závada na spínací skříňce

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
krupa

závada na spínací skříňce

Příspěvek od krupa »

Zdravím všechny.

Prosím o radu, při startování se mi přestal vracet klíček :( Poraďte prosím co a jak vyměnit. Díky
Jurka - FK

Re: závada na spínací skříňce

Příspěvek od Jurka - FK »

Vyndat a vyměnit tu elektrickou část spínací skříňky a to co nejrychleji než se ti to zmrví ještě víc.... Stojí něco přes dvě stovky a spravit to nejde nedá se to tak rozebrat aby jsi to zase poskládal je tam snad milion součástek
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

no rozebrat to de , složit taky ale to péro co to má vracet a je prdlý nemá smysl shánět takže NEW ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
krupa

Příspěvek od krupa »

Tak to je super já myslel, že to musim vyměnit celý. A ještě drobnost - ta el. část se dá vyndat nějak snadno???
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Jurka - FK

Ta elektrická část je napojená hned za tou mechanickou částí kam strkáš klíč...je tam připevněná jen dvěma červíky jenže problém je v tom, že na ten druhý červík se nedostaneš a tak se to musí rozebrat. Respektive stačí oddělat zamykání volantu od volantové tyče, ale tam sou z výroby ulamovací šrouby a tím se to dost komplikuje. Ale prej to de taky tak, že se uvolní volantová tyč a celá se s tím svěsí dolu a pak se ktomu dá dostat. Zkrátka drbačka... A až to budeš sundávat poznač si kabely jak sou zapojený:)
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

ja zespoda pod spínačkou do plastu vrtnul dírku 3mm-- tudy sem prostrčil šroubovák. nahoře sem sundal přístrojovku, práce na 30min ;)
Jurka - FK

No nejsem si teď jistej, ale mám pocit, že když sem to měnil já, tak právě ty šroubky nebyli nahoře a dole ale ze stran, ale je možný že se pletu že už si to nepamatuju
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

já jsem ty zalamovací šrouby neodvrtával...
sundat volant, sundat spodní kryt volantové tyče, povolit horní uchycení volantové tyče (tuším 2x šroub M8), no a pak se dá ta volantová tyč tak vytočit, že se dá dostat k těm dvěma červíkům... spínačka (ta na starší typ klíče) je stejná snad od š100 (š 120 určitě)
krupa

Příspěvek od krupa »

Jo tak já se na to někdy vrhnu a uvidíme jak to dopadne. Jenom ještě blbej dotaz: je v tom zámku taky zpětná pružinka?? Dík moc za všechny rady.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

v zámku ne
Odpovědět