hřeje se po výměně termostatu
hřeje se po výměně termostatu
Přestalo mi topit topení a auto se neohřálo tak jsem vypustil vodu vyměnil termostat nalil vodu odvzdušnil a teď se mi motor zahřeje po 10km až k čevenému poli pustí se větrák chladiče a to i když je venku nula co jsem udělal špatně nebo je ten novej termostat špatnej. mám strach s tím jet dál abych to neuvařil
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: hřeje se po výměně termostatu
Možná jsi ho špatně nasadil a neotevírá se nebo jsi ho nasazoval pootevřenej a při dotahování se propíchla přepážka příruby.
-
tgfh - FK
Mi se zase začla Felda zahřívat jen na 75 C, když ji trošku přehřeju v koloně a pak se rozjedu teplota spadne zase na těch 75 C, dá se to nějak opravit?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyměnit termostat, vždyť to tu meleme pořád dokola,
je to u všech motorů stejný, jen s tím rozdílem, že u 1,6ky při přehřívání můž být v prd... příruba termostatu a ne termostat.
-
tgfh - FK
Já vím, chtěl jsem to dopsat do toho postu co jsem psal, že se to mele pořád dokola, já už ani ty témata nečtu, jen jak jsem četl ten tvůj post napadlo mě se jen tak zeptat.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
joo, vyměň termostat a máš pokoj, dělal jsem to cca před týdnem, měl jsem stejnej problém a to byl termostat origo a jen 10 měsíců starej. 
zkusím to rozdělat ještě jednou a mrknu na tu přepážku třeba budu uspěšnější zatím díky
-
medacek - FK
chlapi tak jsem tu zas. Mám feldu 1,6 z 1996.Měl sem problém že mi tekla voda z té trubky co spojuje termostat s čerpadlem, tak sem vyměnil celou skřín termostatu.Dolil vodu utáhl objímky a šrouby a utěsnil silikonem. A teď mám následující problém, že:
Dříve jsem míval teplotu na budíku kolem 70-80 stupnů. Teď mám když, jedu rychle 90-100 stupnů když pomaleji anebo stojím tak 100-110. A jakmile zastavím tak slyším jak vře voda. Chladič i obě dvě trubky jsou úplně vařicí a zaráží mně, že když mám vypnuté topení že z té mřížky fouká vařicí vzduch. A ještě jedna věc: dříve auto začalo topit po 3-4 minutách jidy teď až tak po 20-30 minutách. Nenapadá někoho něco? díky za rady
je mi jasný že mi odpovíte že ať vyměním termostat, zkusím o víkendu,(podotýkám že sem ani ten box nerozdělal a je v něm rovnou zabudovaný ten termostat jak jsem to koupil). Dělá to od první chvíle. V čem by mohl být v tom termostatu problém, že se tak chová?
Dříve jsem míval teplotu na budíku kolem 70-80 stupnů. Teď mám když, jedu rychle 90-100 stupnů když pomaleji anebo stojím tak 100-110. A jakmile zastavím tak slyším jak vře voda. Chladič i obě dvě trubky jsou úplně vařicí a zaráží mně, že když mám vypnuté topení že z té mřížky fouká vařicí vzduch. A ještě jedna věc: dříve auto začalo topit po 3-4 minutách jidy teď až tak po 20-30 minutách. Nenapadá někoho něco? díky za rady
je mi jasný že mi odpovíte že ať vyměním termostat, zkusím o víkendu,(podotýkám že sem ani ten box nerozdělal a je v něm rovnou zabudovaný ten termostat jak jsem to koupil). Dělá to od první chvíle. V čem by mohl být v tom termostatu problém, že se tak chová?
-
medacek - FK
Tak jsem tam dal jiný a termostat a:
když použiji čidlo původní tak horní i spodní hadice do chladiče jsou vařicí,motor vře,a chladič je vařicí,
když použiji to nové čidlo z toho boxu tak:
horní hadice vařicíspodní chladná, chladič chladný,voda vře,
když dám termostat pyč jedu se projet podle palubky teplota 80 stupnů, z mřížky topení fouká vlažný vzduch a když zastavím vypnu moto a otevřu expanzku tak se valí vařící voda
kde mám hledat chybku prosím?
nemůže to být třeba i těsnení pod hlavou?
když použiji čidlo původní tak horní i spodní hadice do chladiče jsou vařicí,motor vře,a chladič je vařicí,
když použiji to nové čidlo z toho boxu tak:
horní hadice vařicíspodní chladná, chladič chladný,voda vře,
když dám termostat pyč jedu se projet podle palubky teplota 80 stupnů, z mřížky topení fouká vlažný vzduch a když zastavím vypnu moto a otevřu expanzku tak se valí vařící voda
kde mám hledat chybku prosím?
nemůže to být třeba i těsnení pod hlavou?