Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.

Vše okolo diagnostiky
Odpovědět
drv.Astor - FK

Re: Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Ja pouzivam 304CZ. zkus nastavit jiny com port ve spravci zarizeni(prave tlacitko mysi na tento pocitac, vlastnosti, spravce zarizeni, pak rozklikni porty com,lpt a nevim jak se to jmenuje a bude tam kkl usb, tak se mrkni na vlastnosti a nastav na com1(mozna uz nejake zarizeni emuluje com4 a dostava se to do konfliktu)). zapni vag, v nastaveni zmen com4 na com1. pak jedine snizit baud na 9600, ale to mi prijde zbytecne.
petamoravec - FK

Příspěvek od petamoravec - FK »

Tak jsem toho zkusil dost... měnit porty, měnit rychlosti... se stopro funkčním vag-comem 304CZ... ještě to zkusím s jiným noťasem. Zkoušel jsem to pak i na Vistách, tam ale zase nejdou spustit Vagy... No v nejhorsim se budu muset spokojit s tim softwarem co jsem k tomu dostal...nebo to vratit, to ale asi bude dost obtizne. Ale stve me to dost teda.
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Pokud to spoustis pod WinXP, tak by nemel byt problem. Zkus ten kabel uplne odinstalovat(ovladace, ne VAG COM) a nainstalovat znovu. A kdyz ani to nepomuze, tak zkus stahnout ovladac z motordiagu. Kabely vypadaji na prvni pohled stejne, ale muzou mit jiny USB-COM prevodnik a to dela bordel. Muj kabel jde taky bez problemu nainstalovat na jine ovladace nez z motordiagu, ale delalo to prave to co popisujes ty - nacita a nacita a nic. Ti vekslaci z aukra s tim nikdy nedelali, takze po nich ani nic chtit nemuzes... Pak uz jedine zkusit jine pc a kdyz tam pobezi bez problemu, tak bude chtit asi preinstalovat Win... na otcove pc pravidelne po 1 roce zacnou delat usb bordel. Zkousel jsi to i na jinych autech pripojit?
petamoravec - FK

Tak dobrý. Zkusil jsem to na jným noťasu, rovnou tam nainstaloval digitálně podepsané ovladače, co jsem vyštrachal někde na netu a funguje. :-) Připojí se to jak k ŘJ motoru, tak k ŘJ ABS, víc asi felda neumí. Akorát k tomu ABS se mi podařilo připojit když auto stálo. Pak za jízdy už to nešlo, tak nevím, jestli je to schválně z důvodu bezpečnosti nebo co... na motor jsem se normálně dostal. Taky mne překvapilo, že je úplně prázdný registr chyb...
Niko

Příspěvek od Niko »

Zdarte.Mám problém kopil jsem si kábl i cd viz inzerát http://aukro.cz/item771287722_profi_dia ... skoda.html ale po nahraní programu se nemůžu dostat do základního nastavení klapky a i závady mi nejde vymazat a furt to chce po mě aktivaci nebo co to na mě žvatlá anglánsky.....Jsem z toho už jelen.!Tak nevím kde mám sehnat aktivacní kód když jsem to kopil z druhé ruky a původ neznám...poradí mi někdo co s tím?
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

No jo, lidi se neponaučí a kupujou takový šmejdy......
Niko

Příspěvek od Niko »

RadekN70 píše:No jo, lidi se neponaučí a kupujou takový šmejdy......
Ale já potřebuju radu a ne komentář :( Jinak ten kábl fafčí ta instalace taky ale na rozjetí ostré verze je potřeba aktivační kód-mít ho tak věřím že to pojede na 100% Jinak je to verze VAG-COM Release 409.1-US Zkoušel jsem VAG-COM Release 303.1 ale dělá to stejné-ten jsem stáhl kdesi z internetu..... Mohl by mi někdo poradit jaký program ještě zkusit a hlavně kde ho najit na internetu??? Nebo jak získat aktivační kód???
RadekN70 - FK

Mě by jen zajímalo, na co lidi potřebujou doma diagnostiku...
Niko

Příspěvek od Niko »

Jednoduchá odpověd-aby nemusili vyhazovat zbytečný peníze když si to mohou udělat doma sami...Každé napíchnutí něco stojí a když párkrát tam člověk zajde tak nakonec zjistí že si tu diagnostiku mohl koupit od nějakého výrobce co dá na to záruku na 100% funčnost(a ne jak já co se napálil na aukru ale to je zase jiná kapitola :) ).....
RadekN70 - FK

To je všechno hezký, ale já bych si nedovolil jako laik do toho vrtat, stejně když ti to bude něco dělat, tak pojedeš někam do servisu....
Při komunikaci s jednotkou se dá zkur*it dost věcí...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Já jedu přes převodník USB a bez problému,ale při první instalaci mi to nechodilo.Musí se nastavit i převdník na potřebný port.Nainstalovat převodním a pak mu ve vlastnostech definovat port,který je možný s nabízenýma ve VAGu.Já mám ACERA a tak mám 3 USB Jednomu jsem přiřadil COM1 a druhému COM2 co se týká převodníku. A VAG chodí bez problému.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

ahoj chlapy.potřebuju poradit kde nejlevnějc sehnat kabel na přiojení starýho favorita 1,3bmm s bosch-mono motronic.kabel na svojí feldu co má zástrčku vedle pojistkovky mám ale tenhle zmetek má ztu zástrčku pod kapotou a musí se kupovat nějaká redukce jenopmže ten mlůj kabel měl stál 550kč a funguje a tahle redukce se nejlevnější dá sehnat za nějakejch cca 750kč což mi přijde dost.nevíte nědko kde ho sehnat levnějc a nebo že by třeba byl někde návo jak ho vyrobit snad to nemůže bejt tak těžký pokud jsou to jen kabely a koncovky.
jde mi o to že sestra má teď fakana a ten zmetek je sice 40kw ale zase mi přijde divný že by nedokázal na jedničku se vytočit do omezovače a když dám plnej plyn tak se dokonce přidusí a vůbec tak nějak i na jiný rychlosti ho dostat před 4tisíce otáček je nemožný prakticky a ještě se mi zdá že moc žere.tak by mě zajímalo co je v háji.díky moc vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
RadekN70 - FK

No tak nejlevněji výjde napíchnout piny.... (tzn. takřka zadarmo ) :lol: :lol:
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

hoši hoši, je to ale trápení... koupil jsem si z aukra neorigo kabel za pětikilo a už celý den si s tím hraju! ve správci zařízení se mi ten kabel objeví ve dvou položkách
- nějaký usb serial port
- a fast usb converter
u toho prvního si můžu nastavit číslo simulovaného COM portu ale stejně mi to nějak nechce fungovat. VAG má na výběr 4 kousky. Můj notes má první dvě pozice volné a na trojce a čtyřce už něco frčí. ať dělám co dělám pořád mi ten VAG nechce ten kabel najít... :-(
petamoravec - FK

Taky jsem si koupil z Aukra kabel za pětikilo. Takový modrý. Na jednom notasu mi nechtel fungovat, zkousel jsem vsechno mozny. Uz jsem ho chtel vratit, ale pak jsem to zkusil jeste na druhem notebooku. Hned na zacatku jsem nainstaloval digitalne podepsane ovladace, co jsem vystrachal nekde na netu a hned mi to fungovalo. Kdyz jsem to delal na tom prvnim notebooku, tak se mi to pripojilo jen pres nejaky program VWTool nebo tak nejak - ten byl na prilozenem CD spolu s nejakymi ovladaci pro ten prevodnik USB-COM. S VagCom mi to nechodilo. Ale jak rikam, na druhej pokus a vsechno OK. Predpokladam, ze kdybych ten prvni notas cely preinstaloval, tak ze by to pak mohlo chodit i tam. Ale uprimne se mi to ted nechce delat, jenom proto, abych to vyzkousel. Moje rada tedy zni, zkus to jeste na jinem PC.
Ahmed - FK

pořád se mi s tím kabelem nedaří. není tady někdo z ostravy nebo okolí kdo už to rozchodil a chtěl by zkusit můj kabel? prosííím :cry:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A máš nastaveno com v vagu schodně s comem převodníku USB,nebo obráceně,tak jak jsem popisoval víše?Mě to taky ze začátku taky nechodilo.Bohužel jsme 500 Km od sebe.
Ahmed - FK

můj ntb má comy od 1 až po 7 obsazené... když to hodím na 8 je mi to k ničemu a pokud to nějak nasdílím třeba někam na 4 tak mi tam dvě zařízení současně nechodí. použil jsi ovladače které byli na onom CD nebo jsi si stáhl nějaké jiné? respektive jakého máš výrobce zařízení ve vlastnostech zažízení ve správci zařízení? jinak mám Visty ale to by tuším neměl být problém protože veškerý software normálně rozjedu a zkoušel jsem to i na XP se stejným výsledkem... zkusím si stáhnout nějaké ovladače od "ross - tech" ale netuším jestli mi to pomůže... :cry:
petamoravec - FK

Mě to teda pod Vistama moc nešlo... A pod XP až na druhém počítači co jsem zkoušel. Ale je dost možné, že ten první notebook byl rozhrabanej... takže asi proto to nešlo... Při tom druhém pokusu jsem na nerozvrtanej pocitac nainstaloval ovladace, kt. sem zkusim ted hodit... S tema uz mi fungovalo. Hned napoprve. Jakto, ze mas obsazenych sedm COM portu??? To je nejaky divny ne? Jako podle zkusenosti muzu rict, ze nejjednodussi je zkusit preinstalovat komp / nebo si nekde nejaky na to pujcit. Je dobre cas od casu zazalohovat data, naformatovat (systemovy) disk a znovu nainstalovat... Casto to odstrani nektere podivne chovani...
P.S. Tak prilozit ten soubor nejde, je na to moc velky...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Když zasuneš jenom převodník USB a dáš vlastnosti převodníku v systému ,tak ti to nabídne samo port a ten přes kolonku upřesnění lze upravit.Když jsou dva až čtyři USB tak vyzkoušet všechny a využít ten nejlepší. Já mám acera přeinstalovaného na XP.Ale zkusím to i s VISTAMA ,ale musím přendat hadr.
Ahmed - FK

zkusím si přeinstalovat windows a uvidím co bude, jinak poslat soubor s ovladačema mi můžeš na kovacikmir@gmail.com budu moc vděčný...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ty ovladače na USB kabel by ti měli vytvořit virtuální com port.A ten virtual com port musíš změnit na 1 až 4.Stejný port pak musíš zaškrtnout ve vagu.
Ahmed - FK

no jo takhle jsem to udělal jenže můj počítač už si na com port 1 až 6 něco jiného simuluje takže je to problémek... dostal sem k tomu kabelu nějaké ovladače od výrobce tuším TDMI nebo tak nějak a zkusil bych si stáhnout ovladače ross tech protože vag při tom vyhledávání hledá nějaký ross tech interface...
petamoravec - FK

No tak vidis, komp preinstaluj... Treba se to tim neodstrani, ale pak mas skoro jistotu, ze to neni Windows... Digitalne podepsane drivery se kterymi mi to chodi, vcetne vag-comu viz link:
http://rapidshare.com/files/303598964/d ... a.rar.html
Ahmed - FK

stejně nejede... :-(
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Ten com jde nasimulovat i ve VISTACH,zítra zkusím znovu jestli si visty nechají domluvit spolupráci s VAG 304.Zatím nechodily.Dnes jsem je aktualizoval na PACK2.Jinak jsem kvůli tomu před 2rokama kupoval jiný hadr a instaloval XP.
petamoravec - FK

Ano, myslím že převodník USB-COM ve Vistach funguje, ale VagCom se mi tam nepodařilo rozběhat. A to jsem zjistil jako první, takže dál jsem se ani o instalaci převodníku nepokoušel...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ono záleží na typu převodníku resp ovladačích.Jinak VAG-COM 304CZ běhal na Vistách 32bit naprosto bezproblémů.
petamoravec - FK

Aha...to jsem zapomněl zmínit, já to zkoušel na 64 bitech. :-) Tím to asi bude.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jojo...s těma byl problém,psal to i Raceman.
Ahmed - FK

mám 32bit systém, VAG spustím bez problémů jen nemůžu v tom programu najít ten kabel, zkoušel jsem ho zapojit do všech čtyřech USB které mám a v každém z nich nastavit com porty od jedničky po čtyřku. bezvýsledně... v programu ke kabelu jsem zaznamenal odlišnost, v nastavení vyhledávání kabelu jsou na výběr 4 com porty a jedna možnost USB, avšak ta ten kabel taky nenajde!
czscorpio

Příspěvek od czscorpio »

Zdravím,chtěl bych se pozeptat co všechno se dá zjistit pomocí Vag-com u felinky 1,3BMM 95.Např.mi blbne alarm,dá se pomocí tohoto programu diagnostikovat závada?Prográmek mám,kabel taky,ale všude kde čtu o práci s ním tak jsou odkazy na MPI, na BMM jako by se s ním vůbec nedělalo,a když otevřu VIS 3,tak tam najdu taky jen nastavení na Felinku MPI atd.Předem dík za odpovědi. ;)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

ahoj kluci já se zase chci zeptat co všechnos e dá zjistit na wagu po připojení k favoritu 1,3bmm s jednobodovým vstřikováním a zapalováním mono-motronic a řízeným katem.hlavně mi jde o to jestli zjistím skutečné otáčky motoru?přijde mi totiž že sestry fakan ukazuje málo otáček na to jak motor řve ale třeba se pletu.chci jen zjisti jestli není v háji budík
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
petamoravec - FK

Otáčky se rozhodně dají zjistit. Ale na Favorita, jestli se nepletu, je zapotrebi jeste takova redukce z OBD na takovy petipin...
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jj redukci vyrábim ;)
Mescalero - FK

Příspěvek od Mescalero - FK »

Ahmed.
Už Ti to funguje? Měl bych pár rad. Když tak by jsme se mohli kajsi sejít. Svoje jsem rozběhal bez větších problémů, tak snad pomůžu i Tobě.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 08. lis 2009 20:56:46, celkem upraveno 1 x.
RadekN70 - FK

Přesně tak, redukce je potřeba....
martin.mazec - FK

Příspěvek od martin.mazec - FK »

Zdarec,
Mám pro vás jednu radu,buď si ji vezmete k srdci nebo to risknete jako Já.Je to asi rok z5 co jsem si přes Aukro.z kupoval kabel na moji Felinu.Zhruba po roce jsem dostal pozvánku na HOSPODÁŘSKOU KRIMINALKU stím že mám podat vysvětlení ohledně porušovaní autorských práv.Nechci vás tu strašit,ale dávejte si pozor od koho to na Aukru kupujete ať nedopadnete jako Já.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 10. lis 2009 6:16:52, celkem upraveno 1 x.
RadekN70 - FK

Už jsem to slyšel o více lidí......
Stejně nevím co s tím kabelem můžete na autě udělat....
Mescalero - FK

Mám tu samou zkušenost. Nákup na S-Bazaru a poté návštěva kriminálky. borec prodával nefunkční kabely a místo softíku na cd jen odkazy na stránky. :x
DannyS - FK

Příspěvek od DannyS - FK »

Kdyby měl někdo ještě Favíka a shání redukci pro diag kabel, tak jednu mám navíc. :-)
Moje první auto byl FofrMánek Solitík a koupil si k němu kabel s redukcí, ale letos jsem ho zrušil a redukce mi zbyla. :-(

Cena dohodou a klidně i Poštou. Rád bych se toho co nejdříve zbavil.
Mescalero - FK

DannyS
A cena za redukci?
DannyS - FK

Příspěvek od DannyS - FK »

Mescalero> Nevím. :-(
Kolik by jsi za ni mi nabídl? ;-)

Možná si ji vezme RaceMan, ale zatím to není 100% jisté, proto nabídku nechávám dále otevřenou.
Pantheria - FK

Příspěvek od Pantheria - FK »

Zdar, budu mít půjčený kabel a víkend. Mám feldu diesla. Jak se na vagu 3.11 nastavuje řící jednotka - jaký typ mám nastavit? A taky bych se chtěl pokusti na otcově oktávce nastavit češtinu (zatím je tam němčina - auto dovezené z holanska) - dá se to tam nějak přepnout?
Díky
RadekN70 - FK

Počkej, mislýš češtinu na přístroji??
Pantheria - FK

U vagu mě zajímá označení čím se vybere dieselový motor. Ale u oktávky se otci na přístrojovce zobrazuje vše v němčině. Chtěl by to v češtině
RadekN70 - FK

Octavii není problém dát do češtiny, to bys mi zavolal a po tel. ti poradím jak na to, otázka chvilky...
Pantheria - FK

Máš pravdu, je to jednoduché. už jsem to taky vykoumal. Tak mi už jen zbývá ten výběr ve VAGU mojé diesel feliny. Ještě jednoutedy prosím, nevíte, jak je dieselová felina označena ve VAGu?? (Mám rv 1999).

Díky
RadekN70 - FK

41 :mrgreen:
Pantheria - FK

děkuji o velký. :mrgreen: A čistě náhodou octavii II 1,9 TDI???
Odpovědět