tonovací folie/kartička

vybavení a úpravy interiéru atd.
daviidesek - FK

tonovací folie/kartička

Příspěvek od daviidesek - FK »

Dobrý den,

Chtěl bych Vás poprosit o radu.
Koupil jsem si tonovací folie a mám k tomu i kartičku (typový list - viz. obrázek)
Chci se zeptat, jestli myslíte, že mi tento typový list bude stačit při technický a když by mě chytli policajti.
A dále jestli nevíte jakou tam mám dát propustnost a jaký vyplnit ty typy skel (boční,zadní atd)
Děkuji za rady.

Obrázek

Obrázek
MichalBe - FK

Re: tonovací folie/kartička

Příspěvek od MichalBe - FK »

Neviem ako je to u Vás ale na Slovensku je treba mať pod foliou vlepené schválenie danej folie vo forme 27MD xxxx
a ktomu kartičku o odbornej montáži.Podľa mňa folie by ti mala nalepiť firma ktorá to robí a vypísať kartu.Potrebuješ mať na tej karte aj razitko.
Revi - FK

Příspěvek od Revi - FK »

Nechci ti brát iluze, ale pokud s tímto projdeš přes technickou, tak budeš mít štěstí. A pokud tě zastaví policie, tak počítej s pokutou. Tady v tomhle nemá cenu podvádět, jde o tvé zdraví a zdraví dalších lidí. Někoho přes tmavá skla přehlídneš a průšvih je na světě.
Sám dělám u policie a chytit někoho takového, tak rovnou uvažuju o nařízení odtahu auta, a když ne, tak pokutu v plné palbě ... stojí ti to za to?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 13. lis 2009 11:52:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
pepas

Příspěvek od pepas »

No jo policajti si vždycky zasedávají na takové věci,ale že tam někde jede stará 120ctka které nesvítí půl auta tak to nevidí :x :x :x a nás drbou za modrý žárovky.Pořád lepší že to svítí než aby to nevítilo vůbec :x :shock:
palach - FK

Příspěvek od palach - FK »

proč by ho měl někdo odtahovat? když to bude opravdu zatmavené tak jak to zákon povoluje, tak nemůže být problém. problém bývá v tom, že někdo má tu kartičku se scválením, ale přes fólie nevidí ani ven.Nedávno sem potka příslušníka PČR a na autě zatmavený skla. tuningový lampy. Když je to schválené, tak no problém.
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Pokud budeš mít vepředu propustnost 70% a na okně atesty neměl by být problém. Já na autě vepředu nemám nic protože mám tónovaný skla z výroby a komplet vzadu mám 5% propustnost. Nechal jsem si to dělat u známýho, samozřejmě, že i vzadu mám atest.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Revi - FK

Příspěvek od Revi - FK »

To Pegas: To se asi pleteš .. pokud auto nesviti, je to přeci jen závažnější, než že tam má nepovolené zatmavení .. Nevim jak jinde, ale tady v Brně takoví řidiči dostávají bez milosti plnou palbu. Že v noci nesvítí je docela velké ohrožení bezpečnosti.

To Palach: pokud to dělá dotyčný schválně, tak je to "pako" .. i tuningové úpravy mají svá pravidla a své hranice .. po překročení je to už zahrávání si s bezpečností ...můj názor.

Obecně: pokud jdu do servisu, necham si udělat zatmaveni (dle vyhlašky), dostanu papir s atestem .. no problem ... ale pokud si to udělám doma, atest padělám, tak nemám na silnici co dělat ...
tonovacifoliecz

Příspěvek od tonovacifoliecz »

samotna karticka ti nepomuze, to je jen doklad o tom, ze mas na oknech opravdu homologovane folie s prislusnyma atestama na skle pod foliema, propustnost na karticce musi byt na jednotlivych oknech stejna jako na atestacnich stitcich jednotlivych oken a to nejdulezitejsi ze na typovém listu musis mít razítko montazního strediska registrovaného u MDS...
Peterecek - FK

Příspěvek od Peterecek - FK »

je to stejně největší bordel ... buzerovat za to že mají lidi trošku zatmavené skla .. já teda nevidím rozdíl z hlediska výhledu .. auto přece není výkladní skříň
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

V úterý jsem byl u známýho na STK, prošel jsem bez závad a na dva roky pokoj ;) , folie vzadu vůbec nevadí, ale za mnou přijel borec s passatem v kombi, přes přední okna nebylo vidět do auta a technik ho z STK vyhodil, aby si to jel sloupnout z těch předních oken. A to mu tam borec mával před obličejem kartou od folií a ještě něčím, co jsem radši neidentifikoval.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

na predni skla atest neexistuje,na bocni predni taky ne....to si lidi nechaj udelat sice od firmy,ale ta mu na to nemuze dat atest...na zadek jo....radsi si nic doma nedelej sam,je to o drzku a navic to urcite neudelas tak pekne a bude to hnus a vyhozeny prachy....
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
Odpovědět