Obvod č. 15 má vysoký odběr proudu
-
Faster - FK
Obvod č. 15 má vysoký odběr proudu
Ahoj, pokoušel jsem se hledat v tématech, ale nic jsem nenašel, přesto se omlouvám jestli jsem něco přehlídl..Jelikož vím, že po pár dnech klidu má baterka problém otočit se startérem, zkusil jsem měřit stálý odběr a při tom vytahovat postupně pojistky..u čísla 15 odběr klesl zhruba o 60mA..chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemá tip co by tam mohlo být špatně..měla by na tom bejt zásuvka,stropní světlo, světlo v kufru a nejspíš i digitální hodiny..ale je to tam trošku záhadný. Při vytažený pojistce hodiny jdou ale při otevření dveří se vypnou, při zavření opět jdou. Když se pokusim zapnout stropní světlo, opět bez pojistky, blikne a vynulujou se hodiny..Vůbec nevim kde hledat závadu. Díky za rady a pomoc. Honza
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obvod č. 15 má vysoký odběr proudu
A kolik má odběr?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je divný....hele nějaký dodělávky jako alarm,nějaký světýlka,různý pikačoviny tam nemáš?Vypadá to že se ti tam odněkud cpe plus a tím jak otevřeš dveře to ukostříš a napětí zmizí.
-
Faster - FK
Odběr má zhruba 110mA i s timhle vadnym okruhem..V autě je alarm s centrálem. Je to jablotron, táta kdysi nechával dodělávat od nějákýho odborníka, (to byla felda ještě mladice), což vyústilo v to, že jednoho dne nechtěl přestat houkat a vypnul relé na kterym je benzínový čerpadlo. Auto muselo do autorizovanýho servisu kde instalaci opravili a od tý doby pracuje normálně..asi tak 11 let..když pominu to, že občas zapomene že je odemknutej a nechce mi pustit čerpadlo, takže ho musim zamknout a znova odemknout..ale tim to nebude, nechal jsem ho dva dny odpojenej a na baterce bylo stejně vidět že se jí moc nechce..pak tam jsou elektrický okna, vyhodil jsem jejich pojistku a ty neberou zhola nic..Dále je tam rádio Sencor, je dobrý, nehraje špatně, jsem s nim spokojenej, je to ten jejich nej model, při jeho odpojení klesl odběr asi o 4mA..ale to bych taky vyloučil, jelikož to žralo stejně se Sonkou i Sencorem..takže fakt nevim co..Jinak už tam nic neni, na kýčovitý světýlka nejsem:-D P.S. asi po deseti dnech stání měla baterka lehce přes 9 V, ani nevyskočily kolíčky při otevření:-(
-
Marty_pv - FK
110 mA odběr při stojícím autě je hrozně moc, normální je tak 5-10 krát menší - něco tam bude furt zapnutý nebo se něco blbě ukostřuje, když ti dveřní spínač funguje takhle.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Měřils o kolik to spadlo když jsi odpojil ten Jablotron?Symphonyx píše:Odběr má zhruba 110mA i s timhle vadnym okruhem..V autě je alarm s centrálem. Je to jablotron, táta kdysi nechával dodělávat od nějákýho odborníka, (to byla felda ještě mladice), což vyústilo v to, že jednoho dne nechtěl přestat houkat a vypnul relé na kterym je benzínový čerpadlo. Auto muselo do autorizovanýho servisu kde instalaci opravili a od tý doby pracuje normálně..asi tak 11 let..když pominu to, že občas zapomene že je odemknutej a nechce mi pustit čerpadlo, takže ho musim zamknout a znova odemknout..ale tim to nebude, nechal jsem ho dva dny odpojenej a na baterce bylo stejně vidět že se jí moc nechce..pak tam jsou elektrický okna, vyhodil jsem jejich pojistku a ty neberou zhola nic..Dále je tam rádio Sencor, je dobrý, nehraje špatně, jsem s nim spokojenej, je to ten jejich nej model, při jeho odpojení klesl odběr asi o 4mA..ale to bych taky vyloučil, jelikož to žralo stejně se Sonkou i Sencorem..takže fakt nevim co..Jinak už tam nic neni, na kýčovitý světýlka nejsem:-D P.S. asi po deseti dnech stání měla baterka lehce přes 9 V, ani nevyskočily kolíčky při otevření:-(
-
Faster - FK
Chlapi, zejtra na to kouknu a zkusim to ještě proměřit..Potom napíšu jak to dopadlo 
-
Faster - FK
Ahoj, tak jsem na to mrknul, a jsem z toho ještě větší jelen..zapojim multík, ustálí se to na 120 mA. Vrátim zpátky tu pojistku 15 a..nic se nestalo pořád 120 mA..a předtim to stouplo o 60 mA! Jinak Jablotron si bere kolem 2mA..takže jsem bezradnej..někde to tam fest utíká a nevim naprosto kudy:-(
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 16. říj 2009 9:42:38, celkem upraveno 1 x.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A radio mas jak zapojene? hraje jen na klicek nebo porad? pokud porad predelej na klicek a uvidis jak ti hned spadne odber to ti garantuju. Dal opravdu ti pravidlene zhasina zarovicka v kufru?? Casto to zustava svitit a clovek o tom ani nevi.
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
Pojistka č.15 --- 15 A vnitřní osvětlení, zásuvka, alarm, možná dveřní spínače--sůl a jinej bordel---
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
Faster - FK
Tak dneska jsem opět zkoušel pár věcí a při tom měřit odběr..odpojil jsem čidla, konektory světel, alternátor, startér..pořád 120-110mA...jsem z toho nešťastnej, protože teď v zimě ta baterka odejde za chvilku..stála asi 4 dny a už nešla nastartovat:-( Kdo pomůže vyřešit tuhle záhadu, tomu pošlu flašu vodky 
Jen zopakuju, že téměř stejnej odběr je i při vytaženejch relátkách,pojistkách a odpojenym rádiu a alarmu..liší se to v podstatě o pár mA...na tu pojistku číslo 15 už to nereaguje, je to pořád stejný když jí vytáhnu i když jí dám zpátky. Nejsou třeba nějáký kontaktní body který by mohly bejt zoxidovaný? Už mi totiž došla fantazie...
Jen zopakuju, že téměř stejnej odběr je i při vytaženejch relátkách,pojistkách a odpojenym rádiu a alarmu..liší se to v podstatě o pár mA...na tu pojistku číslo 15 už to nereaguje, je to pořád stejný když jí vytáhnu i když jí dám zpátky. Nejsou třeba nějáký kontaktní body který by mohly bejt zoxidovaný? Už mi totiž došla fantazie...
-
Psykopath - FK
A zkoušel jsi odpojit alternátor? hlavně by mě zajímalo za jakých podmínek, jak a kde to měříš... chtělo by to co nejvíc informací, škoda že bydlíš tak daleko, bych se ti na to podíval... zkus požádat nějakého elektrikáře z tvého okolí, jestli ti někdo neporadí.
-
Faster - FK
Jj altík jsem odpojoval...navíc ten je asi půl roku po repasi. Měřím to multimetrem před barákem
mezi pólem baterie a svorkovnicí..Někoho bych potřeboval kdo by byl ochotnej prolízt auto a zjistit závadu:-) Přece jen tak nejsem v elektrice zběhlej abych věděl přesně co a jak
V létě by se to dělalo snadnějc, ale tedka když je zima a pořád prší, tak je to před barákem problém:(
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nezbyde ti nic jiný než odpojovat jednu věc po druhý - altík,startér,pojistkovku,řj atd a při tom měřit až narazíš na zakopanýho pudla.
Já osobně bych začal tou pojistkovkou...když jí odklopíš tak vpravo nahoře je silný červený drát pod M6 matkou.
Já osobně bych začal tou pojistkovkou...když jí odklopíš tak vpravo nahoře je silný červený drát pod M6 matkou.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tu pojistkovou skrinku mas v poradku netece ti tam oknem? neni v ni vlhko? Skus ji nechat chvilku vyklopenou. Fakt tam uz nikde nemas nic dodelavaneho? Nemas jeste neco pripojeneho primo na svorkach na baterii co ma pak vlastni pojistku nekde? Tipuju ze min ten alarm bude takhle zapojenej tak neni tam jeste neco?
-
Faster - FK
Ta pojistkovka je opravdu suchá..ted do ní lezu celkem často a to bych poznal..dodělávaný tam jsou akorát el okna a ten alarm..ale oboum jsem vytáh pojistku, u oken to nespadlo vůbec a u alarmu asi o 3mA, zkoušel jsem jí vytáhnout i když byl alarm zapnutej...já bych pochopil, kdyby to mělo při měření odběr třeba 30 mA a vybila by se baterka po dvou dnech, to by si třeba bralo něco proud skokově..ale tohle je stále 120mA..ještě zejtra zkusim vypojit ten plusák od pojistkovky jak psal Ivarek..a možná odpojim ještě ŘJ..jinak si nevim absolutně rady..odpojoval jsem i saharu...V nejhoršim případě mam připravenej bateriovej odpojovač s klíčkem, takovej ten profi..dneska mi dal kamarád..takže ho tam budu muset naistalovat když na to nepřijdu a když budu vědět že bude dýl stát tak ho vypnu...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pak ještě múžeš pod deklama dole u levé nohy řidiče a pravé nohy spolujezdce rozpojit konektory el.instalace co vede dozadu,tím zase vyřadíš část auta.
Je to opravdu blbý odběr,tak cca 1W..připadá mi to jakoby zůstalo seplý nějaký relátko.
Je to opravdu blbý odběr,tak cca 1W..připadá mi to jakoby zůstalo seplý nějaký relátko.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Napada me co nejakej spozdovac stropniho svetla? nemas tam nad tim svetlem neco pridano?apod.
-
Goofy - FK
možná to je blbost ale mě se to tenkrat stalo,při zavření kufru se světlo nevyploa pořad svitilo a po 3 - 4 dnech bylo po baterce,taky jsem prošmejdil cely auto a pořad nic..nakonec to skončilo u eletrikaře....
skus zjistit to světylko..stači když sklopiš zadni sedačku,mělo by to jit vidět..
skus zjistit to světylko..stači když sklopiš zadni sedačku,mělo by to jit vidět..
-
Faster - FK
Chlapi já už vim co to je! Začal jsem se víc věnovat tý pojistkovce..hlavně těm konektorum co jsou nad relátkama..vytáh jsem první (ten kterej je hnedka vedle plusáku) a okamžitě to spadlo na normálních 20-30mA! Takže tam nějakej umělec zprasil instalaci..nejde rádio. To znamená že je nějáká závada mezi pojistkovkou a rádiem..když jsem vytáh z rádia ISO konektor spadlo to jen o 4mA..takže rádio to nežere..Můžete mi prosím přiblížit kudy ty kabely vedou abych moh zjistit kde a co je tam špatně?
-
Goofy - FK
pokud se nepletu tak povedou v tom celym svazku od pojistkovky a to tak,že se toči nahoru..pokud vyndaš ten kastlik co je nad nim tak by jsi to měl najit..a pokračuji kolem toho plastu co vede přivod tepleho vzduchu od topeni k noham..
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemas airbag spolujezdce vytahni dno kasliku, A napada me, tam na isokonektoru je pricvaklej zesilovac anteny co vede do zadu k antene - mel by to byt cerny dratek.
-
Faster - FK
Ok já na něj mrknu...ještě jsem pak šel dolu podivat se co by mohlo bejt s kabeláží..kdysi totiž ukradli rádio, a to tak že ta kur.a zlodějská s nim úřízla ISO i s kusem svazku..od tý doby tam byla čokoláda..s tou to bylo v pohodě..pak jsem si auto dal k týpkovi, myslim na dodělání centrálu a taky kvůli tomu že byly zpřeházený kabely k reprákum, takže to hrálo blbě..ted bych si to v klidu udělal sám, ale v tý době jsem tomu ještě tolik nehověl...no a koukal jsem že kabely jsou k sobě napájený místo tý čokolády..Ale je to trošku zajímavější-od toho konektoru z pojistkovky vedou tři-kostra,plus a plus na paměť (černej,červenej,žlutej). Ale do ISO konektoru jde jen kostra(černej) a plus(červenej) a plusák na paměť je připájenej k trvalýmu plusu(kousek žlutýho, takže jen asi 3 cm od červenýho kabelu do ISA)..jeden kabel je tam plonkovej, je žlutej, ale neni na něm žádný napětí ani po zapnutí zapalování..já ten svazek asi budu muset vytáhnout..
Leze to z tebe jak z chlupatý deky ... Tady tím si měl začít nejdříve - ukradli rádio .... pak týpek něco přiletoval ...
Jestli odpojíš konektor první zprava (značí se C, má 6 pinů) a je všechno OK, tak hledej v rádiu, případně kabeláži k němu.
Podle dílenské "dokundamentace" jsou zapojeny pouze piny C/3, C/4 a C6. Z nich vedou dráty na ISO následovně:
C/3 - - - - ISO4 a ISO7 (propoj na ISOu) --- 30 (trvalých 12V)
C/4 - - - - ISO8 --- 31 (kostra)
C/6 - - - - ISO6 --- napětí z relé světel --- slouží na podsvětlení rádia při rozsvícených světlech
http://www.shrek.ic.cz/MujWeb_soubory/A ... ktoru.html
Z ISO5 vede drát na napájení antenního zesilovače, pokud není provedeno po antenním svodu (fantomové napájení)
Pokud je tohle správně udělané, když vytáhneš konektor ISO pak anténa už nemá na odběr vliv. Je napájena z rádia.
Reaguji na pasáž ... když jsem vytáh z rádia ISO konektor spadlo to jen o 4mA ... a na poznámku Kuladmina. Antenní zesilovač zřejmě nebude příčinou zvýšené spotřeby. Ten pokles o 4mA bude v pořádku.
Ještě jsem nakouknul do dokumentace:
z C/7 na ISO 8 - kostra - hnědý
z C/3 na ISO 7 - 12V - červený, pak propoj na ISO 4 taky červeným
z C/6 na ISO 6 - 12V při rozsvícených světlech - žlutý (zkus ten plonkáč proměřit při zapnutých světlech).
z ISO 5 vede kabel na antenní předzesilovač - černý - 12V z rádia .
Je možné, že v novějších provedeních fildy to může být trochu jinak.
Abys měl jistotu, doporučuji rádio vytáhnout z auta ven a změřit jeho spotřebu při vypnutém stavu přímo na nějaké baterce, nebo zdroji.
Jestli odpojíš konektor první zprava (značí se C, má 6 pinů) a je všechno OK, tak hledej v rádiu, případně kabeláži k němu.
Podle dílenské "dokundamentace" jsou zapojeny pouze piny C/3, C/4 a C6. Z nich vedou dráty na ISO následovně:
C/3 - - - - ISO4 a ISO7 (propoj na ISOu) --- 30 (trvalých 12V)
C/4 - - - - ISO8 --- 31 (kostra)
C/6 - - - - ISO6 --- napětí z relé světel --- slouží na podsvětlení rádia při rozsvícených světlech
http://www.shrek.ic.cz/MujWeb_soubory/A ... ktoru.html
Z ISO5 vede drát na napájení antenního zesilovače, pokud není provedeno po antenním svodu (fantomové napájení)
Pokud je tohle správně udělané, když vytáhneš konektor ISO pak anténa už nemá na odběr vliv. Je napájena z rádia.
Reaguji na pasáž ... když jsem vytáh z rádia ISO konektor spadlo to jen o 4mA ... a na poznámku Kuladmina. Antenní zesilovač zřejmě nebude příčinou zvýšené spotřeby. Ten pokles o 4mA bude v pořádku.
Ještě jsem nakouknul do dokumentace:
z C/7 na ISO 8 - kostra - hnědý
z C/3 na ISO 7 - 12V - červený, pak propoj na ISO 4 taky červeným
z C/6 na ISO 6 - 12V při rozsvícených světlech - žlutý (zkus ten plonkáč proměřit při zapnutých světlech).
z ISO 5 vede kabel na antenní předzesilovač - černý - 12V z rádia .
Je možné, že v novějších provedeních fildy to může být trochu jinak.
Abys měl jistotu, doporučuji rádio vytáhnout z auta ven a změřit jeho spotřebu při vypnutém stavu přímo na nějaké baterce, nebo zdroji.
-
Faster - FK
Ahoj, tak je to tak jak psal Hydrant. Vytáh jsem ze svazku ty kabely, abych zjistil jestli tam neni někde třeba spoj, kterej má špatnej kontakt. Není. Je možný že to dělá zapojení v ISU?-na červenym je napájená (naletovaná) rovnou i paměť.Zajímalo by mě, jestli to může dělat tohle samotný blbý zapojení. Protože rádio to nežere.To by spotřeba klesla po odpojení konektoru z rádia a to se nestalo. Kdyby to vyřešil jeden kabel nataženej ze spínačky byla by to paráda...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Treba zde mas schema jak to ma byt v tom isu http://www.najdiservis.cz/navod.htm?clid=4569&strana=1
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
jak vubec zmerim odber proudu?nejak laicky vysvetlit jak pro blbecka,mam jen obyc multimetr,a kolik jsou normalni hodnoty?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Nastavis si rozsah na multimetru na A zacnes radeji vyssim rozsahem aby sis ho neznicil a pak budes snizovat. odpojis kontakt od baterky a kontakty meraku vlozis mezi pol na baterce a ten odpojenej drat. Samozdrejmne nesmi ti sviti osvetleni interieru apod. Dobre je i uvolnit si kontakt nechat ho tam na baterce pripojit konce multimetru a az pak sundat kabel z baterky. Je to hlavne kdyz je velkej odber jinak nemusis. A hodnoty ideal je tak do 20-30mA.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
aha asi to chapu a na mym multaku mam ty draty nechat zapojeny tak jak jsou nebo se musi strkat do tech dalsich direk?ja sem v tomto fakt tupec,tak sry,,,,,,,,
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No musi to mit v dirkach COM a tam kde jsou Ampery (pokud mas dvoje Ampery tak ne treba ty 10A ale jen A)a kde to mas ted strceny to ja nevim ty ho vidis je ne 
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
mam to strceny v dirach pro mereni odporu ,pruchoziho obvodu,a napeti.......pak tam mam dalsi diry ale to uz je pro me sci-fi
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ty dirky museji byt nejak znaceny ne? skus najit obr toho tveho na netu apod nebo odkaz na nej apod. Treba neco takoveho? http://www.meteostanice.cz/Fotografie/Z ... 504-01.jpg
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
ten muj smejd na netu neni.............ja to nejak pokusim a kdyz tak jeste napisu ,diky:-)
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to zkus vyfotit
nebo namalovat
nebo namalovat
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Mi nerikej ze strejda google ti ho jako obrazek nenajde nebo alespon hodne podobnej co ma stejne zdirky dyt je par typu a vse na jedno brdo.
http://images.google.cz/images?hl=cs&so ... 2&aq=f&oq=
http://images.google.cz/images?hl=cs&so ... 2&aq=f&oq=