Chtěl jsem se zeptat jestli je možné poznat jestli auto má chip ?? A nebo to zjistím jen na měřený brzdě ??
Chip
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chip
přes VAG to jde...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Jawinka 350/638 -> 639
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

tgfh: Dam podlahu a mam omezovač stejně jak série 6000ot/min - podle toho bych se neřídil 
MotorExcel
mam to v profilu
Přes VAG nebo možná když se rozebere ŘJ ( ale to bych nedělal)
Jinak jen chip poznat nejde, pokud to neni Cimbu
Přes VAG nebo možná když se rozebere ŘJ ( ale to bych nedělal)
Jinak jen chip poznat nejde, pokud to neni Cimbu
MotorExcel neposouvá, někde to tady myslím Dedla psal, že to ani na běžnej provoz nemá absolutně smysl.
Píšou na ŘJ fixem MotorExcel - aspoň já to tam mam
IMHO myslím že nejjednodušší způsob je VAG tam je to jistota
Píšou na ŘJ fixem MotorExcel - aspoň já to tam mam
IMHO myslím že nejjednodušší způsob je VAG tam je to jistota
Posouvání omezovače smysl má a já osobně bych tu potvoru nechal točit až k 8000 ot/min ať si pěkně zařve když je potřeba. Pořádnej motor má totiž točit , točit , točit a basta. Když nechcete točit kupte si diesela.
Dedla točit nechtěl a už má druhýho ropáka, Viči taky točit nechtěl a taky už má ropáčka a já točit chci a chci a chci a asi taky skončím u ropáčka abych točit nemohl.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Favo: Ten motor má reálně šanci bez problému přežít výlety k 8000?
Myslím co se životnosti týče, vim že Kit-Cary takle točí ale to je pár závodů a generálka.
No aspon jsem se zas něco přiučil
No aspon jsem se zas něco přiučil
-
tomakecTDs
VAG 200-400kč,zalezi,jak kde,ale mam stejny problem,mam podezreni,ze auto je chiple,objevil sem na nem nalepku cimbu a RJ je o par let novejsi,nez auto,ale to znamenat nemusi nic,ale do 6tis se mi ho točit nechce,asi napisu dopis predchozimu majiteli
jinak se to da poznat podle volnobeznejch otacek taky u CIMBU maj byt 860ot min,ja mam dle mereni emisi 800,jestli se teda podle toho da ridit,jaky maj byt z vyroby,to netusim,ale je fakt,ze udajne se auto nema na 1ku uvest,bez chipu,ale me se "uveze" bez plynu v pohode ve 2lidech na rovine i na 2ku,tak nevím....jinak auto by bylo zivejsi i nad 4500,pac z vyroby je to jeho nejvetsi moment,ja sem tocil felici do 5700 kdysi davno a je fakt,ze jede pekne a jel sem sni dle tachasku 178 tak nevím,170 je v technicaku,takze tech 8kmh to minimalne promeruje tachasek,takze to odpovida 
tomakecTDs: Co znamená auto by se nemělo uvézt? Jako že se nerozjede na volnoběh nebo že nejede na volnoběh? Tak to neni pravda na volnoběh a to na 1,2,3,4 jede i 1.3BMM s hloupou ŘJ, žeroucí olej, svíčkama za 25Kč občas jedoucí na 3 válce a 4lidma uvnitř
Ale na 4 to malem zdechlo
Co máš za motor a kastli? 1.3MPi krátkou? Já mam v techničáku max. jen 162km/h
Co máš za motor a kastli? 1.3MPi krátkou? Já mam v techničáku max. jen 162km/h
-
tomakecTDs
cetl jsem to vsecko na http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=7&lng=cze ze se auto"uveze" jsem myslel,ze jinak ne:-D mam 1.6MPi 97 kombi
-
tgfh - FK
Já Feldu taky netočím do červeného pole, ale jak se učil jezdit brácha tak to na omezovač dostal a autu se nic nestalo
, taky se mu ani nic nestane, jestli myslíš, že se rozletí tak to je blbost, prostě psát někde dopisy čekat na odpověď, platit za to atd. nemá cenu, prostě jestli chceš na to být šetrný tak to někdy agresivněji projeď - pořádně zahřej a pak na to šlápni a uvidíš kde se to zastaví a máš odpověď hned.
Jinak rozjíždění bez plnu nedělám nikdy, je to barbarství - takhle zjišťovat jestli je auto chiplé.
"Hey kámo pojďme zjistit jestli je to chiplé, hoď tak rychlost a jestli to nezdechne tak tam chip máš"

Ale tak víš co, je to tvoje auto.
Jinak rozjíždění bez plnu nedělám nikdy, je to barbarství - takhle zjišťovat jestli je auto chiplé.
Ale tak víš co, je to tvoje auto.
Tos někde jel nebo na místě?
Moje červená jezdila před úpravama tak 1800-2500 běžně a nic jí to neudělalo. Teď se občas tahá výš ( 5450ot/min ) a taky je v pořádku
Moje červená jezdila před úpravama tak 1800-2500 běžně a nic jí to neudělalo. Teď se občas tahá výš ( 5450ot/min ) a taky je v pořádku
-
smazany clen - FK
[quote="jezek"]Tos někde jel nebo na místě?
mno,to sem JEL,na volnoběh mi to bylo blbé,aspoň byl motor v tahu,bylo to na rovince a na 2ku
ale ja stejne takovy otacky nikdy nevyuziju,ja jezdim economy drive
hlavne vyuzivam kroutak,ma ho ohodne vetsi nez moje bejvala 1.3ka odjakziva sem zvykly jezdit s naftou,tak je to takovej zvyk
jen obcas tomu vymetu saze,aby ten motor nezlenivel,reknu to asi tak,co jsem jeste delal,tak sem vymetal saze kazdej den,tedka na VS pocitam kazdou korunu,tak jen sem tam 
mno,to sem JEL,na volnoběh mi to bylo blbé,aspoň byl motor v tahu,bylo to na rovince a na 2ku
-
tgfh - FK
Právě, že není, ušetří hodně peněz 
Konečně jsem to pořádně pochopil jak to funguje, když jezdí člověk opatrně tak ušetří tím předstihem 0,5l na 100km, ale když tomu dáš podlahu díky jinému namapování to tam natlačí mnohem více benzinu než sériovka, takže (třeba u mě) se strašně špatně měří průměrná spotřeba. Když jedu jak 70ti letý děda tak není problém zajet za 4,5l, ale když tomu dám podlahu tak to letí strašně rychle nahoru, takže se už ani nedivím, že některým spotřeba po chipu vzrostla, protože jak jsem jel třeba na sraz do Lipníku v září tak jsem cestu tam zajel za 5l, ale zpátky jak jsme jeli spolu a dělali blbosti jsem to zajel zajel za nějakých 8-9l.
Konečně jsem to pořádně pochopil jak to funguje, když jezdí člověk opatrně tak ušetří tím předstihem 0,5l na 100km, ale když tomu dáš podlahu díky jinému namapování to tam natlačí mnohem více benzinu než sériovka, takže (třeba u mě) se strašně špatně měří průměrná spotřeba. Když jedu jak 70ti letý děda tak není problém zajet za 4,5l, ale když tomu dám podlahu tak to letí strašně rychle nahoru, takže se už ani nedivím, že některým spotřeba po chipu vzrostla, protože jak jsem jel třeba na sraz do Lipníku v září tak jsem cestu tam zajel za 5l, ale zpátky jak jsme jeli spolu a dělali blbosti jsem to zajel zajel za nějakých 8-9l.
Ano nachipovat 1.3BMM i 1.3MPi jde.
V čem myslíš jestli to pomůže?Spotřeba,chování motoru,výkon?
V čem myslíš jestli to pomůže?Spotřeba,chování motoru,výkon?
Raděj ať odpoví nějakej zasvědcenější.
Já to vidim tak, že půjde rychleji do otáček, jinak myslím že na výkonu to extrémně znát nebude. Nevím půl koně?
Nemůžu moc soudit, protože auto JEN s chipem jsem nikdy neměl
Možná bude, ale spíš kvůli zkomfortnění jízdy.
Já to vidim tak, že půjde rychleji do otáček, jinak myslím že na výkonu to extrémně znát nebude. Nevím půl koně?
Nemůžu moc soudit, protože auto JEN s chipem jsem nikdy neměl
Možná bude, ale spíš kvůli zkomfortnění jízdy.
-
smazany clen - FK
o 7Nm větší kroutak,prakticky neznatelne,ale jak tu psal jeden mistr,tak zmena predvstriku=slusny ridic-nizka spotreba MPi 4,5l jinak to asi veme vic,jako stred je udano 7l a pak výkon by měl údajně být 61,5kW z 55ti a bavime se o MPi a je tam vyuzitelnejsi rozsah otacek v celem pasmu,asi tak:)to jsem poznamenal z netu 
-
smazany clen - FK
Mě spíše zajímalo,jakej to má vliv na LPG,je to celkem zajímavé,je fakt,že to jede téměř stejne,ba naopak po seřízení LPG líp jak na benzin:))
Pomůže oprava řídící jednotky i v případě, že jezdím na LPG?
LPG má vyšší oktanové číslo než benzín. Část úpravy datových polí řídící jednotky se týká zvýšení předstihu, takže se vyšší oktanové číslo LPG lépe využije, výsledkem je zvýšení točivého momentu a tím i výkonu motoru, samozřejmě je nižší spotřeba. Dalším pozitivním jevem jsou upravené přechodové režimy, takže v sacím potrubí nevznikají tak velké rozdíly tlaku a systém LPG pak není náchylný ke zpětným šlehům. Pozitivně se projeví také vyšší volnoběh, který u softwarů pro LPG používáme.
Pomůže oprava řídící jednotky i v případě, že jezdím na LPG?
LPG má vyšší oktanové číslo než benzín. Část úpravy datových polí řídící jednotky se týká zvýšení předstihu, takže se vyšší oktanové číslo LPG lépe využije, výsledkem je zvýšení točivého momentu a tím i výkonu motoru, samozřejmě je nižší spotřeba. Dalším pozitivním jevem jsou upravené přechodové režimy, takže v sacím potrubí nevznikají tak velké rozdíly tlaku a systém LPG pak není náchylný ke zpětným šlehům. Pozitivně se projeví také vyšší volnoběh, který u softwarů pro LPG používáme.
Co?tomakecTD píše:o 7Nm větší kroutak,prakticky neznatelne
Kdyby tam ten nárůst skutečně byl,tak ti to při sešlápnutí plynu "roztahuje hubu"! Určitě by to bylo znatelnější jak nějakých 10kW navíc!
Bohužěl tomu tak není,protože to nepřidá téměř nic...
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
-
smazany clen - FK
Kdyby tam ten nárůst skutečně byl,tak ti to při sešlápnutí plynu "roztahuje hubu"! Určitě by to bylo znatelnější jak nějakých 10kW navíc!
Bohužěl tomu tak není,protože to nepřidá téměř nic
Tak todle sice nějak nechápu,ale to je jedno
ja sem naprostej laik v tomdle,sem tam si na tom neco spravim a jezdim s tim,v techle vecech se moc nevyznam:)) tak me omluv mno

Bohužěl tomu tak není,protože to nepřidá téměř nic
Tak todle sice nějak nechápu,ale to je jedno
-
smazany clen - FK
no ja mam ten problem,ze sem auto s tou upravou RJ od cimbu koupil,byly tam nalepky CIMBU,mno RJ je nova,ale o to nejde,volnobeh mam skoro 900ot a vytocim ho do 6500 takže tam je,jede to krasne oproti 1.3,ale ja sem to s tim koupil,sem zvykly na to,jak to jede,nedokazu posoudit,jak to jelo pred tim,nikdy sem v jine 1.6ce nejel nez v te moji 
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
chip je fajn.. ten motor je takovej kultivovanější a trošičku živější jinak nic... teda kromě plynu na kterej auto po téhle upravě reaguje okamžitě a to je podlr mě jedinej znatelnej klad u upravené jednotky.. takže pokud chceš výkon tak jedině s vačkou.. to ti můžu poreferovat změny cca do měsíce ..
samotnej chip je vhodnej akorat pro ty jako je tgfh
napočítají každou decku co ušetří a stopadesátkrát ti ,,dokážou" jak jim upravená jednotka zvedla výkon o 10 kW 
P.S. tgfh sorry, nic ve zlým
)
samotnej chip je vhodnej akorat pro ty jako je tgfh
P.S. tgfh sorry, nic ve zlým
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
mause: Mam tu možnost vyzkoušet ty sprinty, koupil jsem 1.6
vic klidne po SZ
Pardon za OT
Pardon za OT
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Stefi74: Si nemyslim, ja vim ze tgfh nema pravdu 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
smazany clen - FK
já sám nevím,jakej ten chip má vliv na ten výkon,tudíž kdosi říkal,že je 12tyho sraz v Olmiku???
tak mužem s někym hodit sprinta a uvidíme výsledek,třeba to bude propadák a třeba pojede líp
jinak nevim no:)....nejede mi nejak špatně to neříkám,ale taky to neni zázrak 
já osobně sem jednou hodil sprinta s kamošem jen tak ze srandy na letišti a mel peugeota 306(doufam) a byla to 2.0D 60kW a vyhral sem:D ale tak toe naftak bez turba lina potvurka
já osobně sem jednou hodil sprinta s kamošem jen tak ze srandy na letišti a mel peugeota 306(doufam) a byla to 2.0D 60kW a vyhral sem:D ale tak toe naftak bez turba lina potvurka
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
tgfh: Proc?
jinak, pokud chcete mit ty dohady o vykonu chipem podlozene, zajedte si na brzdu...
jinak, pokud chcete mit ty dohady o vykonu chipem podlozene, zajedte si na brzdu...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
smazany clen - FK
šiš...to vyjde lacinějš ten sprint jen tak ze srandy:D...dneska sem jel dom,šlapal sem tomu jak prase,no pohoda,ale dojel sem do města a nastala chyba řj LPG mno a nez se to vyrestartuje,tak se to přepne na benzin,ten sem tam neměl a zustal sem v křižovatce,kupodivu nikdo netroubil a objeli mě no mazec!
jede mi to na ten plyn lip jak na benzin možná,ale asi ta řj na to neni tak zvyklá:D