Vážení,
vrtám se rozsáhleji v autě a při té příležitosti jsem chtěl odstranit vibrace (plastové klepání), které se ozývá jakoby za palubkou v místech topení. Jelikož jsem měl sundanou palubku a kontroloval jsem vše pod ní, vylučuji vibrace v palubce nebo ovladačů a zažízení pod palubkou. (Kontroloval jsem i táhla a soupáží klapek ovládání proudění vzduchu) Mám 1,9 Diesel a vibrace jsou pouze mezi 1900 a 1950 otáček. V motoru to slyšet není. Když zavřu přívod vzduchu do vyústění v kabině (levý kruhový ovladač proudění vzduchu na 0), tak se to trochu ztlumí. Počítám, že je to někde uvniř topení. Měl jsem sundaný ventilátor topení i dekl, motorek je OK, usazen sedí pevně a dekl taky nevibruje. Napadá mě tedy, že to bude asi topné tělěso. A moje otázka:
A) Setkal se s tím někdy někdo? Berte prosím v úvahu určitý rozdíl v topení benzin/diesel
B) Jak je uchyceto těleso topení a dá se nějak dostat k jedo případným šroubům bez demontáže celého topení z auta?
Děkuji za reakce, už si s tím nevím rady. Neuvěřitelně mě to vytáčí při jízdě.
Vibrace asi z oblasi topení
-
Peedr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace asi z oblasi topení
Taky jsem v poslední době zaregistroval vibrace při určitých otáčkách, ale spíše nežli od topení mi přijde, že vycházejí od levé části palubky (možná to je u mě jiný případ než u tebe). Řekl bych, že to je mezi černým štítem budíků (v oblasti nad palubním PC) a šedivou palubovkou.
-
Pantheria - FK
No to se mi zdálo původně taky, ale delším sledováním jsem to lokalizoval u sebe na oblast topení.
-
Pantheria - FK
Nikdo nic? Nebo nemáte někdo k dispozici nějaký montážní výkres, nebo tak něco??
-
Pantheria - FK
Re: Vibrace asi z oblasi topení 1,9D - nalezno
Tal problém zdá se nalezen a pojmenován. Jsou to trumpetky. Po sundání deklu jsem si všiml otlačků na zadní stěně deklu. dekl jsem na vůli uložení posunul co nejvíce dozadu a znovu utáhl. Po zkušebce vibrace z motoru bez zátähu zmizely a v zátahu jsou tak třetinové. 3patně se to identifikuje. Přes zvoucí motor si toho jde špatně všimnout a v kabině se to táhne po topení. Tky když jsem zavřel přívod vzduchu do topení, tak se to trochu ztlumilo.
Léčba: Příležitostně zkrátím trumpetky o 1cm. Mimochodem, nemáte někdo z těch co je odstranili ty trumpetky? (chtěl bych mít pro jistotu rezervní.
Léčba: Příležitostně zkrátím trumpetky o 1cm. Mimochodem, nemáte někdo z těch co je odstranili ty trumpetky? (chtěl bych mít pro jistotu rezervní.