zapojení klaksonu

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
steelboy - FK

zapojení klaksonu

Příspěvek od steelboy - FK »

ahoj lidi, dnes jsem si vyměnil dvouramenný volant(s kul. logem) za čtyřramenný(bez bagu), ale nevím jak zapojit klakson. od tlačítek klaksonu ve volantu vedou drátky a jsou spojený do jedné koncovky. a tu nevím kam napojit. můžete mi prosím někdo poradit?
Když jsem měnil volanty, tak jsem použil původní matku, ale podložku pod ní jsem už nedal ze starýho volantu, v novým je takové "pružné očko", tak jsem usoudil, že je to místo té podložky. je to tak správně?
a ještě po výměně se mi nevrací blinkry, našel jsem o tom téma zde http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... nt#p187721, ale nějak jsem to úplně nepochopil. potřeboval bych nějaký podrobnější popis. děkuju moc za pomoc.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení klaksonu

Příspěvek od 103457 »

a) ta pružná podložka nemá funkci podložky pod matku, ale funkci aretace spínacího kroužku, který je ve spodu volantu
b) blinkry ti nevypínají jelikož nemáš právě ten vypínací kroužek pod volantem
c) a protože nemáš vypínací kroužek pod volantem, nemáš ani do čeho zapojit ten konektor od tlačítka klaksonu :D ;)

Chybí ti důležitej kus volantu.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... una%9Ae%E8#
scháněj unašeč do čtyřramenýho volantu bez bagu. Pokud seženeš levně, můžeš mít i pro volant s bagem, je skoro stejný, zůstane ti jen volný konektor po bag
steelboy - FK

děkuju za odpověď. spínací kroužek jsem vzal ze starýho volantu. je to stejný čís. označení jako na tom odkazu od tebe, a dal jsem ho tam. takže klakson už funguje. ;). díky tomu kroužku je volant o něco dále od páček. je to normální? nemůže se stát, že by se volant nějak zablokoval při jízdě nebo tak něco? ale jen o kousek, takže to asi řešit nebudu.
ale stále se mi nevrací blinkry.
p.s.: tu podložku od matky ze starýho volantu jsem někam včera zašantročil. v jakým pořadí tam musí jít ty součástky (matka, podložka a ta pružná podložka ve volantu?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kroužek na dvou a čtyřramenej volant je rozdílnej, možná proto ti nejdou blinkry.
steelboy - FK

jsou jiný rozměrem?
lze ten kroužek nějak upravit?
Odpovědět