nefunguje subwoofer

dotazy a rady na vše kolem hudby
chipp - FK

nefunguje subwoofer

Příspěvek od chipp - FK »

Ahoj, mám problém se zapojení SW .... dnes jsme s goofym roztahaly kabely po autě, a ve výsledku se rozsvíti jen zesilovač a zelená kontrolka na něm, ale SW nehrál...maximálně v něm šumělo. Nevíte někdo čím pak to mlže být, nebo copak jsme udělali špatně ?
Dík moc za radu .... jo a ještě podotýkám,ale nevim jestli tomá nějaký vliv....subwofer je magnat 250 rms nový ....a zesilovač je spectron nb jak se to jmenuje 2 kanál od nějakýho borce z netu.
chipp - FK

Re: nefunguje subwoofer

... pomoc prosím :(
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

a co kostra? a nebo neprepoloval sto?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

kdyby to přepoloval taky by to hrálo aji tak, zkontroluj, všechny kabely, pojistky, Chinche máte správně ? na vstupu? a gainem jste taky určitě zkoušely hýbat že? Jinak většinou tohle dělá špatná kostra.. kde to máte ukostřené?
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

ukostřené je to v kufru,po zapnuti radia se zesilovač rozsviti,jak logo tak zelena kontrolka...všechny kabely jsiou zapojeny správně,zkoušel jsem i přehodit cinche ale nic se nezměnilo,jen pouze huči jakoby..
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

mě todle dělala kostra, pořádně ji znova překostřete,musíš mít dobrou kostru aji od baterky na karoserii!! a když to nebude kostra tak to může bejt zesikem že je K.O
chipp - FK

goofy> hele ted sem sklopil zadní sedačky...vyndal jsem pojistku tu třicítku co jsme tam dávali včera... a jak jsem jí tam dával pomaloučku tak najednou "tuc tuc" dvě vteřiny hrál subwoofer a pak přestal...tak sem to vyndal a udělal jsem to takhle ještě 3x a pořád to samé...takže kde bude chyba ? ..... v pojistce asi těžko,ale myslim si že v nějakých kontaktech vevnitr zesiku na pojistku nb jak.....nevíš ? .

jinak pak zkusim ještě teda tu kostru vyndat z těch sedaček v kufru,zkusim prodlouzit kabel jen provizorně na pořádnou kostru a uvidim co to bude dělat,jestli to pomůže nb ne.,...
chipp - FK

čau, zkusil jsem všemožné .... dát na kostru od zadních světel, vyměnit pojistky ..prostě všechno-...všechno vzít do ruky i skošečkou jsem zkoušel kabely... fakt už nevím ... :-x ... zítra zajedu do servisu a uvidíme co tam mi řeknou.
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

<OT>
Kdyby se nikdo nenašel, tak nahoď pár fotek jak to máš zapojený... ;) Ale myslím, že zes bude v háji...
</OT>
chipp - FK

ok,dneska to nafotím (ted jdu do školy, tak jak se vrátim)
chipp - FK

zatím dávam jen tak foto..co jsem fotil včera.... odpoledne (po obědě) dodál lepší....

Obrázek
Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

tak me napadlo mas mezi zesilovacem a baterkou na kabelu jeste pojistku? a je tahle spravna amperove? ... nektere zesilovace nerozjedes prtz dokazi rozpoznat ze na kabelu neni pojistka...
méně znamená někdy více...
Obrázek
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Kdyz jsi rikal ze to hraje kdyz tam cpes tu pojistku tak by to mohlo byt v te zasuvce pro pojistku, jako ze vevnitr je to nejaky na studenak a kdyz ji tam dostrcis tak se to rozpoji. Mozna ne, ale za kouknuti by to mozna stalo. ;)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
chipp - FK

tak ono to nehraje když tam pojistka je nb ne..proste když jí povytahnu nb nasunu pomalinku zpět tak na jednu vteřinu to zahraje něco...ale mel jsme to rozdělané a dával jsem pojistku natvrdo na kontakty co vedou z té zákl. desky a nic sále

mac> pojistka tam nejaka je..koukni na fotky...
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

chipp:Macman myslel pojistku na kabelu od baterky.
Jinak bych to zkusil pojistku vyndat a preklenout to normalne kablikem, aspon na vyzkouseni + zesik dat k baterce na + a - proste vyloucit jakekoliv dalsi vlivy. Nemuze byt problem v audio signalu z radia?
Tady na foru
chipp - FK

tak tady je nějaké foto.... akorát tam není vyfocené ukostření ..... je to ukostřeno v důsledku hnědého krátkého kabelu na kloub u zadních sedaček .... prostě na kloubu pod sedáky jak jsou na každé straně jeden.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Radeggast - FK

Vy ste to měli rozdělaný??? Co vím, tak když někdo "kdo o tom nevěděl" to rozdělal, tak se v zesíku nějak poškodila kostra či co a muselo se na opravu... Ale teď fakt nevím co se tam pokazilo... Když se rozdělává zesík, tak se na to musí dát bacha...
chipp - FK

jezek> já jsem to pochopil že myslí tu pojistku v tom plastovém průhledném oválu ..... a kabílkem jsem to zkoušel taky propojit a to samé jako s tou pojistkou to udělalo..... pak jsem zkusil ještě kostru natáhnout pořádně na světla co jsou ukostřená vzadu a taky nic ...

co to je audio signál z radia ? .... co to je a jak se toho dá zbavit nb řídit se podle toho ?
chipp - FK

radegast> néé nebylo to rozdělané..ja jsem to delal sám,jen sem dal dolu ten plíšek vepředu abych viděl jestli není třeba upadlý kontakt na pojistce ... do ničeho více jsem se nehrabal....
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Pokud dobře vim tak dekl a vlastně celý tělo zesíku NESMÍ (nemá) mít na sobě kostru.
Tady na foru
Radeggast - FK

Máš vůbec správně zapojenej ten konverter???
Co to vydává za zvuky, když vytáhneš pojistku??? Jakože hudba, co máš fakt puštěnou, nebo spíš "bouchnutí"???
chipp - FK

ježek> jako že tam nemá být ten hnědý kabel nebo jak ?

radegast> ty myslis tu redukci v kaslíku vepředu u radia ? asi ano, do toho sem s enehrabal dělal to goofy.... napojili se kabílky na radio a ty tlustý konektory na dlouhy kabely co vedou k zesiku .... Jinak kdyz vytahnu pojistku tak nic...a kdyz ji tam zandam pomalu aby to melo nejaky kontakt tak to udela "bum...jako kdyby to chtelo hrat..ale nešumí v tom nic .... nebo to nehraje potichu..nic to nedela..jen tak mozna malinko nekdy v tom sumi....
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Audio signal, tim jsem myslel jestli něco teče po těch cich kabelech z toho H/L převodníku (černá krabička pod rádiem)
Tady na foru
Radeggast - FK

No já bych nejdřív zkusil, jestli náááhodou není chyba v tom konverteru... Třeba tak, že bych to zkusil napojit na rádio, co má RCA výstup (to je podle mě jednodušší než vydělávat zesík...) Nebo připojit ty RCA co máš v zesíku na jinej zesík, jestli vůbec jde signál do zesíku...
chipp - FK

jezek> vcera jsem byl u pritelkyne a jeji soused je byvaly elektrikar a nevedel si s tim rady... zkouseckou projel vsechny kabely jestli do nich jde proud a sel... ty v te cerne krabicce..na jeden konec to dal pak na druhy a slo to ..... zesik se rozsviti (logo) i zeleně pojistka - dioda ...takze proud tam jde...
chipp - FK

radegast> hele,já sem uplny idiot na audio,takze to cos ted napsal nerozumim ani slovo.... ale myslimsi žes myslel abych vzal nejake lepsi radio, do ktereho by sli nasunout ty tlusté konektory z té černé krabičky....že ? no a pak teda to co jsem psal že zkusit druhej zesik od nekoho kdo ho ma v aute a zkusit to prohodit jestli to bude hrát přez jeho zesik v mojem autě.... pak by se vidělo jestli je problém v kabelážíi nb zesiku
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Jak pise Radeggast zkusil bych zesik s jinym radiem a konvertor s jinym zesikem.
Kdybys byl bliz tak klidne prijed, ale pres celou republiku je to blbost :D
Tady na foru
chipp - FK

JEZEK> no to je hezké,takze puvodni by zustal pouze SW a kabelaz. . :D:d...zkusim porasit teda to radio..na zesik jsem psal nekdo z OVy jestli je..tak uvidime jak to dopadne no...
Radeggast - FK

Jednodušeji... Vezmi si MP3ku a kabel, kterej propojíš se zesilovačem (http://www.lan-shop.cz/img/d-17809)
Jestli ti zesík povalí, tak je chyba v konverteru...
chipp - FK

ok .... ten kabel z MP3 nb MP4 povede odkud kdyz v nem je pouze JACK na sluchátka ? .....

jako že na jedné straně by měl klasický jack ze sluchátek a na druhé straně velký jack ( viz ten modrý a zlatý) co jsou nahore ? ...
Radeggast - FK

:roll: Zkus hádat... :)
chipp - FK

nevim. misto toho modreho nb zlatého na hore v zesiku ? :lol: :lol:
Radeggast - FK

:D :D Jo... Na jedné straně to vrazíš do mp3 a na druhé vytáhneš ty, co máš ted v zesu a vrazíš tam ten druhej konec... ;)
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Radeggast: To asi takle jednodusse asi nepujde, kvuli tomu je tam jen High/Low signal converter ne? Tohle nevim, nezkousel jsem to nikdy pripojit na ten Low vstup High signal z neceho :?
Tady na foru
chipp - FK

počkej.. :o :o :o ted tu koukám..mam na stole u PC subwoofer.... na jedne strane ma klasiku jack do sluchátek a na druhé má dve koncovky co by odpovidali jackům na zesiku..mam vytahnout ten kabel a jit to takhle zkusit ? ...
Radeggast - FK

chipp: Když ty konektory dáš k sobě, tak to bude vypadat jak na tom obrázku (všude samci)...

jezek: Ten konvertor tam je proto, že ti z rádia z repro výstupů (ty co jsou v tý ISO kostce) jde tzv. High signál přímo do reproduktorů... Kdežto do zesilovače musí jít Low signál, který si ten zesilovač sám zesílí na High signál... A jelikož tam jde nízký signál, tak právě proto jsou RCA citlivý na rušení - když chytneš rušení, zesilovač ti ho zesílí taky... ;)
chipp - FK

co ? ...jaký samci :lol: :lol: :lol: me staci jen kdyz mi reknes jestli to mam tak zkusit.... je to dvojlinka..... na jedne strane je klasický jack u sluchátek jak je..a na druhé straně z té dvojlinky ... z každé žíly je vyveden jack..asi tlusci nez je do sluchatek co ja vim..a sel by tam misto zesiku..tak mam ten ze sluchátek zapojit do em-pé trocky a ty zbylé dva konektory propojit jeden misto toho modreho na zesiku a druhý místo toho zlatého na zesiku?
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

ty konektory na zesiku jsou cinch ne jack :roll:
Jack 3.5mm je to co maj sluchátka do mp3
A cinch je to co máš na tom kabelu na druhý straně

Radeggast: Jo taklé, já myslel, že tam ještě něco připrasí. Dík mě právě nebylo moc jasný proč tam nejde pustit klasickej repro HIGH signal.
Tady na foru
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

chipp: vem ten kabel na tu stranu kam patří dej MP3/MP4 přehrávač a druhej konec nacpi do zesíku tam kde máš teď zapojený ty kabely

Proc je na kazde fotce zapojen ten zesik jinak? Jednou je zapojen do můstkovýho režimu a na další je klasicky na 2 repráky :?:
Naposledy upravil(a) jezek dne pon 09. lis 2009 13:44:22, celkem upraveno 1 x.
Tady na foru
chipp - FK

jj me se to motá sorry za splácání odeme....a jazek> co já prasim ?!!!! :lol: :lol: :lol:
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

chipp: Ty ne, myslel jsem ten HIGH/LOW convertor

edit: cerna krabicka se 2 konektorama modryma a sedivyma kabelama pod palubkou
Tady na foru
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Hele a jak máš otočený ty potenciometry v tom konvektoru? máš je otočený na plno? musíš mít oba dva na plno třeba to máš utlumený v tom konvertoru
chipp - FK

nevim...jdu tam ted...jak je mam otocit ? ...
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

na + na max
Tady na foru
chipp - FK

+ na max
- na ........ ?????
chipp - FK

pockej..tam je L max a R max....takze vsechno na max ?
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

oba dva otoč k + (max) až na doraz jedno je levej a jedno pravej reprák. tak otoč oba a máš klid
Tady na foru
chipp - FK

okey,pane
Radeggast - FK

Tak co???

Samec je to proto, že má **** a samička je proto, že ten konekor má v sobě díru... :D LOL... :D :D :D
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

co to je za nesmysl ten konventor?
méně znamená někdy více...
Obrázek
Odpovědět