Zámek na přední kapotu

karoserie, narazniky, skla atd.
DannyS - FK

Zámek na přední kapotu

Příspěvek od DannyS - FK »

Tak jsem zjistil u jednoho kamaráda, který má Forda Mondeo kombi, že u něj lze otevřít přední kapotu klíčem, jako u 5. dveří.
Asi by nešlo něco takového udělat i u Feldy, že? Jedná se mi konkrétně o new face.

Vzadu mám mechanismus na páčku s lankem a na klíček, ale vepředu jen na páčku s lankem a vždy musím si otevřít dveře u řidiče a nahmatat tu páčku, takhle bych si jen klíčkem otevřel kapotu přímo. :-)

Má někdo nějaký nápad, jak to zrealizovat? ;-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Zámek na přední kapotu

Příspěvek od 103457 »

To nemaj jenom mondea, ale i ostatní fordy. Určo by to šlo udělat, ale musel bys to udělat pečlivě, aby to bylo profi a ne tuzing. Obtížně se ti ovšem u nové tváře bude umísťovat ten zámek na klíč.
Nebo navařit dvě podložky a visací zámek, taky by to šlo. :lol:
DannyS - FK

Napadlo mě, že by se to provedlo, jako to má Ford, že by zámek byl namontovaný pod logo Skody. :-)
Dost dobrý nápad a nechápu, že to nikoho ve Skodovce ještě nenapadlo.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Podle mě je to absolutní zbytečnost. Pravda, že do motorovýho prostoru lezu denně, někdy i 2x za den... :roll: Když musim u služebního focuse nebo rodinnýho mondea náhodou do motoru, tak mě to fakt s**e, že se musim špinit s odklápěním znaku a odemykáním klíčem...

Mr.Bean měl taky na dveřích petlici a visací zámek, to by taky na autě nebylo špatný. ;)

Docela by mě zajímalo, jak bys to chtěl vyřešit. Odklápěcí znak, fajn. Ale příčka na to není uzpůsobená. Nebo tam budeš mít dvě kotvy? Ale pak jak odemkneš tu druhou? Na feldě není technicky proveditelné, aby to fungovalo.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

Já sem teda rád že je to nenapadlo. Přišlo by mi to jako opruz, lozit furt s klíčem když du do motoru. Ono stačí i zamykací víčko nádrže, i tam mě to dost sere :lol:
DannyS - FK

Tak jsem se díval na masku přední kapoty a musím vám oběma chtě nechtě dát za pravdu. :-(
Tam je celá maska přidělaná k přední kapotě a mechanismus je až nahoře, takže s logem by to byl docela problém. :-(

To snad spíše bych chtěl mít víčko u benol-nádrže spojené s lankem jako to má Fóbie a jiné lepší vozy, ale tam by to u Feldy byl také asi problém. :-(

No, tak nic z toho nakonec nebude ... :-(
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Tak víčko nemusíš mít spojené lankem, stačí servomotůrkem (takže na tlačítko), jako má oktávka. To je jednodušší, stačí vpravit do kastle kompletní mechanismus z oktávky. To je jen "trošku" klempířské práce. ;)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Odpovědět