přezutí auta potočil volant... když budeš mít špatnou geošku tak se ti bude blbě sjíždět pneu což bys poznal při sundání letních a nebo tahnout na starnu apod. ale určitě se ti sám nepotočí volant o 2cm...
smazany clen - FK

Fakt jsem z toho ale jelen. Ze by byl treba vadny nejaky plechovy rafek? prece kdyz to vyvazuji, tak by to hazelo, kdyby byl nejak vychyleny.
Pneumatiky taky nejsou zadne zmetky. To je mi fakt zahada. Jak jsem prehazoval kola, jsem si jisty, ze jsem je nasadil dobre a pevne je taky utahl. Nikde zadna vule v rizeni neni. Proste kdyz chci jet rovne, musim mit volant mirne do leva.

Zkusim jeste prehodit predni par tech zimnich za zadni par - zitra.
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

[quote="RAIMMI"]tak to slyším prvně aby se při přezutí auta potočil volant.

Já to zažil před lety u Š105, kdy jsem po zimě dal staré letní bez označení, kde byly minulou sezonu. Stačilo je přehodit mezi sebou (což u zimních směrových nepřichází v ůvahu) a problém byl pryč. Ovšem jednalo se o starší gumy ke konci životnosti. A podotýkám, řízení nikam netáhlo. Jen se "pohnul" volant.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Zkus tam dát zpátky ty letní když bude volant v pořádku tak je to kolama ale pochybuju .Za pokus to stojí . :)
ObrázekObrázek
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Letní tam znova nahazovat nemusíš, volant bude v pořádku, tak samo nedělej žádné zásahy do auta, jde o to, že tvé pneu jsou zmetky, můžeš to přehazovat, převažovat bude to pořád stejné, možná, že máš pneu které v testech vyšly skvěle, ale v testech netestujou kvalitu výroby. Pro obyč. pneu (obyč. výrobce) je zkřivení volantu typické. Máš právo je reklamovat, záleží na tom jestli to po reklamaci nebude stejné. Napiš značku pneu.
smazany clen - FK

Debica Frigo Dir :oops:
Ackoliv jde o polske pneu, nemuzu na ne rict zadne spatne slovo (jiz treti par)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

No tak Debicy jsem považoval za kvalitní značku, ale to co jsem napsal platí stále.
jen-da - FK

Příspěvek od jen-da - FK »

Může to být i horní uložení tlumičů, jestli ti to i trochu tahne ke straně. Podívej se pod kapotu, jestli není jeden tlumič o něco více vystrčený nahoru.
smazany clen - FK

Vyreseno

Prehodil jsem zadni par za predni. A je po problemu.
Podotykam, ze puvodne v zadu byl uplne novy set debic (z Rajpneu.cz) a ve predu jednu sezonu jete taky ty same pneu (ktere byli minulou sezonu v zadu).
Uvazoval jsem nad tim, a ty lonske jsem vlastne koupil v Tescu :oops: takze to jsou smejdy.
Pneumatiky z Tesca a ruznych retezcu nebrat. Urcite prodavaji nejakou Beckovou kvalitu :(
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Jsi měl dát hnedka lepší pneu dopředu, jestli se nepletu je na to i zákon.
Odpovědět