Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
-
Pantheria - FK
Re: Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
Kdybych ji chtěl taky napíchnout a vypsat chyby ve vagu. Tak pod jakým číslem ji najít??
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Vag vypisuje většinou přímo co to je např.Lamda sonda -zkrat na plus(sporadicky).Ovšem neznám všechny programy.
-
Pantheria - FK
to jo. ale abych to komunikovalo, musím nejprve otevřít spojení k ŘJ. Felda má 41, to už mi tu bylo sděleno. Jakou adresu (číslo) má ale OCT II 1,8 TDI?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A je tam komunikace klasickýho vagu ,který komunikuje s programem např.304? Podle mně tuty auta už potřebují komunikaci s klíčem.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslím že na O2 potřebuje hex-can kabel.
-
RadekN70 - FK
S OII kumunikuje i vag 1554 záleží na verzi SW...
-
robin1 - FK
Zdravím. Idem meniť klapku. Aby som potom mohol vymazať adaptačné hodnoty a spraviť základné nastavenie spravil som si OBD kábel. Chcem sa spýtať na postup pri mazaní adaptačných hodnôt.
Kliknem na Prispôsobenie, číslo kanálu nechám 00, kliknem na Načítaj, potom na Ulož.
Zobrazí sa nové okno Ukladáte hodnotu 0 do kanálu 00 s kódom opravovne: xxxxxxx
Kliknem na Áno, potom na Hotovo.
Je to tak správne?
Kliknem na Prispôsobenie, číslo kanálu nechám 00, kliknem na Načítaj, potom na Ulož.
Zobrazí sa nové okno Ukladáte hodnotu 0 do kanálu 00 s kódom opravovne: xxxxxxx
Kliknem na Áno, potom na Hotovo.
Je to tak správne?
-
RadekN70 - FK
No záleží co máš za motor...
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
DannyS:Tak si řekni kde se sejít? A promiň že píšu až dnes sem tu dlouho nebyl,co v tejdnu neb některý wekend!! 
-
robin1 - FK
Aha... zabudol som...RadekN70 píše:No záleží co máš za motor...
Je to 1,6 ročník 98.
-
RadekN70 - FK
01- el. motoru
10- přizpůsobení
00- vymazat adaptační hodnoty
04- uvedení do zákl. nast.
Bude to chtít kod tak tam dej 1 (např: xxxxx, tak zadáš 00001)
U 1.6 Mpi jdou adapt. hodnoty vymazat, ale u 1.3 nee....
10- přizpůsobení
00- vymazat adaptační hodnoty
04- uvedení do zákl. nast.
Bude to chtít kod tak tam dej 1 (např: xxxxx, tak zadáš 00001)
U 1.6 Mpi jdou adapt. hodnoty vymazat, ale u 1.3 nee....
-
robin1 - FK
Tým kódom myslíš nastavenie zobrazovanej skupiny 001, keď sa prispôsobuje riadiaca jednotka škrtiacej klapke?
Takže čo sa týka výmazu adaptačných hodnôt, ten postup, čo som napísal je správny?
Takže čo sa týka výmazu adaptačných hodnôt, ten postup, čo som napísal je správny?
-
Niko
Zdarec.Od té doby co jsem se vypekl koupenou diagnostiko jsem si zašel minulej víkend za jedním známím co tomu rozumí docela dobře(je to takovej víkendák opravář
)..... Ale mám dotázek-v paměti závad se nám objevuje chyba a to žadný signál od snímače otáček....Motor normálně běží s touto chybou..
Postup je následující: napíchnem mašinu,zapnem zapalování,v paměti závad vyleze ta chyba,smažem ji ,při tom zapnutém zapalování a napíchlé mašině nastartuju,chyba se už neobjeví,vypnem motor a když zase jenom zapnu zapalování tak ta chyba se tam odjeví.Mám dotaz je to závada která se dá nějak odstranit?Čidlo snímače otáček jsem vyměnil a pořád to samé...
Ale felis s tím normálně jezdí.. Jinak je to 1.3 jednobod r.v. 1995
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
U BMM je to naprosto normální,není to závada ale vlastnost takže to neřeš.
-
Marty_pv - FK
Niko: Kdyby byla ta hallovka opravdu špatná, tak nenastartuješ vůbec. Když neběží motor tak se hlásí jako závada, protože se netočí setrvák a jednotka si to vyhodnotí jako závadu na snímači (žádný signál).
-
robin1 - FK
Nemalo by sa načítanie pamäti závad robiť až pri naštartovanom motore? Aspoň tak som to pochopil z dielenskej príručky.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemusí,stačí zaplý zapalování.
-
RadekN70 - FK
U "favoriťáckej motorů" je to normální, že to píše tuto chybu.
Zapalování stačí jen zapnutý, pokud nepotřebudeš nějaký "naměřený hodnoty".....
Zapalování stačí jen zapnutý, pokud nepotřebudeš nějaký "naměřený hodnoty".....
-
Soban - FK
Tady není co řešit CD bych si skopíroval a tvrdil že SW jsem dostal zadarmo však je to pod "volně šířitelný software" no a za udělání kabelu jsem mu zaplatil na tom není taky nic trestného.Krkawec píše:Rád bych se podělil o zkušenost. V lednu jsem si koupil diagnostický kabel vč. softwaru za 1.140kč. Před několika dny mi přišel dopis od policie čr, byl jsem předvolán k výslechu. Při výslechu mi kabel a cd policajti vzali s tím, že dotyčný prodává volně šířitelný software a nemá k tomu oprávnění a navíc mnoha lidem kabel nefunguje (mě teda fakal bezproblémů), teď to šetří kriminálka a já jak kabel, tak svůj litr asi už těžko uvidím... Takže lidi, bacha, od koho co kupujete, abyste nedopadli tak, jak já
Spíš to asi nebude žádný "volně šířitelný software" a asi ho někde ukradl a nebo někde ukradl ten kabel.
-
Ahmed - FK
to: sisin
hele já mám ten nejlevnější jaký jsem na aukru našel a funguje víc než dobře, měl jsem sice problém to rozchodit na mém NTB ale chyba byla ve WIN. teď už je vše v pohodě, budeš-li chtít, můžeme se domluvit, sejdeme se a můžeš si ho zkusit...
hele já mám ten nejlevnější jaký jsem na aukru našel a funguje víc než dobře, měl jsem sice problém to rozchodit na mém NTB ale chyba byla ve WIN. teď už je vše v pohodě, budeš-li chtít, můžeme se domluvit, sejdeme se a můžeš si ho zkusit...
-
sisin - FK
to by bylo ideální,pak mi dej vědět kdy by to šlo a kde a já bych dohrkal
-
Niko
Chci se zeptat kde se dá sehnat zdarma program pro nastavení klapky na 1.3 BMM.Na 1.3MPi se dá zdarma stáhnout jde to i někde zdarma stáhnout na 1.3 BMM??? Dík vše za odpověd.........
-
Josh123456 - FK
No já myslim, že u 1,3 BMM neni s nastavením klapky žádný problém-alespoń já za dobu mého provozování autodiagnostiky jsem se s žádným nesetkal... Proto jde jen sehnat program MSM všude na netu a nevím zda dělali nějaký program na nastavení klapky BMM... Možná se pletu, ale já toto nikdy nepotřeboval řešit, protože vždycky se nastavila u BMM klapka a motor běžel v otáčkách i ve volnoběhu OK.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 07. led 2010 20:40:12, celkem upraveno 1 x.
-
Martased - FK
chtěl bych se zeptat kde se da stahnou vag com 304 cz nikde ho nemuzu nbajit jen ty nove verze

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Něco je tady
http://www.obd-2.websnadno.cz/DOWNLOAD.html
http://www.obd-2.websnadno.cz/DOWNLOAD.html
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Na nastavení klapky 1,3 BMM nepotřebuješ žádný spešl program, jde to bez problémů VAGem.
U 1,3 MPI to VAGem nejde, proto potřebují zvláštní program.
U 1,3 MPI to VAGem nejde, proto potřebují zvláštní program.
Naposledy upravil(a) mikka dne čtv 31. pro 2009 0:09:00, celkem upraveno 1 x.
-
IMO17 - FK
Zdravím,
chcel by som sa spýtať diagnostiky znalým: V bloku meraných hodnôt, skupina 003, v predposlednom okne je uhol škrtiacej klapky v stupnoch, v poslednom okne je sklon v %tách. Čo ten sklon znamená? na mojej felicii je ten sklon pri volnobežných otáčkach pri zahriatom motore zhruba 0-6%. Kamarát má tento sklon na volnobehu okolo -20%- -30%.
Pri zvíšených otáčkach je cca 18%.
Jedná sa o motor 1.3MPI 50KW
chcel by som sa spýtať diagnostiky znalým: V bloku meraných hodnôt, skupina 003, v predposlednom okne je uhol škrtiacej klapky v stupnoch, v poslednom okne je sklon v %tách. Čo ten sklon znamená? na mojej felicii je ten sklon pri volnobežných otáčkach pri zahriatom motore zhruba 0-6%. Kamarát má tento sklon na volnobehu okolo -20%- -30%.
-
108dakov - FK
ahoj,
Chci se zeptat je někdo z Prostějovska,Olomouce, Kroměřížska,Přerovska nebo z Vyškovska, čeká mě stk a tak to chci píchnout na pc. Jestli bude něco špatného.
Děkuji
Chci se zeptat je někdo z Prostějovska,Olomouce, Kroměřížska,Přerovska nebo z Vyškovska, čeká mě stk a tak to chci píchnout na pc. Jestli bude něco špatného.
Děkuji
-
shubeny - FK
-
Josh123456 - FK
Je to třída řídicího signálu, což znamená, že pro orientaci, když dáš plný plyn, tak by si měl mít hodnotu ve vagu 80-90%. Může udávat tím pádem nesprávnou polohu škr. klapky.IMO17 píše:Zdravím,
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 09. led 2010 12:18:49, celkem upraveno 1 x.
-
Návštěvník
Cau chlapy. Mam feldu r.v. 1996 a chci se zeptat kam se zapojuje kabel na diagnostiku. Diky moc.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Šláhni u spolujezdce pod palubku tam to najdeš,vedle pojistkovky .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
mystery - FK
No jak chceš, ale myslím, že co najdeš ve feldě jako závady na diagnostice, tak na stk zjišťovat nebudou108dakov píše:ahoj,
Děkuji
-
nebulus - FK
Mám taký začiatočnícky dotaz: Môžem diagnostický kábel pripájať a odpájať počas chodu motora?
-
shubeny - FK
co myslite je tohle dobry? http://www.aukro.cz/item878974964_rucni ... stika.html me staci jen cist pamet zavad, nebo je lepsi usb kabel ?
-
Faster - FK
Ahoj kluci, dneska jsem se konečně dostal k VAGu a podíval jsem se na paměť závad. Bylo tam napsáno-
17978-rid.jedn.motoru zablokovana P1570-35-10---Sporadicky
00525- Sonda lambda (G39) 26-10-vystup otevren-Sporadicky
00525- Sombda lambda (g39) 27-10-nesmyslny signal-Sporadicky
00537- Regulace lambda 19-10- spodni hodnota dorazu- Sporadicky
Hlavně mě trošku děsí ta chyba s řídící jednotkou, jaká může být příčina..Ta lambda .asi bude už špatná, ale může to vyhodit podobné chyby když mi před časem došel benzín? Když jsme se dívali do bloku měřených hodnot tak tam měla lambda napětí okolo 0,1-0,6 V...Díky vám moc za odpovědi, Faster.
17978-rid.jedn.motoru zablokovana P1570-35-10---Sporadicky
00525- Sonda lambda (G39) 26-10-vystup otevren-Sporadicky
00525- Sombda lambda (g39) 27-10-nesmyslny signal-Sporadicky
00537- Regulace lambda 19-10- spodni hodnota dorazu- Sporadicky
Hlavně mě trošku děsí ta chyba s řídící jednotkou, jaká může být příčina..Ta lambda .asi bude už špatná, ale může to vyhodit podobné chyby když mi před časem došel benzín? Když jsme se dívali do bloku měřených hodnot tak tam měla lambda napětí okolo 0,1-0,6 V...Díky vám moc za odpovědi, Faster.
-
Marty_pv - FK
Chyba s řídící jednotkou je spojená s imobilizérem, VIS říká:
Příčina: Start s nepřizpůsobeným klíčem, chybné kódování ŘJ motru, přístrojová deska vadná, imobilizer chyba v systému, ŘJ motoru nepřizpůsobená ŘJ imoblizeru
Nejlíp znovu spárovat klíče i s imo, nebude to nic závažnýho když je to sporadický - je možný že ti selhává čip v klíči
Vymaž chyby a po čase zkontroluj, to s lambdou může být způsobený (krom vadné lambdy) i netěsnostní výfuku
Příčina: Start s nepřizpůsobeným klíčem, chybné kódování ŘJ motru, přístrojová deska vadná, imobilizer chyba v systému, ŘJ motoru nepřizpůsobená ŘJ imoblizeru
Nejlíp znovu spárovat klíče i s imo, nebude to nic závažnýho když je to sporadický - je možný že ti selhává čip v klíči
Vymaž chyby a po čase zkontroluj, to s lambdou může být způsobený (krom vadné lambdy) i netěsnostní výfuku
-
robin1 - FK
Faster:
K tým sporadickým chybám lambdy:
Vymaž ich a po čase skontroluj, či sa objavia znova.
Pokiaľ máš v poriadku emisie a spotrebu, nechal by som to zatiaľ tak.
Ale pravdeodobne už bude na konci svojej životnosti. Chcelo by to pozrieť sa na tie priebehy napätia osciloskopom.
K tým sporadickým chybám lambdy:
Vymaž ich a po čase skontroluj, či sa objavia znova.
Pokiaľ máš v poriadku emisie a spotrebu, nechal by som to zatiaľ tak.
Ale pravdeodobne už bude na konci svojej životnosti. Chcelo by to pozrieť sa na tie priebehy napätia osciloskopom.
-
sisin - FK
Mám dotaz na který jsem nikde tady nenašel odpověď.Koupil jsem na Aukru kabel OBD II Wag KKl,ale v balíku,respektivě bublinkové obálce přišlo polámané CD,podle mě při přepravě poštou.Prodávající mi chce poslat peníze zpět,ale já bych to raději zprovoznil,takže buď nové CD a nebo mě ještě napadlo,že bych mohl okopírovat CD od Ahmeda,který koupil ten samý kabel od toho samého prodejce.Jenomže si nejsem jistý jestli ke každému kabelu není jiné CD.Bylo by to nejjednodušší a nejrychlejší řešení.Dá se to zprovoznit s jiným CD než s tím dodaným?
Z CD jsem potreboval jen ovladac na prevodnik z USB na serial port (je v kabelu), ale urcite pujde sehnat i jinde. Zbytek softu taky stahnes kdekoliv. Pokud nemas USB verzi, tak se mozna obejdes i bez toho driveru.
EDIT: Pokud mate oba verzi s USB nebo oba serial port, tak by to IMHO melo fungovat.
EDIT: Pokud mate oba verzi s USB nebo oba serial port, tak by to IMHO melo fungovat.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
sisin - FK
Oba kabely jsou stejné,můj i Ahmedův
-
Josh123456 - FK
Na internetu to musíš sehnat i s klíčem k VAGU. Zkus prohledat... K 304 verzi by neměl být problém něco na netu sehnat.
-
Ahmed - FK
na CD hoď bobek, já jsem ho vůbec nepoužil, kamarád mi dal instalaci VAG i s ovladačema a registrací nějakého autoservisu z Havířova. jede to parádně a je to full verze... dám ti to pak na flešce až se uvidíme. dokonce jsem si stáhl program pro nastavení škrtící klapky do originální pozice což je parádička...sisin píše:Oba kabely jsou stejné,můj i Ahmedův
-
hopptirservis
cus mam prosbu poradite mi,koupil jsem na netu wak com cd s programem a kabel a nemužu to spustit od firmi robeko cz je to na koncern vw klidne s ti nekam dojedu ja us nato nemam nechci to zadara dik
-
Martin_C - FK
Na nejake zakladni vycitani hodnot by to fungovat mohlo, necekej ale komfort VAGu pro PC. Kazdopadne tento clovek na aukru temer za 2nasobnou cenu preprodava vec, kterou si muzes sam koupit zde:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16924 Tomu rikam byznys
Staci mit ucet na PayPal pro bezpecne platby pres internet, postovne zdarma, chodi obyc postou to z Hongkongu.
-
DannyS - FK
Dnes jsem si projel diagnostiku své škodověnky Felinky a vyjelo mi tohle. 
VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Číslo dílu řídícího modulu: 032 906 030 AJ
Komponent a/nebo - verze: MARELLI 1AV F013
Kódodvání softwaru:
Kód opravny:
3 Nalezeny chyby:
00525 - Sonda lambda (G39)
28-10 - zkrat na plus - Sporadicky
01249 - Vstrikovaci ventil valce 1 (N30)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky
01259 - Rele palivoveho cerpadla (J17)
Napadá někoho něco, čím by to přesně mohlo být a jestli by to zkušenější laik - jako jsem např. já - dokázal najít a případně opravit?
Nechce se mi to vozit do servisu a tam vypláznout několik 100vek a zjistit, že to byla pouhá prkotina.
Díky všem moc za rady a tipy.
VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Číslo dílu řídícího modulu: 032 906 030 AJ
Komponent a/nebo - verze: MARELLI 1AV F013
Kódodvání softwaru:
Kód opravny:
3 Nalezeny chyby:
00525 - Sonda lambda (G39)
28-10 - zkrat na plus - Sporadicky
01249 - Vstrikovaci ventil valce 1 (N30)
01259 - Rele palivoveho cerpadla (J17)
Napadá někoho něco, čím by to přesně mohlo být a jestli by to zkušenější laik - jako jsem např. já - dokázal najít a případně opravit?
Nechce se mi to vozit do servisu a tam vypláznout několik 100vek a zjistit, že to byla pouhá prkotina.
Díky všem moc za rady a tipy.
-
robin1 - FK
Začni tým, že tie chyby vymažeš a potom priebežne sleduj, či sa objavia znova.
Pokiaľ sa auto správa normálne, spotreba v norme... atď, z tých sporadických chýb by som si ťažkú hlavu nerobil.
Pokiaľ sa auto správa normálne, spotreba v norme... atď, z tých sporadických chýb by som si ťažkú hlavu nerobil.