Favorit 1,3bmm 40kw-bez výkonu
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Favorit 1,3bmm 40kw-bez výkonu
ahoj chlapci.potřebuju poradit.ségra má teď favorita 1,3bmm 40kw to nejslabší co dělali s bosch mono motronic a jde mi o to že sice ano to auto je dost slabý ale zase aby nedokázal na jedničku vylízt přes pět tisíc až do omezovače je hloupost a dokonce když vyřadim a prošlápnu to namístě tak omezovač to má v nějakejch 5500 otáček což mi taky přijde málo já myslel že to maj všechny přes těch šest tisíc.na dvojku to dostat přes 5000otáček je už nemožný a ještě dvě věci.když to točím na tu jedničku a už je to někde ve čtyřech tisících a dám plyn až an podlahu tak se to akorát přidusí a přijde mi že to dost žere.sice jsem nepočítal ještě spotřebu ale podle ukazatele paliva to jde dost rychle pryč.díyk moc za rady.snad nevadí že se poptám na favorita.na jinejch forech to totiž není tolik lid a tady tomu vesměs stejně všichni rozumněj protože ten motor se snad dával i do feldy ne.díky vláďa 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Re: Favorit 1,3bmm 40kw-bez výkonu
ještě mě napadlo jestli tam nemůže betj dlouhá převodovka ale to sand ne.zítra to zkouknu a i kdyby tak to by to snad až tolik na výkonu nesebralo.prostě do třech tisíc ten motor jde jakš takš vytočit ale pak už je to dost o nervy prtožoe to enchce vejš
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ano motory i zbytek je stejny ale tocit 1 na 5000 ot????? Nevim kolik ma ten motor natocino ale vymen filtry vcetne palivovyho natankuj poradny benzin a zacni s tim jezdit ,,normalne,,.
-
tgfh - FK
Řeknu to takto, ideální je pokud se ti na tom něco nezdá, zajet někde nejprve na diagnostiku.
Jinak je to bmm takže to má lambdu a tedy jednotka reguluje směs a reaguje na styl jízdy. Fáčko je takové, že když jsi na 2500 ot. tak už dost řve, prostě jde vidět ten vývoj - Favo - Feli - Fabi, takže má člověk tendenci motor dusit, zvláště když s tím jezdí holka.
Jsem rád, že mám MPi, protože tam jednotka po změně stylu jízdy změní nastavení, u BMM ne, protože mi s Feldou jezdí taky hodně mamka, která jezdí na 2000 ot. já jezdím na 3000 ot. takže když po týdnu sednu do Feli hned cítím, že s tím mamka jezdila, protože se tomu nechce do otáček, předstih, poměr vzduch-benzin je nastaven na ty 2000 ot. až po chvíli po nějakých nevím 30-40 km to začne jet zase "normálně".
Pokud s tím jezdí holka a ty do toho pak sedneš ani se nedivím, že se tomu nechce do otáček. Jestli s tím Fáčkem budeš jezdit častěji tak odpoj na noc baterku a ráno vyjeď stylem jízdy jakým jezdíš, moc to zase netoč, protože si ty data nastaví jednotka zase blbě. Jestli s tím bude tvá sestra jezdit stále tak tu baterku odpojit můžeš a řekni sestře ať to trošku více točí, nic jiného bych s tím nedělal.
Jinak je to bmm takže to má lambdu a tedy jednotka reguluje směs a reaguje na styl jízdy. Fáčko je takové, že když jsi na 2500 ot. tak už dost řve, prostě jde vidět ten vývoj - Favo - Feli - Fabi, takže má člověk tendenci motor dusit, zvláště když s tím jezdí holka.
Jsem rád, že mám MPi, protože tam jednotka po změně stylu jízdy změní nastavení, u BMM ne, protože mi s Feldou jezdí taky hodně mamka, která jezdí na 2000 ot. já jezdím na 3000 ot. takže když po týdnu sednu do Feli hned cítím, že s tím mamka jezdila, protože se tomu nechce do otáček, předstih, poměr vzduch-benzin je nastaven na ty 2000 ot. až po chvíli po nějakých nevím 30-40 km to začne jet zase "normálně".
Pokud s tím jezdí holka a ty do toho pak sedneš ani se nedivím, že se tomu nechce do otáček. Jestli s tím Fáčkem budeš jezdit častěji tak odpoj na noc baterku a ráno vyjeď stylem jízdy jakým jezdíš, moc to zase netoč, protože si ty data nastaví jednotka zase blbě. Jestli s tím bude tvá sestra jezdit stále tak tu baterku odpojit můžeš a řekni sestře ať to trošku více točí, nic jiného bych s tím nedělal.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
dobře tak zkusím odpojit baterku a jezdit s tím svým stylem jízdy jí naučím taky tak jezdit aťř to nerpodtáčí.jinak ona s ním zatím nejezdí protože teprve teď dodělala řidičák a to auto se kupovalo nedávno.jinak dneska jsme jel s kámošem dco má ten samej motor ve felině a tam není problém s vytáčením.víš jak já bych to neřešil ale občas třeba do kopce potřebuješ předjet tak to vytáhneš třeba do 3500 občas 4000 tisíc abys to rozhejbal a právě že u toho kámoše to není problém ale tomuhle motoru se do těch otáček vůbec nechce a když řikám vůbec tak vůbec.zkusím pořešit tu diagnostiku ale řikám že je tam něco špatně jen zatím nevím co jen mě napadlo jestrli se s tím někdo nesetkal.
-
piskot - FK
Základem jsou dobré tlaky. Vyměň všechny 3 filtry. Budeš mít údržbu z krku. Pak jezdi a uvidíš jestli bude nějaká změna. Další možnost je přicpaný výfuk. Ve vagu mrkni na lambda sondu.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
lambda to je to co mě napadá a pak to čidlo teploty nasávaného vzduchu.nebo tlak paliva protože to je jako by to prostě nedostávalo dost benzínu ve vyších otáčškách.
-
tgfh - FK
Nejprve diagnostika pak řešení, pokud si myslíš, že tam nejde dostatek benzinu tak ti to na diagnostice vyhodí sporadickou lambdu. Prostě to nemá cenu řešit před diagnostikou.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak teď jenom sehnat kabel.na svojí nfeldu ho mám ale tru redukc na favorita ne a není zrovna levná.nevíte někdo jestli si to nejde vyrobit doma?ječn napíchat patřičný kabely třeba a propojit
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
super díky moc já to tušil že to půjde i takhle.