Těsnění olejové vany.

Simos 2P
135M, 136M
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Těsnění olejové vany.

Příspěvek od Ivarek »

Chci se zeptat jaký postup,typ těsnění atd se vám nejvíc osvědčil při utěsňování olejové vany.Sem se všema radama a zkušenostma.Dík.
majkl - FK

Re: Těsnění olejové vany.

Příspěvek od majkl - FK »

O tomto přemýšlim taky. Určitě nechci to co tam je. Na motorce mám prastarej Hermetik a je suchá. Ale dneska už je jistě něco lepšího. Místo těsnění u termostatu jsem použil nějaký modrý silikon a to je dost v pohodě. Nevím zda by to odolávalo i oleji. Určo s tím ale mustim něco udělat.
Asi něco takovýho:
http://www.loctite.as/?p=productsList&i ... i-silikony
favo

Příspěvek od favo »

Zkušenosti takový že žádný běžně dostupný těsnění nefunguje a že jsem jich už za ty roky vyzkoušel, zbývá mi jen jedno jediný a to je originál škoda stojí sice 298,- kč ale prý je dobrý má údajně reagovat na teplotu motoru a podle toho se roztahovat nebo smršťovat , takže by měla vana stále dobře těsnit.
Zkoušel jsem i různé silikonové těsnění a nemohu tvrdit že nefungují ale při jejich aplikaci musíte dodržet tolik zásad že to v podstatě ani není reálné při běžné opravě motoru v automobilu.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

298,- není tak hrozný za takovej velkej "kus" těsnění. Pokud opravdu funguje, tak se mu zas tolik nebránim.
favo

Příspěvek od favo »

Hodlám ho použít na nový motor co budu do auta dávat v létě tak uvidím ,snad nezklame.
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No tak to já taky nevím že nějaký takový existuje,všude mi akorát cpou nějaký ty za 40kč.Jak píše kolega,300kč zas není taková rána,a pokud bude fungovat tak není co řešit.
Jinak na favoritu sem taky zkoušel jak píše favo různý silikony,pak jsem pomazával těsnění tím červeným vysokoteplotním atd a výsledek byl ten že motor byl bez mastnoty všude,kromě vany,ta furt byla jedna olejová koule. :cry:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já ho měnil, když jsem dělal rozvody na minulý feldě a až na 3 pokus dobrý. Nejdříve mi prodali takový silný a tvrdý, vypadalo jako vystřižený z lina a vydrželo 1 den, pak se oztrhlo.
Na druhý pokus jsem dal znovu to samý ( tvrdili mi, že jinný není ) a to se roztrhlo ještě při dotahování vany. A pak jsem koupil takový silný papírový, za 408,-Kč, je to originál fabrický a dává se na sucho bez tmelu, má se nasáknout olejem a nabobtnat, takže těsní. A opravdu za rok provozu byla vana úplně suchá, ani mastný flíček.
tony.rs - FK

Příspěvek od tony.rs - FK »

nevim jak u feldy, ale zrovna jsem přetěsňoval celý motor u š130 a koupil jsem pod vanu úplně obyč těsnění (asi korek či co), pod těsnění a nad jsem nanesl červený silikon, plácnul vanu, utáhl a neukápne ani kapička
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tak já nevím,našel jsem odkaz níž,píšou tam že je originál ale ta cena zase neodpovídá tý vaší,tak nevím jestli ho vzít.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ivarek píše:Tak já nevím,našel jsem odkaz níž,píšou tam že je originál ale ta cena zase neodpovídá tý vaší,tak nevím jestli ho vzít.
Podle ETKY stojí těsnění pod olejovou vanu 298,10Kč
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

tony.rs píše:nevim jak u feldy, ale zrovna jsem přetěsňoval celý motor u š130 a koupil jsem pod vanu úplně obyč těsnění (asi korek či co), pod těsnění a nad jsem nanesl červený silikon, plácnul vanu, utáhl a neukápne ani kapička
No mě to taky na fáčku zpočátku těsnilo,až časem to začalo prosakovat a nakonec to bylo od oleje všude.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

103457 píše: Podle ETKY stojí těsnění pod olejovou vanu 298,10Kč
Hmmm,takže nebrat?

EDIT sorry já nedal ten odkaz....

http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... C3%AD+vany
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A nemáš nějakého známého mechanika, který by ti poradil, jaký vzít? Kterej jich už pár udělal a má s tím zkušenosti?
favo

Příspěvek od favo »

No mě ve škodovce doporučili právě to za 298 kč je to jediný originál co se do škoda servisů dodává , potom je tam ještě možnost lepit tmelem který vám ve škodovce taky prodají tím to dělali jeden čas už při výrobě potom od toho údajně upustili a montují to co prodávají.
Moje felda 1.4 MPi
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

103457 píše:A nemáš nějakého známého mechanika, který by ti poradil, jaký vzít? Kterej jich už pár udělal a má s tím zkušenosti?
Jo,mám známýho který do toho dělá,ale ještě jsem s ním nemluvil,chtěl jsem to nejdřív probrat s váma,se starejma pardama. ;)
Budu dělat rozvody a jediný co se mi právě nikdy moc nepovedlo je právě to těsnění vany. :(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

favo píše:No mě ve škodovce doporučili právě to za 298 kč je to jediný originál co se do škoda servisů dodává , potom je tam ještě možnost lepit tmelem který vám ve škodovce taky prodají tím to dělali jeden čas už při výrobě potom od toho údajně upustili a montují to co prodávají.
Takže asi to za těch 149kč nebude origo,co?Tak asi pro to zajdu přímo do škoda salonu.
favo

Příspěvek od favo »

Ivarek píše:Takže asi to za těch 149kč nebude origo,co?Tak asi pro to zajdu přímo do škoda salonu.
To ti nepovím protože všichni víme že škodovka má ceny přemrštěný , zkus zjistit za kolik se prodává ve škodovce u osmé brány jak tady někdo psal že tam mají podnikovou prodejnou s mnohem nižšími cenami ale jen pro zaměstnance.
Moje felda 1.4 MPi
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jojo,zkusím.Snad tam kámoš ještě dělá.Díky.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 23. srp 2011 7:49:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
favo

Příspěvek od favo »

Taky jsem tam měl kamoše ale už bohužel nee :cry: dost často by se teď hodil
Moje felda 1.4 MPi
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

No silikon je naprd.Jestli máš možnost tak korek.Já si ho nechal dělat na zakázku.Stálo něco kolem kila,natřel vodní vazelinou a rok sucho.Ale taky chce občas lehnout pod auto a podotahovat šroubky.Povolují se ať tam máš cokoliv.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tomas6 píše:No silikon je naprd.Jestli máš možnost tak korek.Já si ho nechal dělat na zakázku.Stálo něco kolem kila,natřel vodní vazelinou a rok sucho.Ale taky chce občas lehnout pod auto a podotahovat šroubky.Povolují se ať tam máš cokoliv.
Co to je ta vodní vazelína?
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Těsnění Temac,preventině MÍRNĚ máznout nějakým neutrálním silikonem na motory.
Nikdy žádnej problém.
Líbí se mě třeba tohle: S 9780,ale v šedé barvě. http://www.drostra.cz/?PID=11195&tabid=3
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

OK,díky,raději to tedy krapet máznu,zkusím sehnat něco na bázi jak píšeš.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Ivarek píše: Co to je ta vodní vazelína?
No tak nevím přesné označení,ale je to mazací tuk kterým se dřív mazaly vodní pumpy na Š.120 a jemu podobné.Veškeré těsnění lepím na tohle a není problém že by někde něco teklo.A co vím tak vana stejně většinou začne téct když je volná.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No na fáčku jsem vanu dycky dotahoval (s citem) a stejně to teklo.Ale co jsem se bavil s klukama v servisu tak jsem tam dal nějaké těsnění nahovno (samozřejmě že sem koupil to co mi dali,i cena byla podezřele nízká ale oni jiný neměli a ani prý nedostávají).
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 23. srp 2011 7:51:07, celkem upraveno 1 x.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

No jelikož jsem dneska neměl čas shánět korek tak jsem dal papír za cca 40kč a tmel nějaký červený noname.Tak su zvědavý.Ale pravda je ta že vana se povoluje a nijak tomu nezabráníš.Musíš počítat s tím že tam mastno bude vždycky.Pokud pod autem nezůstávají kapky tak jeto v pohodě.Pokud nechceš mít motorový prostor alá Show and shine. :D :D :D
favo

Příspěvek od favo »

Zabráníš dají se koupit tmely na šrouby třeba od LOCTITE ještě jsem to na vaně nepoužil ale používal jsem to v jednom ze svých zaměstnání a drží dobře a dá se povolit a pokud je strach že by jsi mohl poškodit při povolování závit stačí spoj nahřát třeba horkovzdušným fénem a jde to raz dva. Chystám se to použít na dalším motoru co stavím jako prevenci

http://www.loctite.as/?p=productsMore&i ... ani-sroubu" href="_blank
Moje felda 1.4 MPi
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

Jsem rad, ze jsem na toto tema narazi. Uz tak minimalne 1 mesic pozoruji ze se mi pod autem kde parkuji tvori olejove kolecka. Dneska za pekneho pocasi jsem teda sundal kryt motoru a mrknul se, odkud mi tece olej. A ono z olejove vany :( . Netece to nijak moc, ale kapne to sem tam i na zem. Otazka - vydrzim s timto problemem jezdit do cervna? Po roce budu menit olej, tak bych to udelal pri jednom.
Jsem laik pres motory, proto sem hazim foto meho problemu. Srouby kolem vany jsou od oleje pouze v tom 1 urcitem miste. Jinak je vana sucha.

Obrázek
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud ti to jenom vlhne a vyloženě ti to neteče, tak bez problémů vydržíš. Zkus lehce šrouby přetáhnout, možná jsou jen volný. A když už budeš v létě přetěsňovat vanu, tak zvaž, zda nepotřebuješ i udělat rozvody, protože, když já dělal rozvody, tak největší problém byl právě s utěsněním vany, nechal jsem to dělat na 3x než se zadařilo a vana byla suchá.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Hanus píše:Jsem rad, ze jsem na toto tema narazi. Uz tak minimalne 1 mesic pozoruji ze se mi pod autem kde parkuji tvori olejove kolecka. Dneska za pekneho pocasi jsem teda sundal kryt motoru a mrknul se, odkud mi tece olej. A ono z olejove vany :( . Netece to nijak moc, ale kapne to sem tam i na zem. Otazka - vydrzim s timto problemem jezdit do cervna? Po roce budu menit olej, tak bych to udelal pri jednom.
Jsem laik pres motory, proto sem hazim foto meho problemu. Srouby kolem vany jsou od oleje pouze v tom 1 urcitem miste. Jinak je vana sucha.

Obrázek
Se to blbě posuzuje ale neteče ti to spíš z gufera na klice a nestéká ti to do toho nejspodnějšího místa?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Z gufera by měl zacákaný celý motor.Řemenice to rozhodí.To vypadá na volné šroubky.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

favo píše:Zabráníš dají se koupit tmely na šrouby třeba od LOCTITE ještě jsem to na vaně nepoužil ale používal jsem to v jednom ze svých zaměstnání a drží dobře a dá se povolit a pokud je strach že by jsi mohl poškodit při povolování závit stačí spoj nahřát třeba horkovzdušným fénem a jde to raz dva. Chystám se to použít na dalším motoru co stavím jako prevenci

http://www.loctite.as/?p=productsMore&i" href="_blank ... ani-sroubu
JJ.Toto znám,ale do hliníku?Sakra nejsem si jistej.Už tak mám strach to pořádně dotáhnout.Ty závity tam nejsou nic moc.To je i problém že se to povoluje.Nějaký měkký.Fabia má blok tvrdší.Což se divím.Zkoušel jsem některé díry i opravit tímhle http://www.helicoil.cz/.Ale" href="_blank už je tam docela málo místa.Ale pokud se nějaký strhne tak je to snad jediné řešení.A do vložky bych si lepidlo tím tuplem nelajznul.
Mikesch - FK

Příspěvek od Mikesch - FK »

zdravím všechny,,,kdyby se někomu hodilo...my v práci šroubujeme nerezové šrouby právě do hliníku a používáme upěvnovač loctite a myslím, že to je docela v poho. šroub drží, ale při opětovném povolení není problém, jedinou nevýhodou je cena...samozřejmě člověk musí trochu opatrně se silou...ale to u nás už pak leze ven gumové těsnění tak sám vidí, že to trochu přehnal :D
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Dostal jsem doma bojovej úkol :D ...sprav olejovou vanu, aby "netekl" olej. To originální těsnění se dá koupit přímo někde v škoda autosalónu ??
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

a.Maty
JO A PRODÁVAJÍ DVA DRUHY, JEDNO SILNÝ, VYPADÁ, JAK Z LINA DRUHÝ SLABÝ PAPÍROVÝ, TAK TO PAPÍROVÝ JE LEPŠÍ
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Dneska jsem použil sovjí novou jámu v garáži, tak jsem mrknul na spodek Feldy, a zrovna jako náhoda, jsem koukal že taky trochu mám olej na spodu, kolem šroubků atd, ale spíše jen jedna stran, jaoby předek, vzadu pohoda. Zkusím zda jsou šrouby dotaženy a uvidíme....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Když koupím to papírové těsnění ve škodovce, je dobré ho ještě něčím podmazat, nebo nechat tak jak je?
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pawlick
Říkají, že není potřeba, že nasaje olej a roztáhne se, ale já ho pro jistotu dal na červenej tmel a OK drží už druhej rok bez kapky.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Určo bych to raději trochu máznul
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 23. srp 2011 7:52:10, celkem upraveno 1 x.
favo

Příspěvek od favo »

Takže konečně je nový motor už nějakou dobu v autě a použil jsem jak jsem psal výše originál těsnění od škodovky za 298,- a pro jistotu jsem obě strany potřel těsnícím tmelem na motory a vodní pumpy (tuším to byl nějaký český výrobek) a musím to zaklepat , zatím nikde ani kapička oleje a mám už najeto 2800km . Základ je odmastit a dobře dotáhnout předepsaným momentem ten je tuším 9-10 Nm ,ale pozor je potřeba to dotáhnout dvakrát, protože po prvním kole dotahování na moment jsem zjistil, že se tlak rozloží a šrouby po dotažení všech jsou dotažené jen na cca 6Nm , po druhém kole dotahování už bylo vše OK. Ještě jsem nechal tmel cca 24 hodin zaschnout a teprve potom jsem nalil olej.
Moje felda 1.4 MPi
favo

Příspěvek od favo »

Pawlick píše:Když koupím to papírové těsnění ve škodovce, je dobré ho ještě něčím podmazat, nebo nechat tak jak je?
On to nebude jen papír působí dojmem jako z umělé hmoty smíchané s papírem.
Moje felda 1.4 MPi
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Chtěl jsem místo papír napsat "papír" ;)

Utahování nemám rád, momenťák nemám, a tak se musím spolehnout na cit. Ale ty nervy :D Naposledy jsem utrhl zadní odvzdušňovák a to jsem měl sto chutí garáž zapálit a utéci do lesa :lol:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já nevím no já jsem vždycky kupoval korkový těsnění a nikdy jsem s ním neměl problém a teď jsem dělal,no teď už je to nějakej pátek rozvody na feldě a přetěsňoval jsme motor a dal jsem pod vanu zase korkový těsnění a je to tam já nevím dejme tomu tři měsíce a zatím ani kapka,ale po pár tisících jsem musel trošku přitáhnout šrouby.jinak brnkačka :D
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Tak jsem byl na Auto Jarově a těsnění mi prodali pravděpodobně to druhý - "lino" - 319,-Kč. Ptal jsem se, jestli mají nějaké jiné a prý ne. Teď jsem nainstaloval ETKU a tam vidím taky jen jedno... Tak nevím.

Jinak další ceny na Jarově:
405,- rozvody
55,- těsnění prsa
204,- gufero klikovka
157,- palec rozdělovače PAL (Bosch kolem 300kč)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Trochu protáhnu tohle téma. Budu měnit asi do 2měsíců olej. Chystám se, že bych ted vyměnil i těsnění olejové vany. Ale potřebuji pořídit nějaké to pořádné. Máte někdo tip kde ho koupím? To kolem těch 300kč, všude maj za 40kč a to tam dávat nebudu. Pak se zeptám, jak jdou povolit ty šrouby? Je tam možnost že se utrhnou? Díky moc ;-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Šrouby jdou povolit bez problémů.
Těsnění jsem kupoval takové silné, jakoby z lina cca 100,-Kč a stálo za prd, vymačklo se mimo šroub a teklo to, potom jsem koupil originál za 400,-Kč bylo z nějakého papíru, který prý nasákne olejem, nabobtná a sám se utěsní. Vyměnil jsem a neteklo, ani kapka za třičtvrtě roku, co jsem auto měl.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

kde jsi to koupil? díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ve specializované mototechně na vozy škoda.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

čau, koupit náký těsnění kolem 140 myslim že stojí a máznout to z každý strany silikonem a nebude ani kapka;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

No tak nevím, taky bych řekl že gufero. Mimochodem, je jednoduché ho svépomoci vyměnit?

Obrázek[/quote]
Odpovědět