felicia 1.6Mpi + LPG

se sporákem místo motoru :D
lui333
Kontaktovat uživatele:

felicia 1.6Mpi + LPG

Příspěvek od lui333 »

ja uz mam vo felde 1.6 namontovane LPG(sekvencne vstrekovanie) nejake 2 mesiace a mam na nom najazdenych nejakych 2 000km,zatial mam z toho zmiesane pocity,je citit rozdiel v penazenke pri tankovani benzin a plyn to je fakt,ale tak ako je to sekvencne vstrekovanie ospevovane montaznymi dielnami,tak to je uz na zamyslenie,pred montazou naslubuju,ze nie je citit zvysenie spotreby a ani znizenie vykonu,avsak z vlastnej skusenosti musim napisat a spravit porovnavku: na benzine mavam priemernu spotrebu nejakych 6,5l/100km a na plyne mi to bere az 9l/100km pri lahkej nohe a o vykone ani nehovoriac,je to pridusene,zatrhava to sem-tam a najvacsi problem to robi asi pri automatickom prepinani s benzinu do plynu a to tak,ze cakam kym sa mi motor zohreje na predpisanu teplotu motora na 30 stupnov a potom zacne ist motor na akoby 3 a postupne 2 valce az nakoniec zdochne uplne,chod motora zachranim az tym,ze mu pridam na otackach a prepne sa do plynu a potom su uz otacky v pohode...............ked som s tym isiel na citacku tak tam vyhadzovalo sporadicku zavadu lambdasondy(lambdu mam novu-BOSH)........takze v najblizsej dobe budem musiet navstivit montaznu dielnu kde mi tento system znacky LOVATO montovali....

inak od tedy co sa tyka suciastok som menil iba svieckove kable,sviecky som nechal nezmenene(NGK BUR6ET),vraj sviecky sa nemusia menit podla vyjadrenia montaznika,udajne tento typ sviecok je pre lpg vhodny

takze sa chcem spytat ci mate niekto podobne problemi alebo skusenosti s tymto typom lpg vo felde 1.6???
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: felicia 1.6Mpi + LPG

Příspěvek od DuDe »

9l spotřeba - je celkem v pohodě .

výkon - záleží na nastavení - možná to máš přiškrcené

přepínání benzín - LPG - je jasny že to chce aby byl motor v otáčkách při tom přepínání jinak to má snahu zdechat

to "zatrhávání" , tím asi myslíš škubání - jelikož máš novej systém a jak jsi psal maš už najeto 2000km ,tak je potřeba zajet na seřízení , protože si všechno sedlo a je potřeba to znovu seřídit .

a bylo mi řečeno že nějaky svíčky speciálně pro plyn jsou k ničemu - nechat tam normální .
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

vdaka ti za odpoved
montaznu dielnu sa aj tak chystam navstivit v najblizsich dnoch,sviecky menit urcite nebudem a uvidim ako mi to bude jazdit po tom opatovnom nastaveni,verim,ze sa to zlepsi a aj spotreba klesne.....
ved ja sa tu potom podelim s novymi poznatkami,ci nastalo nejake zlepsenie alebo nie ked najazdim nejake kilometre s novym nastavenim
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

uz som 2x navstivil dielnu LPG,zakazdym ma napojil na PC,posteloval tam nieco na plynovom zariadeni a vraj mam pojazdit................avsak nic,ziadna zmena,nejde to,zere to a uz mi to zacalo aj zdochynat na lpg,proste akonahle sa blizim ku krizovatke,ze to necham padnut na volnobezne otacky,pripadne pri vyradeni rychlosti,tak to zdochne...........sviecky OK,skrtiaca klapka cista,viete mi prosim poradit,v com by mohol byt problem???
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

dnes som absolvoval cestu zo ZM do NR a kym som prisiel do ciela,tak mi to na krizovatkach 2x zdochlo pri uvolneni plynoveho pedalu a vysliapnuti spojky,takto pravidelne na kazdej krizovatke mi to zacalo zhasinat na lpg po tom ako mi pred 2 dnami nastavoval lpg zariadenie(co som si vsimol,tak mi pridaval na bohatosti zmesi asi o 3 otacky),tak som sa rozhodol,ze na ceste spät do ZM uberiem na bohatosti zmesi o 3 otacky na zariadeni lpg a pri absolvovani cesty do ZM mi to nezhaslo ani raz,dokonca to nemalo ani naznak,ze by to malo zdochnut(felda bola aj tak leniva :cry: )......nahoda? alebo velka bohatost zmesi lpg a male mnozstvo nasavaneho vzduchu,zeby pri nedodrzanom pomere 50/50 palivo - vzduch zadusalo motor a nedokazalo udrziavat volnobezne otacky a tym padom motor dusi,nejde a zere??? ........kde teda môze byt problem???.....................
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jen píšu k tomu zadrhávání jak jsi psal.já mám autu na plyn první a jsem velice spokojenej ale na co jsem už za těch pár měsíců přišel že ty svíčky jsou opravdu základ a je sakra velkej rozdíl v tom jaký tam použiješ.nejlepší jsou jednobodový protože na plyn potřebuješ ne více jiskříš´t ale nejlépe jen jedno a co největší takže oprvadu kvalitní jednobodový svíčky.když jsem měl v autě předtím tříbodový svíčky dvoje jedny Bosche a druhý teď nevím tak na oboje to jelo mizerně a přesně jak píšeš poškubávalo když jsem jel třeba v koloně na dvojku a udržoval plyn ve stejný poloze nebo atd...atd...
jinak si myslím že buď bude chyba někde v tom systému co ti tam dali třeba už od výroby a nebo jak to nastavili a evidentně vědí prdlajs zatím.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no pred montazou som sa ich aj pytal,ci mam vymenit aj sviecky,ale dali mi take vyjadrenie,ze pokial tam mam originali urcene pre 1.6 a nemaju vela najazdenych km tak nemusim menit sviecky,inak menil som asi rok pred montazou lpg a dal som tam ako boli pôvodne,takze NGK BUR6ET (3-bodove),tuto znacku a tiez 3-bodove som daval aj do 1.3 a nemal som ziadne problemy,a inak aj som rozmyslal nad tym,ze investujem do novych sviecok,ale chcel by som ostat pri znacke NGK,len neviem ci maju v ponuke pre 1.6 aj 1-bodove..................ty tam mas aky presny typ a znacku sviecok???
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

lui333 píše:no pred montazou som sa ich aj pytal,ci mam vymenit aj sviecky,ale dali mi take vyjadrenie,ze pokial tam mam originali urcene pre 1.6 a nemaju vela najazdenych km tak nemusim menit sviecky,inak menil som asi rok pred montazou lpg a dal som tam ako boli pôvodne,takze NGK BUR6ET (3-bodove),tuto znacku a tiez 3-bodove som daval aj do 1.3 a nemal som ziadne problemy,a inak aj som rozmyslal nad tym,ze investujem do novych sviecok,ale chcel by som ostat pri znacke NGK,len neviem ci maju v ponuke pre 1.6 aj 1-bodove..................ty tam mas aky presny typ a znacku sviecok???
toi si teď nepamatuju musel bych se podívat ale jsou jednobodový určený pro auta na lpg.ty tříbodovky mě jeli na benzín taky skvěle ale na plyn to zlobilo.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Svíčkama to nebude. Taky jsem měl ten samý problém, že to při brždění nebo zastavování neudrželo otáčky až to chcíplo. Absolvoval několik návštěv servisu a bez úspěchu. Vyměnil kabely, svíčky, palec, čidlo teploty, vyčistil klapku, diagnostiku benzínu a nic. Nakonec to bylo zalepenýma vstřikovačema LPG (od špatného plynu, které reagovali na změny dávkování se zpožděním a prudké změny neustály). Po pročištění je po problémech. Bohužel u LPG možnost přidat nějaký čistič jak u benzínu není, takže vstřiky musí ven a do pucu. A to jsem jezdil od začátku 2x na jednobodech Bosch, pak trojbody Denso a teď NGK BUR6ET. Podle mých montážníků je u sekvence používání jednobodu neopodstatněné.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no neviem ci to bude upchatymi vstrekovacmi lpg,lebo system mam nejaky pol roka a mam najazdenych zatial nieco cez 4 000 km,takze pochybujem,ze by sa takto rychlo zaniesli,inak zacalo mi to robit dokonca hned po montazi,ze to zhasinalo na lpg,dokonca aj dnes ked som isiel z prace,tak sa mi felda pri rozbiehani pridusala,ako keby nedostatocne,alebo nestihalo spalovat zmes paliva lpg.............no dnes som bol dat objednat sviecky NGK ale jednobodove(18,60€)..............rozhodol som sa tak na zaklade toho,lebo viacero ludi jazdiacich na lpg a aj odbornych montaznikov mi odporucilo jednobodove sviecky,takze v pondelok vymenim a uvidim..............
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak to je jiná situace. Mě to chcípalo při přechodových režimech při ubrání plynu, brzdění, zastavení atd., prostě změna na volnoběh. Toto bych spíše viděl na špatné seřízení.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no ved som to bol dat aj nastavit,avsak mi to zacalo zdochynat este viac,tak som to musel "rostelovat"..............no a zatial mi to nezhaslo ani raz,sem tam zakolisu otacky,ale nezdochne,len je strasne leniva az hrôza,ale to bola stale a to mi ju uz asi 4 krat nastavoval,ale nikdy ziadna zmena k lepsiemu
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

bůh ví co ti tam do toho dali :(
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no zariadenie znacky LOVATO,mozno ked vymenim sviecky za jednokontaktove,tak nastane nejake zlepsenie,uvidim....
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Moje zkušenost je, že z 90% je to v rukách, tj. neschopnosti montážníků to seřídit.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no ved tiez si mysli,ze vela zavysi od odbornosti pracovnika a aj to nastavenie,bez PC sa ani nepohne
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

sviecky uz mam vymenene za NGK BPR7E (jednokontaktove),vraj su najvhodnejsie ako jednokontaktove pre tento typ motora(1.6Mpi)...............ale ziadna zmena,co sa tyka vykonu a spotreby,nie a nie sa dostat pod uz spominanych 9 litrov,bol som to dat zase nastavit v dielni, uz ani nepocitam po kolky krat,ale zatial bezuspesne,uz som z toho fakt zufali :cry:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

to je těžký no radit takhel přes počítač.řikám já mám 1,3mpi s klasickým lpg s reduktorem a jsem s ním spokojen víc než hodně.
kdyby jsi byl z prahy tak ti poradím jednoduše.zajeď s tím do pořádnýho servisu a v praze by to bylo na Vysočanský v ulici Na Harfě kde dělaj lpg do aut a uměj.tam už by si s tím myslím poradili.nevím do jakýho servisu s tím jezdíš ale já bych tohle nechal řešit asi už jedině nějakej pořádnej servis s dlouholetejma zkušenostma a s dobrejma referencema od lidí.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no chodim tam kde mi to montovali minuli rok,takze tak chodim ako v ramci zaruky,ale vzdy mi to napoja len na PC a len sa s tym tam hraju a prehravaju-nahravaju,ale zatial bez nejakeho pozitivneho vysledku
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak asi uměj prdlajs.je jasný že určitě je něco špatně protože jinejm to nedělá a maj to v autěch i dýl a bez problému.prostě je tam něco špatně ale kdyby bylo po mým, nechával jsem to dělat v tý firmě a prostě to pořád zlobilo a nedokázali by mi to spravit tak bych chtěl peníze nazpět a hodil bych jim to celý na hlavu a nechal to udělat jinde.
a na benzín to auto jede normálně jak má bez jedinýho problému?
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no ani na benzine to nie je ziadna slava,ale tam aspon spotreba je celkom v pohode,tak ako by mala byt,ale co sa tyka vykonu je to horsie ako 1.3 mpi,ale uz som tu o tom pisal na fore a nik mi s tym zatial nedokazal pomôct,len naznacim:po vymene spojky ostala felda uplne leniva,to som nemal este lpg namontovane
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

nerypal nekdo pri vymene spojky do rozdelovace? nemohl nastavit spatne predstih???
nenapada me jiny duvod proc by to najednou pak melo jet hur
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no predzapal bol nastavovany,kompresia vo valcoch zmerana,skrtiaca klapka cista-nastavena,na Vagu neukazuje ziadnu chybu,proste vsetko je dobre a predsa nejde tak ako by mala 1.6 slapat
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Jak tam máš starou baterku? Nevěřil bych tomu, ale po výměně baterky (6 let) mě skončili nejen špatné starty, ale i motor má klidnější chod. Asi neustálé kolísání napěti dost ovlivňuje řj.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

tak baterku som menil asi pred 3 mesiacmi a taktiez asi pred par tyzdnami som vymenil aj zapalovaci modul,ale ziadne zlepsenie :x
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Čidla, zapalovací kabely, zasrané plynové vstřiky?
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

mam vymenene skoro vsetko vratane hlavne cidiel teploty,klepania,vahy vzduchu,lambdasondy ako aj zapalovacich kablov,sviecok,hlavy rozdelovaca ako aj palca rozdelovaca a co sa tyka plynovych trysiek,tak nemaju ani rok,tak nemyslim,zeby boli zasrane a tiez plyn tankujem len na jednom mieste zn:Tomegas
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak to může být jen tím seřízením a tryskama. Stačilo jen vyprat trysky v benzínu a profoukat a jelo to jak má.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no pochybujem,zeby to bolo tym,kedze v mojom pripade,chodim na nastavovanie po kazdej 3 vyprazdnenej nadrzi a zisteni,ze nenastalo ziadne zlepsenie a system ma nejakych 8 mesiacom a nabehanych mozno 5 000 km,takze je to stale skoro ako nove,z toho hladiska pochybujem,zeby sa system/trysky dokazali tak rychlo zaniest :|
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Pak je to v rukách, prostě to neumí ti mistři nastavit. Zkus změnit servis. Pokud to jen zkouší, že to bude tím a tím čídlem atd. a měníš jak blb vše a bez efektu, tak je to jen na nich.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

ka-spel píše:Pak je to v rukách, prostě to neumí ti mistři nastavit. Zkus změnit servis. Pokud to jen zkouší, že to bude tím a tím čídlem atd. a měníš jak blb vše a bez efektu, tak je to jen na nich.
taky bych to tak viděl.naházet to do auta umí každej s prominutím blb ale pořádně to nastavit aby to jelo jak má už není o zručnosti.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no a dnes som zostal v miernom soku,bol som dotankovat lpg a spotreba mi vysla az na u mna rekordnych 11,2 litra/100km :cry:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

to je divný hele přestaň s nima jednat jako v rukavičkách a prostě jim šlápni na krk.tohle není normální ledaže by jsi s tím jezdil jak magor což pochybuju.
a nebop to fakt zavez do jinýho servisu.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Přesně jak říká Vlada320. Já jsem měl taky trpělivost, ale když jsem jen cáloval a prd z toho a zkusil jak firmu co to montovala v Zlíně, tak i prostějovskou pobočku dovozce, tak jsem se nasral a počkal si na samotného šéfa - dovozce a hned to pak šlo. Sice se mezi sebou porafali, ale efekt to mělo. Dovozce byl nasraný, že to neumí seřídit a zase na druhou stranu nechtěl přijít o odběratele. Takže tvrdší postup jedině doporučuji. Je docela možné, že je to blbost o které ví a jen tak z tebe dojí prachy.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no aj ked to chodim nastavovat pravidelne,tak nic im zato neplatim a skusili by si aj nieco vypytat,nedal by som im nic
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Závidím ,těm co mají spotřebu Pod 9 litrů,já mám 3 auto na LPG ,na dvou podtlak na tomto elektroniku a pod 10 litrů jsem nikdy nešel a jak jsem byl spokojený a jsem do dneška.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já mám podtlak a 1,3mpi a spotřebu po praze mám těch devět litrů ale to je tím že jezdím teď svižně protože ono plazit se po praze znamená ve většině případů zdržovat docela provoz ale když chci a už jsme to i počítal tak jsem se dostal na spotřebu 7,5-8litrů jen člověk musí jezdit z lehka a podle předpisů a na dálnici to nehonit víc jak 120 a jde to.proto se pak takhle divím když někdo píše že se pod 10litrů nedostane.já nevím jestli je to tím že jsou to ty 1,6mpi nebo tím že je ten systém vstřikování lpg prostě tak nahovno protože je fakt že většinou lidi nadávaj na vstřikování než na podtlak.to samí jak každej řeší protišlehový klapky,že jim to střílí do sání tak to já vůbec nic takovýho neřeším.stalo se mi to co pamatuju jednou a to bylo kvůli tomu že bylo něco špatně teď už si nevzpomínám co ale jinak mit o neudělalo už nikdy ani jednou.
tesa456

Příspěvek od tesa456 »

zdravim ja mam feldu kombi 1.3 mpi 2001 a spotrebu v meste som maval 7.5l teraz uz 8.5 l ale dufam ze ju stlacim aspon na 8.l, pretoze postupom casu volakosi pod 4000 ot. za minutu netocim to bude asi tym by som povedal aj do 5000 driapem dakedy :D ale musim to setrit aj auto aj plyn ale takou sviznou jazdou mavam tych 8.5 l a normlanou 7.5
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vlada320 píše:nadávaj na vstřikování než na podtlak.to samí jak každej řeší protišlehový klapky,že jim to střílí do sání tak to já vůbec nic takovýho neřeším.stalo se mi to co pamatuju jednou a to bylo kvůli tomu že bylo něco špatně teď už si nevzpomínám co ale jinak mit o neudělalo už nikdy ani jednou.
Tak na 1,3 žádné zášlehovky řešit nemusíš. Ale to je taky zcela jiný motor.
tomakecTDa

Příspěvek od tomakecTDa »

Ta zaslehovka se tam dava tusim jen tehdy,kdyz nemate sekvent a mate zarizeni napriklad jako ja,tartarini NG08 v servisu mi rikal,ze je to nestesti tam mit takovy plyn,mam tam zaslehovky a predminuly tyden sem chtel mirne zamachrovat,nastartoval sem,slapl na to a v 6tis se prepl benzin/lpg....no a bum :lol: auto se zastavilo a od te doby je ten plyn celej nejakej rozstelovanej....jinak,ja bych rekl,ze me zere felda prumerne taky tech 8-9,5zalezi,kde jezdim,kdyz jedu dlouhou trasu,tak se raficka na bombe temer ani nehne,ale kdyz jezdim po meste,je to jina,toe normal a vykon? to nevim do tedka,nekdy to jede jako na benzin a nekdy to jede jako felciia 40KW :D ,ale je fakt,ze kdyz sem to nechal seridit,tak nebyl poznat rozdil mezi benzinem a plynem,jenze to vydrzelo asi tyden,ale pokud ma nekdo sekvencni vstrikovani,melo by to jet!je to o sikovnych rucickach zrejme:)
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

lui333: skús si prečítať túto diskusiu k článku (od namontovania plynu neskôr). Je to od jedného človeka čo ma plyn v okte 1,8T a mal podobné problémy ako ty... Nakoniec to vyriešil.
http://www.auto.sk/spravy/?id=2052&foru ... 1243345149

Inak máme továrensky montovaný splynovač v Renaulte Megane a otec ani ja si to nemôžeme vynachváliť. Rozdiel v chode na benzín a plyn nie je! Podľa továrne je na grafe brzdy výkon menší o 3 kone, ale v praxi to necítim. Nechcípa to ani nič podobné, akurát niekedy v otáčkach od 5000 vyššie mi odpojí splynovač, ak je v nádrži málo plynu a nestačí dávkovať, ale to je moja chyba, keď ho naháňam bez plynu a nie systému. Spotrebu nejak nesledujeme ale niečo vyššia ako na benzín podľa výrobcu je. V praxi s 1,6 110k chodí otec po meste za cca 10l a v žiadnom prípade sa o eko jazdu nesnaží :D Splynovač tam je sekvenčný (v čase kúpi to najlepšie čo bolo na trhu). Za 5 rokov sa iba raz menil splynovač za novší, lebo starý nemal meniteľný filter (alebo niečo také, musel sa meniť každých x rokov) a súčasný je už "údržbový".

Takže mi z toho vychádza, že ak má niekto problém, je to iba tým, že naší "odborníci" čo to montujú o tom prd vedia a fušujú robotu. Tiež som ešte počul, že pri montáži splynovača na starý motor sa v režime na plyn prejavia často aj vady, ktoré prevádzke na benzín vôbec nevadia. S tým však skúsenosti nemám, keďže otcove auto má plyn od výroby...
johnyM128 - FK

Příspěvek od johnyM128 - FK »

ahoj!

mám 1,6tku feldu na lpg - lovato :D polointeligentné využívajúce lambda sondu :D na začiatku to bola brutalita, 11L, neťahá....
po dlhšom čase sa zistilo že bola zle spravená káblovačka... opravilo sa... neskôr sa zistilo zlé napájanie a podobné volovinky :D svokor na oktávke s rovnakým motorom mal spotrebu 7-8L.... mne povedal plynar že to tak 11L zvyknú žrať :D ked som sa s ním pohádal tak nastavil plyn a po výmene lambda sondy čudujte sa svetu začalo mi to papať cca 8L... zázrak....

záver? :D treba nájst odborníka, väčšinou len machrujú a nadrapujú sa ale nič nevyriešia... sviečky 1 kontaktné/3 sú na hovno/ najlepšie s prímesou striebra alebo irídia /vydržia vyššiu teplotu a plyn horí pri vyššej teplote/... teraz to šlape dobre a som spokojný :D
Made1

Příspěvek od Made1 »

Zdar lidi ja jsem se též rozmyšlel nad přestavbou do 1.6 vono je to docela ranec ale šel jsem do toho a dnes nelituju zvolil jsem BRC - Sekvent mam ho teda zatim mesic ale zatim vše OK se spotřebou 8.4 denne po Praze jsem spokojenej ;)
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

zdravim Vaaas.............noo tak ja KONECNE jazdim teraz so spotrebou,nechcem to vsak zakriknut okolo 7,4 - 8,5 litrov/100km,najnizsiu spotrebu co som dosiahol bola 6,4 a to sa priznam,ze som auto nejak ekonomicky nesetril,avsak to sa mi podarilo iba raz,ani sam neviem ako,no bol som prekvapeny.................po meste jazdim,len ked mestom prechadzam,vacsinou jazdim mimo mesta pripadne po dialnici a tiez nejazdim nejak velmi ekonomicky,po dialnici to taham tak 110 - 140 km/h..........avsak par tankovani dozadu sa mi podarilo spravit aj 10,5 l/100km........no dufam,ze sa to nebude opakovat casto..................mam system Lovato sekvent,pouzivam sviecky NGK jednokontaktove a do motora pouzivam olej zn.: VAT polosyntetiku................tankujem pokial je to mozne iba na jednej LPG pumpe v meste lpg zn.:Tomegas/nemecko
Centauria - FK

Příspěvek od Centauria - FK »

Taky nad tím uvažuju, ale 30tisíc je strašně mooc, jinak denně najezdim asi 90km, tak by se mi to vyplatilo. Zajímá mě hlavně, jestli se tím nehuntuje motor :(
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

tak pokial najazdis tolko km denne,tak sa ti to aj oplati,ja som dal za namontovanie este v sk 36 000 ale tak pomalicky sa mi to vracia..............a nejake probleeemy? nooo zalezi kto ti to bude montovat,aky odbornik a v akom technickom stave mas auto..........tieto 2 faktory su pri montazi lpg velmi dôleziteeee,staci co len jeden zlyha a mas s tym probleemy....
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

a motor lpg nezničíš.mám kamaráda a jeho táta měl felicii kombíka jako pracanta a ta jezdila dokonce i strartovala jen na plyn.nebyl tam vůbec benzín v nádrži a ani benzínový čerpadlo.a najezdil s ní přes 300tisíc.ano už to byla líná koza ale myslím si že na to že měla natočenejch necelejch 400tisíc tak to bylo ještě v dobrym stavu a hlavně po tolika km už an to měla nárok.to auto jezdilo denně a pak teda dojezdila protože ho nějakej vůl zbořil a byla to totálka ale motor byl pořád vpořádku.
Centauria - FK

Příspěvek od Centauria - FK »

Líná koza :D , tak já myslím, že mám motor v pořádku, pravidelně měním kapaliny, emise jsou v pořádku. na nádrž najedu 620km a více, olej nežere. Ale už mám najeto přes 148000km :-( Brzy se pojedu podívat do Havířova, nějkaej Stozek to tam montuje a vypadá solidně. Tak zkusím zistit nějaké info.

Dikec

Cent ;)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

heleď to že to dělá nějakej jedne človíček se baát nemusíš.ono to že to dělá nějaká velká firma viz v praze Na harfě neznamená že to udělaj dobře.to jak jsem tam měl od nich udělanej plyn to bylo k zblití s prominutim a kámoš tam teď měl auto který mu předělávali a taky to domršili.a zase jinej kamarád tak tomu to dával do feldy nějakej chlápek na šumavě k garáži svojí a udělal mu to naprosto nádherně,všechno rksáně natahaný kabely,trubky přehledný nikde nic zamotanýho prostě fakt si s tím pohrál a většinou tyhle lidi věděj co dělaj.v těch servisech je mi uprdele jak ti to pojede nebo jestli to bude vpoořádku udělaný.¨
kouknul bych se když bdue možnost jak to ten chláopek dělá do těch aut a jak to vypadá ve výsledku a pokuid se ti to bdue líbit tak bych se nebránil.
C4r

Příspěvek od C4r »

ja mam skusenosti ne u feldy ale u JEEPA ale i tak to je vec ktera se stava u vsech systemu po namontovani plynu mi to zralo hodne plynu ztracelo otacky a nasledne zdechalo a problem byl v tom ze jedna z privodu pllynu mela spatnou svorku tak plyn unikal a proto sme se donutil ty jejich jednorazove svorky zamenit za klasicke na sroub a mam klid plyn neunika klesla spotreba otacky se drzi proste bez problemu
Odpovědět