Klepaní

karoserie, narazniky, skla atd.
Monti
Kontaktovat uživatele:

Klepaní

Příspěvek od Monti »

Potřeboval bych poradit. Při rozjezdu mi klepe auto je to by jako by klepali plechy nevite čim by to mohlo byt a jak se toho nějak zbavit?? Diky za rady
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepaní

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud to klepe celym autem a i pri prerazovani rychlosti muze to byt spojka ko nebo neco na poloosach - klouby a nebo utrzeny silenbloky na motoru a prevodovce - vyber si.
Monti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Monti »

No vetčinou mi to dělá při rozjezdu a potom když řadim za 2 ale potom je to už v klidu. Nejdřív jsem si myslel že je to tim že davám malo plynu při rozjezdu, ale to jsem zjistil že to asi taky nebude.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Zkontroluj ty 3 veci dle meho jedna bude ta spravna. Kolik mas najeto? a byla uz spojka menena? ty silenbloky skontrolujes pohledem pak je jeste doel prevodovka spojena pres silenblok s napravnici tam taky mrknout. Ty poloosy by to delaly asi stale.
Je otazka zda to je jen zvuk odnekud nebo zda to trese celym autem?
Monti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Monti »

Tak mám najeto 70 000km a spojka ještě nebyla měněna. OK skouknu tohle co řikáš a uvidím no.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak pokud nekdo nejezdil jak prase se spojkou tak by mela byt jeste v cajku - kde ti zabira pedal? neni to az nahore? neprokluzuje nekdy?
A jak se to teda projevuje jen zvukem nebo se cely auto klepe a vibruje ??
host

Příspěvek od host »

mne to dělal blbě namontovaný výfuk
Misin

Příspěvek od Misin »

Mně to dělá ten spodní plechový kryt motoru.Klepe o parohy.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

me se pri rozjezdu taky ozyval klepavy zvuk ale jenom diky tomu ze jsem ztartil segedovku na vyfuku tudiz mi povyjel ze silentbloku a mlatil do zadni napravy - ale ja mam sirsi "tjunink" tlumic tak newim jak u serioveho...ale muzes si zkontrolovat zavesy vyfuku jestli nemas nekde protrhnutou gumu...pokud ti to klepani dela jenom pri rozjezdu na jednicku popr. dvojku..tak to aspon podle me nema nic z predni napravou (jinak by to klepalo pravidelne nebo aspon do zatacek)...mrkni jeste na vyfuk ...
ale je to jenom moje uvaha a navrh ;)
méně znamená někdy více...
Obrázek
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

fotr ma najetoo 80 tis,a klepe mu tahlo razeni(vygajdane cepy v kloubech)
Pan

Příspěvek od Pan »

Dobrý dne
potřeboval bych od někoho poradit. Mam hroznej problém.Mam felicii 1.3 najeto asi 158 tis. KM. Rok výroby 1995. Když přijdu k autu a chci nastartovat tak se mi to v pohode podaří, ale tak asi po 10-20 sekundách se auto začne klepat a má hroznou tendenci zdechnout a chcípnout. Vždycky přidám plyn a je to v pohodě (někdy) ale jak se auto zahřeje tak to už nedělá na volnoběh a ani při jízdě ne už je v pořádku..Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

kabely, svíčky, vlhko v rozdělovači, voda v benzinu
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

mrkni jeste na palivovy filtr, u facka nam klesal volnobeh jenom diky tomu ze nam to podfukovalo na sacim potrubi ale to delalo furt, jinak plati to co rikal Hazi se zapalovanim...svicky, kabely, rozdelovac
méně znamená někdy více...
Obrázek
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

mám podobný problém. Při rozjezdu nebo prudčí akceleraci či dokonce puštění plynu zprudka mi klepe něco někde bych řekl od motoru před řidičem. T´Je to spíš takový vrznutí, jak silentblok o něco, ale na převodovce i motoru mám vše nové, maximálně katalyzátor nebo výfuk... Ale důležitá poznámka, dělá to až při poklesu pod 10°C a pokud pak motor nema cca 60°c pak nic-tzn doted cely leto nic, zas to začlo až v době chladna. To mi nejde na rozum... :shock: :shock: :shock:
mikka

Příspěvek od mikka »

Ještě taky může dělat silentblok na řazení (vzadu za řadičkou), nebo gumy v horním uložení tlumičů.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

zkusím to zkontrolovat, ale nejsdde mi narozum,že to dělá jen za studena a v zimě, hold Felicia je záhada sama pro sebe...
mikka

Příspěvek od mikka »

Konkrétně ten silentblok na řazení se takhle projevuje - za studena klepe, v létě anebo po ohřátí od výfuku je zticha.
Zkus při rozjezdu nebo ubrání plynu podržet řadičku přitaženou nahoru. Jestli to při tom klepat nebude, je to ono.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

super rada, hned za chvíli někam jedu, vyzkouším :-) a cena popř je kolik?
mikka

Příspěvek od mikka »

ca 40 Kč, ve Škoda salonu
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

tak to je na sto pro ono, za studenýho motoru držet řadičku směrem nahoru a ani Ň. Musel jsem zabrat rtrochu víc, gumka bude hodně v pr... Jak náročná je výměna?
mikka

Příspěvek od mikka »

Dole pod autem vyšroubuješ dva šrouby, stáhneš starý silentblok přes rozšířený konec trubky konzoly řazení, nandáš nový a přišroubuješ. Práce na 2 minuty, pokud nebudou problémy s povolením šroubů. Před zpětnou montáží doporučuju šrouby namazat nějakou vazelínou.
V dírách pro šrouby jsou distanční trubičky, ty je třeba ze starého silentbloku přendat do nového.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

ok, jedná se teda o tohle, že?
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... ea342a0116
je ještě přední,ale to adsi ne...ten je kulatej a nemá dvě díry 8-)
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

opravdu to pomohlo, práce na deset minut a udělá to strašně moc, řazení jde krásně, bez klepání a mám pocit, že i při prudším puštění spojky to cuká méně... ;)
Odpovědět