Rady při instalací audia

dotazy a rady na vše kolem hudby
mrFreak

Rady při instalací audia

Příspěvek od mrFreak »

tak se tedy zdá, že moje audio bude brzy kompletní a jelikož je to moje úplně první audio zástavba, prosím o pár rad. Pro začátek uvedu své nakoupené komponenty:

1)rádio - Pio-P77MP
2)repro - MacAudio CRX 2.16
3)kabeláž set Soundstream
4)zesík je ještě neustále v jednání, asi nějaký Crunch 4k na aktiv by mohl stačit..

a teď mé otázky:
1)mám jen holé kabely, tudíž bych potřeboval nějaký matroš na připevnění k repro (fastony?) a potom na připevnění k zesíku (vidličky nebo očka?) - signálové kabely
2)to samé, ale napájecí část...jaké koncovky potřebuju na připevnění k zesíku a potom na baterku? (viděl jsem někde takový nástavec co se dává na póly baterie a do toho se zasune ten kábl)
3)kudy vést kabeláž v prazích...moje úvaha je vést oddělené signály od napájení, ale bojím se, aby se to všechno vešlo pod ten krycí plast, zvlášť ten silný napájecí :(

P.S.: díky za každou radu ke každému z bodů a pokud by se někomu válelo něco z těch věcí nebo i měl nějaký svůj e-shop (fancar) a byl by ochotný mi to pak poslat, byl bych rád ;)
P.P.S: nebojte, dveře se tlumit budou a MDF bude taky, to jen pro rejpaly abych začal s tímhle :D jenom se k tomu chystám až na jaře a zatím bych chtěl mít přehled jak tohle všechno dát dohromady až to budu dělat
jezek
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady při instalací audia

Příspěvek od jezek »

Napájecího bych se nebál, mám 25qcm + asi 6x2,5qcm pod jednou prahovou lištou.
Na baterku to mam daný pod jednu svorku (mam ji vyměněnou) a normálně k napájení auta danej tento kabel asi po 15cm mam pojistku a pak průchodku do spolujezdcova prahu. Kostru beru pod zadním světlem.
Připojení repro ty nasouvací konektory maj v každých elektro součástkách a myslím že by měly být OK.
Signálové kabely by měli mít pokud se nepletu cinch konektor na obou koncích a dal bych kolem 2,5qcm.

Neručím, že to je to nej co muže bejt, raděj at se vyjádří audiofilové :)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

super díky...jinak k tomu napájecímu setu bylo i pojistkové pouzdro na 80A to by mělo na běžný provoz v řádu 2x100-150W stačit ne? Je nějaký doporučený umístění toho pouzdra? přemýšlel jsem někam do palubky...jako že od baterky protáhnu kabel stěnou, sundám štít palubky s budíkama a tam někam dovnitř (u spolujezdce) to připevním...já nemyslel CINCH kabely, ale signálové od zesíku k repro :oops: a netuším čím se to přichycuje k terminálům zesíku...
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

bud jsou takovy dutinky ktery nasunes na kabel,nebo jsou malinky vydlicky,nebo staci oholenej vodic dat pod sroubek,koukni do nejakyho eshopu treba prohifi.cz nebo ahifi.cz nebo fancarhifi.cz do sekce montazni material a vsechno si tam krasne najdes.jinak pojistku urcite nech v motorovym prostoru,do kabiny ji netahej.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

pojistku dej co nejblíž k baterce. na zesiku bud budeš mít dutinku a imbus a potom nemusíš na kabel k repru nic dávat a nebo tam bude šroubek a to se používaj na kabely vydličky http://www.ahifi.cz/montazni-material/k ... -vidlicky/
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Pojistku dej co nejblíže k baterce (hlavně, at to jistíš ještě dřív, než ti to proleze nějakým kovem)...
Na připevnění napájecích do zesíku:
http://www.prohifi.cz/montazni-material ... ietz-29538 nebo
http://www.prohifi.cz/montazni-material/impact-cp-1081

Kabely vést napájecí a signálové zvlášť...

BTW: Od kdy umí Pio-P77MP aktiv???
mr.Freak - FK

díky kluci..

Rade: já myslel, že k aktivu mi stačí 4k a víc zesík, že ze strany rádia nemusí být podpora :? ty propusti si pak mohu nastavít přímo až na zesíku ne?
Radeggast - FK

Jestli to zesík umít, tak potom jo... ;)

BTW: Signálové kabely jsou mezi rádiem a zesem, repro kabely jsou mezi zesem a repro... Zdá se mi, že v tom máš trošku zmatek... ;)
mr.Freak - FK

tak nakonec si zatím koupím jen zesík (4k) a hodím to do pasivu (na jaře), abych měl v autě vůbec něco a nemusel se na to dívat jen na stole a začnu šetřit na aktivní výhybky, kterou bych tam dal třeba v létě..

1)na pasiv mi bude stačit 1 pár signálových kabelů, dává se to na front výstup rádia?
2)když bude zesík neustále přípojený k baterii, má nějaký odběr pri vypnutém rádiu?
3)na zesíku pri pasivu nastavím 2ch mód a nechám propustit HPF i LPF je to tak? (neboli na all)
Radeggast - FK

Pokud REM od zesíku je na stále + od baterky, ráno nenastartuješ... ;)

Do jara to ještě určitě změníš... :)
prohifi.cz - FK

Příspěvek od prohifi.cz - FK »

Mam chvilku cas, tak jsem sem zavital na forum :-)

Nejprve k tomuto:
1)na pasiv mi bude stačit 1 pár signálových kabelů, dává se to na front výstup rádia? ... dava
2)když bude zesík neustále přípojený k baterii, má nějaký odběr pri vypnutém rádiu? ... maly odber ma, lisi se to typ od typu, ale neni to katastrofa. Vetsi problem je, kdyz mas nastalo pripojene radio, aby slo i bez klicku - hlavne autoradia s USBckama si berou celkem dost
3)na zesíku pri pasivu nastavím 2ch mód a nechám propustit HPF i LPF je to tak? (neboli na all) ... budto ho 2x zmustkujes - bude se malicko vice hrat, ale budes mit vice vykonu, nebo zapojis jenom repra na 2 kanaly; a zalezi zda budes mit basak nebo ne, i tak je dobre dat HPF treba na 40Hz, at ty repra extremne netrapis velkou xmax

A mimochodem pokud jde o bat. svorku a pojistku, urcite doporucuju tohle genialne jednoduche reseni:
http://www.prohifi.cz/bateriove-svorky/ ... on-bbc-41p
Mas pojistku a svorku v jednom, navic velmi dobra kvalita jak je u AC zvykem. Kryt bateriove svorky take neni uplne standard a financne to nakonec vyjde levneji nez kupovat zvlast, takze elegantnejsi a levnejsi reseni.

Aktivni vyhybky bych moc neresil, tudy prilis cesta nevede - urcite kup autoradio, ktere zvlada aktivni zapojeni. Daji se dnes koupit pouzita za rozumne penize (treba Alpinka 9833, 9835).

Crunch bych na aktivni zapojeni nevolil, ale mrkni sem:
http://www.prohifi.cz/zesilovace-do-aut ... t-dsc-4125
jeste jsem to nestihnul upravit na webu, ale jsou nyni exkluzivne pouze u nas v akci za 4990 Kc, navic kdyz by se ozval takto nekdo z fora, pridame jako bonus napajeci sadu s 20qmm kabelem cca v cene 800 Kc za symbolickou 1 Kc, takze mas ten zesik za 4200 Kc ;-) V pondeli k nam dorazi prvni kousky za akcni cenu. Ten zesik mam moc rad - vykon je realny a naprosto dostatecny (to se neda rici o vsech vyrobcich), a navic hodne prijemny zvuk.
Pokud nekdo k tomuto zesilovaci v akcni cene vezme jeste tyto hodne povedene reproduktory (mimochodem uz jsme tuto kombinaci mockrat montovali a naramne si spolu rozumi):
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... el-tempo-6
ziska na ne slevu 1000 Kc, tj. 3970 ;-)

No, premyslej :-) Jeeeje, nejak jsem se rozepsal :-)
mr.Freak - FK

aachjo proč takovýhle akce nejsou před Vánocema :( i ta Vibra v akci by se mi hodila :( bohužel ted bude spousta jinych výdajů :(
mr.Freak - FK

tááák eště máme další otázečky :D

1)bude stačit na běžný poslech 2x150W max u předních komp 55Ah baterie?...jestli nebude nějak moc přetěžována.... (mám 70A altík...)
2)instaloval někdo Vibraflex do dveří feldy? jde mi o to, jestli to těch 5kg za tlumení (na 1 dveře ->2 pláty)+ další kg v podobě repro, tunelu a desky na přichycení kroužků ty dveře unesou a nebudou problémy se zavírám či prověšením...
Radeggast - FK

1) Bude
2) Nebudou
Odpovědět