Přední mlhovky - indikace
-
max21
Přední mlhovky - indikace
Ahoj kluci, chtěl jsem se někoho z Vás zeptat, kdo má zkušenosti s doděláváním mlhovek. Když jsem auto koupil, tak přední mlhovky byly předchozím majitelem dodělány tak, že spínač na ně umístil do záslepky, kde bývá palubní PC. Dal tam spínač a diodu indikace. Toto řešení se mi moc nezamlouvalo, tak jsem si dneska koupil originální vypínač. Přepínání mlhovek funguje skvěle, ale teďka furt nějak dumám, jak to udělat, aby se mi na budících rozsvítila kontrolka. Poradíte někdo?
-
Hazi - FK
Re: Přední mlhovky - indikace
asi to je zapojený teď na přímo, takže to musíš zapojit přes pojistkovou skříň, osadit ji pravděpodobně chybějicim relem už ti to bude fungovat.
-
Goofy - FK
no tak pokud je to relatko,tak by to mělo Z leva 2 rele v te spodni řadě...
pokud ani přesto všechno ti to nepujde tak se mrkni na pojistku č.6 ma 10A je to na kontrolku+levou mlhovku
/jinak pak mě napada že by ti třeba nevedl kabel od palubovky do pojist. skřině,pokud máš relátka všechny a ppojistka tak tež..
je to červena svorkovnice v pojist. skřini,3 z leva a měl by ti z ni vyst kabel z pozice č. 6,ten je na kontrolku.../
pak by to mohla byt uplna banalitka a to sice že tam bud nemaš žarovečku nebo je k.o.
pokud ani přesto všechno ti to nepujde tak se mrkni na pojistku č.6 ma 10A je to na kontrolku+levou mlhovku
/jinak pak mě napada že by ti třeba nevedl kabel od palubovky do pojist. skřině,pokud máš relátka všechny a ppojistka tak tež..
je to červena svorkovnice v pojist. skřini,3 z leva a měl by ti z ni vyst kabel z pozice č. 6,ten je na kontrolku.../
pak by to mohla byt uplna banalitka a to sice že tam bud nemaš žarovečku nebo je k.o.
-
Pjotr - FK
Taky ted dodelavam mlhovky,mel sem to zcasti pripraveno asi z vyroby,nevim,mam verzi LX..
Kabely s konektory uz me vedly zpod palubovky az k narazniku,tak sem mlhovky jen namotoval a pripojil a nic.. Chybi me rele R2 a u spinace zadnich mlhovek jsem myslel ze je na predni,jelikoz se pri jeho zmacknuti vubec nic nedelo.Az ted sem zjistil ze celou dobu co auto mam a to proslo 2x technickou
nesly zadni mhovky,byl spatny kontakt v rele,uz to mam opraveno.
Kabely s konektory uz me vedly zpod palubovky az k narazniku,tak sem mlhovky jen namotoval a pripojil a nic.. Chybi me rele R2 a u spinace zadnich mlhovek jsem myslel ze je na predni,jelikoz se pri jeho zmacknuti vubec nic nedelo.Az ted sem zjistil ze celou dobu co auto mam a to proslo 2x technickou
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Jak to kluci teda je? Je tam příprava na mlhovky už od výroby? Stačí jen koupit relé, spínač a mlhovky?
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Pjotr - FK
Ja mel asi nejakou "lepsi" verzi LX, auto dovoz z nemecka.Budiky s otackomerem,4 ramenny volant s aibagem,delene zadni sedadla..
A jak jsem psal vyse,mel sem komplet pripravu na predni mlhovky,jen pridat vypinac (konektor i s kabelazi uz byl pripraven), v motorovem prostoru jsem mel zase privody vcetne konektoru az k mlhovkam.Tak ze jsem jen namontoval samotne mlhovky,pridal vypinac,nasadil konektory,do pojistkovky dal rele, a mlhovky jdou.Co vse tam mas ale ty vubec netusim.. Vybavy asi byly dost ruznorode i pres rozdeleni LX, GLX
A jak jsem psal vyse,mel sem komplet pripravu na predni mlhovky,jen pridat vypinac (konektor i s kabelazi uz byl pripraven), v motorovem prostoru jsem mel zase privody vcetne konektoru az k mlhovkam.Tak ze jsem jen namontoval samotne mlhovky,pridal vypinac,nasadil konektory,do pojistkovky dal rele, a mlhovky jdou.Co vse tam mas ale ty vubec netusim.. Vybavy asi byly dost ruznorode i pres rozdeleni LX, GLX
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
a ten konektor na mlohovky v motorovim prostoru je nekde zaslepenej nebo zamotanej nebo tam proste nekde vysí v narazniku a ceka na zapojeni?
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Pjotr - FK
Byl uchycen u kabelovych svazku ke svetlum v motorovem prostoru,na leve i prave strane.Stacilo prestrihnou stahovaci pasek kterym tam drzel aby nezapadl kam nemel,natahnout ho k narazniku a hotovo..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak už je zde psáno, některé feldy přípravu mají, jiné ne a nezáleží, jestli je to Lx nebo Glx, ve fabrice to flákali do aut asi podle toho, jaká kabeláž zrovna přišla nařadu. Hledejte konektory v motorovém prostoru, jak už je zde psáno v rohzích dole přisponkované ke kabeláži a potom také šedej konektor v palubovce v místech, kde jsou vypínače mlhovek, výhřevu skla a varevných světel. Pokud najdete alespoň jeden z těchto konektorů, tak hledejte dál, najdete všechny a přípravu máte. Pokud konektor nenajdete, je zbytečné hledat, přípravu nemáte.
Ještě tu byl dotaz na kontrolku, ta je v origu vedená z pojistkové skříňky, nikoliv od vypínače.
Ještě tu byl dotaz na kontrolku, ta je v origu vedená z pojistkové skříňky, nikoliv od vypínače.
-
Goddzilla - FK
no ja to tuj nekde spatne precet a myslel ze pripravu mam koupil sem mlhovky a pripravu nemam :DD takze co ted
)