EGR a vše kolem něj

AEF
Odpovědět
Sigy - FK

Re: EGR

Příspěvek od Sigy - FK »

Co Vás napadá ještě za další úpravu kromě turba a vzduchového filtru s nasavaním vzduchu? :D :lol: :lol: 8-)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Sigy píše:Co Vás napadá ještě za další úpravu kromě turba a vzduchového filtru s nasavaním vzduchu? :D :lol: :lol: 8-)
No jen blbni. Tenhle motor na nějaký větší úpravy fakt není pokud s ním počítáš na větší ježdění což asi jo když máš diesela. A když už by to mělo být udělaný pořádně, tak do toho vrazíš, tolik peněz, že se to absolutně nevyplatí.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Zbysek píše:
No jen blbni. Tenhle motor na nějaký větší úpravy fakt není pokud s ním počítáš na větší ježdění což asi jo když máš diesela. A když už by to mělo být udělaný pořádně, tak do toho vrazíš, tolik peněz, že se to absolutně nevyplatí.
Neboj, ja mám hlavně na myslí jestli ještě nejsou nějaké upravičky co by feldě prospěly jako EGR a trumpetky ;)
No ježdění s ní vplanu mám to rozhodně, už snad ani nepamatuju den, kdy by felda stala :lol:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:02:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
smazany clen - FK

No třeba zase za chvíli někdo s něčím přijde. Každopádně to chce vyladit to sání, aby mohla pořádně dýchat.
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

vyrezej restriktor v horni casti filtrboxu co vede k TRUMPETKA CHAMBER :evil: :lol: ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

ten restriktor sem dneska vykopnul,stačí do klepnout paličkou(vyklepávat směrem z filtrboxu)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:03:12, celkem upraveno 1 x.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Diablo - FK

no tak to nevim zda palickou, ja to mam jeden kus hornim dilem filtrboxu. Neudelal si nahodou diru jinde? :D
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Ja teď jaksi nevím o čem mluvíte :D
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Diablo píše:no tak to nevim zda palickou, ja to mam jeden kus hornim dilem filtrboxu. Neudelal si nahodou diru jinde? :D
neee,fakt ne ja to ta mel jen nalisovaný ve dvou drážkách,jedno mírný klepnutí a bylo venku.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
smazany clen - FK

Může mi někdo říct co je to ten restriktor , kde je a kčemu tam je? Respektive proč ho oddělat pryč.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

hahnovi píše:Může mi někdo říct co je to ten restriktor , kde je a kčemu tam je? Respektive proč ho oddělat pryč.
No laicky je restriktor něco co omezuje motor v jeho plném rozletu. Restriktory nejsou jen v sání,ale i ve výfuku, možná že i v palivové soustavě,atd. V sání je to většinou nějaká trubka nebo kužel,prostě něco co zmenšuje průměr sacího potrubí. Tím,že ho vyndáš,uvolníš přívod vzduchu na původní velikost-více vzduchu,lepší reakce na plyn a nejen to. U nás se nachází na ve víku filtrboxu ve vývodu do toho plastovýho husího krku.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Kovi píše: neee,fakt ne ja to ta mel jen nalisovaný ve dvou drážkách,jedno mírný klepnutí a bylo venku.
chtěl sem ti ukázat kde,ale nenašel sem to v dílenský příručce :D
Diablo - FK

Kovi píše: chtěl sem ti ukázat kde,ale nenašel sem to v dílenský příručce :D

otevri filtr box jak je vlozka a mrkni na ten dil co odklopis a jak je tam ta trubka do kuzele tak ta tam byt nema :D to je pouze pro feliny do DDR :D aby z toho byli mrdky jak jejich golfiky ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

otevri filtr box jak je vlozka a mrkni na ten dil co odklopis a jak je tam ta trubka do kuzele tak ta tam byt nema :D to je pouze pro feliny do DDR :D aby z toho byli mrdky jak jejich golfiky ;)[/quote]
no vždyť jo, o tom celou dobu píšu, právě tu plastovou trubku jsem vyklepnul gumovou paličkou. Fakt to tam bylo jen nasazený a lehce to šlo dolů.
smazany clen - FK

Odtrhla sa mi trubka co vedie od vyfukoveho potrubia k EGR, EGR mam zaslepeny ale zvuk to ma husty, ako deravy vyfuk..., ma niekto prehlad co stoji nova trubka ,sice nema ziadny vyznam ked je to zaslepene. zatial to zaslepim aj na tej prirube od vyfukoveho potrubia. Zaujima ma len ta cena, za mesiac idem na STK a Emisnu tak by som to mal dat asi do povodneho stavu, a este otazka ma niekto skusenost s emisnou ked je zaslepene EGR?
smazany clen - FK

Na emisích to projde bez problémů i se zaslepeným egr pokud není na motoru nějaký problém.Jo a nová trubka stojí 1500,-, tak ji zkus nějak spravit raději.
Diablo - FK

Zbysek píše:Na emisích to projde bez problémů i se zaslepeným egr pokud není na motoru nějaký problém.Jo a nová trubka stojí 1500,-, tak ji zkus nějak spravit raději.

oni stejne merej volnobeh na kterej egr nema vliv a max otacky s hodnotama kourivosti atd a tam uz je egr vypnuty a druha vec vsimli jste si ze felda v garazi bez egru nesmrdi :D nebudeme vyrabet vonavky? :D
smazany clen - FK

No tak on je dost rozdíl mezi tím, kdy auto smrdí a kdy je "neekologické", takže i když zavřeme egr a ono to sice podle nějakých poblblých norem je neekologický, tak to na emisích běžně prochází. Jinak na volnoběh právě egr vliv má, protože v tom stavu je otevřený. Ale je to spíš o přísnosti těch norem, kdy felda i bez něj v klidu projde.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

oni stejne merej volnobeh na kterej egr nema vliv a max otacky s hodnotama kourivosti atd a tam uz je egr vypnuty a druha vec vsimli jste si ze felda v garazi bez egru nesmrdi :D nebudeme vyrabet vonavky? :D[/quote] :
To sem is teda nevšim ,páč já stojim v garáži vždy prdelí ven :D , :D :D :D :D
Jinak včera jsem byl v Plzni a po všech úpravičkách můžu říct že ,spotřeba šla o kousek dolu...dostal jsem se pod 5 liltrů(Zhruba!!!) a nijak sem provoz nebrzdil :D :D Takže PAJÁDA :D
Diablo - FK

ja to rval po D8 do prahy 175 a 175 zpatky a jelo to snad za 11l :D
smazany clen - FK

to aj tolko ide?:)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:04:46, celkem upraveno 1 x.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No já už sem z toho kolem 170 (podle tacho) párkrát dostal,ale jednou sem viděl na youtube že tam snad jel 180 nebo dokonce 190, ale to už asi padal ze skály :D
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:05:49, celkem upraveno 1 x.
Diablo - FK

ja mam nejvic tak 180 kdyz neoufa vitr proti a jedu sam, na origo kolech
smazany clen - FK

Kdy uz tady nekdo vlozi obrazkovy manual na EGR, co kde odpojit a zatesnit ;) ?
smazany clen - FK

Chavier píše:Kdy uz tady nekdo vlozi obrazkovy manual na EGR, co kde odpojit a zatesnit ;) ?

Vždyť jsem ho dával na předchozí stránku. je tam jako poslední příspěvek.
Diablo - FK

stahni hadicku z egru, dej do ni sroubek a natrubek u egru zalep izolackou, finito ala 1 minuta
smazany clen - FK

Lepší je to zaslepení. Ventil se pak stejně někdy dokáže pootevřít trošku i když není připojen podtlak.
smazany clen - FK

a nešlo by to u vyfukoveho potrubia hned zaslepit?mne sa dodrbal ten imbusovy sroub :evil:
smazany clen - FK

já ty šrouby taky zkurvil,bylo to dorvaný jak prase.Navařil sem na ně desítky šrouby a pak až to šlo.
smazany clen - FK

jen tak pro shrnuti EGR:
  • výhody:
-snizeni spotreby
-kourlivosti
-nejaky maly narust vykonu
-nesere se sani
  • nevýhody:
-pomaleji to topí

Kdyz tam me poopravte
smazany clen - FK

Petan píše:já ty šrouby taky zkurvil,bylo to dorvaný jak prase.Navařil sem na ně desítky šrouby a pak až to šlo.
ja tak isto.asi sa na to vybodnem
Diablo - FK

odpojte podlak a mate vyhrano, Lepsi nez davat dohromady posrany imbusy, nejhorsi srouby co existujou
smazany clen - FK

kde sa odpoji podtlak?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:07:37, celkem upraveno 1 x.
Diablo - FK

z egru stahni hadicku a natoc sroubek
smazany clen - FK

to je ta tenka hadicka?ta ma vari vpliv na otvaranie egr?tak skusim teda
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:08:27, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Zdravím páni. Ja som zaslepil EGR tak že som vymenil tu podložku za kus plechu, tak ako väčšina z vás. jazdím na tom už ale 3 týždne každý deňň.. motor sa skutočne zahrieva kapánek o niečo dlhšie.a aj spotreba sa trošku znížila. ale mám aj pocit, že strácam výkon. Neviem či niekto niečo podobne spozoroval. Pokial som sám a jazdím sám je to vpohode.. akonáhla sme boli v aute 4..tak som cítil na plynovom pedály že proste do kopca to nešlo.. bolo to lenivé..akokeby sa mu nechcelo..predtým ako som mal egr zapojene to ťahalo aj dokopca..som dokonca zrýchloval..plne naložený.. teraz plyn na podlahe a aj to horko ťažko udržím rýchlosť akou som na kopec najel. Nemá niekto takéto podobné skúsenosti? Chcem ešte vyskušať opäť otvoriť egr a vyskušať čo to spraví z výkonom a ťahom motora do kopca.. len sa mi tie imbusové šróby nechcu znova povoľovať :)))
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No mě to teda táhne jak bejk,ale když sem plně obasazenej tak už je to znát,ale pořád lepší než s EGR, jestli chceš do kopce udržet rychlost,tak nemá smysl držet to až na podlaze to mě nejede ani když sem sám do kopce..,stačí držet ,tak na půl až 3/4 plynu..,když sem to měl na podlaze tak to taky nejelo,ale jakmile sem o kousek povolil,bylo znát jak zas táhne...alespoň takle já jezdim do kopců.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:09:34, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Já taky a bez poblémů aji s tunou na vleku.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:10:29, celkem upraveno 1 x.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Ja už právě taky ani nepamatuju co jsem měl pedal až na doraz na podlaze ;) a to jezdím svižně, podle mě to ani felda nepotřebuje, spíše naopak jak píše Piny a Kovi ;)
Diablo - FK

kdyz jsem ve ctvrtek mel ujet 110km za pul hod tak jsem na podlaze byl a to doslova ( doraz tam nemam ) :D
smazany clen - FK

Diablo píše:kdyz jsem ve ctvrtek mel ujet 110km za pul hod tak jsem na podlaze byl a to doslova ( doraz tam nemam ) :D

Diablo už nám tu zase přeháníš. Ty teda mastíš s feldou 220 aby jsi to stihnul? :D
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Si koleduješ o přetržení lanka viď? :mrgreen: A šel si do toho samozřejmě s "VERVOU" jinak bys to asi nestih co???? :D
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 10:11:36, celkem upraveno 1 x.
Diablo - FK

samo sebou ze mi pul hod nestacilo protoze celou cestu dalnice nebyla, ale 175 na rovine a z kopce i 185 a to pak uz je velka sebevrazda zvlast kdyz cloveku chybi 20g zavazi :D
Diablo - FK

Zbysek píše:
Diablo už nám tu zase přeháníš. Ty teda mastíš s feldou 220 aby jsi to stihnul? :D
kez by tolik jezdila :(((((((( ale kamos ma zavodni felinu 130 koni 6ti kvalt ;) asi si pucim skrin :D
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Diablo píše: kez by tolik jezdila :(((((((( ale kamos ma zavodni felinu 130 koni 6ti kvalt ;) asi si pucim skrin :D
více info, více info :D
Diablo - FK

felda 96 1.4 130koni 6 kvaltu ( 2 prevodovky dle typu trasy) snizena, sportovni podvozek, stabilizatory, karburatory weber, vykuchana 700kg ( nebo 650kg ted nevim ) vyztuhy kastle, zavodni sedacka, homologace apod, kriticke otacky 7500. ted stavej favorita kvuli lehci kastli a planovany vykon by mel byt 150Hp ;) jinak nemcum staveli Corado s cca 200Hp ;)
Diablo - FK

EGR ON // OFF???

Panove byl jsem na STK a ME kde jsem radsi EGR zapojil a pak jsem jel domu, mam najeto asi mesic a pul bez EGRu a ted jezdim 3. den s EGRem a muzu vam zcela zodpovedne a 100% presvedcene rict ze pokud vyradite EGR tak vase felinka nebude tak lina, vim moc dobre jak jezdi a ted je to strasny, to je liny jak prase s egrem takze PANOVE EGR -> OFF ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Re: EGR ON // OFF???

Příspěvek od Kovi »

.....áááááách a ta spotřeba........Trumpety,EGR,restriktor OFF!!!!
Diablo - FK

mno nechci bejt rejpavej ale kdyz tam neni stredni dil tlumice a misto toho dynamizer tak je to taky jiny kaficko ;)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Diablo píše:Panove byl jsem na STK a ME kde jsem radsi EGR zapojil a pak jsem jel domu, mam najeto asi mesic a pul bez EGRu a ted jezdim 3. den s EGRem a muzu vam zcela zodpovedne a 100% presvedcene rict ze pokud vyradite EGR tak vase felinka nebude tak lina, vim moc dobre jak jezdi a ted je to strasny, to je liny jak prase s egrem takze PANOVE EGR -> OFF ;)
nemam nejak ca snad tim sam badat - jak teda ten egr odpojujete? staci zaslepit hadicku a pak zustane zavreny, nebo zaslepujete prirubu pod nim?
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Odpovědět